Sting - The Bridge (2021)

Label: A&M

1. Rushing Water (3:17)
  2. If It's Love (3:14)
  3. The Book of Numbers (3:18)
  4. Loving You (4:24)
  5. Harmony Road (3:18)
  6. For Her Love (3:45)
  7. The Hills on the Border (4:16)
  8. Captain Bateman (4:14)
  9. The Bells of St. Thomas (4:08)
  10. The Bridge (2:33)
  11. Waters of Tyne * (2:10)
  12. Captain Bateman's Basement * (3:41)
  13. (Sittin' on) the Dock of the Bay * (2:54)
  14. I Guess the Lord Must Be in New York City *
avatar van Poles Apart
Mr Lover Lover Shaggy weer aan de kant gezet voor een nieuw solo album.

If It's Love

avatar van Minneapolis
Zijn beste nummer in bijna 20 jaar. Helaas zegt dat meer over die 20 jaar dan over dit nummertje, maar ik heb weer een klein beetje hoop dat er wat aan is deze keer na eindeloos gerecycle, Keltisch geneuzel en Mr. Boombastic.

Beetje tegen beter weten in wel. De lengte van het album doet al weer vermoeden dat er niet al te veel inspiratie was. Maar ik kan simpelweg niet geloven dat geen goed album meer in zit voor zijn pensioen. Oké, de eerste twee staan ver boven de rest, maar ik vind ze t/m Sacred love (net al Mercury Falling en Brand new day echt te laag gewaardeerd hier) allemaal nog prima te pruimen.

avatar van lennon
De nieuwe single is all this time 2.0

Niet slecht maar zeker geen nummer wat gaat blijven hangen.

Fijn dat de man weer wat inspiratie had....ik wil het album niet op voorhand al afschrijven, maar de verwachting is erg laag.

avatar van vigil
Vrolijk en luchtig nummer, niet slecht maar ook niet iets om heel enthousiast van te worden en echt naar uit te kijken.

avatar van musician
Ik vind het vooral vocaal erg meevallen. Doet haast ouderwets aan.
De song als zodanig net een voldoende.

Wat was er eigenlijk ooit mis met het idee een rock album te maken met alleen gelouterde jazz musici die, inzake Sting, elke song naar een hoger niveau wisten te spelen?

avatar van Twinpeaks
Ben toch wel benieuwd . Het nieuwe nummer bevalt me wel . Niks bijzonders , maar in ieder geval ver weg van de rare fratsen van de afgelopen jaren. Ik merk dat ik de laatste maanden meer teruggrijp naar Bring on The Night en de eerdere studioalbums . Maar goed eerst horen , dan geloven.

avatar van luigifort
Beetje teveel niks aan de hand nummer helaas, beetje John Mayer met een Prefab Sprout happiness sound.

avatar van bikkel2

Had nog eens op een nieuwe Ten Summoner's Tales gehoopt...

Dat was zijn laatst echt goede album inderdaad.

avatar van dix
dix
The Bridge .... En dan ga je voor de hoes bij een trap staan ... zucht.

avatar van luigifort
Ik vind het er niet als een trap uit zien, weinig hoogteverschil. Denk toch echt dat het een brug is...

avatar van dix
dix
luigifort schreef:

Klopt, bij nadere bestudering blijkt het geen trap maar een ... ja wat is het eigenlijk? Sting kijkt erbij alsof hij zelf de overkant ook niet denkt te halen met deze 'brug'.

avatar van luigifort
Voor voetgangers lijkt het me te gevaarlijk, die kunnen tussen de "balken" in vallen. Het is meer iets voor gemotoriseerde voertuigen denk ik. Maar ja, als Sting daar kan komen kunnen ook andere voetgangers daar komen, lijkt me...

Veel interessanter dan deze discussie zal het album zelf wel niet worden denk ik

avatar van Minneapolis
Hij zat op een dood spoor, dus een vangnet lijkt me overbodig. Interessanter is waar de brug heen leidt.
Op zich een mooie titel. Sonny Rollins had er een goede reden voor.

Had nog eens op een nieuwe Ten Summoner's Tales gehoopt...

