Genesis - Live over Europe 2007 (2007)

Label: Virgin

1. Duke's Intro (Behind the Lines / Duke's End) (3:48)
  2. Turn It on Again (4:26)
  3. No Son of Mine (6:57)
  4. Land of Confusion (5:11)
  5. In the Cage / Cinema Show / Duke's Travel's (13:30)
  6. Afterglow (4:27)
  7. Hold on My Heart (5:58)
  8. Home by the Sea (Second Home by the Sea) (11:58)
  9. Follow You, Follow Me (4:19)
  10. Firth of Fifth (Excerpt) (4:39)
  11. I Know What I Like (In Your Wardrobe) (6:46)
  12. Mama (6:57)
  13. Ripples (7:57)
  14. Throwing It All Away (6:01)
  15. Domino (11:34)
  16. Conversations with 2 Stools (Drum Duet) (6:48)
  17. Los Endos (6:24)
  18. Tonight Tonight Tonight (Excerpt) (3:49)
  19. Invisible Touch (5:35)
  20. I Can't Dance (6:11)
  21. Carpet Crawlers (8:32)
ricardo schreef:
Ik vind dat met Collins er wel een paar erg goede Genesis albums gemaakt zijn hoor, maar smaken verschillen nou eenmaal, wat de 1 goed vind kan de ander wel niets aan vinden. Ik vind iig dat met zowel Gabriel als Collins Genesis erg goede muziek heeft gemaakt. Gert, vind jij het live album Seconds Out met Collins als zanger ook niets aan dan?

Heb ik wel als lp gehad maar de cd heb ik nooit gekocht.
Vindt dat wel de beste live cd met Collins als zanger.

Heb dvd 2 nog eens bekeken maar nee kan er niet warm van lopen.
Hij eist in zoveel nummers de aandacht op met onzin om het publiek maar op te jutten.

Rush, Pink floyd en Yes ed. groepen hebben dat niet nodig die spelen gewoon en goed.

avatar van ricardo
Met Rush en Pink Floyd ben ik dat zeker met je eens, en in mindere mate ook wat Genesis betreft. Met Yes heb ik verder niets mee en is gewoon mijn smaak niet.

bikkel
Collins was na het vertrek van Peter Gabriel de enige die hem kon vervangen.
Wat hadden we dan gewild, een 2e hands Gabriel met dezelfde maniertjes?
Collins deed op zijn manier zijn ding.Het showelement was dan wel minder, maar het was in elk geval oprecht.Daarbij hebben beide stemmen wel enige overeenkomsten met elkaar.Zodoende konden de oudere nummers live gewoon gespeeld blijven worden.
De albums met Collins als leadzanger zijn t/m Abbacab niet slecht.
Collins zingt op deze plaat gewoon acceptabel.Zijn grappen en grollen zijn alleen achterhaald, want hij voert al jaren dezelfde act op.
Solo moet ik ook niets van hem hebben, dat is buiten kijf.

avatar van Bluebird
Collins had in de band altijd al de meeste zangaspiraties wat b.v. al op de nummers *For Absent Friends* en *Harlequin* van het album Nursery Cryme te horen is. En ook op het onvolprezen *Voyage Of The Acolyte* van collega Hackett. Hij was tevens de eerste backingvocalist. Hij was dan ook de meest logische opvolger van Gabriel en bovendien degene die natuurlijk vanaf het begin de meeste voeling met de band had. Hij zag zijn kans schoon en werd tenslotte wat hij wou zijn. Met alle gevolgen van dien.

Bluebird schreef:

En dan vergeet je nog More Fool Me op Selling England en de diverse vocals plus het prachtige The Silver Song op de onlangs heruitgebrachte 2 CD The Geese & the Ghost van oud Genesis gitarist Anthony Philips.

koenenbw
Mooi nummer trouwens: Silver Song. En bovendien is het werk van de eerste gitarist van Genesis zeker aan te raden!

avatar van Bluebird
Een Hackett was het niet bepaald en zou hij ook nooit worden. Stapte uit de band uit angst voor de te grote druk en verplichtingen die het suc6 met zich meebracht. Maar ik ga die cd zeker een kans geven als ie zo goed is.

avatar van BenZet
Snap de commotie tegen Phil Collins niet helemaal. Die man heeft ontzettend veel betekent voor de muziek van Genesis. Ze hebben prachtige albums gemaakt zonder Peter. En wat te denken (de zang is al genoemd) van de drum partijen die hij bij Genesis heeft uitgevoerd. Genesis heeft (zowel op album als live) veel aan hem te danken gehad als drummer, geweldig hoe die man speelt, zelfs nu nog. Ben het eens met Bikkel, Phil was de beste vervanger!

