Ik mag graag regelmatig naar dit album luisteren. Verfrissend, energiek en een duidelijke ontwikkeling na de eerste twee albums. Ik had dat al bij
het concert bij Gisteren ... gezien! waar mij vooral de uitstraling van Griant Chatten opviel naast de zowel visuele als muzikale ontwikkeling van de band. Ergens beginnen de rauwe randjes van de eerste twee albums weg te vallen en gaat de band bijna met dit album over naar de eredivisie. Dat dit album nu al een paar dagen op nr. 1 van onze rotatielijst staat geeft dat ook aan.
Ik lees hier meerdere reacties die de band in de door ons zo Nederlands gecultiveerde hokjes proberen te plaatsen. Triphoptrance, festival bandje, grunge, Feyenoord klasse, Gothic, Jangle, Ruwere Britpop, Joy Division, mid 90s trip hop/alt dance en nog zo wat benamingen..

Leuk hoe de Users hier hun van nature Nederlandse roots niet kunnen ontkennen. Het hoort bij ons.
Voor mij is het album gewoon een eerlijk muzikaal document van een zeer prettig in het gehoor liggende band waar ik zelf een stuk energie bij kwijt kan. Ik ben niet goed in het luisteren en beoordelen van de teksten. Maar ik kan ze wel heerlijk meezingen ! Het is voor mij gewoon genieten, springen, beleven, meeblèren en al mijn adhd energie eruit gooien om later weer puffend en voldaan bij te komen. Dat heb ik eigenlijk bij alle drie de albums.
Toch zal deze band verder gaan, andere paden bewandelen, experimenteren, ontwikkelen, hoogtepunten en dieptepunten gaan meemaken, groter dan groots worden of uit elkaar spatten. Voor mij zeldzaam dit soort bandjes omdat ze echt, in mijn oren en ogen, uniek zijn.
Juist het einde van het album beginnende bij het nummer The Couple Across The Way welke in al haar simpelheid zeer groots en tekenend is voor de veelzijdigheid en openheid voor deze band zegt mij veel. In dit nummer ligt de sleutel voor die toekomst. Hoe ze daarna overgaan in het zeer verfrissende Skinty Fia, dit daarna overbruggen met het diepgaande I Love You naar het afsluitende grootse Nabokov (waarvan ik nu pas begrijp waarom ze hier hun concert mee afsloten want dit is een regelrechte Fontaines DC klassieker) laat mij horen wat ons nog te wachten zou kunnen staan. Ik ben daar zeer benieuwd naar !