Frankie Goes to Hollywood - Liverpool (1986)

Label: ZTT

1. Warriors of the Wasteland (4:54)
  2. Rage Hard (5:07)
  3. Kill the Pain (6:16)
  4. Maximum Joy (5:29)
  5. Watching the Wildlife (4:19)
  6. Lunar Bay (5:41)
  7. For Heaven's Sake (4:30)
  8. Is Anybody Out There? (7:27)
  9. The Waves * (2:44)
  10. "Pamela" * (0:22)
  11. Suffragette City * (3:34)
  12. Roadhouse Blues * (4:05)
  13. [I Can't Get No) Satisfaction (Monitor Mix / Sarm Sessions / May 1986 / Voiceless] * (4:50)
  14. (Don't Lose What's Left) of Your Little Mind * (6:14)
  15. Rage Hard (Voiceless) * (5:06)
  16. Rage Hard [Montreux Mix] * (5:34)
  17. Warriors of the Wasteland [Montreux Mix] * (3:19)
  18. Warriors Cassetted * (19:57)
  19. Wildlife Cassetted * (24:25)
  20. Our Silver Turns to Gold [Monitor Mix / Ibiza Sessions / May 1985] * (3:43)
  21. Delirious [Monitor Mix / Ibiza Sessions / October 1985] * (3:12)
  22. "Stan" * (0:41)
  23. For Heaven's Sake [Monitor Mix / Wisseloord Sessions / March 1986] * (7:54)
avatar van vigil
Hoppa, de deluxe versie van Liverpool is binnen! Bij de Media Markt in Alexandrium voor slechts een tientje

Wow, da's vroeg!

En? hoe is ie?

avatar van vigil
Hij ziet er in ieder geval prima uit! Op het luister gedeelte komt ik nog terug

Bij de Media Markt in Alexandrium voor slechts een tientje

Bij Mediamarkt Alphen en Zoetermeer stond ie niet eens in het bestand...

lennon schreef:

Bij Mediamarkt Alphen en Zoetermeer stond ie niet eens in het bestand...

dat is helemaal vreemd!

Vanuit die steden zit je zo in Rotterdam Alexandrium want daar zag ik er tussen de middag nog eentje staan voor een tientje.

dat is helemaal vreemd!

Ik had een collega op pad gestuurd die een tv ging kopen Ga morgen zelf in Utrecht wel even poolshoogte nemen

Hoe bevalt ie?

avatar van vigil
Als ik eerlijk ben nog niet echt veel tijd gehad.

avatar van lennon
TOch raar, ook bij mediamarkt utrecht ligt ie niet. In hun informatiesysteem staat als release datum 28-2 en ook andere cd winkels hebben hem nog niet.
Of jij hebt erg veel geluk, of een andere versie?
Want ik ben erg overtuigd dat de cd nog niet uit is?

avatar van vigil
Dan zal ik hem nog niet hebben...

Releasedatum UK 17-1
Releasedatum Nederland eind feb/begin maart.

Het is dezelfde versie, zelfs de barcode is hetzelfde. De import versie qua import zelfs nog goedkoper dus een beetje slimme winkelier....

Een vriend van mij heeft gistermiddag er ook eentje op de kop getikt.

avatar van vigil
Overigens zijn de cover versies wel leuk om te horen maar stellen opzich niet heel veel voor.

vigil schreef:
Je zou voor de gein de bandleden hun commentaar op facebook eens op moeten zoeken.
De namen die aan de nummers gegeven zijn, zijn niet door hun verzonnen. Wat je hoort is puur jammen in de studio. Niets meer en minder. In hun optiek, nooit uitgebracht moeten worden.

Als ik dit zo lees begin ik ineens te twijfelen. Is het dan wel de moeite waard om deze deluxe versie aan te schaffen? Ik kan 'm nog annuleren, want de UK release datum is 7 februari. Die cassette mixen is dat dan wat?

Wat zouden jullie doen?

vigil schreef:
Dan zal ik hem nog niet hebben...

