Roy Orbison - Mystery Girl (1989)

Label: Virgin

1. You Got It (3:31)
  2. In the Real World (3:44)
  3. (All I Can Do Is) Dream You (3:40)
  4. A Love So Beautiful (3:33)
  5. California Blue (3:58)
  6. She's a Mystery to Me (4:17)
  7. The Comedians (3:26)
  8. The Only One (3:55)
  9. Windsurfer (4:02)
  10. Careless Heart (4:09)
  11. You May Feel Me Crying * (4:17)
  12. The Way Is Love * (4:11)
  13. She's a Mystery to Me [Studio Demo] * (4:50)
  14. (All I Can Do Is) Dream You [Studio Demo] * (4:33)
  15. The Only One [Studio Demo] * (5:10)
  16. The Comedians [Studio Demo] * (3:22)
  17. In the Real World [Studio Demo] * (3:35)
  18. California Blue [Studio Demo] * (4:39)
  19. Windsurfer [Work Tape Demo] * (3:46)
  20. You Are My Love [Work Tape Demo] * (2:35)
prachtig album van één de mooiste en gevoeligste stemmen uit de muziekwereld !
veel te vroeg overleden.

avatar van musicfriek
De absolute topper op dit album is She's a Mystery to me. Prettig album om zo af en toe eens te luisteren. Werd uitgebracht kort na zijn dood. Vond ik altijd een erg luguber idee...

avatar van PsychoBoyJack
... Voor de fact - fans onder ons, dat nummer is geschreven geschreven door Bono

Dit is echt zo'n super album. Wat een ballad stem had Roy Orbison toch. A Love So Beautiful, The Only One & Careless Heart blijf ik toch onwijs goede platen vinden. De rest is uiteraard ook geweldig.

avatar van musicfriek
Wat een fenomenale stem heeft deze man toch. Dit gaat toch echt door merg en been, net zoals Antony (van the Johnsons) dat kan. Qua emotie scheelt de muziek van beide heren niet zoveel. In the Real World en A Love So Beautiful zijn prachtige ballads. Zijn stem doet me ook regelmatig aan Chris Isaak denken, maar Roy is stappie hoger. Wil je het ultieme zomergevoel weer even krijgen? Draai dan eens You Got It en California Blue

Vooruit, ik verhoog naar 5 sterren, geen slecht nummer te vinden op dit album.

avatar van freddze
Prachtige man! Wat een enorm gevoelige stem heeft die mens toch... You got it, California blue, A Love So Beautiful, She's a mystery to me. Wie daar onbewogen onder blijft weet niet wat goeie muziek is.

tondeman
Die stem is echt een geschenk inderdaad, ik krijg maar geen genoeg van She's a Mystery To Me

EVANSHEWSON
Roy Orbison is my all time favourite singer! De man met zoveel weemoed en gevoel in zijn stem...

Hoeveel respect ik ook heb voor andere prachtstemmen - mijn favorieten lopen qua stemtimbre nogal uitéén; nl. Frank Sinatra, Robert plant, Sting, Elvis Presley, Donna Summer, Carly Simon, om maar meteen mijn andere favoriete stemmen te noemen - Roy is puur wat stem betreft mijn absolute nummer één !

Dit gezegd zijnde wil ik nog zeggen dat dit de plaat is die hem terug in de spotlights bracht.

Elvis Costello schonk hem het prachtige The Comedians, Bono en The Edge (van dat Iers bandje waarvan de naam me plots ontschiet, potdorie toch.... hihi) schreven She's a Mystery To me (eigenlijk dus een beetje de titelsong), You got it schreef Orbison zelf met hulp van collega's Traveling Wilbury's Jeff Lynne en Tom Petty, A love so beautiful is ook al van de hand van Jeff Lynne, het prachtige California Blue is ook al van voornoemde Wilburys en het warme en gevoelige The Only One is van de hand van ene Wesley Orbison, ik vermoed zijn zoon ?

In ieder geval was dit een méér dan geslaagde comeback die helaas door het plotse overlijden van Roy, niet zo veel later, ook van korte duur was.

Eeuwig respect voor de man met de mooiste stem allertijden, en mijn stapeltje Orbison platen is al redelijk uitgebreid...

