menu

Mariee Sioux - Faces in the Rocks (2007)

mijn stem
4,00 (110)
110 stemmen

Verenigde Staten
Folk / Pop
Label: Grass Roots

  1. Wizard Flurry Home (5:16)
  2. Buried in Teeth (5:59)
  3. Friendboats (3:39)
  4. Wild Eyes (9:15)
  5. Bravitzlana Rubakalva (4:00)
  6. Two Tongues (6:53)
  7. Bundles (9:54)
  8. Flowers and Blood (4:44)
totale tijdsduur: 49:40
zoeken in:
avatar van L_T_B
4,5
Soms kom je tot aangename verassingen wanneer je compleet willekeurig een album download. Op deze manier leerde ik vorig jaar Alela Diane kennen. Na één luisterbeurt had ze direct mijn hart gestolen. The Pirate's Gospel heeft het uiteindelijk zelfs gehaald tot mijn nummer 1 album van 2006. Alela’s album werd in 2006 opnieuw uitgebracht door Holocene Music maar ze onderhield ook nauwe banden met Grass Root Record Co. Zo staat haar nummer Dry Grass and Shadows op de Grass Roots verzamelaar Family Album. Grass Roots is een klein label uit Nevada dat vooral kleine lokale artiesten onder contract heeft staan. Eén daarvan, Mariee Sioux, sprak mij direct erg aan.

Mijn blijdschap was dan ook groot toen ik ontdekte dat ze als voorprogramma voor Brightblack Morning Light zou optreden in Paradiso. Op 28 mei was ik dan ook present in de kleine zaal van Paradiso. Tezamen met een schamele 20 andere toeschouwers zagen wij Mariee enigszins onbeholpen en al giechelend het podium opklimmen. Eenmaal op het podium wist ze met behulp van enkel een akoestische gitaar en zoet, zweverig stemgeluid de complete zaal voor zich te winnen. En na een ietwat korte set waarin ze veel nummers van haar eerste EP A Bundled Bundle of Bundles speelde, verliet ze lachend het podium. Daarna werd het podium klaar gemaakt voor Brightblack Morning Light. Maar dat optreden stond in schril contrast tot de nogal altijd giechelende Mariee Sioux. Naar goed gebruik kocht ik na het concert de eerder genoemde Family Album verzamelaar en een vinyl EP waarop Two Tongues en Buried In Teeth te horen zijn.

In dezelfde maand dat ze optrad in Paradiso, was ze ook aan het werk aan haar eerste album. Ook al telt de CD maar 8 nummers, het is toch gevuld met bijna 50 minuten aan muziek. Ten opzichte van haar vorig jaar uitgebrachte EP zijn er drie nieuwe nummers te horen en is er één nummer afgevallen. De teksten gaan vooral over de wild stromende rivieren, de pijnboombossen en de overige schoonheden van de Noord-Californische natuur. In het nummer Bravitzlana Rubakalva bezingt ze een denkbeeldig land. Oftewel Nevada City waarna ze heimwee heeft nadat ze naar San Luis Obispo is verhuisd. Haar Indiaanse achtergrond is duidelijk terug te horen in de diverse nummers. Dit geeft het album net een andere dimensie waardoor net iets anders klinkt dan de standaard singer/songwriter met gitaar.

Zowel Mariee Sioux als Alela Diane en Joanna Newsom komen oorspronkelijk uit Nevada City. Er moet daar toch iets speciaals in het water zitten. En het zal niet lang meer duren voordat een vierde dame uit Nevada City, Alina Estelle Hardin, haar neus tegen het venster zal drukken. Haar nummer Cotton White op de Grass Roots verzamelaar belooft in ieder geval al veel goeds.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:08 uur

geplaatst: vandaag om 08:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.