Neil Young - Landing on Water (1986)

Canada
Label: Geffen

1. Weight of the World (3:42)
  2. Violent Side (4:23)
  3. Hippie Dream (4:14)
  4. Bad News Beat (3:18)
  5. Touch the Night (4:30)
  6. People on the Street (4:33)
  7. Hard Luck Stories (4:09)
  8. I Got a Problem (3:19)
  9. Pressure (2:46)
  10. Drifter (5:04)
tondeman
ja, neil maakt ook wel eens een slechte plaat jammergenoeg

avatar van c-moon
1,0
Inderdaad.. het is een van de weinige Young-platen die ik eigenlijk nooit meer heb gedraaid nadat ik hem pas gekocht had...

Down_By_Law
Ehm... dit is inderdaad vrij teleurstellend. Niet zo erg als "Everybody's Rockin'", maar ook niet veel beter. Enige voordeel is dat hier echt een heel erg sterk nummer op staat: 'Hippie Dream'. Vind ik wel een van zijn beste songs. De rest is duidelijk minder. Die drums zijn ook zo vaag. 2.5/5

dutch2
De nummers zijn van zichzelf al niet best, maar wat deze plaat echt verziekt is dat gruwelijke jaren 80-instrumentarium. Die steriele synthesizers vloeken enorm met Neil's gitaar en stem. En dan ook nog dat knapenkoor. Hippie Dream en I Got a Problem gaan nog wel, maar de rest...

avatar van pauljojo
Haha... Oops! Stond vandaag klaar om maar weer eens een album van deze meneer te kopen. Was aan t twijfelen tussen Time Fades Away en dit album. Aan de gemiddelde waardering van beide albums te zien heb ik fout gegokt
Heb trouwens nog niet geluisterd... Ga ik zo wel doen.

avatar van pauljojo
dutch2 schreef:

Ik ben het helemaal met je eens... Ik twijfel nog tussen 2* of 2,5*

avatar van timhardt
Ben momenteel nogal 'into' Neil Young, maar deze moet je vermijden.

avatar van Oldfart
Zodra deze plaat uitkwam begon het:

Wat doet hij nou !!!
Kan nIet !!!
Waar is de echte Neil Young !!!
Moet je vermijden !!!

En omdat Neil dit dus gewoon doet, daarom houd ik van deze man: fuck You; ik doe wat ik doe.

Met andere woorden: een echte muzikant die zich niet laat inperken door wie of wat dan ook.

Gewoon een leuk experiment;" tapetenwechsel" heet dat in het duits. En dat kan nooit kwaad.

Down_By_Law
Oldfart schreef:
Zodra deze plaat uitkwam begon het:

Wat doet hij nou !!!
Kan nIet !!!
Waar is de echte Neil Young !!!
Moet je vermijden !!!

Ik vind het ook geweldig dat hij durft te experimenteren en zijn eigen gang gaat.... maar laat hem dan wel een goede plaat maken. "Trans" was ook een experiment, maar die is best goed (vind ik) - "Landing On Water" is gewoon Neil met een 80's sound - en daar zit niemand op te wachten, toch?

Neil was niet de enige; ook Bob Dylan ("Saved") en Lou Reed ("Mistrial") hebben gefaalde experimenten afgeleverd. Het is ze vergeven. Heeft iemand trouwens "Innocent Eyes" van Graham Nash wel eens gehoord....?

avatar van Tribal Gathering
De helft hiervan is nog wel aan te horen, maar de rest is wel zo slecht.

Soms lijkt het mij wel eens interessant te weten wat Neil Young met dit album wilde bereiken. Hij kan dit toch ook niet goed gevonden hebben toen hij het uitbracht.

EVANSHEWSON
Als ik héél eerlijk ben, moet ik iedereen verwittigen dat je dit album niet koopt om lekker te beluisteren, want het is quasi onbeluisterbaar (of je moet het gehoor van Yoko Ono hebben bvb).
Ik kocht dit in de afprijsbakken, gewoon om mijn Neil Youngcollectie te vervolledigen, het staat dus mooi in het rek te staan, en zal daar waarschijnlijk zelden worden uitgehaald omdat het PIJN AAN DE OREN DOET;
U bent dus verwittigd.
Platen die wèl vaak gedraaid worden zijn;
Harvest en Harvest Moon, Comes a Time, On the Beach, Zuma, Everybody knows this is Nowhere, Prairie Wind, Live Rust...
Maar niet deze absolute drol.
Tja, zo bewijst een rasartiest dat ie ook maar een mens is die de bal mis kan slaan.
Raad het album dan ook aan niemand aan.
Tenzij Yoko Ono op bezoek komt misschien...

Tsjaaaaaa....Ik ben een enorme Neil Young fan en vind dit gewoon een lekkere plaat! Ik had deze plaat destijds op lp gekocht en heb em grijs gedraaid. Toen ie op cd te verkrijgen was heb ik niet geaarzeld om em te kopen.
Dit werk van hem is niet representatief voor hem, het is gewoon iets anders. Een keigoed experiment als je het mij vraagt. Een experiment van Neil Young wat in mijn ogen mislukt is, dat is het album Trans.

ben haven schreef:

Raar, ik respecteer je mening hoor, maar ik vind dit de allerslechtste Neil Youngplaat.
Nog niet eens om de composities, dat gaat er mee door.
Neen, om die foeilelijke "eighties-syn-drums" die de plaat overheersen. De drums overheersen, de zang is veel te veel naar de achtergrond gemixt, dit klinkt in mijn oren absoluut niet, nou ja, het is perceptie, zoals met alles, nietwaar .

