Frankie Goes to Hollywood - Liverpool (1986)

Label: ZTT

1. Warriors of the Wasteland (4:54)
  2. Rage Hard (5:07)
  3. Kill the Pain (6:16)
  4. Maximum Joy (5:29)
  5. Watching the Wildlife (4:19)
  6. Lunar Bay (5:41)
  7. For Heaven's Sake (4:30)
  8. Is Anybody Out There? (7:27)
  9. The Waves * (2:44)
  10. "Pamela" * (0:22)
  11. Suffragette City * (3:34)
  12. Roadhouse Blues * (4:05)
  13. [I Can't Get No) Satisfaction (Monitor Mix / Sarm Sessions / May 1986 / Voiceless] * (4:50)
  14. (Don't Lose What's Left) of Your Little Mind * (6:14)
  15. Rage Hard (Voiceless) * (5:06)
  16. Rage Hard [Montreux Mix] * (5:34)
  17. Warriors of the Wasteland [Montreux Mix] * (3:19)
  18. Warriors Cassetted * (19:57)
  19. Wildlife Cassetted * (24:25)
  20. Our Silver Turns to Gold [Monitor Mix / Ibiza Sessions / May 1985] * (3:43)
  21. Delirious [Monitor Mix / Ibiza Sessions / October 1985] * (3:12)
  22. "Stan" * (0:41)
  23. For Heaven's Sake [Monitor Mix / Wisseloord Sessions / March 1986] * (7:54)
west schreef:
Als je op hun website kijkt, dan staat er geen release datum meer bij. Staat die datum soms bij jouw order?

Als ik bij mijn order kijk, en dan op de link van de cd
klik, die jij dus ook zou moeten kunnen zien, staat er echt nog steeds release datum 07-02-11.

Ik zie nu zelrfs dat er bij staat: In voorraad. wordt gewoonlijk binnen 24 uur bezorgd, en mijn bestelstatus is sinds vandaag gewijzigd naar wachtend op verzending, dus ik vermoed toch dat ze daar een voorraadje hadden liggen, die er nu uit zal gaan?

avatar van vigil
Dat zou goed nieuws voor je zijn, voor mij minder want als die niet meer was gekomen was mijn exemplaar hard in waarde omhoog gegaan

Krijg nou wat! Er staan nu 2 versies van de Deluxe Editie op cdwow: één niet leverbaar en één op voorraad. En op Amazon UK is de releasedatum verandert van eind december naar 14 maart 2011 (hetzelfde als Amazon USA). Alles bij elkaar blijft het een verbazingwekkend zooitje deze release, maar toch ook wel weer amusant. De volgende vraag is nu: krijgt Lennon 'm binnenkort zomaar thuis gestuurd? Ik hoop dat het lukt Lennon, het ziet er wel naar uit!

Ik hou je op de hoogte

Update: Zojuist de bevestiging ontvangen dat de cd naar me is toegestuurd!

Ladies & Gentlemen, wat wel uitkwam op 7 februari van ZTT is The Art of the 12". Ik heb vele goede tot geweldige 12" verzamelingen op cd, maar dit, dit, wooooow: fantastisch!!! Voor liefhebbers van de Deluxe versies van FGTH Liverpool & Welcome To The Pleasuredome niet te missen. Van de bekende acts als FGTH en Propaganda staan moeilijk te krijgen of nog niet eerder uitgebrachte (op cd) 12" versies die de stoutste verwachtingen overtreffen. Maar ook de mixen van wat minder bekende Acts zijn allemaal goed tot fantastisch. De geluidskwaliteit is ook nog eens subliem: wat een remasters! Tja: go for it!

vigil schreef:
hierbij de extra tracks op de binnenkort te verschijnen deluxe versie van Liverpool:

Is 'ie nou wel of niet officieel verschenen: de Deluxe Edition van Liverpool? Vigil heeft 'm in zijn handen, maar dat is nog maar aan weinigen gegeven. Ik heb 'm betaald gedownload, maar even later kon dat niet meer bij die winkel. In ieder geval is het wel mogelijk om mijn mening hierover te geven.

