Prince - Planet Earth (2007)

Pop / Funk
Label: Columbia

1. Planet Earth (5:51)
  2. Guitar (3:45)
  3. Somewhere Here on Earth (3:45)
  4. The One U Wanna C (4:29)
  5. Future Baby Mama (4:47)
  6. Mr. Goodnight (4:26)
  7. All the Midnights in the World (2:21)
  8. Chelsea Rodgers (5:41)
  9. Lion of Judah (4:10)
  10. Resolution (3:40)
avatar van VanDeGriend
Ik schijn hem straks gratis te krijgen bij het concert? Denk niet dat ik er op wacht. Verzameling moet natuurlijk compleet blijven. Moet zeggen, terug kijkend naar de laatste pakweg 4 releases ofzo, dat mijnheer zijn act toch weer aardig op orde heeft. Ben dus, zoals altijd, zeer benieuwd

fastpulseboy schreef:

pfffff, na een "afbeelding posten" moeten we je nu ook gaan uitleggen hoe je een muziekje moet downloaden? heb je niet een neefje van een jaar of acht?

Kijk, ik zal het hier beantwoorden voor iedereen ; ik ben redelijk digibeet, ik ben haast 49 en dat ligt voor jonkies misschien allemaal wat meer voor de hand.

Neen, ik kan niet downloaden,

Neen, ik kan geen foto's plaatsen, ondanks de aangeboden hulp, gewoon omdat ik het moet ZIEN doen.

Neen, ik kàn niet werken met een MP3 speler, ik zou daar in geen honderd jaar één noot muziek inkrijgen, helaas!

Neen, ik kan niet wat vele jongeren hier wel kunnen

Neen, ik schaam me daar niet voor.

JA, ik heb andere vaardigheden in het leven, die misschien anderen dan niet hebben,

Mag dat GEZEIK daar nu over ophouden ook, ja ??

xx

En trouwens; ik ben geluidsfreak ; ik zal nooit of nooit downloaden,

want die geluidskwaliteit is absoluut KUT.

Ik koop van artiesten die ik bewonder liever originele ceedees, dan heb ik ook het artwork, die boekjes met teksten en dergelijke, en dan besteel ik die artiest niet

I'm sorry, ik ben van de oude stempel en zo is het en zo blijft het.

En laat die nieuwe Prince nu maar gewoon in de winkels komen, jawel ??

Groetjes van een Princefan, en tegelijk ook van een digibeet!

Het is zoals het is, en dat is dan maar zo!

Nicci
EVANSHEWSON schreef:
[En trouwens; ik ben geluidsfreak ; ik zal nooit of nooit downloaden,

want die geluidskwaliteit is absoluut KUT.

je bent inderdaad een digibeet. de geluidskwaliteit van een gedownload nummer, hangt van de kwaliteit van het bestand af en is dus niet perse KUT.

avatar van wolf
Toch ondervind ik bijna altijd dat de kwaliteit op een cd/lp veel beter is mp3's die ik gedownload heb.

wolf schreef:

ligt natuurlijk heel erg aan welke ripper er is gebruikt en in welke bitrate...als beiden goed zijn, klinkt de mp3 ook goed. een CD (een lp helemaal niet) evenaren doet het natuurlijk niet helemaal, maar als het een goeie mp3 is hoor ik weinig verschil.
eigenlijk moet deze discussie naar het forum (mp3)

Nicci
je moet een knappe geluidsinstallatie hebben om dit te horen. en een paar goede oren. tenzij het bestand natuurlijk te ernstig is gecomprimeerd.

