Pink Floyd - Delicate Sound of Thunder (1988)

Alternatieve titel: Live

Label: EMI

1. Shine on You Crazy Diamond (11:53)
  2. Signs of Life * (3:18)
  3. Learning to Fly (5:27)
  4. Yet Another Movie (6:21)
  5. Round and Around (0:33)
  6. A New Machine Part 1 * (1:35)
  7. Terminal Frost * (6:17)
  8. A New Machine Part 2 * (0:34)
  9. Sorrow (9:28)
  10. The Dogs of War (7:18)
  11. On the Turning Away (7:58)
  12. One of These Days (6:15)
  13. Time (5:16)
  14. On the Run * (2:48)
  15. The Great Gig in the Sky * (4:50)
  16. Wish You Were Here (4:49)
  17. Welcome to the Machine * (7:45)
  18. Us and Them (7:22)
  19. Money (9:52)
  20. Another Brick in the Wall, Pt. 2 (5:28)
  21. Comfortably Numb (8:56)
  22. One Slip * (6:08)
  23. Run Like Hell (7:12)
avatar van Woody
Gister dit album voor 15,- gekocht op de beurs in Utrecht. Ik kende dit album al. Het klinkt qua geluid mischien iets minder als PULSE maar desalniettemin geef ik dit album de voorkeur als live album. Het klinkt meer oprecht en spannender. Comfortably Numb is echt niet normaal, helemaal trippen op deze uitvoering.

Omayyad
Vanwege allerlei technische ingrepen (lees oppoetswerk) en het deels opnieuw inspelen van het materiaal achteraf is dit mijns inziens het grootste wanproduct dat onder de naam Pink Floyd is uitgebracht.

avatar van Thunderball
Gaaf live album (geef ik toch altijd de voorkeur aan boven studio werk, geldt ook voor en vooral de Stones).

Mijn persoonlijke favoriet is Learning to fly, maar niemand vindt dat verder ooit.

Lees net hier boven dat ze ook bij dit album in de studio er aan hebben zitten sleutelen, da's wel weer zonde, vandaar dat ik niet meer dan 4 sterren geef.

avatar van avdj
Mwa, dat gebeurd denk ik bij elk live album.

avdj schreef:
Mwa, dat gebeurd denk ik bij elk live album.

Het gebeurt inderdaad wel meer, maar gelukkig niet in de mate als bij "Delicate Sound Of Thunder". Zo zijn de meeste nummers samengesteld uit twee en soms zelfs drie verschillende opnamen.
Ook zijn hele partijen in de studio opnieuw ingespeeld en ingezongen en dat vind ik toch ietwat te ver gaan voor een liveplaat.

avatar van Thunderball
Tja, mee eens, dat verandert nog al wat, zeg!
Ik ben geen Pink Floyd expert, dus mij valt zo iets niet direct op, maar dit is eigenlijk volksverlakkerij.

Dit flikken de Stones ook meestal. Flashpoint is daar van het ergste voorbeeld (zie mijn commentaar aldaar), ik snap zoiets nooit: het zijn zulke goede live bands die echt live fantastisch zijn en dan toch zulke albums gaan verpesten en durven uitbrengen.

Onbegrijpelijk! Gek, he? Dat de fans dan bootlegs gaan kopen om wel zuivere live opnames te bemachtigen.

Thunderball schreef:

Het zijn soms vreselijke perfectionisten...

avatar van Music4ever
Wat je zegt Omayyad vind ik idd erg vreemd om stukken opnieuw op te nemen en in te spelen.
Maar goed, dit album klinkt gewoon hartstikke goed, al dan niet live/studiowerk. 4**** sterren.

avatar van avdj
Als het allemaal waar is wat er hierboven staat dan is dat inderdaad een smetje maar ik beoordeel meestel puur de muziek. En of daar (extreem) aan geknoeid is of niet...het is wél erg goed.

avatar van Saldek
Te belachelijk voor woorden vind ik het, de live versie van 'Comfortably numb'. Het slaat werkelijk nergens meer op hoe goed deze is. Inhumaan gewoon. Of wat te denken van 'Yet another movie' ? 'Shine on...'? 'Wish you where here'? Mejemig, wat een prachtalbum is dit zeg. 5

avatar van avdj
Us en Them is ook subliem. Wel een vage achterkant heeft deze CD, de nummers van de tweede disc staan er niet op.

avdj schreef:

Da's inderdaad vreemd, want bij mijn versie staan ze er gewoon allemaal op...

avatar van Music4ever
Bij mij staan ze er ook gewoon allemaal op.

