The Jimi Hendrix Experience - Electric Ladyland (1968)

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Label: Reprise

1. ...And the Gods Made Love (1:23)
  2. Have You Ever Been (to Electric Ladyland) (2:10)
  3. Crosstown Traffic (2:27)
  4. Voodoo Chile (15:00)
  5. Little Miss Strange (2:52)
  6. Long Hot Summer Night (3:28)
  7. Come On (Part 1) (4:09)
  8. Gypsy Eyes (3:44)
  9. Burning of the Midnight Lamp (3:40)
  10. Rainy Day, Dream Away (3:42)
  11. 1983... (A Merman I Should Turn to Be) (13:39)
  12. Moon, Turn the Tides... Gently Gently Away (1:02)
  13. Still Raining, Still Dreaming (4:26)
  14. House Burning Down (4:33)
  15. All Along the Watchtower (4:01)
  16. Voodoo Child (Slight Return) (5:13)
avatar van Oldfart
Ja Ente dat waren nog eens tijden............

avatar van Jupilerman
Wat een heerlijke muziek zeg.Crosstown Traffic,Voodoo Chile,tja lees gewoon de lijst met nummers.

EVANSHEWSON
Nu dacht ik werkelijk dat ik al een eeuwigheid geleden mijn commentaar had gegeven en mijn stem had uitgebracht op dit tijdloos mooi rockalbum... blijkt het niet waar te zijn;

Enfin, om maar te zeggen dat Jimi Hendrix tijdens zijn leven nooit één slechte plaat heeft uitgebracht natuurlijk.
Crosstown Traffic, Voodoo Chile, All Along the Watchtower (van Dylan, jawel) en voor mij het beste nummer ; Burning of the Midnight Lamp... wauw, dit is muziek met méér dan eeuwigheidswaarde;

*****

avatar van kaztor
Buitengewoon meesterwerk van iemand die volgens mij al wist dat dit z'n laatste album zou worden. Hendrix gooit alles in de strijd om er een weergaloos festijn van te maken die nooit z'n magie zal verliezen.

Zachary Glass schreef:
Nope - Jimi Hendrix had het niet echt voor die foto - die "legendarische" (kuch kuch) hoes was er gekomen op "aanraden" van Chas Chandler.

Ik wil Jimi posthuum laten winnen boven de truuks van Chandler (want zeg nu 'es eerlijk - echt mooie meiden stonden er niet op )

Count me in.

Ik vind deze hoes verschrikkelijk en goedkoop en ben erg blij dat er nu voor de andere is gekozen.

avatar van Oldfart

Bullshit; al zijn ziel en zaligheid gooide Hendrix hierna in het bouwen van zijn eigen studio en het zoeken naar nieuwe muzikale paden.
Hierdoor echter zeer belemmerd door Chandler c.s. die hem keer op keer maar weer op tournee wilden hebben, om zo het grote geld binnen te halen.

Misschien dat het eens tijd wordt voor een goede boek over Hendrix, zoals deze. Mede geschreven door Ceasar Glebbeek, een nederlander die met zijn Hendrix Information Centre over een schat aan informatie beschikte.

Of anders het boek over Jimi van Charles Shaar Murray,

maar het beste boek over Hendrix is:
"Hendrix A Biography by Chris Welch" waarin onder andere een kopie staat afgedrukt van post morthum onderzoek na Jimi's overlijden, en waar Mitch Mitchell en roadie Gary Stickles zeer uitvoerig aan het woord komen.

Misschien dat na het lezen van dergelijke boeken er hier eens een einde komt aan gedachten spinsels die aan Jimi worden toegedicht.

avatar van waxs
Jupilerman schreef:
Wat een heerlijke muziek zeg.Crosstown Traffic...

avatar van Lennon/Morrison
Oldfart schreef:
Ja Ente dat waren nog eens tijden............

Ik ben veel te laat geboren, Woodstock gemist enzo maarja.

avatar van Oldfart
Ik ben veel te laat geboren, Woodstock gemist enzo maarja.

...maar als je dit op je 16e kunt waarderen dan komt het wel goed met je

Feeder
Oldfart schreef:

...maar als je dit op je 16e kunt waarderen dan komt het wel goed met je

Dat dacht ik dus ook

avatar van Lennon/Morrison
Thanks Guys

Nicci
ik zie nu pas dat mijn dubbelCD een compleet andere volgorde heeft. ik raak nieuwsgierig wat de goede speellijst is . . . .

dit is mijn volgorde:

tracks
CD1
1. And The Gods Made Love
2. Have You Ever Been (To Electric Ladyland)
3. Crosstown Traffic
4. Voodoo Chile
5. Still Raining, Still Dreaming
6. House Burning Down
7. All Along The Watchtower
8. Voodoo Child (Slight Return)

CD2
1. Little Miss Strange
2. Long Hot Summer Night
3. Come On (Part 1)
4. Gypsy Eyes
5. The Burning Of The Midnight Lamp
6. Rainy Day, Dream Away
7. 1983 ... (A Merman I Should Turn To Be)
8. Moon, Turn The Tides ... Gently Gently Away

avatar van Oldfart
Ben wel benieuwd naar wat voor versie je hebt dan; land, jaar etc.?
De volgorde zoals jij die beschrijft is in ieder geval niet de " goede", ( lees : originele) de hier boven vermelde wel.

