Neil Young - Hawks & Doves (1980)

Canada
Label: Reprise

1. Little Wing (2:15)
  2. Old Homestead (7:43)
  3. Lost in Space (4:21)
  4. Captain Kennedy (2:59)
  5. Stayin' Power (2:22)
  6. Coastline (2:30)
  7. Union Man (2:13)
  8. Comin' Apart at Every Nail (2:40)
  9. Hawks & Doves (3:27)
avatar van kort0235
Zeker een goede Neil Young plaat!
The old Homestead en Lost in Space vind ik fijne nummers.
Union man vind ik eigenlijk zwak en Neil young onwaardig.
Coming apart at every nail vind ik een matig nummer, maar wel grappig.
Als geheel krijgt dit album van mij een 3.5* , toch altijd nog een ruime voldoende!

avatar van pmac
Deze lp markeert wat mij betreft het einde van zijn toptijd waarin hij meer dan 10 jaar lang liedjes van hoge kwaliteit schreef. Dit album past wat mij betreft nog wel in die periode. Het enige nadeel is dat de lp belachelijk kort is (30 minuten!?) . Het was een thema-of concept lp zoals je wil en wellicht vond hij het welletjes zo. Maar de liedjes zijn in orde. THe old homestead als favoriet.

avatar van henk01
Deze is goed te genieten hoor, bam vol * erbij.

Ach ja, ik mag zn muziek wel

avatar van IntoMusic
Nog steeds een prachtig album die bij mij zeker bij de toppers behoort. Mooie acoustische songs afgewisseld met wat meer uptempo nummers zoals Comin' Apart en Coastline. Mijns inziens vol met hoogtepunten. Favorieten zitten met name in het begin van het album: Old Homestead en Lost in Space.
Half sterretje erbij. Na dit album werd het allemaal even veel minder met als dieptepunt Landing on Water.

avatar van wizard
Ik had dit album erg lang niet gehoord voor ik het deze week weer een paar keer luisterde. In mijn herinnering was dit een verschrikkelijk album. Dat bleek toch niet helemaal te kloppen.
Hoewel ik de folk/country-kant van Neil Young over het algemeen weinig interessant vind, zijn de eerste paar nummers van Hawks & Doves nog best heel aardig. Vooral Little Wing en The Old Homestead. De tweede kant van het album vind ik dan weer niet al te best. Is Union Man grappig bedoeld? Ik vind het nogal een pijnlijk nummer. Comin’ Apart at Every Nail is niet veel beter. Het titelnummer tenslotte staat me vooral tegen vanwege de simpele en onbeschaamd patriottische tekst. Ik vind het nummer daardoor nogal lastig uit te houden.

Kortom, een paar aardige nummers, en een paar die ik echt de moeite niet waard vind. Neil Young’s werk uit de jaren ’80 is nogal wisselend van kwaliteit (This Note’s for You vind ik het eerste echt overtuigende album), en met Hawks & Doves begint hij het decennium in ieder geval in mineur.

2.5*

avatar van Jean Renault
Heel erg mooi. Juist de 2de kant is prachtig. Heerlijk voor in de ochtend. Er zitten een aantal geweldige melodieën tussen op deze plaat, plus een prachtige, slaperige sfeer.

avatar van musician
Een halfje er bij.
Er staan een paar prachtige werkjes op. Dit is misschien niet Neil's meest historische plaat aller tijden. Maar Captain Kennedy op z'n tijd is toch wel mooi.

avatar van Lau1986
Een vermakelijk album. Zeker niet zijn sterkste werk, maar er staan toch een aantal prachtige nummers op. old Homestead bijvoorbeeld.

Matige plaat, teveel country feel.
Captain Kennedy is wel een fijn nummer al vind ik de uitvoering van Nikki Sudden op The Bridge veel mooier.

avatar van vanwijk
Een heel fijn album van Neil met een A kant die er mag wezen, wat mij betreft vier pareltjes op een rij. Old Homestead en Captain Kennedy zijn de twee prijsnummers maar ook Little Wing en Lost in Space mogen er wezen.
De B kant is wel wat minder maar eigenlijk niet zo slecht als ik dacht toen ik het album kocht, een kleine eeuw gelden. Ik betrap me erop het titelnummer nog wel eens te fluiten en dat is meestal een goed teken! Een goed halfuurtje duurt de plaat, bijna net zolang als Driftin’ Back 32 jaar later. Ik blijf deze draaien!

avatar van IntoMusic
Onterecht een door mij beetje vergeten album van Young. Vanochtend na jaren weer teruggevonden. Het is eigenlijk een tweeluik: de eerste 4 nummers klein, ingetogen en Neil op zijn best en daarna 5 country(/rock) nummers wat een beetje een opmaat is voor het album 5 jaar later. Las ergens in eerdere commentaren dat het afgeraffeld klinkt… tja het is Neil en dan mag het klinken alsof het even tussendoor is opgenomen. Love it!