De remastering van deze versie vind ik subliem. Juist bij FGTH leidt dat tot puur genot op de bank met mijn Sennheiser koptelefoon op mijn hoofd. Echt mooi!
Wat mij opvalt is hoe tijdloos dit album Liverpool eigenlijk is. De muziek kan nu nog makkelijk mee. Iets anders wat opvalt is dat Side A van het album de wat hardere meer rock achtige dance bevat en Side B meer de popsongs. En ook dat geen één nummer door het ijs zakt. Alle tracks zijn (redelijk) goed tot erg goed. Mijn voorkeur gaat uit naar Side A, waarbij ik naast de 2 bekende singles ook Kill The Pain echt een geweldig fraai numer vind.
De bonustracks bestaan op CD1 met name uit covers: daar kan je 1 keer naar luisteren en dat is dan wel genoeg. Alleen Don't Lose What's Left Of Your Little Mind is wel aardig en Rage Hard (Voiceless).

Op Disc 2 staan weer de 2 Cassette Mixen die bij dit album horen, die van Warriors of the Wasteland en van Watching the Wildlife. Eigenlijk zijn het geen mixen, het heet dan ook Warriors (of Wildlife) Cassetted. Aangegeven staat van welke remixen gebruik is gemaakt: stukken daarvan zijn achter elkaar gezet. Dit leidt tot 2 tracks van meer dan 20 minuten, die vrijwel nergens vervelen. Ik vind het persoonlijk echt geweldig gedaan.
De twee Montreux Mixen zijn ook echt de moeite waard, alleen die van Warriors is wat kort. De kwaliteit van de verschillende Monitor Mixen is nogal wisselend. In feite is de naam Mix misleidend: het betreft geen 12 inches of remixen maar demo sessies. De studio's waar die zijn opgenomen staan erbij vermeld. Best aardig zijn: F*** Off, Delirious en For Heaven's Sake. Jammer dat hier nooit meer complete nummers van konden worden gemaakt.

Vanwege met name de Warriors & Wildlife Cassetted, de Montreux Mixen en de prima remastering is deze Deluxe editie zeker een aanrader. Het album Liverpool wordt hier op Musicmeter schromelijk ondergewaardeerd, net als dat in de jaren '80 bij de release van het album ook al gebeurde. Ga ervoor, zou ik zeggen.

avatar van vigil
Hij is zeker wel uit want ik heb vandaag nog even navraag gedaan en bij de Media Markt in alexandrium en daar hadden ze er weer eentje binnengehad van de week en ze verwachten er volgende week weer een paar samen met o.a. die nieuwe verzamelaar van Claudia Brucken welke op het label is uitgebracht. Nu nog even wachten op die art of 12" verzamel cd.

Ha, nu mag ik eens! Ik heb dinsdag al The Art of the 12" & de verzamelaar van Claudia Brucken ontvangen. Tot nu toe heb ik The Art of the 12" van voren naar achteren en weer terug gedraaid. Wat een fantastische dubbel cd! Ik heb echt heel veel compilaties van 12"s op cd, maar dit is één van de allerbeste. Alles is uitstekend geremastered, de remixes zijn op 1 na allemaal goed tot geweldig en het begeleidende boekje is zeer interessant. Ook staan er mixen op die nog niet op cd waren uitgebracht (een paar had ik wel op vinyl) en zelfs mixen die nooit zijn uitgebracht. Er zijn teveel hoogtepunten om op te sommen, eigenlijk is deze hele release één groot hoogtepunt (om in de termen van Frankie te blijven). Kortom:

Ik kijk er naar uit

Mijn cd is binnen!

lennon schreef:
Mijn cd is binnen!

De vlag kan uit

En: wat vind je ervan Lennon?

avatar van lennon
Om heel eerlijk te zijn: ik mis e.e.a.

