Underworld - Second Toughest in the Infants (1996)

Dance / Electronic
Label: Junior Boy's Own

1. Juanita / Kiteless / to Dream of Love (16:36)
  2. Banstyle / Sappys Curry (15:22)
  3. Confusion the Waitress (6:47)
  4. Rowla (6:31)
  5. Pearl's Girl (9:36)
  6. Air Towel (7:37)
  7. Blueski (2:55)
  8. Stagger (7:37)
  9. Born Slippy .NUXX * (9:43)
  10. Rez * (9:55)
  11. Cherry Pie * (8:25)
  12. Pearl's Girl (Carp Dreams... Koi) * (10:06)
  13. Oich Oich * (8:34)
  14. Puppies * (3:53)
  15. Mosaic * (5:00)
  16. Deep Arch * (8:24)
  17. Pearl's Girl (Tin There) * (8:16)
  18. Pearl's Girl [14996 Version] * (9:05)
  19. Born Slippy [Original Instrumental Version] * (8:31)
  20. Born Slippy (Deep Pan) * (10:00)
  21. Bug * (6:56)
  22. Confusion the Waitress (She Said) * (4:54)
  23. D+B Thing * (7:16)
  24. D'Arbly St. * (7:34)
  25. 4 Crowns * (2:17)
  26. Rowla (A1806) * (3:58)
  27. Bing Here * (9:43)
  28. Techno Thang * (6:26)
  29. Pearls Ver2 * (8:10)
  30. Bloody 1 * (16:15)
  31. Nuxx (A1796) * (8:45)
  32. Nuxx [A2221 UW Live (2 Sets) Leicester M Dog 94] * (12:33)
  33. Nuxx [A4712 Live @ Zap Club Brighton Feb94] * (11:31)
  34. Nuxx [A4733 UW Live Amsterdam Apr94] * (9:21)
  35. Nuxx [Liquid Room 94 A2254 UW Live Liquid Room 2 Tokyo] * (11:31)
  36. Nuxx (From A1825) * (6:11)
  37. Born Slippy .NUXX * (11:48)
avatar van Jordy
Tikkeltje minder dan het debuut, maar toch nog steeds de maximale score van me. Vooral de eerste track is geniaal

avatar van andré
daar sluit ik mij helemaal bij aan

avatar van brooklyn
Ik vind het hun beste album

avatar van Onderhond
Met ups en down, dit album. Aardige tracks zoals de opener, zelfs een paar echt goeie tracks ook (Rowla - Pearl's Girl), maar ook nogal wat slecht materiaal. Blueski en Stagger zijn vreselijke tracks.

Underworld blijft een project dat het zonder zanger wat mij betreft veel beter zou kunnen stellen. Ik stem trouwens maar op het normale album, zonder bonustracks. Rez en Born Slippy behoren tot Underworlds beste werk, maar horen hier verder niet echt thuis lijkt me. 2.5*. Af en toe is het fijn, maar al te vaak verzandt het album in wat saai geneuzel.

avatar van gemaster
Rowla is inderdaad heerlijk. Dat nummer jakkert maar door.

avatar van orbit
Onevenwichtig, net zoals alles wat ze hebben gedaan.. weinig echt meesterlijke tracks. Leuke plaat voor toen, maar belandde na een paar keer draaien wel weer snel in de kast

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb de versie van het album waar Born Slippy (NUXX) en Rez opstaan.... uniek? Jazeker! Of niet?

ik ook, dus niet uniek

avatar van MJ_DA_MAN
Ahh jammer. Ja mijn vader vertelde met dat hij uniek was..

Dubnobasswithmyheadman vind ik ook een tikkeltje beter.
En heel eerlijk gezegd ben ik blij dat ook ik de versie met Born Slippy (NUXX) en Rez heb, want die 2 nummers zijn gelijk het hoogtepunt van dit hele album.

avatar van musicfriek
Dit album kan ik dus blindelings aanschaffen? Rez (waanzinnig goed trouwens) en Born Slippy ken ik wel, maar de rest dus niet.

avatar van andré
Voor het 17 minuten durende openingsnummer is het de aanschaf al waard! (overigens is dit album wel tegen een zacht prijsje te krijgen tegenwoordig)

musicfriek schreef:

Ik ben eigenlijk de versie met die twee nummers erop nog nooit tegen gekomen...

avatar van MJ_DA_MAN
Wat een geweldige plaat is dit . 4,5*...

avatar van luc011190
andré schreef:

Ik had hem, tweedehands, voor 3,50, in uitstekende kwaliteit!

EVANSHEWSON
Ben momenteel Beaucoup Fish aan het beluisteren dat ik deze ochtend op een rommelmarkt (Voor Nederland : een Vlooienmarkt!) kocht voor amper 3 €.