OK

nu weer over de plaat....

van de eerste drie nummers wordt ik erg blij.
het eerste nummer is weer een echte kraker.....(lijkt een traditie te worden de laatste drie platen is dat al zo) Echt een enorm fijn nummer, mooie sfeer, mooie zang. Bij het "vrolijke" middenstukje kakt het wel heel even in om vervolgens steengoed terug tekomen met die briljante solo.
nummer2 is een fijn popplaatje, jakkert lekker door funky/poppy, doet me een beetje denken aan "peach" (ook zo'n fijn nummertje)
nummer 3 vind ik hemels...jazzy sfeer, prachtige zang (over het algemeen vind ik de softere nummers minder) maar deze is echt geweldig. Doet me denken aan "Adore" en kan zich er aan meten vind ik.
nummer 4, een heel stuk minder....maar ik kan me voorstellen dat ie nog een beetje moet groeien...klinkt een beetje niemendallerig, maar op een of andere manier doet het me denken aan "billy jack bitch" die ook heeft moeten groeien...
nummer 5, kan ik nog niks van maken omdat mijn download versie hier niks van heeft kunnen maken.
nummer 6; beetje foute soul met onzinnig gerap. Had zo op "New power soul" kunnen staan, en dat is geen positief idee.
nummer 7; beetje simpel popnummer. Leuk maar niet echt interessant. Doet me een beetje denken aan "Dinner with dolores" qua zang, maar dat vind ik dan wel weer een briljant nummer....
nummer 8; fijn funky/jazzy nummertje mooi sfeertje hier begint het weer wat te worden met deze plaat. (enig ieniemini klein minpuntje....het gitaarlijntje had beter het bekende prince funkslagje aan kunnen houden nu wordt ie vaak prcies tussen de maat afgedempt zodat het hier en daar lichtelijk "SKA" klinkt...en als ik ergens alergisch voor ben...)
nummer 9; beetje chorus over de gitaar....idd een purple rain geluid. Verder een aardig nummer, leuke solo maar het knalt nergens echt eigenlijk.
nummer 10; Geinig nummer, loopt prima door....maar helaas geen uitsmijter. (Ik hoor graag een dikke vet funk uitspatting op het laatst)

al met al een aardig prince plaatje met 3 a 4 echte uitschieters....zoals eigenlijk al zijn platen van de laatste tijd.

Zijn we het wel eens fastpulseboy. Ik snap dan ook niet de overenthousiaste reacties van sommige fans. Maar ja die zijn soms blind (of beter gezegd: doof).
Het is gewoon een fijn nieuw plaatje zoals we die al jaren voorgeschoteld krijgen, maar meer ook niet.

Wederom 'holographic artwork' zoals bij Diamond & Pearls: de afbeelding hierboven, afgewisseld met het bekende symbool.
Wat ik wel vreemd vind is dat nergens titels vermeld staan en de info is erg summier (geen extra toegevoegd boekje of zo). En wie wat waar speelt is daardoor ook vrij onduidelijk. We moeten het dus met de internet-info doen.

avatar van Ruudf
aERodynamIC schreef:
wederom geen meesterwerk, wel een aangename aanvulling op de collectie.

Daar kan ik het mee eens zijn. Het is allemaal niet gigantisch origineel, maar wel gigantisch lekker hier en daar!

Het klinkt gewoon weer erg fijn soms (zoals we dat van prince gewend zijn), door de strakke band, mooi productie en goede afwerking.

Maar... daar komt het dan. Over het algemeen genomen moet ik zeggen dat ik niet blij ben met deze plaat. Vooral de ballades vind ik ronduit zoetsappig en 'smaakloos'. Het druipt er vanaf op sommige momenten. Daar tegenover staan zalige dingen als Chelsea Rodgers (een van de beste nummers sinds het jaren 80 werk), en ook Resolution, The One U Wanna C en Guitar vind ik fijn. En dan heb ik het wel gehad, helaas. De beste omschrijving vind ik
"vrij teleurstellend".

EVANSHEWSON
Ik heb de nieuwe releases van deze week eens bekeken, en ik moet eerlijk toegeven - zonder schaamte hoor - dat behalve Prince ik er geen enkel artiest van ken, laat staan ervan gehoord heb.