Vind Trans niet eens zo slecht als de kritieken altijd willen doen geloven, vind het een middelmatige plaat, met zelfs leuke songs erop (Sample & Hold, Transformer Man en Like an Inca)

Maar, iedereen vind tenslotte leuk wat hij/zij wil, niet ?

timhardt schreef:
Ben momenteel nogal 'into' Neil Young, maar deze moet je vermijden.

Het is net wàt ik ook al zei !

Davez
Ik vind de plaat redelijk goed. De productie stoort mij geen moment. Sowieso beter dan Everybody's Rockin.

Als ik zo de scores bekijk op MuMe of Rateyourmusic dan heeft Neil in de jaren 80 op Freedom na alleen maar rotslechte platen gemaakt. En dat zijn er wat , een 8 of 9 ongeveer.

avatar van indana
Ben ik de enige die bij Hippie Dream onmiddelijk aan het basloopje van Owner of a Lonely Heart van Yes moet denken?

indana schreef:

Neen, indana (ik wil altijd Indiana schrijven, beetje moeilijk dat indana), ik vind indiana lekkerder bekken, sorry...

Maar vind dit wel zo ongeveer het zwakste album van de dinosaurus van de rock. Maar elk geniet tenslotte van wat hij/zij wil, dus mocht je dit een leuk album vinden, go fot it!

Pieter Paal
Lekker experimenteel album. De eerste 3 nummers en 'Touch the night' zijn mijn favorieten. Zelfde producer als bij de Eagles, maar toch klinkt dit heel anders dan die band.

EVANSHEWSON
Ik blijf dit zo ongeveer het allerslechtste Neil Young Plaatje vinden, maar Year of The Horse kan gerust meedingen naar het allerslechtste van een erg grillig artiest die op zijn best héle goede en formidabele platen wist te maken!
Ik blijf een fan, maar deze plaat is te mijden als de pest.

verlaag mijn score nog naar :
1 ster.

robbrouwer
Atypisch Neil Young-album, maar in zijn poging synthesizers te integreren zijn er toch een paar geweldige nummers ontstaan. Bad news beat is een melodieus voorbeeld daarvan. Recht voor zijn raap, met een ritmisch hamerend aambeeldgeluid, niet meezingen is moeilijk vol te houden.

avatar van Rufus
Nou zo slecht is deze toch ook weer niet.
Er staan een paar redelijke nummers op.
Violent Side vind ik zelfs zeer goed.

avatar van Bartjeking
Dit is zeker niet mijn kopje thee wat neil young's oevre betreft. Klinkt nu wel heel erg gedateerd. Ik geeft het toch 2.5* omdat er wat mij betreft toch wel wat lichtpuntjes opstaan.

avatar van Twinpeaks
tja,wat moet je hiervan zeggen? Met de teksten zit het redelijk goed,maar die blikken sound maakt het album bijna onbeluisterbaar.Vaak het probleem bij albums die zo zwaar op synthezisers leunen.

avatar van LucM
De songs kunnen ermee door, maar die worden verknald door de foeilelijke synthezisers en synthidrums die vloeken met Neils gevoelige stemgeluid, het klinkt als water en vuur. Een volkomen misplaatste poging om maar toch aansluiting te krijgen met die eightiespop.
Geef mij de gevoelige en sober begeleide Neil Young die zichzelf blijft zoals in albums als "After the goldrush", "Harvest" en "Comes a time" en niet de Neil Young die de trends achterna holt.

Stijn_Slayer
Down_By_Law schreef:

Voeg Live it Up van CSN ook maar aan dat rijtje toe. Gadverdamme dat ik die ooit heb kunnen kopen.

Wat een tegenvaller!

avatar van harm1985
Tja... soms geniale teksten (Hippie Dream, Drifter, I Got a Problem), maar matige afwerking... dit vindt Neil ook zelf zijn slechtste album. Maar hoe vaker je het luistert hoe meer je het waardeert. Ik kan er de humor wel een beetje van inzien, ook de clips die er bijhoren zijn grappig. Zoe Youtube er maar eens op na. Van tenminste 5 nummers zijn videoclips gemaakt, maar dat zullen we vrees ik pas zien in Archives 1983-1992... als is het niet zijn beste, ik vind het zeker niet zijn slechtste plaat, nou ja... saai is ie in ieder geval niet!

avatar van Kronos
Ik zag deze vandaag voor een prijsje liggen en toen ik 'm even beluisterde was ik meteen verkocht. Of beter gezegd, de CD was meteen verkocht aan mij.

Neil Young die iets doet wat van de fans en/of de critici niet mag, dat vind ik altijd bijzonder leuk.

Father McKenzie
Ik zei het al in een vorig leven, ik herhaal voor wie het horen wil; een tip uit een toeristische rally : "LLL" ofwel, links laten liggen. Geheel te mijden zooi van een prachtartiest; Ook halve goden kunnen de bal behoorlijk misslaan. Voor mij absoluut kompleet onbeluisterbaar.
Hippie Dream misschien met véél goede wil en wat glijmiddel nog voorzichtig in te brengen.

beaster1256
indeed ik geef 1.5 aan mijn idool , slechte plaat , hippie dream , ja tot daar aan toe , patrick en een halfje voor drifter , da's meer dan genoeg !