Sticks & Delic - Fakkelteit (2007)

Label: Top Notch

met Jawat!

13. Ga (3:37)

met Typhoon en Rico

14. Brak (2:40)
  15. Gisteren / Vandaag (3:24)
  16. Goeiedag Verder (4:33)

met Rico

Hmm mijn cijfer is hier wel erg laag, zal binnenkort weer eens luisteren om te kijken of er wat aan te doen is.

avatar van hazeproductions
Ik geef fakkelteit 5 sterren, er staan egt mooie nummers op!

avatar van hiphopisntdead
MJ_DA_MAN schreef:
omdat ik de teksten niet goed vind,

het spijt me voor alle fans, maar ik vind de lyrics ook niet heel bijzonder( e beats vin ik nog wel kunnen)

avatar van TheFunkyM
Deze cd word toch vrij snel erg eentonig.
Ik verlaag me stem naar 3,5 dit komt omdat dit album niet lang kan boeien in vergelijking met Eigen Wereld

Superbeertje
Vind Sticks veel beter uit de verf komen als hij samen met Rico rapt. Zijn stem ligt me wel, maar solo? Nee. Ik vind het wel een leuk project, ook al was ik dit album al snel een beetje zat. Ik heb liever dat Sticks gewoon weer met Rico een Hoedenplank dropt, want in Opgezwolle komt Sticks veel beter dan nu. Al met al vind ik dit toch een leuk albumpje, maar hoger dan 3* kom ik niet.

avatar van 'State Of Mind'
hoe het ook zij, ik wil een goede tijd, voorkomen dat m’n moeder lijdt
ik bedoel bekijk wat ze doet voor mij
Dankzij haar heb ik een kritische blik
niet voor niks
ze zei vrienden zijn een vaag begrip
laat haat varen maak van je leven geen lijdensweg
Eenieder gaat z’n eigen weg
ruzies wordt niet altijd bijgelegd, snap ik ook
het duurt niet lang voordat je achterloopt
als je altijd maar achteloos fakkels smookt
Ontsnap de rook

Als mensen dat zwakke lyrics vinden dan weet ik het ook niet meer

avatar van MJ_DA_MAN
Verdraaid, nu vind ik opeens alle lyrics zeer goed op dit album!

avatar van 'State Of Mind'
jij ben wel de meest ironische grappenmaker van musicmeter MJ_DA_MAN! en je bent overal ook nog eens het snelst bij 't lijkt wel alsof je een bericht binnen krijgt als er ergens een nieuw reactie is geplaatst.

avatar van Rhythm & Poetry
Dat heet 'mijn updates' erg handige optie op musicmeter.

Ik vind overigens dat er ook een aantal goede lyrics op dit album staan (zal MJ het ook echt wel eens mee zijn). Maar het is lyricaal echt niet top, er staat verhoudingsgewijs ook te veel matige teksten op dit album.

'State Of Mind' schreef:
Ik refresh mijn updates-pagina zo vaak mogelijk, daarom ben ik er soms snel bij. Maar dat was nu niet het geval, gezien ik pas weer een paar minuten online ben op de site. Maar waarom probeer je hier een punt van te maken? Ik vind de lyrics nog steeds niet goed, hoor (over het algemeen, misschien ben je nu gerustgesteld).

avatar van 'State Of Mind'
In ieder geval bedankt voor de tip van 'mijn opties' want die kende ik nog niet

Ik wil er geen punt van maken, iedereen heeft natuurlijk een persoonlijke smaak van lyrics die je aanspreken, maar ik vind het gewoon jammer dat sommige mensen hier over dit album praten alsof er alleen maar met onzin teksten gesmeten wordt.

Dus wilde ik dat even aantonen met een van mijn favoriete stukjes lyric van de plaat dat dat niet zo is.

Mezelf
De teksten op Fakkelteit gaan wel degelijk ergens over. Overal zit wel iets werkelijks in verwerkt waar je goed naar kunt luisteren, maargoed.

avatar van TheFunkyM
ik zeg dat iedereen zijn eigen mening kan hebben over de teksten van dit album..

Ik vind ze niet zo goed.. maargoed.

Relax
Mezelf schreef:

Ja maar jij geeft wel vaker valse informatie, Sticks lult af en toe zo dom iets... alsof hij gewoon geen zin had om te schrijven.

Mezelf
Maar dan gaat het nog wel ergens over, hoe kan dat "foute informatie" zijn?

avatar van MJ_DA_MAN
Alle teksten binnen de gehele muziek-geschiedenis gaan over ''iets'', dus het ligt er maar net aan wat je eronder verstaat. Ik verwijt trouwens hier niemand direct iets, maar soms lijkt het alsof de teksten meteen goed worden gevonden omdat het de heren van Opgezwolle zijn (in dit geval Sticks) die de teksten rappen en hebben geschreven. Op Eigen Wereld waren de mannen dan ook bij vlagen goed en sterk qua lyrics, maar hier lijkt de inspanningsgraad toch lager. Ik weet niet meer wie het zei, maar de uitspraak dat dit de More Fish (Ghostface) is van Eigen Wereld vind ik wel toepasselijk. Maar zoals altijd is het natuurlijk puur smaak, maar dit is mijn visie over deze plaat.