Inderdaad ! Tegen beter weten in vrees ik. Aangezien die plaat ook alweer 28 jaar oud is. If It's Love doet me dus helemaal nix. Het is dan nog altijd effe afwachten wat deze plaat gaat brengen. Maar net als (bijna) iedereen hier heb ik vrijwel geen vertrouwen meer dat Sting opeens weer met een klasse plaat gaat komen. En dat is ronduit spijtig te noemen.

avatar van milesdavisjr
Als het flauwe niemendalletje If It's Love een voorbode blijkt te zijn voor wat komen gaat....Mijn god wat een tenenkrommend slechte song. Nu heeft Sting in mijn ogen al een dikke 20 jaar geen knappe plaat meer gemaakt, en ligt het ook niet in de lijn der verwachting dat Sumner een geïnspireerd en afwisselend plaatje gaat uitpoepen.

Sting - Rushing Water (Official Video) - YouTube

Ook dit nummer kan me niet echt bekoren.

avatar van fish
Tja, iets beter dan If it's love (dat is niet heel moeilijk), maar het gevoel bekruipt mij dat Sting beter af was geweest als hij een Billy Joel had gedaan.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
iggy schreef:
Sting - Rushing Water (Official Video) - YouTube
Ook dit nummer kan me niet echt bekoren.
Prima nummer hoor

avatar van luigifort
Dit album wordt mij ws een brug te ver...

avatar van iggy
If It's Love vind ik dan nog best aardig te noemen.

avatar van musician
Ik ben eigenlijk buitengewoon mild gestemd over Rushing Water.
Eigenlijk een prima, jawel, Police single. Ook al is de band er bijna 40 jaar geleden gestopt met het maken van studio-albums.
Het is niet alleen de swing in het nummer, ook de vocalen van Sting hebben een belangrijke verjongingskuur ondergaan.

Dit zou mooi zijn geweest, had The Police anno 2021 nog bestaan. Ik had er 40 jaar geleden voor getekend, dit in 2021.
Het maakt wel een beetje nieuwsgierig naar het volledige album.

Ja, The Police had altijd wel een paar matige nummers op een album. Behalve op het eerste album heeft Sting die traditie hoog gehouden. Tot het keerpunt, 25 jaar geleden, toen de matige nummers steeds meer de overhand kregen.

75th en 9th (2016) heeft op zich ook nog wel een paar aardige nummers. Straks kunnen we met uitwisselen nog een alleraardigst laatste Sting album maken.

avatar van Woutout
Met afstand zijn beste album sinds Brand New Day, maar dat is natuurlijk niet zo moeilijk. Niet alles is goed, maar er staat flink wat "ouderwets" Sting materiaal op deze plaat. Het verhalende Captain Bateman, The Book Of Numbers en Harmony Road (met Brandford Marsalis) doen haast denken aan Sting ten tijde van The Soul Cages. Absoluut niet van begin tot eind sterk, maar het is toch lang geleden dat ik dergelijke uitschieters op een Sting album heb gehoord.

musician schreef:

Niet enkel zijn debuut is top toch?
Ik vind The Police heel leuk, maar geen van hun platen haalt het bij Nothing like the sun en vooral Bring on the night!
Zijn jaren 90 werk is weliswaar duidelijk een stap terug, maar vind ik toch nog zeer de moeite waard.

avatar van Zwaagje
Ik ben aan een luisterbeurt bezig. Sting en The Police zijn mijn jeugdhelden. Hedentendage doet die muziek uit vervlogen tijden me weinig meer. Moeilijk te zeggen waar dat aan ligt, want sommige artiesten voelen tijdloos aan voor mij. Ik laat het dan ook bij een eerste luisterbeurt en ga verder met mijn vernieuwende muzikale leven. Ondanks de veranderde smaak blijft (nieuwe) muziek ontdekken fijn.
Ik dacht bij het eerste nummer trouwens dat ik naar Paul McCartney zat te luisteren......

avatar van iggy
Ik vind dit toch wel een lekker plaatje van Sting. Niet alles bevalt me. Maar er staan zeker een aantal krakers op. En da's mooi !

avatar van goldendream
Het Nieuwsblad (= Vlaamse krant voor onze Nederlandse vrienden) geeft dit album vandaag 4 sterren op 5. Dit is een heel hoge score. Ik kan geen mening geven, want ik ken nog niks van het album.

avatar van spinout
Misschien omdat er een nummer over Antwerpen gaat?

avatar van Leptop
Van alles wat, niet slecht maar het mist wel het venijn en karakter van weleer. Ook een beetje kort. En dan die hoes... Het is me eigenlijk niet duidelijk wat nu de bedoeling is van dit album.

Leptop schreef:
Het is me eigenlijk niet duidelijk wat nu de bedoeling is van dit album.

Een bakker bakt brood, een muzikant maakt muziek. In dit geval beter dan zijn vorige 5 werkjes. Enjoy.