Er zijn zoveel fantastische 12 inches uitgebracht. IPV een elle lange 20 minuten verzameling (net als met relax op WTTPD) had ik liever wat meer losse versies compleet gehoord.

Ook de demos zijn leuk om een keer te horen, maar zijn niet echt de moeite waard om vaak te draaien. Het is natuurlijk niet allemaal kommer en kwel, maar over het geheel gezien vind ik persoonlijk dat er te weinig uit gehaald is, dan doel ik op beide FGTH releases.

Neemt niet weg dat ik nog steeds heel erg blij ben dat ze uitgebracht zijn, want al is er maar 1 extra track interessant, dan is dat al ok voor mij.

Kijkend naar Propaganda's secret wish re-release, dat komt meer in de buurt van wat ik gehoopt had.. maar blijkbaar waren daar niet zoveel demos van over gebleven zodat ze het wel met ander (en boeiender) materiaal konden opvullen.

Artwork en boekje vind ik erg mooi, en de begeleidende verhalen zijn erg interessant om eens door te lezen.

Al met al.... Van achteren een lekkere dame, maar als ze zich omdraait valt het toch wat tegen

De reden dat er weinig van al die fraaie 12 inches op staan, is omdat die al bij andere releases zijn uitgebracht. Nu ook weer op het zeer fraaie The Art of the 12": mis die niet!

Als je Reload (1994) en de volgende plaat mengt heb je de mooiste 12 inches van Frankie samen op 2 cd:
Frankie Goes to Hollywood - Twelve Inches (2001)

Ik heb er een soort 'recept' bij gezet.

avatar van lennon
Die verzamelaars ken ik uiteraard, en helaas op reload, en die 12 inches cd staan ook van die re-re-re-remixen.. verschrikkelijk.

De 12 inches heb ik zelfs weer verkcoht zo armdoedig vond ik die. Ik kan me zelfs herinneren dat er op 1 een ge-edite versie van de 12 inch van Rage hard stond?

Nee ik heb er zelf maar een gemaakt, die me uiterst tevreden stelt, maar ooit... ooit zal Trevor Horn misschien zelf het licht nog zien, en alle ORIGINELE 12 inches op cd uit brengen, zonder al die waardeloze zogenaamde mixen met een house beat er achter (die power of love remix... walgelijk gewoon)

waar kun je deze cd nog bestellen, op amazon.co.uk staat dat ie pas in september uitkomt?

cdwow.nl bijvoorbeeld

avatar van ChrisX
lennon schreef:
cdwow.nl bijvoorbeeld

Bestellen misschien maar kunnen ze hem ook leveren?

avatar van sheep67
Welcome To The Pleasuredome was een sensatie toendertijd.
Mooi dubbelalbum. Toen ook een paar (ellenlange) maxi-singles aangeschaft van het gezelschap. Dat ging nog wel...........maar de opvolger (misschien waren de verwachtingen te hoog na zo'n succes) ronduit erbarmelijk .
Sorry voor de liefhebbers maar zo heb ik dat toen ervaren.........drijvend op het succes van zijn voorganger brachten ze Liverpool uit. Een vervelende plaat die mij direct geneesde van FGTH.

Genas.

Maar dat hoefde verder niet, want dokter Frankie hield er toch mee op. Overigens zijn er van dit album nog een aantal mooie 12 inches hoor.

ChrisX schreef:

Bestellen misschien maar kunnen ze hem ook leveren?

Dat zul je ze daar moeten vragen, ik werk er niet

Inmiddels, ruim een half jaar verder, blijkt dat de uiteindelijke versie van de Deluxe editie van Liverpool die een tijd later in de verkoop ging 3 nummers mist vergeleken met de uitgave die korte tijd te krijgen was in februari. Op Disc 1: track 11 Pocket Vibrator en op Disc 2: track 4 Drum Loop & track 5 F*** Off. Hebben we toen toch een collector's item gekocht / gedownload!