Mezelf
Ik ben het helemaal met je eens dat dit niet op het niveau van Eigen Wereld ligt, en het is ook wel zo dat iets dat een "hype" is snel wordt goed gevonden, daar heb je gewoon gelijk in.

Maarja ik zie er wel enige vorm van kwaliteit in, alhoewel ik nu pas zie dat ik een 4,5 heb gegeven en dit is toch echt wat te hoog achteraf gezien. Ik maak het een 4.

avatar van Rudie
Lyrisch goed of fout, vind ik minder relevant, het samenwerkingsverband "Sticks & Delic" klinkt gewoon een album lang goed. Delic produceerde "Eigen Wereld" op onverwachte wijze maar met virtuositeit, op Fakkelteit keert hij terug met meer "Deliciaans" werk en dat is gewoon genieten.

avatar van Seedorf
De clip van Spaanse Vlieg.

avatar van thomzi50

thomzi50 schreef:
Hij loopt er niet echt geïnspireerd bij.

Dat is een understatement.

avatar van Urbanoetang
De twee clips van Fakkelteit zijn niets vergeleken bij de clip van Eigen Wereld en Hoedenplank.

Mezelf
Urbanoetang doelt denk ik op Gisteren/Vandaag en Spaanse Vlieg.

avatar van Rudie
thomzi50 schreef:
Hij loopt er niet echt geïnspireerd bij.

Heb ik hem zowiezo niet vaak zien doen

avatar van johanfcu
Dit album is een enorme tegenvaller na de leuke voorgaande albums. De nummers laten zich snel vervelen en klinken wat te gladjes.

Ik meen me te herinneren dat Sticks in een interview vertelde dat dít het beste Nederhop album uit 2007 was, no way! Typhoon levert pas kwaltieit met Tussen Licht en Lucht. Het contrast tussen deze twee albums is wel erg groot.

Het enige nummer wat mij nog steeds boeit is de weg kwijt, haha wat een super nummer.

***

johanfcu schreef:

Je meent je het te herinneren...wat betrouwbaar zeg. En zelfs al heeft hij het gezegd, dan valt nog te betwijfelen of het wel serieus bedoeld was. Of dat hij misschien heeft gezegd "dit gaat het beste album uit 2007 worden" voordat het gereleased werd, dan nog was het misschien niet eens serieus bedoeld. Kortom, zonder bron is dit argument van geen enkele waarde.

johanfcu schreef:

Behalve het feit dat beide albums TopNotch-gerelateerd zijn en beide heren uit het Zwolsche kamp komen is er totaal geen overeenkomst tussen deze 2 albums. Ik vraag me af waarom je de vergelijking dan ook trekt. Typhoon maakt andere nummers dan Sticks, altijd al gedaan en zal altijd zo blijven (lijkt me) en dat is nou juist de kracht, dat ieder z'n eigen ding doet.

avatar van johanfcu
Mezelf schreef:

Dit heeft hij gezegd in de metro, precieze datum weet ik niet maar dat hoeft van mij ook niet. Ik heb het gelezen, daar baseer ik deze uitspraak dan ook op. Ik geloof niet dat hij dit als een grap bedoeld had, zou anders een beetje rare grap zijn, niet? Ik kreeg de indruk toen ik het las dat zijn ego iets te veel naar boven kwam, wat mede komt door de media die Fakkelteit te snel de hemel inprezen.

Mezelf schreef:

Je vergeet nog iets, ze maken allebei Nederhop. Daar leg ik de link. Dus op de vraag "wat was het beste nederhop album van 2007?" zou ik eerder typhoon antwoorden dan sticks. En tja dat is toch niet zo vreemd?

avatar van Urbanoetang
Mezelf schreef:
Urbanoetang doelt denk ik op Gisteren/Vandaag en Spaanse Vlieg.

Ik bedoelde drie clips.

Mezelf schreef:

Heb ik ook ergens gelezen en dat weet ik zeker. Ik dacht bij een interview met State Magazine. Ik heb ook gelezen dat hij dit album beter vond dan Eigen Wereld. Tsja

avatar van Yzzné
Redelijke album.. Delic's producties vind ik wel goed, maar Sticks klinkt hier nogal eentonig. Gastartiesten doen hun ding goed en dat maakt het voor mij wat lekkerder om weg te luisteren.

Had meer verwacht, maar is nog wel te doen 3*

Favo's: Utopia, Water/Vuur & Ga.

avatar van Ryan
Delic's producties zijn weer goed, net zoals op alle eerdere albums. Ik vind de lyrics op dit album gewoon lang niet zo sterk als op eigen wereld, ik kan mij goed vinden in de kritiek die eerder werd geleverd. Daarnaast wordt het vrij snel eentonig, het album is minstens 20 minuten te lang. Waar ik eigen wereld nog wel eens opzet, ligt dit maar te verstoffen.