Nicci
geen idee wat voor uitgave ik heb. ik heb hem gewoon in nederland gekocht. geen idee waar.

ik bedoel:
welk platenlabel?
in welk land uitgebracht?
en in welk jaar is die versie uitgebracht?

Polydor
Made in West Germany
en er staat zo'n nummer: 823 359-2

Michael1992
Waar zo'n artiest waarvan ik denk: had ik toen maar geleefd, had ik dieje maar ne keer live kunnen zien spelen. Had ik ook maar ne keer in de spanning/opwinding kunnen delen die heerste wanneer een nieuwe paat van deze gitaargod werd aangekondigd heerste.

Maar ja, geboren in 1992, 40 jaar na het jaar dat ik geboren moest zijn.

Electric Ladyland?

Harald
Nicci schreef:

dit is mijn volgorde:

tracks
CD1
1. And The Gods Made Love
2. Have You Ever Been (To Electric Ladyland)
3. Crosstown Traffic
4. Voodoo Chile
5. Still Raining, Still Dreaming
6. House Burning Down
7. All Along The Watchtower
8. Voodoo Child (Slight Return)

CD2
1. Little Miss Strange
2. Long Hot Summer Night
3. Come On (Part 1)
4. Gypsy Eyes
5. The Burning Of The Midnight Lamp
6. Rainy Day, Dream Away
7. 1983 ... (A Merman I Should Turn To Be)
8. Moon, Turn The Tides ... Gently Gently Away

De duitse cd edition heeft inderdaad deze volgorde, geen idee waarom Polydor dit gedaan heeft. Was zeker niet in de zin van Jimi Hendrix.

Nicci schreef:
Polydor
Made in West Germany
en er staat zo'n nummer: 823 359-2

Je hebt deze: http://www.discogs.com/release/828191

Waarom de tracklisting afwijkt, zou ik verder ook niet weten...

Hij komt hier ook ter sprake, maar daar wordt verder niet over de volgorde van de tracks gesproken.

avatar van kaztor
Bij de oude dubbel-cd's is er een fout gemaakt door Side 1 met Side 4 te koppelen. Heb ik 'ns op een Hendrix-site gelezen.

Ik heb het in de goede volgorde op een enkele cd staan op het Reprise label (begin jaren '90). De remastered versie vind ik nl. verschrikkelijk.

@herman
ah, zo leer je nog eens wat . . .
ik heb al m'n muziek in iTunes staan en heb de nummers even in de juiste volgorde gezet. klinkt gelijk een stuk beter!

avatar van ricardo
Van de 3 reguliere platen vind ik dit het beste van Jimi,erg energiek en sprankelend,met recht een blues meesterwerk dus van deze gitaar tovenaar en er volstaat maar 1 score en dat zijn natuurlijk 5* en niets anders van mij.

avatar van wolf
All along The Watchtower is werkelijk de allerbeste cover allertijden. Ze zeggen weleens niemand zingt Dylan zoals Dylan, wel Jimi overklast in dit liedje Bob op alle vlakken.

avatar van 999Grey
nou zoals de ouwe knakker nu zingt, zingt bijna (ik niet) iedereen ieder liedje beter. het klinkt een beetje als Roger Waters (solo) maar dan keer tien! dus

Als je een bestaand nummer (all along the watch tower) zo kan bewerken zoals Jimi dat gedaan heeft....Pure Genius. Het is ook niet de minste van wie het gecoverd is, Bob Dylan...
Zelfs Bob Dylan zelf zei dat de versie van Hendrix beter is. Hij speelt het dan ook altijd als tribute nadat Jimi Hendrix overleed.

Voodoo Chile (slight return) is een nummer dat niet gemaakt kan worden door iemand zonder genialiteit in zijn bloed! Al dat gitaargeweld doet mij letterlijk trippen!
5 sterren!

avatar van ricardo
Hier gaan de registers echt open bij Jimi Hendrix zo te horen,dit vind ik het beste album van Hendrix ever,en hier komt alles wat Hendrix in zijn mars had eruit vind ik.Ik moet maar niet de beste nummers hier op gaan noemen,want dan kan ik net zo goed alle nummers gaan opnoemen,echt van begin tot eind een top album die waar je na 100 keer beluisteren nog geen zwak moment op kunt ontdekken vind ik.6* eigenlijk,maar ja dat niet he.5* dus absoluut.

Ik heb deze cd in de Polydor versie van 1993. Weet iemand of de mix van deze cd erg afwijkt van de versie zoals die later door de "Hendix family" is uitgebracht.

Mijn cd versie heeft overigens een waardeloos hoesontwerp (Close-up van zijn gezicht in paarstinten. Hij blaast net wat sigarettenrook uit).

Ik wil de rest van het songmateriaal niet tekort doen, maar Voodoo Chile (Slight Return) springt er naar mijn mening ruim bovenuit en is volgens mij een van beste nummers aller tijden. 5* plaat.

avatar van aerogp1
Damn! Ik zie zojuist dat ik deze op maar 3,5* heb staan!
Toch maar gauw naar 4,5* gezet, de betere momenten van deze platen verdienen 5 sterren. Met de wat mindere momenten meegerekent dus een 4,5*

WernerGSF
waar zitten die?

avatar van vin13
wolf schreef:

Je hebt absoluut gelijk en dat zeg ik als groot Dylanliefhebber. Ik denk dat Bob Dylan erook zo over denkt, maar ja die is niet gul met complimenten.