avatar van LucM
Hier wordt gewoon de succesformule van het debuut klakkeloos herhaald maar dan met minder songmateriaal, enkel Warriors of the Wasteland, Rage Hard (beiden niet toevallig op single uitgebracht) en For Heaven's Sake zijn echt de moeite waard (al halen ze niet het peil van de vorige singles). Een album dat het meer moet hebben van de vorm en bombast dan de inhoud en dat blijft natuurlijk niet overeind, begrijpelijk dat Frankie Goes to Hollywood nadien het bijltje bij neerlegde.
Het ultieme FGTH-album is de hitcompilatie Bang!, het bewijs dat compilaties soms nuttig zijn.

avatar van Pinsnider
Misschien heb ik iets gemist tussen de technische berichten hierboven, maar kan iemand mij helpen met een vraag?
Als je de hoes en de berichten rondom Welcome to the Pleasuredome leest krijg ik de indruk dat het in eerste instantie de bedoeling was om slechts één plaat uit te brengen en daarna met een statement van jewelste meteen weer afscheid te nemen.
Daarna is dus toch ook nog deze plaat gekomen.
Weet iemand (een link naar) het verhaal hier achter? (altijd nieuwsgierig naar leuke stukjes popgeschiedenis)

west schreef:

Zie dit nu pas, grappig:
This edition was withdrawn from sale a few days before its release date, when the members of the group (apart from Holly Johnson) injuncted its release. is er op Discogs te lezen.

Er was dus echt wat aan de hand vlak voor de release. Nou, die van mij is er mooi tussendoor geglipt

west schreef:

Frankie Goes to Hollywood - Twelve Inches (2001)

Ik heb er een soort 'recept' bij gezet.

Inmiddels is mijn gebed ook verhoort met deze verzamelaar: Frankie Goes to Hollywood - Sex Mix (2012)

En nu is er met RSN nog een leuke vinyl (4 dubbelaar) verschenen, the 1st 48 inches, waar de volledige Sex Mix van Relax op te vinden is, dus we zijn weer bij

@lennon: die RSD Release moet hier bijna zijn.... kan niet wachten!

west schreef:
@lennon: die RSD Release moet hier bijna zijn.... kan niet wachten!

Die van mij is ook onderweg. Nog voor redelijke prijs kunnen scoren gelukkig.

Heb/krijg jij hem ook vigil?

avatar van vigil
die RSD release? Nee die heb ik niet, ik heb al genoeg, dan niet te zeggen alles van de band. Ik heb de stapel er even bijgepakt en ik heb:

Welcome to the Pleasuredome (deluxe double cd)
Liverpool (deluxe double cd)
Frankie Said (2012 verzamel)
Sex Mix, archive tapes (2012 remix verzamel)
Reload!, Frankie: The Whole 12 inches (1994 remix verzamel)
Maximum Joy (2000 2 cd verzamel, cd1 singles, cd2 nieuwe mixes)
Twelve Inches (2001 2cd remix verzamel)
Frankie Says Greatest (2009 1 cd verzamel)
Bang... (1993 1 cd verzamel)
Warriors of the Wastelands (cd-single 1986)
Relax (cd-single, 3 tr, 1989)
Relax (cd-single, 6 tr, 1993)
Two Tribes (cd-single, 4 tr, 1989)
Two Tribes (cd-single, 6 tr, 1994)
Two Tribes (cd-single, 3 tr. 2000)
Power of Love (cd-single 4 tr 1993)
Power of Love (cd-single, 3 tr, 2000)
Two Tribes (12")
Relax (12")
Welcome to the Pleasuredome (12")
Relax (7")
Two Tribes (7")
Power of Love (7")
Welcome to the Pleasure Dome (7")
Rage Hard (7")
Warriors of the Wasteland (7")
Watching the Wildlife (7")

Daarnaast nog 5 dubbel verzamel cd's van ZTT met daarop natuurlijk ook veel FGTH en de mooie box van ZTT ( The ZTT Box Set )

Om het verhaal compleet te maken ook nog de solo albums van Holly en de nodige cd-singles en 7" van hem.

Frankie says Yes tegen deze collectie vigil!