En hij bevalt me enorm!

Dan zal dit plaatje met het bekende Born Slippy ook wel in mijn smaak vallen, veronderstel ik toch ?

Joy
born slippy is wat mij betrefd het zwaktebod op deze plaat

gelukkig kon ik het gewoon zelf bakken en born slippy gewoon weglaten
(veel te overgewaardeerd dat nummer, het is na het sterke intro behoorlijk eenzijdig de rest van het nummer)

De uitgave met daarbij de bonusCD met Rez en Born Slippy ben ik al jaren niet meer tegengekomen in de winkel. Dus ik denk niet dat je die nog gaat vinden, Patrick...

jean maurice
orbit schreef:

tja dan heb je toch echt geen kijk op vooruitgang denk ik zo, want dit is het beste album naar mijn mening wat Underworld heeft gemaakt, lekker psychedelisch

avatar van orbit
Ik denk dat ik wel degelijk kijk heb op vooruitgang en Underworld is overleefd Ik heb hem maar een halfje opgewaardeerd vanwege Rez (die er dus niet opstaat eigenlijk), maar op het gebied van dance/electronica vind ik dit inmiddels hele ouwe koek. The Prodigy heeft beter standgehouden met hun oudere werk.

avatar van LeRoi
Samen met zijn voorganger (Dubno..) de 2 beste platen van deze gasten...........

AFTP
EVANSHEWSON schreef:

En hij bevalt me enorm!

Rommelmarkt verstaan we hier prima. Het is een Nederlandse site dus ik stel voor voortaan de Nederlanse benaming te kiezen en tussen haakjes een Vlaams alternatief.

Joy
stel je nie aan man, wat maakt dat nou uit

gave plaat iig, psychedelisch? nou niet overdrijven, maar iig erg sfeervol

nummer 1 en 2 toppers, daaran wat minder, idd minder

evenwichtig, maar daarmee niet slecht

cambal
Dit is zoooo mooi.......

over talent gesproken , bij toeval ooit ontdekt , luisterde naar Denk Aan Henk op de Radio lang geleden bij de Vara? , sindsdien talloze malen beluisterd en nooit beu , wel op een goede Hi Fi of Speakers luisteren , luister ook naar Freur , voorloper .

perfume
Ja ik vind dit eigenlijk ook naast hun debuut een van hun betere. Beetje een donkere sfeer ook.Misschien ook wel de reden dat dit album mij veel doet! Telkens als ik het draai word ik altijd heel rustig en ontspannen. Mooi album van een van de meest vernieuwende bands van begin jaren 90.

avatar van FunkStarr
orbit schreef:

Je haalt me (wederom) de woorden uit de mond.
Het openingsnummer is inderdaad sterk en Pearls Girl heb ik ook altijd 1 van de beste nummers van Underworld gevonden, maar voor de rest valt er bar weinig te beleven op dit album.
Rowla is wel aardig maar niet bijzonder, en Rez en Born Slippy zijn de meest overgewaardeerde nummers ooit.
Vanwege de mooie opener en Pearls Girl 3*.

avatar van FunkStarr
Stem verhoogd naar 4, dit is toch wel een heel lekker album.
Weer zo eentje die je vaker gehoord moet hebben.
Enige minpuntjes zijn zoals Onderhond al terecht aangaf de laatste twee nummers, waarvan ik Stagger nog het slechts vind.
6 uit 8 is toch een hele ruime voldoende (de versie die ik zelf heb heeft niet de extra tracks Born Slippy en Rez, maar die staan gelukkig ook op de Underworld verzamelaar).
Heerlijk om lekker als achtergrondmuziekje op te hebben of voor in de auto.

Pastichio Rocker
Goeie plaat, maar niet mijn favoriet. Dit is echt een plaat waar je in een bepaalde mood voor moet zijn. Kwam er in het begin ook niet echt in, maar ben 'm in de loop der tijd toch wel meer gaan waarderen. Confusion The Waitress, Pearl's Girl en Rowla zijn top.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik weet niet waarom, maar ik vind Blueski vrij geniaal. Komt me ook bekend voor volgens mij dat gitaartje, maar weet niet meer waarvan. Moet deze plaat binnenkort ook nog opnieuw gaan beoordelen, want ik denk dat ik hem nu wat lager zou beoordelen dan het cijfer dat ik een lange tijd geleden gaf.

avatar van muismat
Is dit nou het enige album van Underworld met Born Slippy (als extra toevoeging) erop?
Lijkt me sterk, krijg in elk geval wel kippenvel bij het begin van dit nummer, en dat gebeurt niet meer zo vaak!
Ze waren overigens legendarisch op Lowlands 2008, beste wat ik daar heb gezien (al speelde de Baco's ook een rol daarin).