nicolas
Op de zwarte markt gekocht zeker

Of het nu gekunsteld live is of niet; hiermee geeft Pink Floyd een uitstekend visitekaartje af. Samen met Alchemy van Dire Straits het beste (live)album dat ik ooit heb gehoord. Een ware must voor échte gitaarliefhebbers! David Gilmour is voor mij dé topman. Roger Waters vind ik een irritant mannetje. Gilmour gitaarspel is technisch eenvoudig, maar qua melodie bijna onevenaard.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Roger Waters speelt toch al niet eens meer mee op dit album? :s

avatar van frankvankesteren
Ik vraag me af hoe je iemand irritant kan vinden die niet eens meespeelt

avatar van OldSkool
Een smiley:

Het instumentengebruik is gewoon geweldig.
Mijn favorieten zijn:
Shine on you crazy diamond, muzikaal prachtig
en
Time, die intro is zó vet, creerde voor mij spanning ala Tubular Bells

avatar van Lamontagne
Dit album is ronduit geweldig, vanaf Shine on you crazy diamond tot het eind die 2 uur zijn zo om. Ook komen de nummers van A momentary lapse of reason album veel beter uit de verf heeft ook met de produktie te maken. Wat Gilmour uithaalt met On the turning away en Comfortably numb is gewoon waanzinnig. Pulse is misschien wat veelzijdiger maar dit blijft de topper.

ProgRockFan
Inderdaad. Alleen al voor de gitaarsolo op Comfortably Numb het aanschaffen waard!

avatar van charlezzz
Omayyad schreef:

dit wordt door Mason in zijn boek overigens ontkend.

heb de plaat weer eens opgezet omdat ik bezig ben met de laatste hoofdstukken van (begin reclamezendtijd) mijn pink floyd boek http://www.pinkfloydboek.nl (einde reclamezendtijd). is eigenlkijk helemaal geen slechte plaat, heb zeker genoten van het momentary lapse gedeelte.

avatar van charlezzz
OldSkool schreef:
Shine on you crazy diamond, muzikaal prachtig

die viel me dan weer wat tegen qua bass (dat geslap hoeft voor mij niet) en het popie jopie toeterwerk. nee dan liever de versies uit de seventies-ties-ties of die van gilmour uit 2001/2

EVANSHEWSON
Hoe goed Pink Floyd ook is, hun liveplaten vind ik altijd wat steriel klinken, ze spelen de studioversies té perfect na, er is geen verrassing meer... tja, ik weet niet wat ik hier mee moet, ik heb hem in elk geval niet in mijn collectie staan, ik vind P.U.L.S.E. al genoeg wat liveplaten van the Floyd betreft.
En The Dogs of War had niet gehoeven voor mij, vind dat een ongelooflijke misser van formaat, komt van A Momentary Lapse of Reason hé ? Zegt me genoeg!

***1/2

avatar van Lamontagne
Ik vindt de saxophone speler op deze plaat niet m'n favoriet maar hoor de duel solo is in Dogs of war gewoon genieten.

Vindt Shine on op dit album mooier dan Pulse en Money en Another brick ......... worden toch losser en ruiger gespeeld dan Pulse.

Vindt deze soundcollage wel prachtig vandaar ook m'n top 10 notering

avatar van ricardo
beter live album dan pulse , hier heeft gilmour nog de krachtige stem van de top jaren 70 en komt het hier allemaal wat energieker over dan op pulse 4.5 sterren

, dit verslaat P*U*L*S*E 1000*. Subliem gewoon, ook het beging van mij toen nog prille floyd liefde.

avatar van ricardo
heb je het live album van ummagumma wel eens beluisterd of the wall live dat zijn nog betere live albums dan deze,ook nog in de originele bezetting met roger waters er nog bij ( zoals het hoort) ik hoop stellig dat er nog eens een reunie komt met de oorspronkelijke,originele bezetting

avatar van Bluebird
Liveregistratie van de Momentary Lapse tour uit '88 die ook op tv te zien was in de vorm van het roemruchte Venetie concert. Die burgemeester is hier niet blij mee geweest en het heeft hem volgens berichten zijn carriere gekost want enige oude historische gebouwen in de omgeving liepen gevelschade op door de geluidsdrukgolven. Directer en beslist heftiger dan PULSE, Gilmour was hier duidelijk een paar jaartjes jonger en tevens nog in het bezit van zijn lange wilde haren.

avatar van ricardo
Inderdaad Gilmour heeft hier nog de prettig volle stem,daar waar de stem op pulse wat dunnetjes klinkt,en dit album klinkt inderdaad ook wat levendiger dan pulse,ik vind deze op alle fronten beter dan pulse.

ricardo schreef:

Is er geweest, Ummagunumma staat nog op mij lijst.