Radiohead - In Rainbows (2007)

Label: XL

1. 15 Step (3:57)
  2. Bodysnatchers (4:02)
  3. Nude (4:15)
  4. Weird Fishes / Arpeggi (5:18)
  5. All I Need (3:48)
  6. Faust Arp (2:09)
  7. Reckoner (4:50)
  8. House of Cards (5:28)
  9. Jigsaw Falling into Place (4:08)
  10. Videotape (4:39)
  11. Mk 1 * (1:04)
  12. Down Is the New Up * (4:59)
  13. Go Slowly * (3:48)
  14. Mk 2 * (0:53)
  15. Last Flowers * (4:27)
  16. Up on the Ladder * (4:17)
  17. Bangers + Mash * (3:20)
  18. 4 Minute Warning * (4:06)
De Klever
Jaja, dit album raakt me weer. Radiohead/The Bends is een cd die me na 13 jaar nog niet verveeld. Ok Computer en latere cd's van Radiohead hebben die magie op de een of andere manier niet voor mij.

Dit album is, mits er voor in de stemming, weer geniaal.

Favorieten opnoemen is eigenlijk een belediging voor de rest van de nummers

avatar van KidChino8
Iemand die weet waar ik de plaat + bonus disc kan kopen ?(via internet)

avatar van Joren999
Niet meer geloof ik.

avatar van Equinox
KidChino8 schreef:
Iemand die weet waar ik de plaat + bonus disc kan kopen ?(via internet)

Ik heb er ook al veel naar gezocht, maar niet gevonden (alleen met bonus dvd). Soms worden nog wel originele "discbox releases" aangeboden op eBay of Amazon. Maar dan moet je wel bereid zijn de hoofdprijs neer te tellen.

avatar van stef212
Dit album is voor mij één van de beste, zoniet het beste van Radiohead. Prachtige nummers als Reckoner, Nude en Videotape, die echt blijven hangen en je meteen bij de keel grijpen. Briljant 5*

avatar van Sky Gig
Er staat geen enkel zwak nummer op dit album en ook is de afwisseling tussen de rustige en de iets harde nummers op het album goed. Een van de beste cd's van de afgelopen 10 jaar!

avatar van Rhythm & Poetry
Opnieuw een sterk album van Radiohead, een band die mij steeds beter gaat liggen. De aanpak op dit album is wat klassieker, het had ook zo uit de jaren '90 kunnen komen. En zo is het misschien allemaal wat minimaler, het ademt wel veel sfeer, de rustige instrumentaties doen het dan ook prima bij mij. Daarnaast ga ik ook Thom Yorke steeds beter waarderen als zanger. Het is nog niet zo dat ik zijn stem helemaal geweldig vind en dat ik er een warm gevoel van krijg, maar ik vind het wel al erg prettig om hem te horen zingen. In Raibows is wederom een prima plaat van Radiohead, voorlopig een mooie 3,5* maar dit kan zeker groeien.

avatar van rsca800
Down is the new up is ook een zeer sterk nummer. Doet denken aan Pyramid Song.

Equinox schreef:

De discboxen zijn terug verkrijgbaar op waste.com

avatar van rien
Wat blijft het ook een topper van formaat!!

avatar van hallo!
Ik doe er nu toch nog een halfje bij. Er staan echt een paar briljante nummers op. Alleen House Of Cards en Faust Arp kan ik niet appreciëren.

avatar van stef212
Zijn er hier nog zo'n ongelooflijke Reckoner-fans?

avatar van hallo!
stef212 schreef:
Zijn er hier nog zo'n ongelooflijke Reckoner-fans?

Hier! . Eén van Radioheads beste.

hallo! schreef:

Hier! . Eén van Radioheads beste.

En hier!
Ik hoop dat ie op lp nog beter gaat klinken.

avatar van De-noir
Ik zou zeggen duik eens in de latere Talk Talk als juist dat nummer jullie zo aanspreekt.

edit: na dik twee jaar kan ik het trouwens nog altijd niet laten om lekker maf te gaan dansen op 15 Steps. Heerlijk toch die tegendraads stuiterende beat

avatar van Editoor
Ik ben nu halfverwege de cd en ben echt verbaasd dat het album zoveel anders klinkt dan "OK Computer". Het is tot nu toe het enige album wat ik van ze ken. Ik was niet niet zo weg van de depressieve sfeer van "OC". Had verwacht dat al hun albums vergelijkbaar zouden zijn mt OC. Deze luchtige rock bevalt me velen malen beter.

avatar van Jurrien
All I Need is toch wel aan het uitgroeien tot mijn favoriet. Op 1:42 bezorgt die track me echt kippenvel .

avatar van evil23
In Rainbows is een spannende en vooral bevlogen cd van Radiohead. Een plaat met een mix van kille electronica, opzwepende beats, gejaagde gitaren, en de bezwerende zangstem van Thom Yorke.

AC1
Editoor schreef:
Deze luchtige rock bevalt me velen malen beter.

Radiohead, luchtige rock?

avatar van wanneswannes
fantastische plaat, met jigsaw als mn favoriete nummer!

avatar van JoBBuS
alleen the reckoner zou dit album bij wijze van spreken al op 4.0 sterren brengen... een nummer van de buitencategorie..! Can't get enough of it!

Ik ga steeds meer geloven dat dit het "vierde meesterwerk" van Radiohead is. Wat een muziek....

avatar van Ataloona
Zijn de bonusnummers ook de moeite waard of kan ik beter de gewone versie aanschaffen?

De bonusnummers zijn vooral erg duur, dus als ik jou was zou ik de gewone versie aanschaffen en de bonusnummers pindakazen. Als ik mezelf was zou ik dat overigens ook doen - en, warempel! ik heb 't nog gedaan ook.

avatar van Ataloona
Maar zijn de bonusnummers top of voegt het geen waarde meer toe aan het album?

De bonusnummers zijn allemaal van prima kwaliteit - bijna net zo goed als de reguliere nummers. Het is meestal wel duidelijk waarom ze het album niet hebben gehaald, maar op zich zijn ze goed de moeite; menig andere band zou maar wat graag een Last Flowers op het album hebben staan.

avatar van Ataloona
Oké bedankt. Ik ga voor de gewone versie en de bonusnummers pindakaas ik dan wel.

avatar van Sandokan-veld
Of je de box wil aanschaffen is een kwestie van betrekkelijke waarde, maar ik wil je zeker aanraden de bonustracks ook te beluisteren: buiten Last Flowers hoeven ook Down is The New Up en Bangers And Mash niet onder te doen voor het beste op In Rainbows, naar mijn mening.

avatar van jellylips
Het enige Radiohead album wat me echt heeft geraakt en daarom ook in mijn top 10 van de 00's.