Releasedatum UK 17-1

Nee, dar doelde ik uiteraard niet op! Rare is alleen dat de ene Mediamarkt hem dus gewoon heeft liggen, en de andere hem in een pc systeem ziet als release 28-2. Je zou toch denken dat dat een eenheid is qua informatie?

Wat zouden jullie doen?

Ik ga m gewoon kopen, al is het alleen al voor de versie van Rage Hard.

Voor 10 euro kan je er toch niet echt een buil aan vallen?

avatar van vigil
De informatie is correct want in het systeem staat de Nederlandse releasedatum. Enkel is deze via de import al bestelbaar, de ene winkel zal daar wel gebruik van maken en de andere niet

avatar van vigil
Liverpool is mijn ogen ernstig ondershat, dit komt denk ik vooral door het fantastische debuut en de verwachtingen voor plaat 2. Precies een 3 is hier het gemiddeldde en dat zou toch eigenlijk wel minimaal een half punt hoger moeten zijn.

Wellicht dat de nu verschenen deluxe editie daar verandering in kan brengen:

cd 1
Hierop staat het album zoals het toen in de tijd ook is uitgebracht waarna het zogenaamde "The other side of Liverpool" gedeelte begint. De hoofdmoot zijn een aantal covers welke matig van geluidskwaliteit zijn en verder leuk om keer gehoord te hebben maar verder... De instrumentale versie van Rage Hard maakt dan wel weer een hoop goed.

cd2:
Ook wel "The Liverpool Journey" genoemd.
Eigenlijk het interessantst. De twee zogenaamde Montreux mixen van Rage en Warriors zijn mixen zoals we die kennen van FGTH. Dus van hoge kwaliteit met een hoop energie er in. Op deze cd staan 2 zogenaamde Cassetted versies van Warriors (20 minuten!) en Wildlife (24 min). Wat ik er van begrijp zijn het allerlei mixen welke aan elkaar zijn gezet. Een keer is dat goed te horen tijdens Warriors waar een aparte overgang in zit. Verder valt het reuze mee en zijn deze versies meer dan de moeite waard. Tussendoor kom je twee jams tegen welke zijn opgenomen in de Nederlandse Wisseloord studio's. F... Off is nog wel de moeite waard maar Drum Loop is precies hetgeen van wat je zou kunnen verwachten bij zo'n titel. Verder staan er nog wat demo's op welke opgenomen zijn tijdens sessies in Ibiza. Our Silver Turns To Gold bv. een track welke best zou passen bij het solowerk van Holly maar voor FGTH veel te goedkoop klinkt. Delirious klinkt al een stuk beter en goed uitgewerkt zou het nog wat kunnen worden. Het is een hele zit maar na 2 en een half uur FGTH is een instrumentale demo versie van For Heaven's Sake de afsluiter en dat is dan toch weer een mooi einde!

Maar goed, 150 minuten FGTH voor een zacht prijsje in een fraai digipack en uitgebreid boekje, ik ben weer dik tevreden

Zou dit het laatste zijn wat er uit komt van FGTH, het zou zomaar kunnen.

vigil schreef:
Zou dit het laatste zijn wat er uit komt van FGTH, het zou zomaar kunnen.

Denk het wel ... hopelijk komt nu nog die ene Holy Grail uit de ZTT catalogus aan bod nl. Grace Jones' Slave To The Rhythm album..... die is nl. nooit in zijn originele vorm zoals hij op LP is verschenen uitgekomen op CD, want daar was weer eens flink aan gesleuteld c.q. ingekort en door elkaar gehusseld. En het is juist die flow van de LP die werkelijk fantastisch ...

En om het even op FGTH terug te brengen: de track was in eerste instantie bedoeld voor de jongens maar uiteindelijk toch aan Miss Grace gegeven.

welke track?

vigil schreef:

cd2: Ook wel "The Liverpool Journey" genoemd.

Bedankt voor je toelichting Vigil: inmiddels kan ik niet wachten tot volgende week, als 'ie binnenkomt.

welke track?