avatar van Bluebird
Mee eens. Echter: Zijn steeds groter wordende populariteit is hem daarin wat over het hoofd gegroeid en heeft er voor gezorgd dat zijn nevenactiviteiten en muzikale uitstapjes hem bij de ''serieuze'' muziekliefhebbers een zeker stigma heeft bezorgd. Een misschien iets te veelzijdige artiest en dan krijg je gauw zoiets van: Nee he, daar hebbie hem ook weer. Genesis had in de jaren 70 een fameuze reputatie bij een selecte groep progressievelingen. Een voorman als Collins heeft dat mijns inziens ietwat te grabbel gegooid voor een veel te groot publiek.

avatar van BenZet
Ben ik het mee eens. Maar je moet niet vergeten dat in het begin Phil Collins net zo doorging als zijn voorganger, alleen dan op een meer eigen stijl (dus niet die verkleedpartijen e.d) Maar in de loop van de jaren 70 en 80 zijn de muziekstijlen flnk veranderd. Genesis heeft daar (met name door Phil) op ingespeeld, zonder hun gezicht te verliezen. Is niet al het werk goed geweest wat daarbij is uitgebracht, maar op hun beurt wel knap en zijn ze met bepaalde platen ook bijzonder goed werk op de proppen gekomen. Ze hadden hierbij ook kunnen kiezen om op een eigen voet verder te gaan, maar dan had het waarschijnlijk een vergeten band geworden die op den duur dood gebloed is, of een vergeten band behalve onder een trouwe scharen fans. Tsja dat is een keuze geweest van de leden en commercieel gezien hebben ze de juiste stap genomen......

Father McKenzie
Formidabele liveplaat, dit is puur genieten, zelfs als je geen echte Genesis-fan bent, denk ik (ik ben er wel één zulle!).
En de kritiek op Phil Collins vind ik meestal totaal ongegrond; Die heeft het blijkbaar bij sommigen altijd gedaan!

Daar sluit ik mij bij aan. Ben ook geen grote Genesis fan, maar ben geweest bij het concert in Amsterdam wat een geweldige ervaring was. Phil was super als frontman/entertainer. De show was spectaculair en muzikaal ook prima in orde met gelukkig ook aandacht voor de wat oudere nummers.
De DVD van Live over Europe is een aanrader

beaster1256
ik ben een zeer grote genesis fan geweest maar dan vooral van foxtrott, selling en the lam ,

maar trick of the tale vond ik ook prachtig zonder aartsengel gabriel en zelfs wind & wuthering vond ik zeer goed , pas met : and then there were three , was dat geen genesis meer voor me , en de daaropvolgende platen met introductie van die eart wind & fire blazers vond ik veel minder , de magie was compleet weg , spijtig , spijtig

beaster1256
deze live plaat vind ik dan weer wel goed omdat er veel ouwe nummers gespeeld worden waarvan de kwaliteit best wel meevalt !

Prachtplaat van Genesis!!!
Seconds Out is mijn inziens niet te overtreffen maar ik vind dit een mooi live album, voornamelijk de oude nummers zijn de toppers, terwijl ik bij bijvoorbeeld I Can``t Dance en Hold On My Heart mijn aandacht er wat moeilijker bij kan houden maken de nummers van het topalbum Duke uit 1980 en Los Endos , I Know What I Like, Firth Of Fifth en het voortreffelijke Home By the Sea de zaak goed.
Ook de tijdsduur van deze dubbelaar bevalt me wel!

avatar van Bluebird
Ik kan er niks aan doen maar elke keer als ik Collins zijn teksten van zijn papieren zie lezen moet ik meteen aan Sjef van Oekel denken................

avatar van TEQUILA SUNRISE
Zoals ik al eerder meldde was ik na Duke ( 1980 ) afgehaakt als Genesis liefhebber maar met dit live album haak ik weer in

avatar van Bluebird
Vanmorgen de DVD weer eens opgezet maar dit blijft toch puur genieten. Wat een schitterend podium. Samen met Pulse toch wel een van de meest spectaculaire concerten ooit. Vooral de docudvd geeft een indringend beeld van de immense voorbereidingen die deze tour mogelijk heeft gemaakt. De heren hebben dit bijzonder groots en waardig afgesloten.

Father McKenzie schreef:
Formidabele liveplaat, dit is puur genieten.
(...)

Schuif weer eens helemaal bij Father aan. Toch wil ik enkele kanttekeningen plaatsen bij 'puur genieten'.

Ik ben blij dat de heren het nog kunnen, het valt mee met de doofheid van Collins? Na het beluisteren van Live over Europe, vraag ik mij altijd af, waarom ze het niet zouden aankunnen om met een nieuwe studio-cd te komen.

Met alle kennis die ze in huis hebben, moet het toch mogelijk zijn met een prachtige symfonische cd te komen?

Live over Europe hinkt op twee gedachten: feest der herkenning en de symfonische 'grandeur', zoals ik het altijd maar noem.

Persoonlijk had ik graag gezien, dat de nummers uit 'het feest der herkenning', veel greatest hits, zouden zijn weggelaten. Ik doel dan op songs als Land of confusion, Follow you follow me, Mama, Invisible touch, I can't dance en Throwing it all away.