4.5 ster voor deze prachtplaat!
****1/2

avatar van Martijn Jonkers

avatar van Lennon/Morrison
Ik ben het er helemaal mee eens. Is echt een wonderschoon album. Zo simpel, zo eenvoudig maar o zo doeltreffend. Mooie liedjes gezongen door die prachtige stem van Roy Orbison. Hoogte punten zijn voor mij California Blue en het onovertroffen She's A Mystery To Me. Bij het horen daarvan lopen de rillingen over m'n rug.[/quote]

Helemaal mee eens She's a mystery to my is echt geweldig, een van de beste nummers ooit!!

avatar van LucM
Door de dood van Roy Orbison kreeg dit album, en meer bepaald de single "You got it" veel airplay en werd postuum dan ook een groot succes.
Prachtig album van één van de mooiste stemmen ooit met als hoogtepunten de eerder vernoemde single (werd een nr.1-hit) en het door Bono geschreven "She's a mystery to me".

avatar van thelion
Heb altijd al een zwak voor Roy Orbison gehad.....

Dit album krijgt door zijn dood vlak voor de release van dit album toch wel een erg zware lading mee......
Des al niet te min is dit wel een geweldig mooi album geworden vooral de nummers She's a Mystery to Me, Wind Surfer, In the Real World en vooral A Love So Beautiful zijn De grootste hit You Got it vind ik dan weer het minste nummer van dit album....

Dit album is zijn 5* meer dan waard dit is elke keer weer kippevel als ik het draai.

avatar van musicfriek
Laat dit album nog veel ontdekt gaan worden door de jongeren en laat hun genieten van deze prachtige stem! Roy Orbison

avatar van thelion
Waar is Bouwdewijn Büch als je hem nodig hebt, heeft een aantal jaren geleden een schitterende docu over Roy Orbison gemaakt........

avatar van LucM
Leuk dat Roy Orbison erkenning krijgt door de jongere generatie, maar zijn werk uit de jaren '60 moet beslist ook gehoor krijgen.

avatar van dazzler
MYSTERY GIRL
Ook ik haalde hem gisteren nog eens uit de kast.
Reden was de herbeluistering van Traveling Wilburys volume 1.
Daarop hoor je heel duidelijk wie welke songs schreef.

Maar waar waren de songs van Roy?
Je hoort hem wel uithalen op bijvoorbeeld Handle with Care,
Rattled, Not Alone Any More of The End of the Line ...

Antwoord: Roy schreef 3 songs samen met Lynn en Petty
en ze werden natuurlijk bewaard voor dit comeback album.

You Got It was een dikke hit in de Benelux.
Misschien net iets te grijs gedraaid ondertussen.

A Love So Beautiful vult inderdaad het gemoed tot het maximum peil.
Je hoort ook duidelijk de elektronische hand van Jeff Lynn.

California Blue was de derde "Wilbury" collaboratie en de derde singel.
Misschien wel mijn favoriet van het album: zomerse weemoed.

En vierde prijsnummer van deze plaat is ongetwijfeld
het nummer dat Bono en the Edge voor Orbison schreven.
We zitten in volle Rattle & Hum periode ... hun ode aan de pioniers.

She's a Mystery to Me klinkt als With Or Without You zonder Eno.
En dat bedoel ik positief ... zo op het breekbare hart van Roy geschreven.

Windsurfer mag er ook best zijn ...
Schreef het samen met zijn oude compaan Rick Dees.

Een zevende nummer uit deze sessies dat ik graag aanraad
is een remake van Crying dat hij samen met K D Lang inzong.
Het was een b-kant, maar is ook te vinden op menig verzamelaar.

Tot slot een eervolle vermelding voor Dream You,
een nummer dat je perfect meeneemt naar de vroege sixties.

avatar van Snakeskin
De lang aangekondigde plaat van Orbison werd in plaats van een grote comeback een soort van requiem. Op een zeperd (windsurfer) na, een waardig afscheid. Voorala de bijdragen van Costello en Bono en The Edge zijn zeer de moeite waard.

avatar van rudiger
dat ik hiet nog niet op gestemd heb , 5 sterren voor deze grootheid in de muziek geschiedenis , Roy had `n stem die door merg en been gaat .
Deze prachtige come-back cd staat weer vol met schitterende Orbison songs van het eerste uur .
Verplichte kost voor iedere muziekliefhebber .
Kunnen we deze man onder de grote muziekmakers der aarde plaatsen , ik dacht het wel.

