The National - First Two Pages of Frankenstein (2023)

Label: 4AD

1. Once Upon a Poolside (3:36)

met Sufjan Stevens

2. Eucalyptus (4:24)
  3. New Order T-Shirt (4:56)
  4. This Isn't Helping (4:04)

met Phoebe Bridgers

5. Tropic Morning News (5:09)
  6. Alien (4:07)
  7. The Alcott (4:27)

met Taylor Swift

8. Grease in Your Hair (3:57)
  9. Ice Machines (4:16)
  10. Your Mind Is Not Your Friend (4:24)

met Phoebe Bridgers

11. Send for Me (4:14)
avatar van Juul1998B
Ook ik ben enthousiast over Eucalyptus! Mooi
Dit gaat echt een dijk van een album worden zeg.
Kijk nu NOG meer uit naar het concert in het Ziggo Dome
En ben benieuwd naar de Feature met Sufjan Stevens, aan kwaliteit iniedergeval geen gebrek op dit album... zo lijkt het als ik kijk naar alle vrijgegeven nummers.

avatar van coldwarkids
YouWillNeverWorkInTelevision schreef:
Eucalyptus is prachtig beetje zoals ze klonken op Trouble Will Find Me.

New Order T-Shirt groeit echt per luisterbeurt en heeft een prachtige tekst en Tropic Morning News is erg aanstekelijk. Kijk uit naar het album. echt geweldige nummers tot nu toe.

Precies mijn gedachte! Trouble Will Find Me vond ik een verbetering tov High Violet en dus erg fijn!
Ze schijnen in de ZiggoDome te komen. Zit nog steeds te twijfelen. Misschien toch maar doen uiteindelijk!

avatar van Roxy6
Eucalyptus is The National in topvorm, Grand Cru

"You should take it, cause I'n not gonna take it.........it wouldn't be faire....."

Dit wordt een droomalbum!

geplaatst:
De drie uitgebrachte tracks kunnen mij wel bekoren. Benieuwd naar het vervolg

avatar van shariramaut
Heerlijk nieuwe single ♥
Aftellen naar 28 april...

avatar van mattman
geplaatst:
De meerstemmige chants in het refrein van Eucalyptus werken echt goed.

Vuist-in-de-lucht nummertje. Like it.

geplaatst:
Verrassen gaan ze me niet gauw meer doen, denk ik.
De vorige 2 albums vond ik top. Maar nu lijk ik wat klaar met The National, iets wat ik ook wel gevreesd had.

Maar kom, afwachten hoe de nummers overkomen in album-context.

mattman schreef:
De meerstemmige chants in het refrein van Eucalyptus werken echt goed.

Vuist-in-de-lucht nummertje. Like it.

Het heeft wat weg van Mr. November.
Zeker niet buiten de comfortzone. Blijkbaar spreekt dat mensen aan, mij minder..Zoals ik zei, vrees ik voor gelatenheid, iets wat me overkwam met Arcade Fire, ooit mijn favoriete band..en nu nog eens gecanceld ook, droefnis, maar dat is een ander verhaal.

geplaatst:
Deze opnames klinken ook veel belovend van hun tour van afgelopen zomer.

Grease in Your Hair

Ice Machines

This Isn't Helping

avatar van Voorprogramma!
Tickets gekocht voor Ziggo Dome,

Eucalyptus en New Order T-Shirt behoren tot hun beste werk.

geplaatst:
Gemengde gevoelens bij de singles tot nu toe:

Tropic Morning News was in potentie het beste nummer, maar ik vind niet dat ze alles eruit gehaald hebben. De meeste live versies die je op youtube kan vinden klinken beter, studio-versie mist wat punch. Ze zouden beter nog eens met een producer van buiten de band werken, maar gezien Dessner als producer zeer gevraagd is en tegenwoordig Taylor Swift en Ed Sheeran producet zal dat waarschijnlijk niet gebeuren.

New Order T-Shirt vind ik nogal flauw, aangenaam maar ook nooit meer dan dat. Houdt hopelijk meer steek in de context van het album.

Eucalyptus vind ik dan weer erg goed en de beste single tot nu toe. Hier zit de genuanceerde productie ook meer in balans dan op Tropic Morning News.