Mijn leeftijd, ongetwijfeld (next moth 49 ook alweer!).

Maar naar deze kijk ik uit; Ben redelijk digibeet, ook door mijn leeftijd, ben absoluut geen downloader (om te beginnen geen idee hoe dat zou werken ?) niemand heeft me ook maar geleerd met een pc te werken, voor jongeren is dat allemaal vanzelfsprekend.
Ben wel stikjaloers op al die technische wonders die WEL met een MP3 omkunnen, helaas is dat voor mij niet weggelegd, ik krijg daar nooit één noot muziek in gedownload, echt niet.

Ik won ooit een radiowedstrijd, een muziekkwis, op de Belgische zender Radio Donna (waar ik me verder wel van distancieer, voor wie die kutzender mocht kennen) en won de voorloper toen van de MP3 speler, een minidiscplayer, heb hem toen ook van pure onkunde en miserie voor een appel en een ei overgelaten aan een collega op het werk voor wie dat een fluitje van een cent bleek... Tja, techniek en ik, het zijn twee totaal verschillende werelden...

Maar Prince kan zowiezo weinig verkeerds doen, heb met interesse de veel te lang uitgelopen discussie omtrent Sign O' The Times gevolgd.
Blijkbaar zoveel fans als hij tegenstanders heeft.

Ik ben en blijf een fan en kijk uit naar dit album. Als het zo goed is als 3121 dan ben ik al héél blij!

avatar van Dielie
benieuwd na 3121, dewelke ik een superplaat vind

zonnige groetjes

EVANSHEWSON schreef:

Mijn leeftijd, ongetwijfeld (next moth 49 ook alweer!).

Blijkbaar zoveel fans als hij tegenstanders heeft.

zal ook wel de leeftijd zijn, maar je herhaalt jezelf constant. Er staat nu al bij 20 cd's dat je niet kan downloaden. Dat weten we nu wel. Je kunt de energie die je gebruikt om dat steeds te typen gebruiken om ff te leren downloaden. koffie zetten kan je ook.

avatar van Discoverme
Bijdrage Jeffrey van den Berg voor Sentimento.nl
(sentimento.nl) Nog voordat het album goed en wel te koop was, werd al heel druk over gediscussieerd. De grote Prince kan het zich namelijk permitteren om zijn album gratis weg te geven in een oplage van 2,9 miljoen exemplaren. De gelukkigen zijn de inwoners van Londen. Helaas mag Nederland er gewoon voor betalen, maar de echte Prince liefhebber draait zijn hand daar niet voor om.

De titeltrack is een echte Prince rock-ballad. Op het eind komen de bekende Prince uithalen gecombineerd met lekker zowel vocaal gekrijs, als gitaar gekrijs. Het album gaat verder met de huidige single ‘Guitar’. Natuurlijk komt het titelonderwerp genoeg voorbij op deze vrolijke poppy plaat. De gitaarsound heeft veel weg van Linkin Park’s ‘Bleed it it’ van hun laatste album en dat is goed te pruimen.

Een opvallende track is ‘Somewhere here on earth’. Met zijn krakende plaat intro, zijn we weer helemaal terug in het platentijdperk. Het klinkt jazzy, zoals we Prince niet vaak hebben gehoord en dat is vooral te danken aan die heerlijke gedempte trompet.

Na dit kunststukje mag er weer meegezongen worden. Dat kan op The one u wanna c’. Wie dat ook al doen zijn Wendy & Lisa. Na 21 jaar zijn ze weer terug bij hun Prince. Ook dit maakt het album redelijk bijzonder.

De enige echte funky uitschieter vinden we pas ergens op het eind van het album. Het is een nummer dat meteen lekker in het gehoor ligt. ‘Chelsea Rodgers’ wordt vooral gemaakt door de funky bass- en gitaarlijn die er doet erg denken aan die van Jamiroquai en Just Jack. De blazers van Maceo Parker en Greg Boyer en de zang van Shelby J. maken het geheel compleet. Het is hét feestje van het album en met 5 minuut 41 duurt het gelukkig ook een tijdje.

