Yann Tiersen - Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)

Frankrijk
Score
Label: Virgin

1. J'y Suis Jamais Allé (1:34)
  2. Les Jours Tristes [Instrumental] (3:03)
  3. La Valse d'Amélie (2:15)
  4. Comptine D'un Autre Été (L'Après-Midi) (2:20)
  5. La Noyée (2:03)
  6. L'Autre Valse d'Amélie (1:33)
  7. Al Bowlly - Guilty (3:13)
  8. À Quai (3:32)
  9. Le Moulin (4:27)
  10. Pas Si Simple (1:52)
  11. La Valse d'Amélie [Orchestra Version] (2:00)
  12. La Valse des Vieux Os (2:20)
  13. La Dispute (4:15)
  14. Fréhel - Si Tu N'Étais Pas Là (3:29)
  15. Soir de Fête (2:55)
  16. La Redécouverte (1:13)
  17. Sur le Fil (4:23)
  18. Le Banquet (1:31)
  19. La Valse d'Amélie [Piano Version] (2:38)
  20. La Valse des Monstres (3:39)
  21. L'Autre Valse d'Amélie [Piano Version] * (1:41)
  22. Les Deux Pianos * (1:58)
  23. Comptine D'un Autre Été: La Démarche * (2:01)
  24. La Maison * (2:03)
avatar van ALTA
Een fantastische soundtrack, ik kan gerust zeggen dat het 1 van mijn favorieten is. De film heb ik helaas nog niet gezien, maar de muziek op zich zegt al genoeg. De vrolijke melodieën
die afgewisselt worden met droevige klanken, sprookjesachtiger kan haast niet.

* 5,0

yoeridedeygere
het eerste score album in de top 250?

neo
Hebben er ooit wel meer in gestaan. Eigenlijk niet de plek om dit over te hebben.

Sven Bersee
Prima film ook, Die zou ik een 4,5 geven. Zonder muziek mogelijk lager. Muziek geef ik 5. Maar wie zit er eigenlijk op mijn mening te wachten, denk ik dan. Ik neem aan weinigen.

avatar van luc011190
Sven Bersee schreef:

Waarom neem je dat aan? Ik zou juist aannemen dat iedereen op deze muzieksite juist erg geintereseerd is in elkaars meningen.

avatar van Yak
Yak
Paar berichten verwijderd.

Brrrrr, dat ene prachtige liedje! Met die piano. Zo stom dat ik de titel daarvan ben vergeten...

Comptine D'un Autre

Bedankt!

Zo mooi, dit was een van de weinige films waarvan ik de eerste keer dat ik m zag eigenlijk vooral op de muziek lette. Zó mooi, uiteindelijk de cd apart gekocht. en ik vind 'm na een week non - stop luisteren nog steeds mooi.

avatar van thomzi50
Had een beetje hetzelfde probleem met deze score als met de film. Ik vond het allemaal wat té zoet, en bovendien vind ik deze score een stuk minder een geheel dan bijvoorbeeld Good Bye Lenin!. Niettemin staan er erg sterke stukken op, maar toch niet helemaal wat ik ervan verwachtte.

neo
Verschil van de sterkte in geheel komt ook voort uit het vooral gebruiken van al eerdere gecomponeerde muziek van Tiersen voor Amelie. Bij Good Bye Lenin allemaal speciaal voor de film geschreven. Ben het dan ook compleet met je eens.

neo schreef:

Welke nummers had hij dan al eerst geschreven?

neo
1, 2, 5, 10, 13, 15, 17, 18, 20...

tuktak
het is misschien wel een verzameling van eerder gecomponeerde muziek, mijns inziens maakt dat de plaat eigenlijk alleen maar beter. goodbye lenin vind ik bv lang zo lekker niet weg luisteren als amelie.
1 geheel maakt ook minder variatie, en dat is juist samen met die franse zomervibe zo leuk aan dit album.
de film moet ik eigenlijk nog steeds zien, maar misschien doe ik dat bewust wel helemaal nooit, aangezien de muziek daardoor vaak een andere inhoud krijgt.
5 sterren omdat bijna iedereen dit leuk vind van jong tot oud.

avatar van Droid
Toch zou ik de film gaan kijken tuktak. Het is een genot voor het oog en iedere kijkbeurt ontdek je weer iets nieuws erin. Tiersen's muziek past er perfect bij, dus verliest het absoluut niet zijn waarde.

neo
Ik zie niet in waarom 1 geheel minder variatie maakt...

tuktak
tja, misschien heb je dan een andere standaard als het gaat om variatie dan ik heb...ik vind amelie gevarieerder dan goodbye lenin, ookal ben ik dan eventueel de enige die dat vind...

avatar van oruiz
luc011190 schreef:

neem zijn uitspraak met een hele grote korrel zout. ik ken hem.

Sven Bersee
oruiz schreef:

neem zijn uitspraak met een hele grote korrel zout. ik ken hem.

Zeezout.

avatar van dynamo d
Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain is niet onaardig. Ik vind het echter niet een heel erg bijzonder mooie score. Inmiddels ken ik al vele die mooier zijn. Gelet op de hoge notering op MuMe had ik hier beduidend meer van verwacht. Van mij krijgt Yann Tiersen voor deze score 2,5*. Meer zit er niet in.

EVANSHEWSON
Mooie soundtrack van een al even mooie film. Nou neen, de film is iets beter nog dan zijn soundtrack.
voor de muziek van deze dromerige film geef ik graag
3.5 étoiles
***1/2

Weet er eigelijk iemand wie de originele uitvoerders zijn van die twee grammafoonplaatnummers uit de jaren '30 op dit album?
Het zal de Yann himself toch niet geweest zijn he?

neo
Staat toch echt aangegeven in de tracklist hierboven.

avatar van Cerclezot
Zeer mooie soudtrack van Yann Tiersen zal nog wat meer beluisteren van deze man de komende maanden.

4sterren

neo schreef:
Staat toch echt aangegeven in de tracklist hierboven.

ja, maar dat zijn de schrijvers neem ik aan, meestal wordt een nummer door iemand anders gezongen he?
ik vroeg me af wie dat in die tijd dat gezongen heeft, maar het is niet zo belangrijk hoor

neo
Guilty, gecomponeerd door Gus Kahn and Richard A. Whiting en Harry Akst. Uitgevoerd door Al Bowlly.

Si Tu N'étais Pas Là
Gecomponeerd door P. Bayle G. Claret. Uitgevoerd door Fréhel.

Zal het nog even duidelijker aangeven in de tracklist.

Heb de film gisteren gezien (prachtige film, overigens), vrijwel direct daarna flink wat nummers van deze CD gedown... uh, verkregen. En nu moet ik 'm alleen nog in een winkel tegenkomen, want 't is echt hele mooie muziek.

Alleen La Valse d'Amelie [Orchestra Version] al... De soundtrack maakt de film het kijken waard.

Feeder
matthijs_013 schreef:

Anderzijds maakt de film ook de soundtrack het beluisteren waard