Saybia, één van mijn favoriete bands, maar dat is nog niet lang zo. Saybia is namelijk voor mij dé ontdekking van 2008. (Tot nu toe dan)
Het heeft uiteindelijk geresulteerd in drie 4,5* albums, dus dat is geen slecht resultaat, maar het begon allemaal bij dit album...
Ik was toch wel erg benieuwd naar deze band, omdat ik ze vaak in een adem met bands als Coldplay genoemd zag worden. Ik zette het album nietsvermoedend op, om het uiteindelijk nog heel veel achter elkaar opnieuw te luisteren.
Het begint met
On Her Behalf. Een nummer dat erg rustig begint, en al meteen valt Sørens goede stem op. Ik vind het toch een erg goed nummer, al kan ik er niet precies de vinger op leggen wat het nou zo sterk maakt. Ik denk gewoon alles bij elkaar, de teksten, de opbouw, die bridge is ook mooi. Ja, het openingsnummer is meteen een voltreffer.

Dan een mooi pianobegin in
Eyes On The Highway, dat belooft al veel goeds.

En de piano komt ook telkens terug in het nummer, waar ik wel blij mee ben, want dat vind ik vaak wel erg mooi. Dit nummer heeft heel vaak in m'n hoofd gezeten, dat refrein, dankzij dat refrein. En dat vind ik helemaal niet erg!

Vooral het laatste refrein en het gedeelte erna vind ik erg goed, geweldig nummer!
Ook
Angel begint weer rustig, maar ondertussen weet ik al dat dat niks zegt. En ja hoor, in het refrein gaat het al wat meer los. Vooral de tekst in dit nummer vind ik een pluspunt, en met de mooie stem van Søren en de sterke opbouw van het nummer, en die gitaarsolo is dit echt een topper!
Wat ook mooi is, is dat ook op het album zelf een opbouw te vinden is, met het 4e nummer als climax, waarna het album ineens een stuk rustiger wordt. En wát een climax!
Godspeed Into The Future is vanaf ongeveer 3:55 echt GE-WEL-DIG!
Na dat nummer moet je dan ook echt even tot rust komen, wat zeker kan met
The Odds. Begint als een lekker rustig gitaarnummertje, wat uiteindelijk terechtkomt in een erg mooi refrein. Het is misschien niet veel bijzonders, maar ik kan hier bij wegdromen...
Romeo heeft een erg sterk begin, en dan wordt het refrein ook goed ingeleid door de piano... alleen vind ik dat refrein niet zo... en dat is jammer. Voor de rest vind ik het een erg goed nummer, alleen dat refrein... Tja, ik weet het niet, het pakt me gewoon niet... Ook dat geschreeuw van Søren ergens aan het eind van het nummer doet me niets...
Voor Pretender geldt zo ongeveer hetzelfde als voor
The Odds, erg mooi nummer dus, en dat maakt die misser op het vorige nummer wel weer goed.

Alleen heeft dit nummer ook nog een geweldige climax!
Dan
Gypsy, één van m'n favoriete Saybia nummers, sterke tekst, goed refrein, en zoals in het midden van het nummer dan die gitaren erin komen! En ook een mooi einde, ja, ik denk dat ik dit wel het sterkste nummer van het album vindt, al is dat moelijk kiezen. In ieder geval een hoogtepunt!
Met
A Way Out krijgen we een rustig en ingetogen (noem je dat zo?) piano-nummer (behalve in het refrein dan) voorgeschoteld. Redelijk nummer. Niet zo bijzonder...
[i]A Walk In The Park is wat meer up-tempo, wat leuk uitpakt. Goed nummer. Voor de rest niet veel over te zeggen
[i]At The End Of Blue is weer zo'n mooi rustig en ingetogen nummer, en hier pakt het érg goed uit, want iki vind het een prachtig nummer, een waardige afsluiter.
Al bij al een geweldig album met een paar mindere, maar zeker geen slechte nummers. Alleen blijf ik me afvragen wat dat ding op de cover moet voorstellen.