Wie heimwee heeft naar Purple Rain moet even Lions of Judah opzetten. Vooral het eerste stukje heeft diezelfde sound. Later gaat het tempo omhoog en komen (daar zijn ze weer) Wendy & Lisa weer langs.

Planet Earth is weer aardig anders dan zijn laatste twee platen ‘Musiscology’ en ‘3121’, maar toch is ook dit album echt Prince. Kwaliteit, maar ook best gewoontjes met weinig echte uitschieters.

Album toppers:
- Chelsea Rodgers: dé funky plaat van het album
- Somewhere on earth: dé jazzy plaat van het album
- Guitar: dé gitaarplaat van het album

Sietse
zoals eigenlijk altijd skip ik ook deze plaat van prince met luisteren. Ik heb niet zo veel met de man zijn muziek....maar gisteren zag ik dus deze hoes en toen moest ik toch wel even een traantje pinken...je zou verwachten met de (ooit) inventiviteit en creativiteit dat er toch wel een mooiere hoes bij deze plaat zou zijn.

Dit past makkelijk in de top der lelijkste hoezen ooit.

avatar van VanDeGriend
Het plaatje hierboven is niet mooi maar het echte hoesje, inclusief hologram, is toch behoorlijk fraai gedaan.

Minder fraai is natuurlijk weer een paar 0,5 stemmers die het album ongetwijfeld heel goed kennen

Sheplays
Laat zien dan!

Sheplays schreef:
Laat zien dan!
Koop m maar

avatar van Discoverme
Het hoesje is inderdaad wél erg stoer, als je een zwak hebt voor '3d-art/ hologram-art.

Guitar is een heerlijk plaatje!

fastpulseboy schreef:

Heb jij daar hoofdpijn van dan ? Tjongejongejonge !!!
Het zit hier soms vol NIJDIGAARDS denk ik dan !

Màn màn màn, gelukkig kom ik sommigen niet in het echt tegen!

Sietse
maar het is zo'n lieve jongen (en hij heeft gelijk zo moeilijk is het niet...een kind kan de was doen)

Sietse schreef:

tenx!

Harald
Na twee keer luisteren gisteren nacht en een keer vanochtend denk ik dat Planet Earth niet het meesterwerk geworden is die hij nog aan zijn oevre wild toevoegen om weer de aandacht te krijgen die hem in de jaare tachtig ten deel veel. Alleen track een t/m track vier komen in de buurt van het hooge niveau van v.b. Sign O Times. Op Planet Earth staat een beetje meer Rock dan we van hem gewent zijn Alleen die ook op singel uitgebrachte "Guitar" weet me een beetje te overtuigen. Maar de guitarren riff van deze komt gevaarlijk dicht in de buurt van U2's "I will follow".

Aardige plaat maar niet meer (terminste tot nu toe)

VanDeGriend schreef:

Moet je gewoon negeren VanDeGriend: blijkbaar was het getrol (plus bijkomend gedrag waar al voor op de vingers is getikt) bij Sign of the Times nog niet genoeg.
De meningen van de echte liefhebbers zijn belangrijker en ik zie dat die telkens zo rond de 3 of 3,5 uitkomen. Dat is een beter uitgangspunt dan het geklier van verveeltjes.
M.a.w. een aardig plaatje met een paar leuke dingen, maar het zal niet de geschiedenis ingaan als een hoogtepunt in zijn carrière.

avatar van avdj
Wat een bullshit, de "mening van echte liefhebbers is belangrijker'

Het is belangrijk dat iedereen, zowel leken, haters als idolaten hun mening op deze site kwijt kunnen. Dus ook bij de favorieten van de crew.

