Anouk - Who's Your Momma (2007)

Label: EMI

1. If I Go (4:23)
  2. Might as Well (3:09)
  3. Make It Rain (4:01)
  4. Modern World (3:30)
  5. I Don't Wanna Hurt (3:32)
  6. Good God (2:36)
  7. The Difference (3:05)
  8. Whatever You Say (3:14)
  9. Ball and Chain (3:31)
  10. Daze (3:36)
  11. If You Were Mine (4:10)
  12. Good God [The Anonymous Remix] * (2:30)
E.Norton
Cherylle schreef:
Cd'tje is vrijdag 30 november voor 9,99 te koop bij Music Store..
Ga ik nu even langs de 3fm site om te luisteren of het wat is... Good God vind ik nou niet echt zo denderend dat ik enthousiast geworden ben...

je bedoelt 19.99??

9,99 ?! wow dat zou een wonder zijn

avatar van kaztor
dynamo d schreef:
Verder is de tijdsduur voor een album van deze tijd absurd kort. Op mijn CD-spelerklok staan 38:50. Ik weet niet wie Anouk's moeder is, maar een beetje meer muziek had er best op gemogen.

Perfecte tijd, niks mis mee.

De 'massa' loopt niet meteen weg met deze plaat en de nieuwe single hoor je nauwelijks.... Beetje een soort Graduated Fool?
Met andere woorden: Ik ga dit album maar eens checken!!

WernerGSF schreef:
Beste Nederlandse Album van 2007!

Nou is dat ook weer niet zo'n prestatie, hoor...

WernerGSF
kaztor schreef:

Nou is dat ook weer niet zo'n prestatie, hoor...

avatar van Thunderrock
Matige plaat. Wel idd lekker kort (matige platen die lang duren zijn al gauw slechte platen)
Ik snap niet waarom dit in Amerika moet worden opgenomen met Amerikaanse muzikanten. (Ok a Dutch artist Huhh?? Who do you say?? Anouk??? never heard of ...Well easy money guys) Heb je echt een dijk van een band thuis in Nederland zitten.

Het rockt hier en daar best wel lekker maar het is me allemaal net iets te gemiddeld, van Anouk mag je toch wel dat ietje meer verwachten. Helaas!!!

avatar van Castagnette
Het is weer iets anders, maar ik kan van deze plaat ook echt niet vrolijk worden. Persoonljk vind ik hem wel weer volwassener dan Hotel New York.

avatar van kaztor
Heb 'm zojuist beluisterd: Goed en redelijk moedig album dat, ben ik bang, nogal zwaar op de maag kan vallen bij het publiek. De eerste helft van de cd klinkt iets experimenteler. Tegen het einde krijgen we wat meer typische 'Anouk'-nummertjes te horen. Ik mis een echte knaller, alhoewel ik de single heel leuk vind.

avatar van Youri
Klinkt lekker weg. Goog God klinkt als nieuw, andere nummers hebben de bekende Anouk sound. If I Go en Modern World zijn erg sterk.

avatar van Peter88
Weer een bijzonder goed album van de beste zangeres van Nederland. Hoogtepunten zijn Modern World, I Don't Wanna Hurt, Good God, Whatever You Say en Ball And Chain. Er staat eigenlijk uberhaupt geen slecht nummer op. Al vind ik het vreemd dat dit album werd aangekondigd als een album dat qua sound op Amy Winehouse zou lijken. Want het enige nummer dat aan Winehouse doet denken is Good God.

Thunderrock schreef:
Ik snap niet waarom dit in Amerika moet worden opgenomen met Amerikaanse muzikanten. Heb je echt een dijk van een band thuis in Nederland zitten.

Ik kan me hier wel enigzins in vinden. De band speelt te vlak, op vorige cd's was het wat pittiger allemaal. Dat heeft volgens mij ook te maken met de Amerikaanse productie. Toch verbazingwekkend, want de producer heeft bijvoorbeeld ook Alanis Morrissette geproduceerd.

