Queens of the Stone Age - In Times New Roman... (2023)

Label: Matador

1. Obscenery (4:23)
  2. Paper Machete (3:22)
  3. Negative Space (3:53)
  4. Time & Place (4:26)
  5. Made to Parade (5:18)
  6. Carnavoyeur (3:56)
  7. What the Peephole Say (4:06)
  8. Sicily (4:41)
  9. Emotion Sickness (4:31)
  10. Straight Jacket Fitting (9:01)

avatar van Ernie
Kijk ik enorm naar uit Zou zelfs nog dagje pinkpop durven doen voor deze mannen. Zondag van Rock Werchter is toch uitverkocht

avatar van Juul1998B
Vet!! Kijk hier erg naar uit!!

avatar van staralfur
Zin in!

avatar van JVT
JVT
Een nieuwe QOTSa is altijd iets om naar uit te kijken.

avatar van Koen St
De eerste single is leuk, maar deze albumhoes is lelijk zeg… Ik vond de style van de qotsa albumcovers wel leuk maar dit is erg raar, of ligt dat aan mij?

avatar van ABDrums
Ik vind hem wel gaaf eigenlijk. Wat vind je er niet mooi aan?

avatar van Juul1998B
Ik vind de hoes ook wel wat hebben, straalt coolness vanaf man.
Verder is de 1e single echt genieten geblazen!

avatar van VladTheImpaler
Dit is wel fijn nieuws! Zo op het eerste gehoor zijn er geen nieuwe dingen te horen, de lijn van Villains en Like Clockwork wordt hier wel doorgetrokken.

avatar van vinylbeleving
Koen St schreef:

Ik vind het ook een beetje een vreemde voorstelling. Wat rommelige albumhoes. Het nieuwe nummer is daarintegen wel errug lekker. Laat maar komen dus dat album!

avatar van yorkethom
Vind dat nieuwe nummer een echt 6je. Fijn dat ze de heerlijke lelijkheid van Era Vulgaris (mijn lieveling QOTSA) combineren met de zwierigheid van Villains, maar de productie is echt om te huilen hier. Heel droog en levensloos.

Een mindere variant op I'm Designer dit. Maar goed: deze is nog 100 keer beter dan die slappe boterham die generatiegenoten Foo Fighters afleverden.

avatar van VladTheImpaler
yorkethom schreef:
maar de productie is echt om te huilen hier. Heel droog en levensloos.

De productie klinkt inderdaad wel wat vlak, helaas.

avatar van Mr.Domestica
De single klinkt goed maar ben er nog niet door weggeblazen. Qotsa was voor mij op hun beste op Like Clockwork en leverde met Villains hun zwakste plaat af. Op enkele nummers na (o.a. Feet en The Evil) klonken ze uitgeblust. Naar aanleiding van deze aankondiging het album na lange tijd nog eens opgelegd en er is helaas weinig verandering voor mij.
Nu hopelijk terug een stap vooruit met deze release. Gelukkig moeten we niet al te lang wachten op de volledige plaat.

avatar van Ruimedenker
Ben zeer benieuwd! Ze trekken hier inderdaad de lijn door van hun vorige twee albums. Alhoewel ik erg fan ben van hun eerste 4 albums, wat toch onder "stoner rock" viel, ben ik altijd benieuwd wat ze weer leveren. Eerste single is niet slecht! Maar blaast mij ook weer niet weg. LP in ieder geval gepreorderd om aan de collectie toe te voegen.

avatar van konnie88
Weer erg benieuwd! Klinkt een beetje als voortzetting van Villans, maar hoop toch op een iets ander geluid. Villa's vond ik lekker, maar was ik ook wel weer vrij snel op uitgekeken, behoudens een paar nummers.

avatar van Bert Wasbeer
De apocalyptische sfeer straalt af van de teasers op YouTube. Vol verwijzingen naar het verval van het romeinse keizerrijk en de decadentie van de nieuwe Romeinen (VS/ het Westen). De woordgrap met het Word lettertype moet misschien nog worden gezien als een verwijzing naar de flauwheid op internet en social media?

Na al die hints hoop ik nu op een goed boos album, maar de eerste single klinkt toch een klein beetje als meer van hetzelfde. Dat is niet perse erg natuurlijk, want qotsa is nmm meestal doorgaans bovengemiddeld goed. Alleen era vulgaris (het andere album met verwijzingen naar het latijn en een tijdperk van platheid) viel me juist tegen. Dus ik wacht maar even af.
Nb: de vinylprijzen blijven absurd hoog tot mijn ergernis.

Queens of the Stone Age - Carnavoyeur

Emotion Sickness vond ik best gaaf, maar deze single vind ik zo op het eerste gehoor niet heel bijzonder. De Queens hebben in mijn ogen nimmer een zwak tot matig album uitgebracht, dus ik heb er vertrouwen in dat het met het volledige album goedkomt. Maar dit voelt toch een beetje aan als een teleurstelling.

