Beirut - The Flying Club Cup (2007)

Folk / Wereld

5. La Banlieue (1:57)
  6. Cliquot (3:51)

met Final Fantasy

7. The Penalty (2:22)
  8. Forks and Knives (La Fête) (3:33)
  9. In the Mausoleum (3:10)
  10. Un Dernier Verre (Pour la Route) (2:51)
  11. Cherbourg (3:33)
  12. St. Apollonia (2:58)
  13. The Flying Club Cup (3:05)
tuktak
wat een prachtig album is dit zeg, een complete verrassing voor mij, aangezien ik niet bekend was met deze band. de naam deed mij ook niet echt de interesse wekken, maar de positieve geluiden hier lieten mij toch een poging wagen.
en geen verkeerde poging, want prachtige muziek die volgens mij bij veel mensen in de smaak zou kunnen gaan vallen. je moet het maar net even weten.

Sietse
eerste luisterbeurt vind ik hem wel wat minder dan de eerste, maar zeker nog steeds erg mooi.

Wel opvallend vind ik dat je de liedjes eigenlijk na een halve minuut wel al mee kunt fluiten.

tuktak
gaaf gedaan die filmpjes op die website trouwens!

avatar van HiLL
Dit plaatje beluisterde ik samen met Paap ter gelegenheid van onze 1000ste stem.

De muziek vind ik erg leuk, grappig en ook daadwerkelijk mooi. Heel Folks allemaal, ietwat speels en theatraal.

Heel gezellig met z'n allen in een warme pub, terwijl het buiten hard waait en sneeuwt. Dat gevoel krijg ik bij deze plaat.

Dan nog een zanger die gewoonweg beter zingt en het bevalt me. Muzikaal gezien kan deze plaat groeien, maar qua stem van de zanger niet, denk ik.

Dat vind ik wel fijner van commerciële muziek. Die stemmen zijn vaak normaler.

avatar van Rutgervr
Ik vind een aparte stem juist wel mooi, dat maakt het uniek. Normale stemmen bij commerciële muziek zijn vaak te glad, te gepolijst, te veel na bewerkt met de computer. Nou lijkt Zach's stem inderdaad soms wat overdreven zwaar vind ik, maar zo zingt hij nou eenmaal, ook in alle live optredens (al redelijk wat van bekeken op internet, binnenkort in Paradiso).

verhoogd naar 4,0*. PRACHTIG. vandaag kaartjes gehaald voor paradiso

avatar van otherfool
Brakke zondag... net wakker... het mij onbekende Beirut opgezet... Sunday Smile... wat een song... later meer...

avatar van otherfool
Oke, de eerste plaat ken ik dus (nog) niet en ik denk dat ik dit ben gaan luisteren vanwege de rotatielijstplek; zoja, dank MuMe voor dit heerlijke plaatje!

Levenslustig, theatraal en bombastisch, maar toch klein en haast lieflijk. Eigenlijk lijkt het op niks wat ik tot dusverre ken (nuja, een vleugje Sufjan, wat Tiersen erbij, maar dit is toch vooral Beirut). Erg bijzondere zigeunersound wat prachtige liedjes als A Sunday Smile, Guyamas Sonora en Un Dernier Verre oplevert. Oh, ik kan niet wachten dit aan bekenden te laten horen!

Een plaatje om verliefd op te worden... 4*

avatar van outcognito
Zeer de moeite waard dit! Fijne stem, fijne muziek, fijne sfeer. Ik kende Beirut nog niet eerder, maar ik ben blij dat ik het heb leren kennen.

EVANSHEWSON
Rutgervr schreef:
Heb hem gisteren aangeschaft, echt een pracht album. Dit keer is het boekje ook voorzien van mooie, nostalgische foto's en een waar verhaal (foto's in de trend van www.flyingclubcup.com->; prachtige site overigens). Bovendien krijg je een mok met de albumcover erop bij het album (waarom een mok is mij niet duidelijk, maar toch leuk!)

Erg nieuwsgierig naar deze muziek, dit kan toch nooit zulke flauwe meuk zijn als vele van de nieuwe generatie wegwerppopbandjes type Maroon 5, Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs, Keane en consoorten , Want die beperkt houdbare flutmuzak vliegt je op diverse radiozenders zo rond je oren dat je er niet goed van wordt.

avatar van grovonion
Wees daar maar 1000% zeker van. Proberen die hap, nu!

EVANSHEWSON
Om 04.05 uur zijn er helaas weinig nachtceedeeshops open hier in het Landelijke Lokeren... Maar bedankt, ik zal deze raad zeker in overweging nemen, dat wordt beslist iets voor de eindejaarsdagen!

