Feeding Fingers - Wound in Wall (2007)

Label: Tephramedia

1. Mouth Filled with Sand (4:13)
  2. A Bag of Broken Hands (4:18)
  3. Seafoam Warm Piss (3:21)
  4. This Isn't Going to Hurt (4:54)
  5. This Is Yours (2:13)
  6. I Can't Breathe (3:23)
  7. Feeding Fingers (5:06)
  8. My Home Again (3:13)
  9. Theme for a Saw Tooth Hula Hoop (2:09)
  10. Manufactured Missing Children (4:24)
  11. Pesticides (4:18)
  12. Where Mimes Come to Say Goodbye (5:04)
  13. Swallow Me (4:04)
  14. Fireflies Make Us Sick (3:22)
avatar van shinybeast
vandaag binnen, waarvoor dank Reptile!!

2 luisterbeurten inmiddels ; tussen 3,5 en 4 *

vanwege prijs-kwaliteit verhouding voorlopig 4* en op nr 1 in mijn rotatielijst

als ze naar de Effenaar in Eindhoven komen, ga ik kijken

avatar van Edski
Na een paar weken beluisteren zal ik ook mijn mening over dit album maar eens ventileren.
Vind ik het op sommige momenten wel erg naar The Cure gemodelleerd klinken? Ja...
Vind ik dat er op enkele nummers wat meer op vorm dan op inhoud is gelet? Ja...
Vind ik de pianostukjes wat pretentieus klinken, alsof ze een soort van conceptalbum moeten suggereren? Ja...
Is dat erg? Nee!
Want wat een verdomd lekker, veelbelovend debuutplaatje is dit zeg. Weliswaar met een paar mindere momenten, maar zeker ook met sterke songs die nog bij iedere draaibeurt beter lijken te worden.
Ik ben nu eigenlijk ook al heel benieuwd of de volgende plaat nog een stap vooruit zal betekenen!

avatar van orbit
Mooi gezegd Edski! Eens op alle punten ook.

perfume
De vergelijkingen met (vroege) The Cure zijn wel terecht vind ik. Toch hoor ik ook een beetje Neil Young(A Bag Of Broken Hands) terug in de vocals. Hoe dan ook dit is zoals ik al vaker opmerkte een heel erg sterk debuut!

avatar van the viking
Een ontzettend tweeslachtig gevoel bij het beluisteren van deze cd :bloedmooie nummers verknald door een zanger die absoluut het predikaat zanger niet mag dragen(uitgezonderd het Joy Division - achtige I Can't Breathe en het Cure- achtige Feeding Fingers) Doemscenario's als Neutral Milk Hotel duiken onmiddelijk bij mij op.Misschien een idee om de zanger van Astral auditie te laten doen bij Feeding Fingers? Nu komen diamantjes als Manufactured Missing Children,Swallow Me,Fireflies Make Us Sick op mij over als een sieradenkistje vol met sidderalen.

5* voor de muziek + 0,5* voor de zang royaal afrondend naar boven = 3*

avatar van reptile71
Zonder deze zanger had de rest alleen ook niet bestaan. Hij heeft de hele cd namelijk helemaal in zijn uppie gemaakt. De andere bandleden zijn er pas bijgekomen om live te kunnen spelen. Ik kan me overigens goed voorstellen dat sommigen de zang niet kunnen weerstaan. Persoonlijk vind ik de zang van I Can't Breathe juist weer minder.
Ik heb dat bijvoorbeeld weer met Opposition: erg goede muziek, maar de zanger kan ik slecht naar luisteren.

Met de zang van The Opposition zelf geen problemen hoor

avatar van reptile71
Nee dat dacht ik al. Wel jammer als dat het geval is. Zang drukt nou eenmaal een hele grote stempel op de muziek. Als de zang niks is dan neemt het je luisterplezier weg. Ben je gelukkig nog heel schappelijk geweest met je 3*

Het is en blijft mooie New Wave muziek reptile71

avatar van Snappy
Vandaag het album op de derumat geploft. De timing had niet beter kunnen zijn, namelijk op mijn vaste vrije dag. Het album vandaag twee keer in zijn volledigheid geluisterd. Valt me inderdaad zeker niet tegen, integendeel! Ik kan mij volledig aansluiten met assiociatie met de The Cure. Vooral de sfeer van het album spreekt mij erg aan. Hij is naar mijn mening meer waard dan die € 6,50,- (en dat nog inclusief verzendkosten) . Dus al met al weer verrijking voor mijn muziekcollectie. Voorlopige normering van 4*.

