Gang Starr - Hard to Earn (1994)

Label: Chrysalis

1. Intro (The First Step) (0:54)
  2. ALONGWAYTOGO (4:13)
  3. Code of the Streets (3:29)
  4. Brainstorm (3:02)
  5. Tonz 'O' Gunz (3:55)
  6. The Planet (5:16)
  7. Aiiight Chill... (3:13)
  8. Speak Ya Clout (3:35)

met Jeru the Damaja en Lil' Dap

9. DWYCK (4:03)

met Nice & Smooth

10. Words from the Nutcracker (1:29)

met Melachi the Nutcracker

11. Mass Appeal (3:41)
  12. Blowin' Up the Spot (3:10)
  13. Suckas Need Bodyguards (4:05)
  14. Now You're Mine (2:55)
  15. Mostly tha Voice (3:38)
  16. F.A.L.A. (4:17)

met Big Shug

17. Comin' for Datazz (4:02)
avatar van Jordy
Wat mij betreft de beste GangStarr. Vooral Brainstorm en DWYCK zijn fantastisch...

avatar van Kos
Kos
En Mass Appeal

Ik vind Daily Operation toch een stuk beter. Mijn favorieten van dit album zijn Speak Ya Clout en Mostly tha Voice. Het album begint goed, maar aan het einde zakt het allemaal een beetje in (op Mostly tha Voice na dan).

beste gang starr album.. premo is hier echt op zn hoogtepunt.. de sfeer op dit album is gewoon perfect

avatar van Gyzzz
Na The Ownerz vind ik dit de beste GangStarr. Mass Appeal behoort tot mijn 20 favoriete nummers allertijden.

avatar van Kos
Kos

avatar van thomzi50
Toch maar verhoog naar 4.5, wat een geweldige plaat.

Goreng

Relax
Goreng schreef:

sut
Heeft Beyonce biaatch niet een x die beat van The planet gebruikt? Daar tripte ik em laatst op namelijk maargoed, toppertje natuurlijk

avatar van herbertwest
Mass Appeal an Code of the Streets zijn mijn favo tracks. Moment of Truth en the Ownerz vind ik net wat beter, maar toch haalt Gang Starr nooit een 4.5 of hoger bij mij. Vind Guru daar net niet goed genoeg voor, want Premier is meestal wel voor een 4.5 album aanwezig

eazyfan
Primo was in 1994 in topvorm vind ik. Deze Cd moet ik binnenkort ook eens gaan luisteren. Paar tracks ken ik al van hun Full Clip: Decade... en die vond ik wel erg goed.

avatar van Steez
Lol, heb deze cd een paar maanden geleden ooit eens gekocht maar tot op heden nooit beluisterd. Moet dit eens gaan doen want hoor veel goeds over deze plaat en nummers als Mass Appeal en Code of the Streets vind ik toch wel érg goede nummers.

Mijn stem volgt nog.......

Goreng schreef:

Jij ook al
Superbeat inderdaad dat!

avatar van DJ-J.B
ik vind hem goed maar niet de beste van Gangstarr...

avatar van FunkyMonk
Nee zn opvolger is beter

FunkyMonk schreef:
Nee zn opvolger is beter
Vind ik vooralsnog ook. Maar heb deze een stuk minder lang en hij groeit nog steeds flink. Zie het zo gebeuren dat hij Moment of Truth gaat inhalen in mijn top10.. Even afwachten maar.

avatar van J.M.
Deze moet ik ook maar is een x aanschaffen, vond moment of truth ook al heel erg goed.

J.M. schreef:
Verwacht niet een soortgelijk album! Moment of Truth kwam 4 jaar later en in die tijd hebben ze niet stilgezeten. Dit album is een stuk meer richting de roots van GangStarr en ook duidelijk een groeiplaat. Dus wees niet al te teleurgesteld als de eerste luisterbeurt vies tegenvalt. Had ik namelijk wel een beetje, en kijk nu: stevig in de top10 gevestigd.

avatar van J.M.
Ik ben wel nieuwsgierig dan naar deze cd, ga hem vrijdag maar is aanschaffen, en dan maar zien of die me tegenvalt of meevalt
ben beniewt

Ik ook

avatar van J.M.
Ik heb hem nou al een paar keer geluisterd, en ik vind hem inderdaad wel wat minder dan moment of truth. 1x egt goed geluisterd met tekst erbij, en dat is toch wel wat saai, de beats vind ik soms wat eentonig, en de flow van guru vind ik op moment of truth ook wat beter.
Maar als achtergrond muziek vind ik het dan wel weer goed klinken. Misschien zal deze nog groeien, maar beter als moment of truth word die zeker niet.
zit te twijfelen tussen 3,5* en 4*,
maar omdat ik heb nog niet heel vaak geluisterd heb nu nog even 3,5*

avatar van J.M.
K verhoog tog maar naar 4*, die beats zijn erg verrassend en leuk om naar te luisteren.

avatar van Conway Twitty
Alles na nummer 11 is echt prachtig 4.5/5 daarvoor. Iets te weinig variatie op de nummers daarvoor echter...

Conway Twitty schreef:
Echt waar?! Ik vind dé kracht van deze plaat juist dat er geen minder gedeelte is aan te wijzen. Heb zelf #3, #6 en #9 als favorieten samen met nummer #13. Wat vind je niet goed (of in ieder geval minder) aan deze tracks? Ook Speak Ya Clout vind ik erg goed.

avatar van J.M.
Ik heb hem nou al veel vaker gedraaid en hij wordt inderdaad Niek , beter en beter. Die beats vind ik echt super geniaal en toch wel beter dan op moment of truth. Tekstueel vind ik moment of truth toch beter zodat ze elkaar goed in evenwicht houden.
Maar deze verhoog ik ook naar 4,5 *, meesterlijk dit

avatar van Conway Twitty
Hmmm, ik ben ook de enige die Blowin Up The Spot als favoriet heeft, vind ik absoluut de mooiste beat op dit album.

Edit: En nummer 9 is inderdaad ook geweldig.

avatar van J.M.
Blowin'Up The Spot heeft inderdaad een vette beat, en 1 van de betere beats.
Ik vind ALONGWAYTOGO zo'n vette beat hebben, toen ik dat liedje voor het eerst luisterde vond ik het zo'n irritant piepje de hele tijd, juist door dat piepje vind ik dat refrein perfect uitkomen.

gwx
Erg goed Gang Starr album, die ook een 4,5 van mij krijgt. Blowin Up The Spot is voor mij het dikste nummer, samen met Mostly The Voice. In tegenstelling tot J.M. vond ik deze plaat bij de eerste luisterbeurt al geweldig, en iedere keer als ik em luister vind ik em super goed.

avatar van FunkyMonk
Conway Twitty schreef:
Hmmm, ik ben ook de enige die Blowin Up The Spot als favoriet heeft...

Nee ik ook samen met Code of the Streets, Mass Appeal en Now you're Mine.

raffael77
Super album