Lenny Kravitz - It Is Time for a Love Revolution (2008)

Label: Virgin

1. Love Revolution (3:14)
  2. Bring It On (3:35)
  3. Good Morning (4:17)
  4. Love Love Love (3:21)
  5. If You Want It (5:08)
  6. I'll Be Waiting (4:19)
  7. Will You Marry Me (3:43)
  8. I Love the Rain (4:43)
  9. A Long and Sad Goodbye (5:58)
  10. Dancin' Til Dawn (5:09)
  11. This Moment Is All There Is (5:07)
  12. A New Door (4:38)
  13. Back in Vietnam (3:45)
  14. I Want To Go Home (5:04)
  15. Uncharted Terrain * (4:29)
  16. Confused * (6:48)
  17. I'll Be Waiting [Acoustic] * (4:22)
wil ik wel eens bekijken op werchter dit jaar

avatar van lennon
Sldghmmr schreef:
Niet echt iets vernieuwends, maar wel leuk!
Dancin' till dawn, gelijk zin om naar de club te gaan

Dit vind ik echt het lekkerste nummer van het album, en zo'n enorme verwijzing naar de Stones!!

Wat maakt het uit als hij niet vernieuwt ? als het goed klinkt klinkt het toch goed ?

ik ga hem eens beluisteren

Jawel: he is back! De andere kleine grote mijnheer (naast Prince).
Wat een lekker album en inderdaad: ouderwets goed. Dit doet denken aan de eerste 2 cd's van Lenny. En zoals Coop hierboven schrijft: wat maakt dat uit, als het goed klinkt, klinkt het goed.

Waar hebben we het over? Over aanstekelijk Funky Soulful Rock 'n Roll Baby! Dit is waar Lenny Kravitz het beste in is en dat laat hij hier horen. Zet lekker track 1 t/m 7 heel hard aan en geniet en ga uit je dak.

Ik ben niet van de fanclub en heb zijn cd's 3 t/m 5 weggedaan. Maar hier is het heel simpel: trek je vooral helemaal niets aan van allerlei kritisch kanttekeningen die er altijd zonodig gemaakt moeten worden (zie ook hierboven): het is namelijk tijd voor een liefdesrevolutie! Enjoy!

aERodynamIC schreef:
De laatste 2 albums ken ik niet: ik ben helemaal afgehaakt na het album 5.
Op zich best jammer want ik was indertijd helemaal wild van Lenny Kravitz: de eerste 2 albums vond ik zeker in die tijd sensationeel goed (ook al was het niks nieuws). ....
Toch maar eens geluisterd hoe dit klinkt. Het rockt en funkt inderdaad wat meer en ook wat puurder maar heel erg memorabele hits hoor ik er tot nu toe nog niet tussen zitten.
Maar ondanks dat vind ik het zo beroerd allemaal nog niet....... Laat ik me daar dan niet bij aansluiten maar tot het jubel-kamp der fans wil ik ook niet gerekend worden met dit album.

Wat is dat nou aEro? Je gaat toch geen politiek bedrijven met ouderwets goede muziek van onze grote kleine vriend Lenny?
Ik was ook afgehaakt, maar dit rockt en funkt inderdaad lekker puur uit de boxen. Dat geef jij toch geen 6'je?

EVANSHEWSON schreef:
En ik vind dan weer dat het zijn sterkste plaat is sinds... pakweg Mama Said!
En dat is héél wat!
Ik hoor een constant hoog niveau, goede songs, dit album zal vaak in de cd-speler zitten, zoveel is zeker!

De inspiratie is echt terug, Lenny schrijft weer prima songs en ik heb het gevoel dat dit effe geleden was...

Amen!

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
west schreef:
Zet lekker track 1 t/m 7 heel hard aan en geniet en ga uit je dak.

Ik begrijp dat eigenlijk alleen de eerste helft van de plaat echt de moeite waard is?

Vooral de eerste helft, zeker weten. Die bestaat meer uit de wat wildere rock nummers. Als ballads meer je ding zijn, luister de 2e helft. Voor mij zijn nummers als Dancin till Dawn, Love Love Love, Bring it on en Love revolution de toppers.

3,5 * voor dit album momenteel. Sinds vorig jaar ben ik echt wezen luisteren naar Lenny, door toppers als Are You Gonna go my way, Fly Away en Believe in me.

avatar van FunkStar
Er zijn zeker vast veel mensen die bij het horen van het nummer 'I'll Be Waiting' denken, is dit een oud of een nieuw nummer?
Maar Lenny blijft fantastisch!!

avatar van Ploppesteksel
Het is goed maar vanaf 7 heb ik het al gehad met deze CD.
Veel te lang om altijd hetzelfde te horen, hetzelfde probleem als bij Bedlam in Goliath...

Geweldigenoten
Ik geef op dit moment een 3, want eigenlijk is de toonzetting van dit album niets nieuws. Wel vind ik weer de ballads super en ook de rocknummers zijn na een aantal malen beluisteren lekker.

Misschien dat dit album nog in mijn achting stijgt...

Joy
een mindere plaat van kravitz is nog altijd best ok

meer van hetzelfde, maar echte bagger kun je het niet snel noemen

daar heeft de man toch wel een talent voor

Geweldigenoten
Ik heb nu het hele album meerdere malen beluisterd en kan niet verder gaan dan 3 sterren.

