Svalbard - The Weight of the Mask (2023)

Label: Nuclear Blast

1. Faking It (5:28)
  2. Eternal Spirits (3:35)
  3. Defiance (5:52)
  4. November (4:56)
  5. Lights Out (5:28)
  6. How to Swim Down (4:05)
  7. Be My Tomb (4:55)
  8. Pillar in the Sand (4:18)
  9. To Wilt Beneath the Weight (5:39)
avatar van Kondoro0614
Faking It klinkt erg tof!

avatar van Kondoro0614
Voor mij één van de must-sees op het afgelopen Soulcrusher festival, en dat lieten ze ook merken. Godsamme wat heeft Serena Cherry een strot. En een prachtige dame om zo te zien op het podium ook nog. Al ga je daar natuurlijk niet voor, het was echt goed en ik heb toch mooi drie nummers mee kunnen pikken, en daarna moest ik noodgedwongen de zaal verlaten.

Dat resulteerde er in dat we gisteren onderweg naar een ander concert deze plaat op hebben gezet, en ik kende hem al deels aangezien ik tijdens de release heb geluisterd maar, gisteren en vandaag in de gym ben ik er weer eens achter gekomen dat dit gewoon een heel fijn, tof hardcore-ish album is die je echt recht op je bek ramt. Alleen is het wel doorsnee, en buiten Faking It had ik ook niet echt een andere track die er zo nu boven uit sprong, wellicht komt dat later nog. Het is gewoon een prima album, ik kan er niet meer van maken.

avatar van madmadder
Kondoro0614 schreef:

Ga jij ergens toevallig nog een verslag uitbrengen van het soulcrusher festival? Mag evt. ook in mijn metaltopic, daar staat ook mijn verslag (ik was alleen de vrijdag).

madmadder schreef:

Ik zal ik oprecht niet weten waar ik een verslag zou kunnen plaatsen voor festivals? Kan het wel doen hoor.

avatar van madmadder
Kondoro0614 schreef:

Er is het Gisteren... gezien topic:

Gisteren ... gezien! - MusicMeter.nl

En zoals ik al zei, je mag ook een (kort) berichtje plaatsen in mijn metaltopic:

madmadders afgrondelijke tocht door de diepste krochten van de hel - MusicMeter.nl

Ik wil je niet tot heel veel werk aanzetten, maar ik ben gewoon benieuwd naar hoe je het hebt gehad en wat jouw hoogtepunten waren.

madmadder schreef:

Er is het Gisteren... gezien topic:

Gisteren ... gezien! - MusicMeter.nl

Ik zal er werk van maken, alleen denk ik niet dat ik het vandaag kan posten voor je want ik ben zomenteen weer weg.

avatar van The_CrY
Heerlijke core plaat met toch wat black metal invloeden erdoorheen. Geen fraaie uitgebouwde koude landschappen, maar korte songs die recht voor je raap depressieve thema's op je afgooien met een furore waar je U tegen zegt. De strot van de zangeres en de persoonlijke teksten maken het plaatje af. Zeer fijne rit.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
ProGNerD
Graag hier je stem uitbrengen, andere (dubbele) toevoeging is verwijderd.

avatar van ProGNerD
DjFrankie schreef:
ProGNerD
Graag hier je stem uitbrengen, andere (dubbele) toevoeging is verwijderd.

?? Mijn stem stond hier al, toch...??