De Soul die er in het tweede gedeelte van de cd bijkomt redt de cd wat mij betreft. Na de aardige opener is het vervolg eerst behoorlijk vlak. Na Good God (toch weer een geweldig nummer, maar te kort) leeft de cd flink op. Daarom net 'an 4,0* (ook omdat het Anouk is met haar fraaie stem).

fastpulseboy schreef:
huh? dat is toch juist het verschrikkelijke handelsmerk van beide acts?
iedereen weet dat......velen nemen het voor lief of vinden dat niet erg)..........onbegrijpelijk.

Ik vind de vergelijking van Anouk met Kane echt een belediging voor haar.
Kane mag dromen dat het ooit in de buurt komt van de kwaliteit van de stem en de beste songs van Anouk.

avatar van Sebashuis
Vreselijke single. ook vreselijke clip.

Anouk is zo slecht in podium performance en clips maken. in de clip van Good God: de zoveelste antichrist beelden. niet een klein beetje afgezaagd nu in deze tijd? patsen op de verkeerde manier.

voor de rest is dit album ook echt niks. ik vind het gewoon slecht sorry.

(en nu valt weer het woord Kane. Kane heeft tenminste muziek met passie Anouk zal die nooit maar dan ook nooit halen halen) ik heb medelijden met mijn oren die deze CD moesten aan horen. wat mij betreft 1.0*

Lost Highway
Sebashuis schreef:
Vreselijke single.

Die single = veel lawaai en weinig muziek.

En ja hoor, daar is 'ie weer: Lost Highway!
We weten het nu echt wel, muziek met een beetje soul, een beetje pop en / of dance bevalt jou niet. Geef dan niet steeds hetzelfde afgezaagde commentaar.

Overigens: de single weinig muziek?!?! Waar halen jullie het vandaan? Dit slaat echt helemaal nergens op!

(als de muziek je niet bevalt, blijft het toch echt muziek)

avatar van Marty McFly
Hans Brouwer schreef:
"Who's Your Momma (2007)" is sinds afgelopen zaterdag niet meer uit m'n cd speler te branden

Gooi dan het hele apparaat maar weg Hans!

Kom op zeg er is geen enkele zangeres dat ons land rijk is met zo`n dijk van een stem, dat je iets aan hebt te merken op de muziek vink wat anders, enige wat ik ervan kan zeggen is dat Anouk een chick met ballen is, want zij komt wel telkens met een hele nieuwe stijl op de proppen, en dus niet domweg een succesformule doorzetten om er nog rijker van te worden, en dat waardeer ik. Voor dit album heeft ze een steengoede band op straat gezet, dat vind ik lef hebben.

Ga het album vandaag aanschaffen. Good god is wel leuk, maar geen blijvertje benk bang. Modern World heb ik laatst op de radio gehoord, dat is echt een vette track! Vooralsnog hoge verwachtingen van dit album, elf tracks is wel wat mager. Is de prijs daar oook naar?

avatar van DMM
DMM
Hmm. Twijfelachtig.

Het album vind ik qua sound wat slapjes. Er staan echt goede nummers op, zoals If i go en might as well maar wel wat ingetogener dan ik gewend was van Anouk...Geen knallers op dit album. De single vind ik eigenlijk het minste nummer van deze plaat.

If i go, might as well en modern world zijn voor mij de betere nummers.

Zoals hier al eerder gezegd, ik vind de band wat slapjes spelen....de vorige twee albums waren wat rauwer...vooralsnog een 3. Ik luister verder..

avatar van Rufus
Good God is wel heel erg slecht.
Het is net als de video er zit totaal geen lijn in het verspringt steeds.
Ze lijkt wel een koe in de video.

avatar van Rinus
Geen slecht album van Anouk. Ik vind haar albums meestal zeer genietbaar, en deze ook. De scherpe randjes (aanwezig op de eerste 3 albums) zijn er wel af, maar daar staat tegenover dat haar stem nu wel meer volwassen klinkt. Hoe dan ook, ze blijft een van nederlands beste rockzangeressen, met een heel specifiek geluid.

Really great album! I live in the states and am half dutch, and telling ya, she rocks! And all my friends here think she rocks too!
Almost every number on this album is a hit for me. Great stuff Anouk!
I'm definately gonna buy the rest of her albums...

