The National - First Two Pages of Frankenstein (2023)

Label: 4AD

1. Once Upon a Poolside (3:36)

met Sufjan Stevens

2. Eucalyptus (4:24)
  3. New Order T-Shirt (4:56)
  4. This Isn't Helping (4:04)

met Phoebe Bridgers

5. Tropic Morning News (5:09)
  6. Alien (4:07)
  7. The Alcott (4:27)

met Taylor Swift

8. Grease in Your Hair (3:57)
  9. Ice Machines (4:16)
  10. Your Mind Is Not Your Friend (4:24)

met Phoebe Bridgers

11. Send for Me (4:14)
Ik ben inmiddels een paar luisterbeurten verder en ben er nog niet helemaal mbt Tropic Morning News. Op zich geen verkeerd nummer, maar ik verdenk Matt Berninger er ook van het door ChatGPT te hebben laten schrijven...

avatar van KKOPPI
remcodurez schreef:

Daarbij zit er ook wat 80's vibe of moet ik zeggen 80's hype in het nummer. En ben ik toevallig ook niet zo fan van die hype.

Ik heb ook het idee dat die hype veel en veel te lang aan het duren is, die 80s revival is toch zo'n beetje sinds 2010 aan de gang?

Maargoed vind het verder een mooie single, niet te 80s achtig voor mij, ben benieuwd naar de rest.

avatar van Juul1998B
Oeee wat is tropic morning news toch een prachtnummer!
Ik ben er sws bij met het concert

avatar van chevy93
YouWillNeverWorkInTelevision schreef:
Op Reddit beweren ze dat er in de herfst nog een release zal zijn…
Is dat een beetje als toen men over Radiohead beweerde dat The King of Limbs een grap was en het 'echte' album later nog uitgebracht zou worden? Wat niets anders was dan een verkapte manier manier om te zeggen 'ik kan me niet voorstellen dat jullie zoiets kuts uitbrengen'.

avatar van Monsieur'
Single 'Tropic Morning News' is een beetje bloedeloos, niets nieuws onder de zon.

avatar van jrn
jrn
Titmeister schreef:

Persoonlijk vind ik de tekst van dit nummer weer een voltreffer, denk dat het er vanaf hangt in hoeverre je je er mee kunt identificeren.

jrn schreef:

Dat laatste zal ongetwijfeld zo zijn, maar het thema 'gebrekkige communicatie in relationele sfeer icm een vrij random songtitel' heeft The National m.i. al veel vaker en beter gedaan. Muzikaal vind ik het dan instrumentaal nog wel een lekker nummer en de stem van Berninger is altijd fijn, maar ik hoop dat zijn pen voor de rest van het album wat scherper is.

Ik zit nu ook Weird Goodbyes te luisteren met Bon Iver. Tja, het ligt in het straatje van de eerste single Tropic Morning News. En dat is niet de The National die ik goed vind. Zoals eerder gezegd, ik mis de scherpte en eigenheid die wat mij betreft al een beetje weg was op I Am Easy to Find.

En ja, zoals Robèrt zou zeggen: da’s jammer.

avatar van YouWillNeverWorkInTelevision
Tickets voor het concert in de Ziggo Dome zijn in de Pocket, Ben benieuwd.

avatar van Roxy6
Erg jammer dart Weird Goodbyes, de track met Bon Over niet op het nieuwe album komt!

Gisteren met de EarPods in Tropical Morning News beluisterd met de clip op YouTube en ik moet zeggen dat ik het toch wel fenomenaal vind! De opbouw, de arrangementen, de manier waarop Matt Berninger het zingt.... en tekstueel vind ik het ook prachtig, maar dan in de zin van less is more.
Poëtisch is het zeker! en ik heb wel hoge verwachtingen bij het nieuwe album.

avatar van remcodurez
De single ondertussen wel wat kansen gegeven, maar ik vind er geen *** aan.

