Yann Tiersen - Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)

Frankrijk
Score
Label: Virgin

1. J'y Suis Jamais Allé (1:34)
  2. Les Jours Tristes [Instrumental] (3:03)
  3. La Valse d'Amélie (2:15)
  4. Comptine D'un Autre Été (L'Après-Midi) (2:20)
  5. La Noyée (2:03)
  6. L'Autre Valse d'Amélie (1:33)
  7. Al Bowlly - Guilty (3:13)
  8. À Quai (3:32)
  9. Le Moulin (4:27)
  10. Pas Si Simple (1:52)
  11. La Valse d'Amélie [Orchestra Version] (2:00)
  12. La Valse des Vieux Os (2:20)
  13. La Dispute (4:15)
  14. Fréhel - Si Tu N'Étais Pas Là (3:29)
  15. Soir de Fête (2:55)
  16. La Redécouverte (1:13)
  17. Sur le Fil (4:23)
  18. Le Banquet (1:31)
  19. La Valse d'Amélie [Piano Version] (2:38)
  20. La Valse des Monstres (3:39)
  21. L'Autre Valse d'Amélie [Piano Version] * (1:41)
  22. Les Deux Pianos * (1:58)
  23. Comptine D'un Autre Été: La Démarche * (2:01)
  24. La Maison * (2:03)
Wat_Jij_Wil
Jongens! Meisjes! Moeten jullie toch eens horen hoe grandioos:

Yann Tiersen speelt Sur le ...

tuktak
ahh mooi, ik ga eens op zoek naar die live dvd van yann denk ik zo...

Mephistory
Fantastische soundtrack, geweldige match bij de film, roept een hele eigen sfeer op. Waarschijnlijk ook leuk om te luisteren, wanneer je daadwerkelijk door de straten van Parijs loopt.

|Joël|
Deze wil ik ook nog gaan kopen, omdat ik de muziek in de film zo prachtig vind

DonDijk
Dat is inderdaad een goede reden.

Feeder
Misschien wel de beste reden

avatar van esteban
Hoe geweldig deze "Amélie" ook klinkt, naar mijn gevoel heeft Tiersen dit absoluut overtroffen met "Good Bye Lenin!".

Imagine.
Ik ken de score van Good Bye Lenin dan weer niet (wel de film gezien) maar de score die bij deze prachtige film hoort is geweldig. Ik heb meteen het gevoel alsof ik in Frankrijk ben (en dat is knap, want ik ben nog nooit in Frankrijk geweest). 4,5 sterren!

avatar van Leonard91
Prachtige score, wel wat veel van hetzelfde, maar dat is dan zo mooi dat het niet echt uitmaakt. De film moet ik nog zien, maar die lijkt me ook prachtig, alleen al door de muziek. Een 4*.

avatar van Leonard91
Gister de film gezien, erg mooie film, met dus ook een prachtige soundtrack, maar ik moet zeggen dat ik de score zonder de film misschien nog wel sterker vind dan met de film, op een paar mooie momenten na dan. Wat toch wel een uitzondering is voor scores, want meestal versterken die het moment juist heel erg. In dit geval had ik vaak het idee dat andere leuke sfeermuziek met een frans tintje net zo goed gedraaid had kunnen worden terwijl ik de score zelf prachtig vind.

Potverdikkie. Wat mooi. Die piano, de harmonica. En dan nog een prachtige film op de achtergrond ook! Wew!

avatar van Arrie
Comptine D'un Aute is echt supermooi! Een van de mooiste piano nummers die ik ken!

avatar van lauradance
hier kan ik heerlijk bij wegdromen

Pink Queen
Is het iemand wel eens opgevallen hoeveel "La Valse d'Amélie" lijkt op "Gnossienne 1" van Erik Satie?
De belangrijkste melodie is gewoon rechtstreeks overgenomen....

Ronnuz
Fantastische CD, zo sfeervol, zo mooi gecomponeerd. Als iemand meer van zulk soort muziek weet; ik hou me aanbevolen.

avatar van andnino
Prachtige cd met een geweldig 'het leven is mooi'-sfeertje. Nog even nadenken over een beoordeling

Erg mooie en sfeervolle muziek, maar zoals bij wel meer mensen, komt die accordeon me na een tijdje nogal de neus uit. Een prima soundtrack, maar wat deze CD vooral met me heeft gedaan, is me nieuwsgierig maken naar Good Bye Lenin!.

Zit een beetje tussen 3,5* en 4,0* in... De eerste dan maar, misschien dat ik er in een melancholische bui nog een halfje bovenop gooi

Teveel herhaling? Nooit last van gehad.
Teveel accordeon: nooit last van gehad die accordeon is helemaal geweldig!
Achtergrondmuziek? Een aantal nummers is wel verstandig om als achtergrondmuziek te gebruiken, maar er zijn zat nummers die absoluut niet op de achtergrond hoeven van mij.

Tsja, objectiviteit.

avatar van Nicolage Rico
Comptine D'un Autre is echt wonderschoon en geeft perfect de sfeer van de film aan. Niet voor niets staat de film op nr. 10 van mijn top 10.

avatar van andnino
Toch maar een 3*tje. Sfeer in sommige nummers is prachtig, maar als album luistert het allesbehalve lekker weg. er lijkt wel totaal niet nagedacht over enige vorm van opbouw en sommige nummers passen gewoon niet.

avatar van Dielie
zeer mooie en sfeervolle plaat, we hadden deze mee naar la douce France, fantastisch sfeervol schijfje die volledig past bij de even fantastische film natuurlijk

avatar van Serpico
Geweldig! Ik word waanzinnig vrolijk van deze muziek bij de eerste luisterbeurt. Zoiets moois heb ik echt nog nooit gehoord.

5* al. Nummer 8 is bovennatuurlijk.

geen slechte score. zitten een heel deel mooie nummers bij. maar dan ook een 2tal die ik heel slecht vind. dat zijn nummer7 en 14, de 2 gezongen nummers. J'y Suis Jamais Allé en La Valse d'Amélie zijn toch een van de betere.

Ze passen inderdaad niet echt goed tussen de rest van de nummers, maar de sfeer in nummer 7 en 14 is fantastisch!

avatar van YoG
YoG
De film is heel erg genieten. Maar eens proberen dit

avatar van Fake_world
prachtige soundtrack!

avatar van DirkM
Gewoon heel erg goed! De sfeer in de film is fantastisch, en dat zit ook in de muziek. Dit is echt muziek om bij weg te dromen, om rustig van te worden. Door dit op te zetten kun je zo'n lekkere sfeer brengen in huis. 4

avatar van hpdewin
een "feel good" film maar zeker (misschien wel vooral) "feel good" muziek

Kadafi
Wat is de piano versie van La Valse d'Amelie toch prachtig. Die ga ik ook eens oefenen op keyboard. Vooral van 1:12 tot 1:43 bij dat krachtig gespeelde stuk (f). Werkelijk schitterend.

Over de hele cd heerst geen feel good sfeertje vind ik. Meer een sfeer van "that's life". Je kan van de nummers vrolijk als droevig gestemd raken. Dat is het mooie aan deze score .