Lost Highway schreef:
Heeft de Joepie of Girlz of een soortgelijke geen fansite?
Dat lijkt me toch meer iets voor jou als ik zie hoe snel je op je paard zit bij commentaar op één van jouw idooltjes.
Ik zal je in 't vervolg eens een PM sturen om te vragen of ik mijn mening nog mag geven.

Als jij dat niet vindt, prima zo, maar reageer aub niet altijd zo kinderlijk.

Aangehaalde quote van jou is volgens mij de enige kinderlijke tekst die bij dit album te lezen is.

PS: Anouk een idool van mij?

DMM schreef:
Hmm. Twijfelachtig.
If i go, might as well en modern world zijn voor mij de betere nummers.

Gek is dat: ik vind Modern World juist zo slap gespeeld, samen met Make It Rain.
De rest is aardig tot goed en dan door Anouk's mooie stem zeker te pruimen.

avatar van xSarah
Misty44 schreef:
Good god is wel leuk, maar geen blijvertje benk bang.

Denk ik ook, maar gisteren zat het wel de hele dag in mijn hoofd
Ik vind het een goed nummer, overigens.

Nou, t weekend het album een aantal keer beluisterd.
Ik vind het begin van de cd top! de eerste vier tracks zijn heerlijk.
Daarna is het een beetje een om en om sfeertje wat er hangt, een wat mindere track, dan weer een wat betere, maar niks wat er voor mij echt uitspringt. Slecht is het zeer cker niet, maar geweldig is ook niet de stempel die ik erop kan drukken.
Modern World, Daze, Ball and Chain, Make It Rain, Might as well en If I Go zijn de beste nummers van de cd.

Ik hou het bij een 3,5 om te beginnen.

Wat berichten verwijderd.

avatar van J.Bell
Rufus schreef:
Good God is wel heel erg slecht.
Het is net als de video er zit totaal geen lijn in het verspringt steeds.
Ze lijkt wel een koe in de video.

Daar ben ik het totaal niet mee eens... Waarom moet ergens een strakke lijn inzitten? Ik vindt het juist een hele mooie video. Lekker gek en het nummer is ook super! Maar goed, smaken verschillen...

avatar van wolfje4
Begon goed met Good God.
Hou op zich niet zo van een Bigband maar tekst en muziek supergoed passend bij haar stemvermogen/kracht.
Vette energie.
Zeker met alle poespas eromheen hoge verwachtingen.
Maar vind de cd zo onwijs tegenvallen, echt supermatig.
Het geeft me het gevoel dat ze supergraag wil maar er eigenlijk nog niet klaar voor was.
Dit album moet het van haar grote bek hebben, voornamelijk.

avatar van desz
0,5
Go zeg, die anouk........
Wat een poeha met dat ontslaan van die bandleden. Niet bepaald een kwaliteitskeuze als ik het album zo beluister. Zeeer matig. Nee, zeg maar zeer slecht. Bepaald geen creatieve sessiemuzikanten, vinden jullie ook niet? Dat maakt dat ze al behoorlijk belegen klinkt op deze plaat.
Zou me niks verbazen als het kerstkaarsje Anouk langzaam opbrandt.

Op zoek naar een nieuwe anouk!

WernerGSF
desz schreef:

Op zoek naar een nieuwe anouk!

of een nieuwe desz

onee doe maar niet, daar hebben we er al teveel van

avatar van Luigi-ish
"I Don't Wanna Hurt" wordt de nieuwe single, hoop dat "If I Go" en "Make It Rain" het opvolgen, echt de beste nummers van dit album. Eerste 6 nummers zijn echt gewoon GOED, de laatste 5 vind ik nog niet zo super, vooral "The Difference". Het nummer gaat me elke keer totaal voorbij, in "Whatever You Say" probeert ze te hoog te zingen, maar het klinkt wel grappig opzich.

De single Good God blijft goed hangen bij mij en vind ik gewoon een perfecte popsong dus vol goede moed ging ik het hele album beluisteren. Maar wat ik bij andere Anouk-albums ook heb: al snel verlies ik mijn aandacht en hoor ik slechts af en toe een wel aardig nummertje naast die ene grote uitschieter en dat is helaas toch te weinig om te kunnen spreken van een erg goed album.