avdj schreef:
Wat een bullshit, de "mening van echte liefhebbers is belangrijker'

Maar in jouw/jullie geval lijkt me het wel zo logisch gezien de fratsen die uitgehaald werden nietwaar? Hoe wil je dan nog serieus genomen worden zelfs met een negatieve mening? Een negatief oordeel van een Prince-liefhebber of kenner vind ik inderdaad belangrijker dan een zwaar negatief oordeel van iemand die zijn gram wil komen halen bij een album dat ie waarschijnlijk niet tot nauwelijks beluisterd heeft..
Niks tegen negatieve meningen (alhoewel jij daar wel moeite mee had bij jouw favoriete plaat, een 3,5* beoordeling was al reden genoeg voor je om tot de aanval over te gaan, maar dat was een andere discussie die helaas niet meer na te lezen valt; maar goed die plaat voor je kop blijft blijkbaar bestaan). En als je je zo belachelijk opstelt als gedaan bij een ander album is mijn opmerking helaas geen bullshit. Bullshit is trollen bij albums die je niks vind..... (lees: extra accounts aanmaken om lekker te kunnen zieken).
Verder wil ik er niks meer over kwijt; zonde van mijn energie: wederom komt je dubbele moraal boven water en daar kan ik tegenin gaan zoveel ik wil, het helpt toch niet. Laten we een herhaling van zetten eenieder hier besparen, er waren toen ook users die vroegen of het verwijderd kon worden om de leesbaarheid weer duidelijk te krijgen, maar kom niet aan met de opmerking bullshit want dat gaat toch echt op voor jouw gedrag en met name handelingen op deze site.

avdj schreef:
Het allerbelangrijkste op deze site is dat een album beluisterd is, alvorens het van een score te voorzien.. Mij maak je niet wijs dat figuren die alle Prince platen tussen de 0.5 en 1,0 scoren, Planet Earth op hun gemakje hebben beluisterd. Toch een 0,5 plaatsen is om te zieken en heeft niks met een mening te maken.

VanDeGriend schreef:

Goh dat heb ik ook een keer ergens vermeld, maar toen kreeg ik naar mijn hoofd geslingerd dat ik beter had kunnen stoppen met luisteren en niet op die cd had moeten stemmen.

Overigens vind ik Guitar een erg fijn nummer en ben ik stiekem wel benieuwd naar deze cd. Dat Prince zich herhaalt, ach Prince hoeft zich niet meer te bewijzen dacht ik zo en het gaat er vooral om hoe hij zich nog tijdens zijn concerten presenteert.

Ik zapte ooit ten tijde van Musicology een langs MTV waar net een concert van hem bezig was. Als ik het mij goed herinner zat hij op een stoel met alleen zijn gitaar. Ik was hier enorm van onder de indruk, maar waar het was en waarom het was dat is me eigenlijk nooit duidelijk geworden, maar man wat was dat goed. Artiest pur sang.

(willie) schreef:

Dat ben ik niet helemaal met je eens. Als je een cd aflevert staat dat los van je optredens lijkt mij. Hier heb ik toch het gevoel dat hij te veel op de automatische piloot gaat. Gezien het feit dat 3121 vorig jaar uitkwam had ik liever gezien dat hij even had gewacht en met iets heel sterks tevoorschijn kwam. Dat het live in orde is weet ik uit eigen ervaring, maar daar hebben niet-concertgangers weinig boodschap aan.
Overigens hebben in de UK nu al meer mensen dit album in huis dan de voorganger door zijn krant-actie. Uiteraard een enorme stunt, maar het gehaaide zakenmannetje laat zich er ook wat duidelijker door zien. Hoe leuk ook, ergens stoort me dat toch wel een beetje. Hierdoor lijkt dit album te verworden tot slechts een goede reclamestunt om zijn persoontje en shows nog eens onder de aandacht te brengen. Volgens mij heeft hij dat niet echt nodig.