Father John Misty - Chloë and the Next 20th Century (2022)

Folk / Pop
Label: Sub Pop

1. Chloë (3:28)
  2. Goodbye Mr. Blue (5:00)
  3. Kiss Me (I Loved You) (3:57)
  4. (Everything but) Her Love (4:16)
  5. Buddy's Rendezvous (4:59)
  6. Q4 (4:57)
  7. Olvidado (Otro Momento) (4:48)
  8. Funny Girl (3:39)
  9. Only a Fool (4:02)
  10. We Could Be Strangers (4:31)
  11. The Next 20th Century (6:56)
avatar van Voorprogramma!
Funny Girl is al erg sterk, benieuwd naar de rest.

avatar van OscarWilde
Father John Misty is een van mijn absolute favoriete artiesten. Intrigerende eerste nummer. Ik kan de orkestrale old Hollywood sound wel smaken. Ziet ernaar uit dat het een soort van conceptalbum wordt dus heel benieuwd hoe Funny Girl zal passen in het geheel.

Wat is het weer muzikaal genieten. Gewoon 1 van de grootsten van deze generatie, de Vader.

avatar van vinylbeleving
Gaaf en zin in! Erg genoten van z'n laatste album, en het sfeertje op de nieuwe single beloofd veel goeds. Intrigerend artwork ook. Ben benieuwd!

avatar van OscarWilde
Nieuwe single - Q4

De tweede single. Opnieuw zeer retro. Doet mij wat denken aan The Kinks ten tijde van Something Else en singer-songwriters als Harry Nilsson. Een nieuw geluid maar erg mooi.

avatar van muziekobsessie
Mooi zeg! Kijk er naar uit!

avatar van MarkS73
Ik kijk hier ook naar uit! Zijn vorige album vond ik geweldig. Ik heb hem, en vele andere artiesten via Spotify leren kennen, heerlijk die playlists:)

avatar van repelstefan
Q4 . Wederom een sterk nummer. Heb misschien wel een zwak voor de klavecimbel merk ik. Het geeft het iets sprookjesachtigs, theatraals. Had (heb) ik bij Panic! at the Disco - She Had The World ook. Niet relevant maargoed. Dit kan wel eens (een van) zijn beste worden.

avatar van Silky & Smooth
Ik zie nu pas dat de releasedatum 8 april is, maar hij is al te pindakazen... Bijzonder mooi werk weer zo op het eerste gehoor!

5 op een rij hoor.

avatar van muziekobsessie
Wederom weer een ijzersterk album van Tillman die verslavend werkt. Hier combineert hij meerder stijlen: jaren 30, baroque 60´s, tropicana tot jaren 70 psychedelica. Versierd met een groot orkest waar ik erg van ben gecharmeerd. Hij treed nu dus ook op met orkesten. Kiss me, q4 en we could be strangers zijn wel favoriet bij mij die gaan meer de baroque kant op. De tropicanastijl vind ik minder geslaagd. Maar al met al een klasseplaat! De teksten blijven weergaloos bij Tillman, onnavolgbaar en heel origineel!

avatar van VDB79
muziekobsessie, jij beschikt al over het album?

VDB79 schreef:
muziekobsessie, jij beschikt al over het album?
gelekt!

avatar van Venceremos
Prijsnummer Buddy's Rendezvous is al gecoverd door Lana Del Rey en komt op de schreeuwend dure deluxe-box te staan, zeg ik voor liefhebbers van haar muziek en zij die graag ongefundeerd spenderen.

