menu

Leonard Cohen - Thanks for the Dance (2019)

mijn stem
3,90 (130)
130 stemmen

Canada
Folk
Label: Sony

  1. Happens to the Heart (4:33)
  2. Moving On (3:11)
  3. The Night of Santiago (4:15)
  4. Thanks for the Dance (4:13)
  5. It's Torn (2:57)
  6. The Goal (1:12)
  7. Puppets (2:39)
  8. The Hills (4:17)
  9. Listen to the Hummingbird (2:00)
totale tijdsduur: 29:17
zoeken in:
avatar van reptile71
comfortably numb schreef:
Of zal toch nog stiekem ergens verborgen materiaal liggen?

Volgens wat ik heb gelezen was er één nummer dat ze niet naar hun zin kregen. Adam Cohen zei dat dat mogelijk ooit nog wordt uitgebracht, maar dat was dan ook echt het enige.

avatar van brt
3,5
brt
RichardKoning schreef:
(quote)

Niemand die dit kan beamen?

..deze plaat is "hemels" mooi trouwens. Ik wordt er bijkans stil van.


Tuurlijk had hij een prachtige stem, maar je maakt twee flauwe, makkelijke woordspelingen. Graf, want hij is dood, en hemels, want hij is dood. Tja, ik vrees dat iedereen vriendelijk was door niet te reageren hierop

avatar van RoyDeSmet
4,0
"I intend to live forever" zei Leonard Cohen in oktober 2016, een week voor zijn album You Want It Darker uitkwam en drie weken voor hij overleed. Tijdens de opnamesessies voor You Want It Darker nam Leonard ook al vocals op voor andere nummers. Nummers die hij niet bleek af te kunnen maken. De afgelopen drie jaar heeft Leonard's zoon, Adam Cohen, deze laatste opnames van zijn vader afgemaakt met de hulp van muzikanten met wie Leonard zelf ook veelvuldig samenwerkte. You Want It Darker was al gitzwart en ging heel erg over Leonard's aanstaande overlijden. Thanks For The Dance is een ode aan het leven en een prachtige afsluiter van het ouevre van Leonard Cohen.

avatar van Wandelaar
3,5
Mijn nummer 1 dit jaar. Erekwestie.

avatar van Cor
3,5
Cor
Mooie, stemmige zwanenzang van de Canadese bard. Niet zo spannend en mysterieus als zijn voorganger, maar wel met zorg en liefde gemaakt door zoon Adam. Het was jammer als dit voor het nageslacht verborgen zou zijn gebleven.

avatar van wimwellens
4,0
Zeer sfeervolle plaat, alleen jammer dat deze nog geen half uur duurt.


Gast
geplaatst: vandaag om 05:39 uur

geplaatst: vandaag om 05:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.