Elke keer als ik Dancin' til dawn beluister, krijg ik het rare gevoel dat dit wel erg op de Stones lijkt uit 1978. De beat en vooral aan het eind de saxofoon...uhmm. Verder zit er niets nieuws bij en is het de Kravitz, waarbij je het gevoel krijgt al jaren in dezelfde trein te zitten en hetzelfde menu voorgescholteld krijgt...

avatar van Bill
De eerste keer dat je dit album luisterd, dan denk je van "jah... wel aardig". Maar bij de 2e luisterbeurd slaat de eentonigheid toch toe. Dit album is hetzelfde wat Kravitz altijd al doet, maar dan eentoniger met "I'll Be Waiting" als enige track die redelijk blijft hangen bij je.

Jammer...

Ploppesteksel schreef:
Het is goed maar vanaf 7 heb ik het al gehad met deze CD.

Als er 7 goede nummers op een cd staan, waarom geef je dan een onvoldoende?

Empyrium
Als er van de 16 nummers maar 7 goed zijn lijkt een 2,5 mij redelijk.

avatar van Ploppesteksel
Dacht ik ook ...

avatar van Hans Brouwer
Erikpol schreef:
Ik heb een bericht in de telegraaf nog nooit serieus genomen...

Wat een dooddoener . Na aanleiding van de recensie van "It Is Time for a Love Revolution (2008)" in De Telegraaf van zondag 10 februari heb ik deze nieuwste van Lenny gekocht. En inderdaad.... een parel !

beaster1256
slechte lenny album , waar zijn de dagen van let love rule en mama said , daar was hij heel erg goed , nu het spoor al jaren bijster

avatar van lauradance
het album begint heel sterk met een paar goede nummers maar zwakt dan al snel af

WernerGSF
Love Love Love is weer een ouderwets sterke single.

Net als het vorige album van Lenny eerst even weggelegd na de eerste luisterbeurt. Bij de release van de 2e single Love, Love, Love, toch weer eens wat nummers opgezet. En ik moet zeggen: het album begint te groeien. "If you want it" is momenteel favoriet.
Lenny blijft gewoon Lenny. De kwaliteit blijft, alleen mijn favoriete album blijft nummer 5, en dat is alweer 10 jaar geleden.

vinzz
nice

avatar van Koerok
Ouderwets goede rockplaat van Lenny. Geen idee wat hierop aan te merken is. Er staan op deze plaat nummers die kunnen tippen aan het beste wat Lenny tot nu toe gemaakt heeft (I'll Be Waiting, Love Love Love, Bring It On, Love Revolution en Dancin till Dawn).
Heel erg knap, want ik had eerlijk gezegd niet meer verwacht dat er nog iets in het vat zou zitten.

Wat betreft alle kritiek:
Wil je nu rock of wil je geen rock?
Nee? Dan gewoon niet luisteren.
Wel? Dan niet zeuren!!!

Een 4.0!

avatar van ArthurDZ
ik heb hem dan eindelijk aangeschaft! een zeer goeie cd, van de betere van 2008, volgens mij

Father McKenzie
Koerok schreef:
Ouderwets goede rockplaat van Lenny. Geen idee wat hierop aan te merken is.Wil je nu rock of wil je geen rock?
Nee? Dan gewoon niet luisteren.
Wel? Dan niet zeuren!!!

Een 4.0!

De nagel op de kop! Lenny is back met een schitterende plaat, zo eentje die beklijft van begin tot eind. Voor mij was dat toch geleden van Mama Said en Let Love Rule.
Tot spijt van wie het benijdt zijn we van Kravitz nog niet af, gelukkig maar, lang leve Lenny's retrorock!
* * * *

avatar van Running On Empty
Ik dacht dat ik het allemaal wel gehoord had wat Lenny Kravitz betreft maar hoorde vandaag deze plaat voor het eerst. Niet dus. Een prima plaat van Lenny Kravitz die met meer luisterbeurten nog verder kan groeien en die ik wel ergens ga bestellen denk ik.

avatar van daoneandonly
Valt erg mee van Lenny, gekeken naar de 2 albums van hiervoor. krijgt een 4,5 voor dit verzamelinkje van lekker nummers

Tja, hoe zeer ik de man ook bewonder. Dat heeft toch vooral te maken met zijn eerste 2 albums en een van zijn eerste optredens in Nederland in Paradiso, waar hij stond als een aap iedereen in de zaal verbijsterd achter liet. Zonder twijfel beste concert dat ik ooit heb bijgewoond. Helaas zijn zijn laatste albums, ondanks wat pogingen tot experimenteren, niet echt interessant meer. Dit album zit ik dus ook niet meer uit. Het lukt gewoon niet. Te veel van hetzelfde, te behoudend en nergens echt spannend. Muzikaal allemaal dik voor elkaar hoor, maar het houdt de aandacht niet vast. Ik denk dat ik Let Love Rule nog maar eens opzet en terugdenk aan zijn begintijd waarin hij nog ongegeneerd zijn longen uit zijn lijf stond te schreeuwen op het podium .

0,5
Ben al jaren fan van Lenny maar het lijkt of het hem nu aan inspiratie ontbreekt.
Het is teveel van hetzelfde voor mij, daar waar ik het album "5" nog vernieuwend vond kan ik dat nu zeker niet zeggen.
Commercieel natuurlijk wel slim want deze hapklare brokken luisteren nog steeds lekker weg maar de uitdaging en de spanning is er wel vanaf helaas.....