Hij treedt dus op met orkesten. Zat ik op te wachten..maar komt hij ook naar onze contreien?

avatar van papat
De eerste drie nummers die beschikbaar zijn beloven niet veel goeds. Werkelijk mierzoet, het glazuur spat van mijn tanden. Nu heb ik zijn laatste 4 albums echt heel hoog zitten, deze sla ik denk ik maar even over. Brrrrrrrr

avatar van Doc
Doc
Werkelijk? Ik vind het een hele muzikale, sfeervolle plaat geworden en ook mooi met orkest. Mijn tandarts heb ik er trouwens ook nog niet over horen klagen

avatar van Venceremos
De sfeer op dit album verschilt m.i. niet eens zo verschrikkelijk veel met die op Honeybear.

avatar van papat
Doc schreef:

Haha! Mijn tandarts zal er juist ook blij mee zijn.. het is denk ik de hoeveelheid orkest die het te zoet maakt. Maar goed, dikke kans dat ik dit zo vaak ga proberen dat er uiteindelijk alsnog een aanschaf volgt, mezelf kennende.

avatar van Lambchop
Klinkt goed, goodbye Mr blue is 1 op 1 met everybody talkin at me

avatar van Slowgaze
OscarWilde schreef:
Opnieuw zeer retro. [...] Een nieuw geluid maar erg mooi.

Ja maar hoe dan?

avatar van Doc
Doc
Ik denk dat hij bedoelt: een nieuw geluid ten opzichte van vorige albums. En dat nieuwe geluid laat zich dan omschrijven als zijnde retro. De toevoeging "Maar.... het is erg mooi" volg ik ook niet zo: Misschien bedoelt hij dat hij nieuwe geluiden meestal niet mooi vindt of dat hij retro geluiden meestal niet mooi vindt. Of iets waarschijnlijker: dat hij het geluid op vorige albums heel mooi vindt en daarmee vergeleken dit geluid weliswaar anders klinkt maar daarom niet minder mooi.

avatar van Roxy6
Doc schreef:
Ik denk dat hij bedoelt: ......maar daarom niet minder mooi.

Wat een fijne analyse Doc

Ik ben geen groot fan van de man. Niet slecht, maar ik voel het enthousiasme van andere luisteraars meestal niet.

Maar als er woorden als orkest en barok vallen dan wil ik wel weer een poging wagen.

Ik snap dat hier liefhebbers gaan afhaken, waar ik juist aanhaak. Het neigt af en toe een beetje naar kitsch en lang vervlogen tijden en dat waardeer ik hier wel. Het album klinkt ook erg goed moet ik zeggen: een fraaie, heldere productie is hier de oorzaak van.

Als deze muziek hoor denk ik aan films als het recente Nightmare Alley.

Deze keer weer Father John Misty me dus wel te pakken.

avatar van Roxy6
Bij ieder nieuw album dat uitkomt valt het mij weer op over wat een geweldige stem Father John Misty beschikt.

Dit album bevat weer heel veel moois, en dat blijft zo na diverse luisterbeurten....

aERodynamIC schreef:

Jonathan Wilson is de productie van een FJM-plaat altijd wel toevertrouwd. Speelt meestal ook een riedel mee bovendien.

avatar van yorkethom
Meesterlijk mooie muziek.

Soms mag muziek dat ook gewoon zijn: mooi. Bloedmooi.

avatar van Zwaagje
Muziek moet niet alleen mooi, knap gemaakt en origineel zijn, maar het moet je ook raken. Dat is het mooie van muziek; het moet iets met je doen. Is het mooi, knap gemaakt en origineel? Zeker! Doet het me iets? Geen moer als ik eerlijk ben. Hoe knap ook, ik laat deze aan me voorbij gaan.

avatar van Johnny Marr
yorkethom schreef:
Meesterlijk mooie muziek.

Soms mag muziek dat ook gewoon zijn: mooi. Bloedmooi.

Dit. Prachtige plaat, ik vind dit een heel mooi album. Meer kan ik er niet over zeggen, men doet het er maar mee

avatar van Mausie
Q4 vind ik echt een prachtig nummer. Mss een beetje kitsch met al die strijkers, maar het werkt. Bij de andere singles heb ik een beetje hetzelfde als Zwaagje.