Duran Duran - Notorious (1986)

Label: Capitol

1. Notorious (4:18)
  2. American Science (4:43)
  3. Skin Trade (5:57)
  4. A Matter of Feeling (5:57)
  5. Hold Me (4:31)
  6. Vertigo (Do the Demolition) (4:44)
  7. So Misled (4:04)
  8. "Meet el Presidente" (4:20)
  9. Winter Marches On (3:26)
  10. Proposition (4:56)
  11. We Need You * (2:54)
  12. Notorious [45 Mix] * (3:58)
  13. Skin Trade [Radio Cut] * (4:29)
  14. Meet el Presidente [7" Mix] * (3:42)
  15. Notorious [Extended Mix] * (5:18)
  16. Meet el Presidente [Presidential Suite Mix] * (7:17)
  17. Skin Trade [Parisian Mix] * (8:06)
  18. American Science [Chemical Reaction Mix] * (7:47)
  19. Vertigo (Do the Demolition) [Mantronix Mix] * (6:35)
  20. Skin Trade [Stretch Mix] * (7:45)
  21. Notoriousaurus Rex * (8:20)
  22. Notorious [Recorded Live at Ahoy, Rotterdam, 7 May 1987] * (4:15)
  23. Vertigo (Do the Demolition) [Recorded Live at Ahoy, Rotterdam, 7 May 1987] * (5:45)
  24. New Religion [Recorded Live at Ahoy, Rotterdam, 7 May 1987] * (5:48)
  25. American Science [Recorded Live at Ahoy, Rotterdam, 7 May 1987] * (4:57)
  26. Hungry Like the Wolf [Recorded Live at Ahoy, Rotterdam, 7 May 1987] * (5:02)
avatar van milesdavisjr
De gemiddelde score vind ik ook wat aan de lage kant voor dit uitstekende popalbum. Bij veel 'liefhebbers' van Duran Duran eindigt dit plaatje qua score ergens in de middenmoot.
Dat albums als All You Need Is Now en FUTURE PAST zelfs een gemiddeld genomen hogere score behalen in vergelijking met Notorious, is mij dan ook enigszins een raadsel.
Over smaak valt niet te twisten zeg maar.
Notorious is de plaat waar voor mij de kwaliteiten van de heren het beste naar voren komen. Toegankelijke poprock songs, maar de valkuilen die dit genre kent, handig omzeilend door enkele beresterke composities.

avatar van LucM
Notorious laat een volwassener en meer soulvolle Duran Duran horen al is de productie mij iets te glad. Inderdaad één van hun betere albums al vind ik niet alle songs prima. Nadien heeft Duran Duran dat peil zelden meer gehaald.

avatar van lennon
LucM schreef:

All you need is now wel eens geprobeerd?

avatar van LucM
All you need is now is ook goed, maar Duran Duran moet het toch meer hebben van hun (hit)singles dan hun albums.

avatar van lennon
LucM schreef:

Dat kan natuurlijk dat je dat vindt..maar ik vind dat zeker niet. (Maar ik hou van deze band)

avatar van Edwynn
De vraag is dan ook wat ze precies moeten hebben van hun hitsingles? Moet elke artiest het niet hebben van hitsingles? Daarmee zet je de boel in de kijker en verkoop je je kaartjes. Er wordt hiet natuurlijk bedoeld dat hij de singles de beste nummers vindt. Maar da's gewoon persoonlijke smaak.
Over Notorious zelf: ik vind het een album waar niet doorheen te komen is. Ik ga best hard op de eerste drie albums. Ik heb ook nog de cd waar Come Undone opstaat (speciaal daarvoor gekocht). En dan geloof ik het wel.

avatar van davevr
LucM schreef:

Nile Rodgers productie. Die had die neiging in de 80's.

avatar van Edwynn
Ja, want Rio was niet glad. Totaal niet. Dat was een ruwe garageproductie.

Als ik naar jouw top 10 kijk Edwynn ben jij misschien ook iets teveel een headbanger om deze goed geproduceerde synthpop echt te kunnen waarderen. Want natuurlijk moet je van dit soort muziek houden maar het is zijn genre ijzersterk en zeer goed doorheen te komen, de plaat leverde ook een aantal hitsingles op, dus ere wie ere toekomt...