Kijk! Dit vind ik een discussie met meerwaarde. Al zal het niet lang duren dat deze verplaatst zal worden

Om in te gaan op krom of niet krom.
Kinderen moeten hun smaak nog ontwikkelen en mogen van mij daarvoor de tijd krijgen. Maar om dat te vergelijken met volwassenen? Oké, er zijn volwassenen die nog altijd naar de Toppers gaan en de hele avond met de handjes in de lucht staan en gepassioneerd 'meezingen'. Ieder z'n meug, veel plezier dan, tis ze van harte gegund. Maar die komen we hier zelden tegen toch?
Definiëren vind ik ook lastig. Daarvoor heb ik mijn persoonlijke criteria. Ten eerste moet het mij raken. Ten tweede wil ik muzikanten bezig horen. Ongeacht de categorie. Dat kan klassiek, maar ook rock zijn. Daarin is een zanger voor mij nét zo belangrijk als een ander bandlid. Of het nou de bassist of de drummer is. Ik heb meer dan 10 geleden eens een optreden van Santana gezien. Het gitaarspel geloofde ik wel na een half uur. Maar hij had een band om zich heen met sublieme artiesten, waaronder de percussie-sectie. Dáár heb ik toen echt van genoten. Ik kan intens genieten van Elbow (heel erg braaf), maar ook van het voormalige Talk Talk en Mark Hollis in het bijzonder. Over spanning en weerhaken gesproken in het laatste voorbeeld....
Ooit heb ik eens een spontaan optreden van Damien Rice (vóór een concert) in de lobby van het hotel waar hij verbleef gezien. Een vermaarde drummer op een uitgekleed drumstel en meneer Rice op een afgeleefde akoestische gitaar. Fenomenaal!
Maar goed, het grote publiek. TWOD heeft dat denk ik nog niet echt. In Nederland spelen ze moeiteloos de Ziggo vol. In Duitsland spelen ze hoofdzakelijk in middelgrote zalen. Wat naar mijn bescheiden mening véél aangenamer is. Of liever? Kleine zalen, omdat ik dat toch veel treffender en intiemer vind.
AF is, zover ik begrepen heb daar ook van af gestapt (de grote zalen). Of dat is omdat ze dat liever willen of om de geruchten rond de frontman. Geen idee. De geluiden om de kleinere setting zijn zover ik kan beoordelen positief.
Tenslotte, iets dat onderbewust toch meespeelt....luister ik hier over 10 jaar nóg naar?
Bij AF kan ik zeggen, dat de 1e twee albums (uit 2004 en 2007) daar nog ruimschoots aan voldoen.