Feeding Fingers - Wound in Wall (2007)

Label: Tephramedia

1. Mouth Filled with Sand (4:13)
  2. A Bag of Broken Hands (4:18)
  3. Seafoam Warm Piss (3:21)
  4. This Isn't Going to Hurt (4:54)
  5. This Is Yours (2:13)
  6. I Can't Breathe (3:23)
  7. Feeding Fingers (5:06)
  8. My Home Again (3:13)
  9. Theme for a Saw Tooth Hula Hoop (2:09)
  10. Manufactured Missing Children (4:24)
  11. Pesticides (4:18)
  12. Where Mimes Come to Say Goodbye (5:04)
  13. Swallow Me (4:04)
  14. Fireflies Make Us Sick (3:22)
Mooi!

Zie hier de teksten. Voor als je er niet uit komt.

Great....

Harald
Deze cd staat al nu op mijn top 10 list van de beste nieuwe ontdekkingen van dit jaar. Ik ben ook zeker dat deze band voldoend potential heeft om nog te laaten zien (horen) dat hun debut album zeker geen eendagvlieg was. Geweldige cd!

avatar van reptile71
Eind volgend jaar zou er een nieuwe cd uitkomen, aldus Justin, the man himself.

Ik zie dat er voor het eerst iemand heeft gestemd die de cd niet via mij heeft (heicro). Toch wel grappig dat hij zich nu dus vanzelf verspreidt.

perfume
Ik heb dit album net aandachtig voor de eerste keer beluisterd. En ik geef zonder enige twijfel meteen 4 sterren. Wat een integere en gevoelige liedjes. Ik vind dit in een woord: prachtig! Het is wel op momenten erg zwaar en soms neerslachtig. Maar dat typeert deze muziek en het genre ook. Die stem van de zanger doet denken aan een wonderlijke combinatie van Neil Young en Robert Smith! Een heel mooi debuut van deze erg Brits klinkende Amerikaanse band.

avatar van Alicia
Ik blijf deze prachtige plaat dan ook voorlopig in mijn rotatielijstje houden! Dit is zeer zeker een van de toppers die dit jaar zijn uitgebracht !

avatar van reptile71
Er zijn weer wat nieuwe mensen die hem hebben nu dus hij is ook weer gestegen in de rotatielijst. Leuk hoor! De plaat begint zichzelf nu ook te verspreiden. 3,72 uit 18 stemmen is trouwens behoorlijk goed!

Sheplays
Nu hij "tig' luisterbeurten heeft gehad, zet ik er een halfje bij, 4.5* dus.

Ik doe mee, deze cd is een ontdekkingstocht par exellence. 4.5 * dus

avatar van reptile71
Wauw, nog ff en hij staat straks nog in de top 50 van 2007 ook! Dat zou ik echt supercool vinden!

Voor een notering in een lijst heb je minimaal 20 stemmen nodig. Hij staat al in de 20 stemmen-mijlpaal dankzij freddze dus die 20 stemmen komen er ook wel, zeker ook omdat een paar mensen die hem van me gekocht hebben nog niet gestemd hebben. Plus hij zit boven de 3,82 nu dus hij zou in de lijst komen.

Dan blijf ik niet achter.
Nu reptile nog een halfje er bij.

uiteraard...

avatar van Lin
Lin
Ik zal hem straks nog eens goed luisteren, wie weet ga ik dan ook maar eens mee met de massa en komt er een halfje bij

avatar van the viking
Heb er een stukje van beluisterd en het stemgeluid van de zanger kan mij niet bepaald bekoren.Jammer!

avatar van reptile71
Dat is zeker jammer! Helaas...

Sheplays
@ the viking: Jammer, maar begin eens met This Isn't Going To Hurt. Er zit namelijk verschil in de manier van zingen.

Ook Feeding Fingers (het nummer) zal jou ongetwijfeld aanspreken.

avatar van reptile71
Verschil in zingen is er zeker. Misschien is er nog hoop...

perfume
Ik vind de zang juist heel erg mooi! Ongelofelijk wat deze zanger met zijn stem kan.

avatar van Premonition
Twee favorieten van mij op YouTube live:

Manufactured Missing Children

Mouth Filled With Sand

avatar van reptile71
Zijn ook 2 van mijn favorieten.

Vind persoonlijk dat ze nog wel wat kunnen sleutelen aan hun live spel. Moeilijke is ook dat Justin Curfman die cd dus gewoon in zijn uppie heeft gemaakt en ze die nu met zijn drietjes proberen live uit te voeren. Denk dat ze er sowieso een toetsenist bij moeten nemen ook, want live speelt Justin dus zowel gitaar als toetsen en dat is niet altijd even handig te combineren.

avatar van Alicia
Hier wat extra "reclame" voor Justin...Feeding Fingers.

perfume
Ik heb net even op you tube gekeken wat er zoal live te zien is van Feeding Fingers. En dat is een hoop! Ook een hele mooie cover van Suzanne van Leonard Cohen. Deze band is voor mij DE ontdekking van de afgelopen week. Jeetje wat is dit goed zeg!

avatar van reptile71
Ja leuk he! Justin Curfman voegt zelf opnames toe op youtube.

Sheplays schreef:

Ook Feeding Fingers (het nummer) zal jou ongetwijfeld aanspreken.

Ik ga het album zeker nog wel helemaal beluisteren als de zang mij dit toestaat,
Janine

Sheplays
Fijn dat je het nog een tweede kans geeft.

Lost Highway
Er is hoop viking, hoe meer het album vordert hoe meer de zang op Robert Smith gaat gelijken.
Jouw smaak in acht genomen zal je het tweede deel van het album (vanaf nr 6) ook veel beter kunnen waarderen dan het eerste deel.

perfume
Zelden heb ik een dergelijk goed debuut album gehoord. Deze band heeft zonder enige twijfel de potentie om het eens heel ver te gaan schoppen in het genre! Feeding Fingers, This isn't going to hurt, Pesticides, Where Mimes Come To Say Goodbye, Swallow Me, Fireflies Make Us Sick en het bloedmooie Manufactured Missing Children zijn voorlopig mijn favorieten.

avatar van the viking
De zang blijft voor mij een enorm obstakel de muziek is echter een genot om naar te luisteren.

avatar van Lin
Lin
Heb pas een live cdtje mogen horen maar daaruit blijkt dat Justin en zn maatjes nog wel een beetje mogen oefenen, oef...

De gewone cd klinkt echter steeds beter, en doordat ik bij het feeding fingers promotie-team in huis woon kan ik de nummers nu al aardig meeblèren

Maar het klinkt ook écht heel lekker, dus daarom ook van mij een halfje erbij!

Harald
Ik draai deze iedere dag terminste twee keer. Gewoon kopen, jongens