Nou, Slave To The Rhythm is feitelijk één lange track (tig variaties op het zelfde thema zeg maar) maar ik doelde hier op de overbekende versie zoals we die allemaal kennen.

ChrisX schreef:

Ow oke, duidelijk!

Ik krijg net bericht van Amazon UK dat de release is uitgesteld tot eind december 2011...
En dat terwijl sommigen 'm hier al hebben en Play nu 21 feb. als releasedatum geeft.

west schreef:

Ik kreeg van iemand een privebericht dat ze door een 1ste voorraadje heen zijn. Dus ik hoop dat voor jullie dat hij toch snel gaat komen. Wel een beetje vreemd overigens. Breng hem wel of niet uit en niet een paar duizend en dan op stop zetten.

vigil schreef:

Hoe zo? Dat is tegenwoordig en zeker bij reissues toch gewoon de gangbare praktijk?

avatar van vigil
Nou ja bij ltd edities zeker wel maar bij de gangbare remasters niet hoor. Zeker ook niet bij dit label want de deluxe editions van Propaganda en FGTH's Welcome liggen nog overal in de winkels en zijn nog steeds leverbaar.

vigil schreef:

Is ook weer zo. Amazon's opgaven overigens van wanneer iets uit komt is overigens niet echt altijd betrouwbaar te noemen. Het feit dat hij nu op Pre-order is gewoon weird en ik verwacht dan ook dat dit binnen een paar dagen gecorrigeerd zal zijn. Het ding is gewoon uit... punt uit

Helaas, geen punt uit: ik heb mijn hele bestelling geleverd gekregen, behalve dit Liverpool. En hij is verkrijgbaar bij maar 3 Nederlandse webwinkels en die hebben 'm niet op voorraad. Bij FRS staat nu een nieuwe releasedatum: 07-03-2011, bol heeft een levertijd van 4-6 weken. In the UK is de release in ieder geval vertraagd naar 21 februari (Play.com) of eind december (Amazon UK) of 14-03-2011 (Amazon USA) of 26-03-2011 (Amazon.de) of helemaal niet leverbaar, zonder datum (cdwow). Het is in ieder geval een compleet zooitje, deze release!!

PS: hij is wel legaal te downloaden vanaf 7digital... maar verder nergens anders:
Frankie Goes To Hollywood - Liverpool (DeLuxe Edition)

edit: bij de eerder vermelde online winkel uit de UK is 'ie toch ook niet leverbaar.... ik heb 'm nu maar gedownload bij nl7digital.com voor 9,99 euro (legaal in MP3 320 kbps)

edit2: de download bij 7Digital is nu ook verwijderd... (20:55)

avatar van lennon
Ik heb m bij cdwow in bestelling staan, en er staat nog steeds release datum 07-02 bij...

Als je op hun website kijkt, dan staat er geen release datum meer bij. Staat die datum soms bij jouw order?

west schreef:

Tja, maar er zijn dus mensen die hem hebben ontvangen dus hij is gewoon uit maar dus schijnbaar tijdelijk op. En op zich is dat met zo'n titel als deze toch wel raar. Je gaat haast denken dat hij terug geroepen is om een of andere rechtenkwestie.

Dat zou zomaar kunnen ja, die rechtenkwestie. Ook begreep ik dat de band niet tevreden was met alles wat op deze Deluxe uitgave stond, dus mogelijk zit daar (ook) het probleem.
Ik begreep dat er mensen deze editie in de winkel hadden kunnen kopen, maar de winkel kan dan fout zitten met te vroege verkoop. Formeel is 'ie dan nog niet uit en dat kan weer betekenen dat het echt nog even gaat duren voordat 'ie alsnog uitkomt (of alweer...).

Daarom heb ik 'm maar gauw gedownload: wat zijn die cassettemixen toch geweldig zeg!
Ongelooflijk: ik check 7Digital en daar is 'ie nu ook weghaald... ben ik even blij dat ik vanmiddag toesloeg.