Oceansize - Frames (2007)

Label: Superball

1. Commemorative___T-Shirt (8:37)
  2. Unfamiliar (6:32)
  3. Trail of Fire (8:06)
  4. Savant (8:07)
  5. Only Twin (7:22)
  6. An Old Friend of the Christies (10:19)
  7. Sleeping Dogs and Dead Lions (6:42)
  8. The Frame (10:08)
  9. Voorhees * (11:11)
avatar van Gajarigon
Deze is gelekt, ik ga denk ik toch eens gaan zoeken...

is dit nou de officiele hoes ??
ik ga dit album niet pindakazen, heb hem al besteld bij amazon.co.uk, en ga netjes wachten tot 1 october, ook al wil ik heel graag weten hoe hij klinkt

Gekkerd, ik hou het niet vol tot 1 okt, als iemand hem al heeft, pm mij

avatar van THEMARSVOLTA
Net het eerste nummer beluisterd, en de plaat klinkt nu alweer vertrouwt heerlijk.

Opvallend is dat het kortste nummer 6 en een halve minuut is, altijd leuk om te weten.

flebbie
Ik vind hem op het eerste gezicht een stuk minder dan de vorige 2 releases... minder pakkend. Veel nummers beginnen lekker maar zeuren vervolgens wat te lang door.

ik begin met 3*

avatar van Gajarigon
Naar't schijnt zou het gelekte materiaal nog niet volledig gemasterd zijn. Ik heb hem nog niet te pakken gekregen, dus ik kan me hier niet over uitspreken.

avatar van THEMARSVOLTA
Ik vindt An Old Friend of the Cristies nu al geweldig na 2 luisterbeurten, heerlijk lang instrumentaal cult of luna achtig nummer.

avatar van THEMARSVOLTA
Nu een aantal keer volledig beluisterd, ik weet eigenlijk nog niet echt wat ik ervan moet denken, veel nummers vindt ik op dit moment nog te langdradig klinken en teveel op elkaar lijken. Uiteindelijk zal dit hun minste album tot nu toe zijn, denk ik. Tenzij dit iets fakes is, en het echte album nog moet komen.

avatar van Dudeness
Verdorie, 'k ben ook niet overtuigd

avatar van Blue88
Hetzelfde verhaal hier... Het klinkt goed eigenlijk, maar het mist iets.

Maar eens goed luisteren wanneer deze op cd verschijnt.

avatar van Pinsnider
Potver! Issie al te beluisteren hier en daar..??
Ik ga me proberen te beschermen en hem niet binnen slurpen via de semi-legale kanaaltjes... Hou me tegen! Hou me dan toch tegen!! Ik houd het niet meer!!! Is het al 1 oktober..??

avatar van Snappy
He verrek een nieuwe Oceansize! Ben hier erg benieuwd. Wordt toegevoegd aan het lijstje nog aan te schaffen!

THEMARSVOLTA schreef:

Hij wordt beter, zit igg al over een score van 3.

avatar van Blue88
Hij wordt zeker beter. Ze klinken hier wat meer ingetogen dan op de vorige albums. Het moet wennen, maar goed is het absoluut.

more to come..

avatar van Dudeness
Ik wou dat ik hetzelfde kon zeggen.

Vooralsnog gaat het wat mij betreft echter "nergens echt naartoe".

Ik geef de moed niet op. Ik blijf luisteren tot ik definitief zeker ben dat ik niet in dit album geloof...

Ga nu een 3 geven (2.5 = niet goed, niet slecht. Ik geef 3 omdat ik Commemorative 9/11 T-Shirt en An Old Friend of the Christies wel ok vind), laat ons hopen dat dit na verloop van tijd toch nog ferm stijgt...

avatar van vaas
Hèhè, eindelijk weer een nieuwe Oceansize-plaat. Zit em nu voor het eerst te beluisteren en vindt em nu al één van de meest interessante releases van dit jaar. Hun gedurfde, eigenzinnige aanpak zijn ze nog steeds niet kwijt, een goeie zaak. Ik weet niet of het aan de kwaliteit van deze lekkage-download ligt, maar het klinkt inderdaad iets minder spetterend als de voorgaande releases. Daarentegen zitten er wel meer toetsen in dus het klinkt her en der wat breder en spacier. Allez, laat ik eens met 4 sterren beginnen...

Niet echt gunstige stemmen als ik het gemiddelde tot nu bekijk

Niet echt gunstige stemmen als ik het gemiddelde tot nu bekijk

Ze hebben de niet-gemasterde versie van het album beluisterd.Luister dus vooral zelf naar het album als het uitkomt!

Gajarigon schreef:

moet jammer genoeg nog wel even wachten, ik hoop dat het het wachten waard is

moet jammer genoeg nog wel even wachten, ik hoop dat het het wachten waard is

idem hoor! De vorige vond ik héél wat minder, dus is het wat bang afwachten.

De hoes is wat flauwtjes trouwens. Met het concept (het gezichtsbedrog) op zich is niets mis, maar ze hebben het al eens gebruikt voor hun EP "Music for nurses", en het lijkt wel alsof ze die hoes hebben genomen, met MS paint eventjes het zwart rood hebben gemaakt, en klaar is kees. En dat terwijl "Effloresce" nog zo'n prachtige hoes had.

idd ik ben het er helemaal mee eens dat deze cover lang niet zo mooi is als die vorige, maar ik vraag me nog steeds sterk af of dit nou de officiele hoes word. ik wacht af maar als het wel de echte hoes word is dat erg jammer, want Effloresce en Everyone into position waren het kopen bijna alleen al waard vanwege de hoes

Omayyad
bbaadd schreef:

Het is dezelfde hoes als die op mijn promo-sheet staat. Er komt wel een gelimiteerde digipack-versie uit met het bonusnummer.

Er komt wel een gelimiteerde digipack-versie uit met het bonusnummer.

Die heb ik besteld

Gajarigon schreef:

idem hoor! De vorige vond ik héél wat minder, dus is het wat bang afwachten.

De vorige heel wat minder? Everyone into Position vondt ik prachtig, misschien wel het beste album van Oceansize tot nu toe.

En vertel eens wat meer over die gelimiteerde digipack(i like) versie...

avatar van Snappy
Ik heb nog niets gehoord van het album. Wat mij direct aanspreekt zijn de lange nummers. Ben dus erg benieuwd! Overigens de twee voorgaande albums waren erg sterk te noemen.

En vertel eens wat meer over die gelimiteerde digipack(i like) versie...

De Special Edition Digipak bevat een bonus cd met geselecteerde audio en video content!

avatar van Pinsnider
Is er ook iets bekend van een vinyl-uitgave..??
(Misschien zelfs vinyl met geselecteerde audio en video content )

Pinsnider schreef:
Is er ook iets bekend van een vinyl-uitgave..??
(Misschien zelfs vinyl met geselecteerde audio en video content )

Ik heb verder niks gelezen over een Vinyl uitgave, allen over de normale cd en dus de digipack. Ik had die informatie over de digi pack ook maar van een andere site dus: geselecteerde audio en video content is niet mijn bewoording

oceansize maakt zeker mooie muziek.. vooral het nummer i am the morning, dus deze moet ik wel in mijn collectie hebben

avatar van vaas
Goeie genade. Van Only Twin lopen de rillingen over mn rug. Tot nu toe het meest indrukwekkende nummer van de plaat...