Ik ben even de producties die uitgekomen zijn na hun laatste album 'IAETF' (waarvan ik overigens redelijk tevreden van was) overlopen, en enkel het nummer 'Coney Island' samen met Taylor Swift blijft overeind. De rest staat te ver af van The National waar ik fan van werd meer dan 10 jaar geleden.

Ik hoop dat het toch nog een andere richting uit zal gaan.

avatar van YouWillNeverWorkInTelevision
New Order T-Shirt (Single, February 22)

avatar van chevy93
Tropic Morning News is wel echt een groeier. Typisch The National, je kunt er moeilijk de vinger op leggen, maar het heeft een heerlijke drive. Even een vuil gitaarsolootje ertussen, een bridge met wat lichte elektronica en voilà. Een nieuwe moderne klassieker is geboren.

avatar van coldwarkids
Van mij mag er wel een nieuw nummer gereleased worden. Vind Tropic Morning News niet zo geweldig.

coldwarkids schreef:

New Order T-Shirt

avatar van repelstefan
Vooralsnog niet omvergeblazen, maar beide singles wel een vooruitgang t.o.v. I Am Easy To Find. Met uitzondering van Not In Kansas, voor mij een van de betere nummers uit hun oeuvre.

avatar van Juul1998B
New order t-shirt vind ik redelijk goed, iets minder dan tropic morning news maar gematigd positief!

avatar van coldwarkids
De passie ontbreekt. Het is alsof het een soloplaat van de frontman betreft. Ben iig wel blij dat de drummer nog steeds goed te horen is en dat de drummachine het niet overgenomen heeft van hem zoals bij Tropic Morning News.

avatar van VDB79
repelstefan schreef:

Uhm light years?

avatar van bloempje24
"Helaas moet The National er ook aan geloven dat ze de dalende lijn in hebben gezet. Na het matige Sleep Well Beast en hun hele sterke I Am Easy To Find had ik er toch meer van verwacht..
De passie ontbreekt."

Dit soort 'definitieve' oordelen passen niet bij een album waar je maximaal 2 tracks van geluisterd hebt.

avatar van Roxy6
New Order T-shirt .... mooi mooi mooi....

The National is in 10 jaar toch wel uitgegroeid tot een van mijn all time favorites....
De geweldige stem van Matt Berninger, de opbouw van de nummers, ik kan ze op elk moment horen en bewonderen...

Benieuwd naar het hele album...

avatar van Juul1998B
New order t-shirt groeit echt bij mij, echt een geweldig nummer!
Inmiddels ook de tickets gekocht voor het ziggo dome concert!

avatar van bikkel2
Tropic Morning News is erg aanstekelijk, fijne vibe en New Order t-shirt bevalt ook prima.
Prima songs en heel benieuwd naar het album.

Die New Order T-Shirt mist toch iets, hoor. Een toffe wending, melodie..Ik ken het ondertussen wel.

De eerste 2 nummer klinken veel belovend! Helaas geen tickets meer voor de ziggodome (staanplaatsen)‍♂️.

Eucalyptus / 22nd March 1:30pm ET

avatar van sj0n88
gerre schreef:

Precies dit. The National weet me al een paar albums nauwelijks meer te raken. Het is bij vlagen zo zoutloos en dertien-in-een-dozijn geworden. Het hoeft van mij ook niet heel spectaculair, maar wat meer durf zou enorm gewaardeerd worden. Beide singles zijn wat mij betreft oké. En met oké neem ik bij The National geen genoegen.

geplaatst:
Eucalyptus is eindelijk raak. Old school The National. Mooi!

geplaatst:
Eucalyptus is prachtig beetje zoals ze klonken op Trouble Will Find Me.

New Order T-Shirt groeit echt per luisterbeurt en heeft een prachtige tekst en Tropic Morning News is erg aanstekelijk. Kijk uit naar het album. echt geweldige nummers tot nu toe.