De andere nummers, meestal lang en uitgesponnen, zijn zoveel beter, virtuoos gewoon. Het publiek heeft daar ook veel meer plezier aan; ik begrijp ook niet, waarom bovengenoemde nummers, als veilige hits, moeten worden gebracht.

Als je toch kiest voor een nummer van And then there were three, waarom gekozen voor het nogal slappe Follow you follow me? Omdat het publiek het dan tenminste herkent? Nou, die kennen die andere en betere nummers van die cd ook wel, daar hoeft Genesis niet bang voor te zijn.

Is de symfonische grandeur te oud, allemaal? Nee, dat is ook niet waar. Maar van We can't dance had ook kunnen worden gekozen voor Fading lights in plaats van I can't dance.

Domino van Invisible touch kan wel weer prima, Throwing it all away van dezelfde cd had moeten worden weggelaten.

Ik heb één zinderende opname van Firth of fifth met Collins. 10 minuten, nou en. Dat had beter gekund dan de paar minuten die ons van dit nummer nu nog worden gegund.

Ik ben blijkbaar één van de weinigen die geen enkel probleem heeft, met de vocale overname van Phil Collins, na het vertrek van Peter Gabriel. Collins blijkt al het oudere werk, waar dus oorspronkelijk werd gezongen door Gabriel, meer dan voortreffelijk aan te kunnen.

De versies van In the cage, I know what I like en Carpet crawlers zijn echt prima. Firth of fifth dus een beetje kort.

In the cage, in combinatie met Cinema show en vooral Dukes travels is het hoogtepunt van deze Live over Europe 2007.

Collins heeft met A trick of the tail en Wind & wuthering aangegeven hele goede symfonische muziek te kunnen maken en zingen. Ook nu weer prachtige uivoeringen van Afterglow, Ripples en Los endos.

Maar er zit daar een ander addertje onder het gras: Steve Hackett. Was hij niet weggegaan na Wind & wuthering, hoe zou het dan zijn gelopen, ook met Collins?

Daarom, als ik toch voorzichtig informeer naar nieuwe mogelijkheden van een comeback in de studio: waarom Steve Hackett niet gevraagd? Hij en Tony Banks gaan eerst alle oud-zeer uitspreken bij een etentje. Heren! Oud en wijs genoeg!

Het maakt mij niet uit, dat Collins zijn teksten vanaf papier moet zingen. Bij een studio-cd zie of hoor je er toch niets van.

avatar van vigil
ik ben ook veel meer liefhebber van het oude werk maar tijdens het concert in de Arena gingen de meeste mensen of praten of bier halen of niet begrijpend om zich heen kijken als er wat uit de oude doos voor bij kwam. Ze veerde weer op als er een hit kwam aanstormen. Het merendeel kwam, of het nu leuk is of niet, toch voor de hits...

vigil schreef:
ik. Ze veerde weer op als er een hit kwam aanstormen. Het merendeel kwam, of het nu leuk is of niet, toch voor de hits...

Daar herken je ook de echte fans aan, ben nog steeds blij dat ik hem niet heb gekocht zowel de cd als de dvd.
Misschien dat het er ooit van komt maar denk ik niet.

avatar van ricardo
Ik ken nog geen enkel live concert van Genesis, is dit een betere live registratie dan Seconds Out? Ik hoop op een antwoord van iemand die Collins enorm kan waarderen.

Gert P schreef:

Misschien dat het er ooit van komt maar denk ik niet.

Begrijp niet veel van je stukje maar wel dit: geen cd en dvd maar wel slechts 1,5 sterren?

ricardo schreef:

Zonder Hackett? Als je 1 Genesis livealbum zou willen hebben dat nog stijl, nivo en sfeer heeft dan is dat Seconds Out wat mij betreft. Niet in de laatste plaats door het strakke samenspel en de aanwezigheid van Steve Hackett. Maar ook LOE is uit de kunst, alleen zien we hier een voor mijn gevoel wat minder bezielde band in hun nadagen die er echter alles aan gedaan hebben een laatste waardige indruk achter te laten.

Bluebird schreef:

Je hebt helemaal gelijk, er is geen spelt tussen te krijgen. Kan het alleen maar onderstrepen.

musician schreef:

Heb hem eens geleend bij de bieb, wees maar niet ongerust.
Ben best wel Genesis fan maar van de goede platen en liefst zonder collins op zang.

Dat andere was sarcastisch bedoeld.
Ze kwamen terug voor I can't dancd ed. terwijl ze bij de echt goede oude nummers bier gingen halen!
Beetje volgen het topic.

Running On Empty schreef:

Seconds Out is de beste live plaat aller tijden. Kopen man !

Nou daar twijfel ik toch sterk aan hoor!

vigil schreef:

Dat was bij de meeste concerten van deze tour behalve London. Daar zong 50.000 man Carpet Crawlers mee. Kippevel.

Running On Empty schreef:

Seconds Out is de beste live plaat aller tijden. Kopen man !

In deze uitspraak kan ik mij volledig vinden.
Wereldplaat