EVANSHEWSON schreef:
Dit moet beslist een beetje tijdlozer materiaal opleveren, toch ?

zeker weten! dit is een tijdloos wegdromertje, hun vorige ook al!

avatar van korenbloem
prima cdtje. vandaag maar weer eens op gezet,

MAar ik vind hem nergens echt byzonder, ook nergens slecht.

3 sterren

Sietse
HiLL schreef:

Dat vind ik wel fijner van commerciële muziek. Die stemmen zijn vaak normaler.

Is er nu gewoon echt iets mis met jouw oren, of ligt dat aan mij.
Hier is een ding van zeker, geen auto tune, geen computer bewerkt stemmetje, gewoon eerlijk zoals het hoort.
Dat kun je bij die commerciële muziek waar je het over hebt in 99% van de gevallen niet zeggen.

EVANSHEWSON schreef:
Dit moet beslist een beetje tijdlozer materiaal opleveren, toch ?

Beste Evanshewson, wil jij Franz Ferdinand en the Kaiser Chiefs niet meer in één zin noemen met Maroon 5? De laatste cd van hen is inderdaad flutmuzak. Dat kan je bepaald niet zeggen van die van the Kaiser Chiefs. Wel eens naar de live dvd van Franz Ferdinand gekeken?

Je kan het deze bands niet kwalijk nemen dat radiozenders steeds hun commerciële hitje draaien. Niet meer naar die zenders luisteren, stel ik voor. Zet hun cd's aan!

Overigens vind ik deze Frans Caribisch Amerikaans klinkende Folk regelmatig behoorlijk tenenkrommend. In Banlieu dacht ik even naar de plaatselijke hoempapa te luisteren. Guyamas Sonora en Penalty daarentegen zijn wel weer aardig.

avatar van timhardt
toch maar eens beter luisteren, zou ik zo denken...

Klinkt toch vrij arrogant: 'toch maar eens beter luisteren'.
Alsof ik niet goed geluisterd heb. Helaas: mijn oren deden het prima, toen ik deze cd hoorde. Mijn commentaar komt dan ook niet uit mijn duim.

avatar van timhardt
de plaatselijke hoempapa....alsq je dat hoort, moet je beter luisteren. als de muziek van beirut hier speelt zit ik op momartre of ergens anders in parijs, te genieten van een glas wijn in de zon, en zie ik al zijn verhalen voor mijn ogen passeren. het ligt vast aan mijn inbeeldingsvermogen.

avatar van Jochempie
Ik was in het begin niet erg overtuigd maar ik kon goed leren met het plaatje dus ik zette hem keer na keer op (Ik had veel te leren). Nu enkele dagen later ben ik werkelijk verslaafd aan. Prachtige plaat.

avatar van FisherKing
Als er iets populair wordt, is het vaak (zie ook Belle en Sebastian, Sufjan Stevens) met een klagerige stem, nasale stem. Ik vind het niet mooi.

avatar van Justinx
Wat is dat voor vreemde onderstelling?

avatar van xrockerx
sterke plaat

al ben ik het meest fan van hun e.p. gok ik...

live was deze band ook echt geniaal...daarbij wetende dat de drummer ook nog eens uit Neutral Milk Hotel kwam

heb op die show in paradiso overigens een dvd: cheap magic inside gekocht...waar ze dit album integraal live spelen al lopende door mooie plekjes in de Us

beaster1256
prachtige vreemde eigenzinnige plaat van beirut , een naam om te onthouden met een ongeevenaarde naiviteit , klagerig maar o zo pakkend en meeslepend , een aanrader

yoeridedeygere
Verrassend genoeg, draaien ze Nantes overdag op Studio Brussel

Sven Bersee
Luister eens naar het begin van In the Mausoleum en vervolgens naar het begin van het nummer Come On! Feel the Illinoise! van Sufjan Stevens. Is geen jatwerk.

avatar van swoon
Ja, dit is echt My cup of tea. Prachtige cd met het ene hoogtepunt na elkaar met vooral de eerste twee, Nantes en A Sunday Smile, die buitenaards mooi zijn. Een melancholische Sufjan Stevens, die mij zeer zeker ligt. Gulag Orkestar ook dan maar eens gaan beluisteren. Ik verwacht er veel van.

4.5*

avatar van corn1holio1
yoeridedeygere schreef:
Verrassend genoeg, draaien ze Nantes overdag op Studio Brussel

Het is zelfs de Hot Shot deze week ! (Meest gedraaide plaat)

avatar van corn1holio1
Nantes is echt een schitterend nummer!! Wordt nu al massaal gebruikt in reportages omdat het zo'n leuk sfeertje oproept.

De rest van de CD kan me voorlopig ook wel boeien, zonder echt al te overtuigen. Beginnen met ***1/2, maar gaat bijna zeker nog stijgen...