Afwachten dus

avatar van VDB79
geplaatst:
Van de 3 vrijgegeven nummers heeft alleen Tropical morning news wat replay value imo. Ik vind het allemaal wat vlak en een herhaling van zetten.
Meestal geven ze het beste al vooraf vrij, dus ik vrees het ergste voor het album

geplaatst:
The National - Eucalyptus: Live from Bearsville Theater (Woodstock, NY)

On March 4, 2023, we performed an intimate show for 500 people at the Bearsville Theater in Woodstock, NY. Here we debuted much of our upcoming album First Two Pages of Frankenstein.

avatar van Tidalwave

avatar van Poles Apart
Tidalwave schreef:
Deze nu al in de rotatielijst vanwege 3 reeds bekende singles? Of...?

De albumhoes wordt al veel gedraaid.

avatar van Tidalwave
Poles Apart schreef:

De albumhoes wordt al veel gedraaid.

Gaatje in het midden zeker, pinnetje erdoorheen en aanzwengelen maar. Logisch toch.

avatar van YouWillNeverWorkInTelevision
This Isn't Helping (Single, April 12)

avatar van Roots1968
Tidalwave schreef:
Deze nu al in de rotatielijst vanwege 3 reeds bekende singles? Of...?

Inderdaad vreemd, een album in de lijst dat pas over 3 weken uitkomt. Dat het aangekondigd en besproken wordt op MuMe is prima, maar het zou pas in de Rotatielijst mogen staan als het er daadwerkelijk is. Je persoonlijke Rotatielijst is immers samengesteld uit de albums die je momenteel het meeste draait. En dat kan niet als het album er nog niet is.

avatar van jerome988
DeluxeEdition lauradance MrBrightside79 stardust_be Tom Traubert Hoe hebben jullie al toegang tot het album?

avatar van DeluxeEdition

Nee, tot nu toe alleen de singles kunnen beluisteren net als iedereen, in die Rotatielijst zet ik meestal al wat toekomstige albums voor dat ik ze vergeet, net als Spinvis nog niet gehoord maar staat wel in mijn Rotatielijst.

In de muziekbusiness werken

Deze muzieksite heeft twee, ongeschreven, regels waarbij het fijn zou zijn als de bezoekers (niks moet) zich daaraan houden. Niet stemmen op albums die je niet (minimaal) 1 keer volledig hebt beluisterd, gehoord en rotatielijst (we kijken niet op 1 weekje, wel op 3 of meer) gebruik je voor de hoeveelheid keren dat je een album hebt gedraaid, welke platen je op dat moment veel voorbij laat komen, omdat het je bekoort, intrigeert of je speciale belangstelling heeft getrokken. Ben alles behalve de Paus, of de onberispelijke, maar dat zijn toch zaken die je zou kunnen respecteren. Of staat alles wat binding heeft met The National, Radiohead en Nick Cave (daar zie je veruit de meeste uitzonderingen) boven alles verheven ?

avatar van bloempje24
geplaatst:
De oplossing is simpel: Musicmeter kan de toegang tot de rotatielijst ranking pas starten op de dag dat een album uitgebracht wordt. Aangezien dit soort discussies al tientallen jaren plaatsvinden op deze site lijkt dat geen prioriteit te zijn. Leer er mee leven is dan het advies.

YouWillNeverWorkInTelevision schreef:
This Isn't Helping (Single, April 12)

Your Mind Is Not Your Friend - 12 April

avatar van Juul1998B

Your Mind Is Not Your Friend - 4/12

Nice!
Superveel zin in zeg, kan niet wachten tot 28 april maar eerst morgen dus de laatste single

avatar van coldwarkids

Your Mind Is Not Your Friend - 4/12

4 December? Dat lijkt me niet?!

coldwarkids schreef:

4 December? Dat lijkt me niet?!

Was iets te enthousiast

geplaatst:
A world exclusive interview with The National, emerging from a period of trouble and drama with a powerful and exciting new album. The band have also compiled a 15-track CD of National deep cuts, solo and collaborative rarities, including two unreleased tracks.
Issue 313: June 2023. Buy online, NME Networks magazines | Subscriptions - magazines.nmenetworks.com

Interview + Albumrecensie in de nieuwe OOR 4 2023 | OOR

geplaatst:
This Isn't Helping is beschikbaar in de ITunes Store, De zang van Phoebe klinkt fenomenaal bij die van Matt. "Runaway" -vibes.

Ik kon het kopen via de iTunes Store. Het moet een vergissing zijn van iemand bij iTunes/Apple, want de single van vandaag is Your Mind Is Not Your Friend.