Harald
Ik hoor in "This Isn't Going to Hurt" een beetje Ian Curtis/Joy Division. Jullie ook?

perfume
Ja Harald dat hoor ik ook zo! Dat vind ik nou ook het mooie aan de zang van Justin Curfman. Hij kan zowel erg hoog als erg laag zingen en dat is vrij bijzonder. Ik ben het met Viking eens dat die stem je moet liggen. Maar ik vind het een geweldige stem! Een van die mooie ontdekkingen van 2007. Ik hoop dat Justin Curfman snel vaste bandleden weet te strikken want deze artiest heeft veel talent!

Harald schreef:

Eigenlijk toch meer The Cure; Harald. Joy Division associeer ik meer met het nummer I Can't Breathe. Met perfume eens dat dit bandje heel veel potentie heeft behalve dat ene dan

Harald
@ perfume: Yep...een geweldige stem. Ik denk en hoop dat we van Justin nog veel kunnen horen

@ the viking: Klopt....ook met "I Can't Breathe " maar dat is wel track 6 op mijn cd. Wat een geweldige nummer!

Lin heeft me deze aangeraden in ruil dat ze nog eens Loveless zal luisteren

Ik denk dat ik hem wel snel ga luisteren

avatar van Lin
Lin
ja das waar

enne, als het je bevalt dan koop je hem zeker wel voor die miezerige 6,50 bij reptile71 toch?

Denk het wel

avatar van mstb
Zoals al verscheidene mensen hebben aangehaald "Het heeft verdomd veel weg van The Cure" en laat ik dat nu niet een hele goede band vinden. Deze cd is echt heel mooi en dat na 1 keer luisteren.

avatar van reptile71
Neem aan dat je 'nu net' bedoelt.

avatar van mstb
hehe inderdaad

perfume
A Bag Of Broken Hands is zo'n mooi liedje! Het doet me sterk denken aan Neil Young. Prachtig. zo nu ga ik naar bed! Alweer veel te lang muziek geluisterd

avatar van reptile71
Ik heb bij mijn laatste levering van cd's van Feeding Fingers één live cd van ze gehad. Ik mag hier mee doen wat ik wil van Justin 'Feeding Fingers' Curfman. Dus hierbij maak ik hem beschikbaar voor alle liefhebbers. Persoonlijk vind ik ze live nog niet zo geweldig. Ik vind dat ze wat meer moeten proberen de sound van Wound in Wall neer te zetten. Hierbij dus: Feeding Fingers Live

Ik ben benieuwd.

voorlopig een 4* erg lekker plaatje namenlijk. Werkt erg verslavend.

avatar van reptile71
Binnenkort ook verkrijgbaar op Red Sun Records!

Harald
De cd staat toch al lang in de winkels. Ik heb deze voor ca drie weken geleden bij Velvet in Amsterdam (Rozengracht) gezien en je dit gemaild.

avatar van reptile71
Ik dacht dat hij daar bij uitzondering stond. Ben op bol.com wezen kijken en via hun is hij nu ook verkrijgbaar, levertijd 4-6 weken en prijs € 17,99
Blijkbaar vindt het album langzaam de weg naar de reguliere platenzaken.
Voor zover ik weet kan je hem via mij nog steeds kopen voor €6,50 incl verzendkosten. Als Justin Curfman zich inmiddels niet over de prijs heeft bedacht, nu hij ook via de normale weg verkrijgbaar is.

avatar van reptile71
Ik heb contact gehad met Justin Curfman (voorman van Feeding Fingers) omdat ik zeker wilde weten of de cd via mij nog steeds voor een lage prijs verkocht kon worden nu hij in diverse winkels ligt en zelfs bij Bol.com al te koop is. Het antwoord is JA. Ik kan deze cd nu aanbieden voor slechts € 7,50 incl. verzendkosten (voor België verzendkosten + 44 ct).

De Live cd is nu ook via mij verkrijgbaar en kost dan € 6, - incl. verzendkosten.

Interesse, stuur me even een pm!

avatar van Rainmachine
Ik heb deze plaat de afgelopen tijd ook regelmatig gedraaid en begin m steeds meer te waarderen. Ik vindt het geen hoogvlieger maar dat komt voornamelijk door de zang, die is me veel te iel en vlak. Het gitaarwerk vind ik wel weer erg goed, en de sfeer van het album is voor de rest ook prima. (Het zal dus wel een kwestie van smaak zijn want ook ik vind de zang bij The Oppostion veel beter als de zang bij Feeding Fingers) Ik volg de Viking in deze dus met 3 sterren

perfume
Samen met Dragons vind ik dit album het beste van 2007. Ben benieuwd wat ze in het nieuwe jaar gaan doen. In ieder geval al veel opteredens zo te lezen op hun myspace.