Sammael schreef:
Ik heb dit album een tijdje terug de nodige luisterbeurten gegeven, en vond het wel aardig. Een leuk album, niet meer, niet minder. Op deze site heeft hij echter een zeer hoog gemiddelde en stond hij een tijdlang nummer één in alle mogelijke toplijsten. Ook in zo'n beetje de gehele metalwereld werd dit werk zwaar bejubeld en menigmaal benoemd tot dé plaat van 2007.
Die mening deelde ik dus niet, maar het maakte me wel nieuwsgierig. Miste ik misschien dingen tijdens het luisteren, zou de briljantie meer tijd nodig hebben om zich te openbaren? Ik vrees het niet, want ook een nieuwe serie luisterbeurten kon mijn mening niet veranderen.
Dan rest mij de vraag waarom dit album zo de hemel in wordt geprezen. Let wel, ik vind dit zeker niet slecht. Ik heb alleen weinig momenten meegemaakt die ik echt als geniaal kan zien. Het openingsnummer is wel degelijk erg sterk, evenals 'No Nation On This Earth'. Als het hele album dat niveau zou bezitten zou de status van deze plaat me dan ook een stuk minder verbazen. Maar met de rest van de nummers klikt het verder gewoon niet zo, ben ik bang. Voor mij blijft dit album dus leuk, vermakelijk, onderhoudend en zo...maar stiekem had ik wel op meer gehoopt.
Stop je tijd dan maar beter in andere dingen, want als je het genoeg serieus hebt beluisterd en het spreekt je niet (zozeer) aan, is het meer iets van 'klikken' inderdaad. Wel of niet. Het grootste kenmerk van deze plaat is dan ook de sfeer.