We gaan het 16 juni meemaken...

avatar van Juul1998B
Ik vind carnavoyeur om eerlijk te zijn nog beter dan emotion sickness, heel vet nummer hoor. Veel energie en de groovy stone rock die we van QOTSA kennen.
Ik kan niet wachten tot 16 juni!

avatar van Mr.Domestica
De eerste single is intussen goed binnengekomen maar Carnavoyeur is inderdaad redelijk flets. Benieuwd naar de rest.

avatar van Mausie
Flets? Ik vind Carnavoyeur juist lekker vuig klinken. Ik loop inmiddels wel warm voor dit album.

avatar van legian
ABDrums schreef:

Grappig ik heb het precies andersom, deze bevalt mij beter. Hoewel ik bij beide nog niet de echte wow factor heb zoals de singles van de vorige platen wisten te brengen. Maar we gaan het zien, zal in ieder geval weer vermakelijk worden.

Juul1998B schreef:
Ik kan niet wachten tot 16 juni!

Ik dacht eerst dat het 6 juni was, jammer man, nog 2 weekjes wachten

avatar van Koen St
Nieuwe single is idd ook erg lekker, wel erg anders dan Emotion Sickness maar een lekker nummer

avatar van ABDrums
Ik begin 'm wel wat beter te vinden na herhaaldelijke luisterbeurten. Benieuwd wat voor eerste indruk het volledige album achter gaat laten en hoe hij zich met de tijd zal gaan ontwikkelen...

avatar van Ruimedenker
Zojuist beluisterd via een leak (geen zorgen, LP is al besteld en onderweg).

Album is moeilijk te beschrijven, want dit klinkt totaal niet naar QOTSA, maar toch herken je het direct. Wat een diversiteit en een volwassenheid komt hier op terug. Josh Homme en de band is gegroeid en dat merk je in dit album.

Hoor ik hier een nieuwe Bowie?

Album kan je vergelijken met een mix van ...Like Clockwork...Villians? Nee toch niet...Rated R? Oke toch wat herkenbaars van Lullabies to Paralyze.

Gooi het in een blender, en je krijgt In Times New Roman.

Ik moet het album nog zeker een aantal keer achter elkaar luisteren, want het is erg complex. Nummers die er zeker uitschieten...Sicily! en Straight Jacket Fitting. Wow wat een afsluiter! Deed mij direct denken aan I Appear Missing/Like Clockwork & Mosquito Song. Instant classics en daarbij weet ik zeker dat dit bij de fans goed zal vallen!

Paper Machete klinkt als een uit de kluiten gewassen Little Sister. Het nummer Obscenery is interessant, maar had niet verwacht als opener, aangezien elk album echt een knaller van een opener hadden. Emotion Sickness had toch beter gepast naar mijn idee...

Time & Place doet je heupen swingen en zit gewoon rete goed in elkaar. Made to Parade bouwt heel mooi op tot het eind.
Negative Space, is gewoon oke, niets te klagen.
Carnavoyeur & Emotion Sickness hoef ik niks over te zeggen, want dat hebben wij allemaal ondertussen wel geluisterd.

Als ik toch een min puntje moet geven....What the Peephole Say, maar misschien groeit het nummer nog. Misschien ben ik wel aan het mierenneuken hoor, want dit nummer had perfect op Rated R of Era Vulgaris gepast. Live zal dit nummer zeker goed aanslaan en de mensen aan het dansen zetten.

Al met al een erg leuk, uitdagend en interessant album! Veel plezier iedereen.

avatar van JVT
JVT
Nu Time and Space aan het beluisteren! Die swingt de pan uit. Heerlijk nummer

avatar van blonde redhead
De fans zijn iig alweer losgelaten zie ik.

avatar van AreYouThere
Misschien komt dit door de kwaliteit op Spotify maar ik ben tot nu toe niet erg te spreken over de kwaliteit van de mix. Het voelt allemaal erg in elkaar gepropt met name de drum voelt enorm afgevlakt.

Emotion Sickness vind ik overigens een veel sterker nummer dan Carnavoyeur tot nu toe. Het geheel maar even afwachten, maar als dit op plaat net zo vlak klinkt als de digitale release dan hou ik mijn hart vast.

avatar van ABDrums
Dat is precies mijn probleem met Carnavoyeur inderdaad. In de basis hoor ik een vrij vuige song wat betreft arrangementen en compositie, maar dat komt productietechnisch gezien totaal niet uit de verf.

Toegegeven, ik kan dat nummer al beter waarderen sinds de eerste luisterbeurt, maar desalniettemin blijf ik toch met een enigszins teleurstellend gevoel achter wanneer ik me bedenkt dat zowel Carnavoyeur als Emotion Sickness veel beter hadden kunnen (lees: moeten) klinken.

Ik heb de LP in ieder geval een poos geleden gepreordered. Hopelijk is daar de geluidskwaliteit een stuk beter dan op YouTube en Spotify, maar ook ik ben bang dat dat wel eens vies tegen kan vallen...