avatar van ArthurDZ
She's A Mystery To Me mijn favoriete Roy Orbison nummer

She's A Mystery To Me

dit is een nummer dat slaat op mijn vrouw , nu mijn ex , waar ik dus 32 jaar mee heb samen gewoond

zij was en is nog steeds een mistery voor mij , ze vond een ander op internet , en weg was ze

met achterlating van alles ook haar kinderen en klein kinderen

haar naam is of was ? [moderatorknip]

Empyrium
Triest verhaal maar is niet echt kies om haar met naam te noemen.

avatar van Von Helsing
PsychoBoyJack schreef:

Op mijn cd staan D. Evans/P. Hewson als de componisten vermeld en Bono als de producer, maar op wiki staat wel degelijk Bono/The Edge als de schrijvers hiervan.

Anyone???

avatar van dazzler
Bono heet in 't echt Paul David Hewson.
The Edge is ook bekend als David Howell Evans.

Elvis Presley
Luister eens naar "A Love So Beautiful" en vervolgens naar Hazes' "Vaag & Stil"

avatar van gaucho
Prachtig album inderdaad. Een inrukwekkende come-back ook, die duidelijk maakte dat de stem van Roy Orbison anno 1989 nog niets aan kracht had ingeboet.

Favoriet blijft voor mij She's a mystery to me (van Bono & The Edge inderdaad), maar zijn versie van The comedians van Elvis Costello vind ik ook prachtig. Orbison gaf er een heel andere draai aan dan het origineel.

4,5 ster, omdat ik net als Snakeskin het nummer Windsurfer een beetje uit de toon vind vallen qua kwaliteitsniveau. Voor het overige is dit tijdloze popmuziek - bijna huiveringwekkend mooi.

Father McKenzie
Zo denk ik er ook over, gaucho. Orbison, the Big "O" zoals hij ook werd genoemd, was bezegend met een ontzettend warme en pakkende stem, haast een operastem had die man.

Ik hou van erg uiteenlopende stemmen die vaak totaal niet op elkaar gelijken. Zoals de stemmen van; Frank Sinatra, Neil Young, Elvis Presley, Joe Cocker, Noddy Holder, Nick Cave, Johnny Cash...

In het geval van Orbison is het de melancholie, de warmte, de pure liefde die deze stem zeker uitdroeg...

Dit album is gewoon schitterend; Inderdaad die song van Bono en The Edge, She's A Mystery To Me (eigenlijk de titelsong dus), de prachtige Costellocover The Comedians, waar hij het origineel van Costello toch overtreft vind ik, het pàkkende A Love So Beautiful, Careless Heart... ach dit album staat gewoon bol van schoonheid.

California Blue vind ik misschien wel de absolute uitschieter, maar morgen kan het dan ook weer The Only One zijn...

Dit album wèrkt gewoon, van begin tot eind!

En ik was er de kop van in, dat kort na dit album Orbison niet meer onder ons was...

avatar van Bartjeking
Prachtig album, zeker gezien de tragedie die er achter zit. Maar helaas heeft de serie Family-guy dit album een beetje voor me verpest. Met name als ik Careless heart hoor moet ik stees aan het (bejaarde kinderlokkerige) personage Herbert denken, die stem lijkt helaas nogal op die van Orbison YouTube - Herbert Sings "I know what boys like". Maar buiten dat blijft dit een tijdloos topalbum en dat maak het voor mij een absolute klassieker.

avatar van Omsk
Moeilijk om dit soort donkerepoolcafémuziek een plek te geven in mijn muzieksmaak, maar eigenlijk is dit gewoon heel erg goed. She's a mystery had in een paralelle wereld met gemak een van de drie bekendste hits van U2 kunnen zijn.

avatar van papsie
Dit is met voorsprong de beste LP van Roy Orbison geworden. Het is uiteindelijk eigenlijk ook zijn " The best of " van zijn laatste jaren geworden, maar wat voor één. " You got it ", "California blue ", " A love so beautiful ", " She's a mystery to me ", het zijn nu al evergreens.

beaster1256
supermooie plaat van de man met het peperkoeken hart dat ineens brak ,