Genesis - Live over Europe 2007 (2007)

Label: Virgin

1. Duke's Intro (Behind the Lines / Duke's End) (3:48)
  2. Turn It on Again (4:26)
  3. No Son of Mine (6:57)
  4. Land of Confusion (5:11)
  5. In the Cage / Cinema Show / Duke's Travel's (13:30)
  6. Afterglow (4:27)
  7. Hold on My Heart (5:58)
  8. Home by the Sea (Second Home by the Sea) (11:58)
  9. Follow You, Follow Me (4:19)
  10. Firth of Fifth (Excerpt) (4:39)
  11. I Know What I Like (In Your Wardrobe) (6:46)
  12. Mama (6:57)
  13. Ripples (7:57)
  14. Throwing It All Away (6:01)
  15. Domino (11:34)
  16. Conversations with 2 Stools (Drum Duet) (6:48)
  17. Los Endos (6:24)
  18. Tonight Tonight Tonight (Excerpt) (3:49)
  19. Invisible Touch (5:35)
  20. I Can't Dance (6:11)
  21. Carpet Crawlers (8:32)
TEQUILA SUNRISE schreef:

In deze uitspraak kan ik mij volledig vinden.
Wereldplaat

Wat dacht je van de volgende platen.

Wishbone ash - live dates
Santana - Lotus
Deep purple - made in japan
Depeche mode - 101
Ten years after- recorderd live.
BJH- live 1974
IQ- Subterranea the concert

Zo zijn er nog wel wat, wel realistisch blijven.

avatar van Bluebird
Ik kan er slechts 3 van pruimen en dan nog missen ze het vernuft en de unieke sfeer van Seconds Out. Wel realistisch blijven.

Bluebird schreef:

Ook daar valt over te twisten hoor.
Maar het is wel een goed album daar niet van.
Vergeet ik nog de dubbelaar van Status Quo ook al zo'n toppertje.
Het is voor iedereen verschillend wat de beste live album is voor mij zijn het er gewoon vele en heb geen uitgesproken favoriet.
Kijk niet naar sfeer maar wat ze presteren op het podium.

avatar van ricardo
Volgens mij gaat muziek nou juist net om sfeer. Zonder sfeer vind ik het een stuk minder genietbaar. Ook een goede sfeer creeren is een prestatie op zich vind ik.

avatar van Bluebird
Tja, en daarbij is het ook een stemmingskwestie. Wat je de ene keer niet om aan te horen vindt kun je de volgende keer wel prachtig vinden. Alleen de albums die zo uitgewogen zijn of zich zodanig hebben gemanifesteerd dat je ze gewoon niet meer weg kunt denken blijven meestal overeind staan. En wat is presteren...... muziek is een gevoelszaak en dat kan net zo goed uit een simpel klankbeeld bestaan danwel uit een kakofonische trukendoos. Het doet je wat of het laat je koud. Persoonlijke zaak.

Bluebird schreef:

Als ik een echte livesfeer cd wil horen luister ik wel naar die oude mannetjes van de Dubliners, die spelen en zingen met echte passie en brengen echte sfeer in de zaal.

Gert P schreef:

Daar moet je dan wel van houden. En zo kun je nog wel legio voorbeelden bedenken. Waar het om gaat is dat een album (zelfs met ene Collins) een wereldalbum kan zijn zonder elkaar af te hoeven zeiken. Ik heb gezegd.

avatar van ricardo
Ik vind Phil Collins gewoon een erg goede zanger en natuurlijk een erg goede drummer. Ik heb op de radio vaak de hits gehoord met hem als zanger, en dat bevalt mij zeker net zo goed dan de door velen hier wel erg geromantiseerde tijd met Peter Gabriel, ook dat was natuurlijk erg goed met Selling England, maar heb ik later pas ontdekt, maar ik kan van de Phil Collins nummers zeker net zoveel genieten.

Gert P schreef:

Wat dacht je van de volgende platen.

Wishbone ash - live dates
Santana - Lotus
Deep purple - made in japan
Depeche mode - 101
Ten years after- recorderd live.
BJH- live 1974
IQ- Subterranea the concert

Zo zijn er nog wel wat, wel realistisch blijven.

De enige die zich hiervan als klassieke liveplaat met Seconds Out kan meten is Made in Japan van Deep Purple. IQ is aardig maar met Genesis vergelijken? Hou toch op.

Depeche Mode? Kom op zeg.

Zoals ik al zei smaken verschillen maar ook pp deze site scoren al deze boven genoemde groepen heel hoog.
En ik vergelijk niet want het zijn andere muzieksoorten.

En de Genesis met Collins is nu ook weer niet zo goed hoor!
Overigens heb ik niks tegen Genesis hoor anders had ik niet 2 van de 3 boxen niet.

avatar van musician
We kunnen wel 1000 live cd's de revue laten passeren, een vergelijk tussen groepen heeft geen enkele nut. Een discussie ook zonder einde.

Hooguit kunnen we Live over Europe vergelijken met The way we walk of Seconds out, ook natuurlijk cd's van Genesis, omdat we dan de (interessante) ontwikkeling van de band in al die jaren kunnen beoordelen.

Genesis live vergelijken met Depeche mode: laat het alsjeblieft zitten.

avatar van Bluebird
Ach laat de beste man toch......... de Collins allergie is bij sommigen ongeneeslijk en maakt behalve blind blijkbaar nog doof ook. Eerlijk is eerlijk, de Collins magie nam voor mij af bij het Abacab album voor zover het mij aangaat. Dat klonk opeens erg geforceerd en over the top. Maar vanaf '74 t/m '80 wist meneer Collins mij zeer te boeien met beeldend, ingenieus en deels ingetogen werk. Stuk voor stuk zijn dat epische platen die nog voor een select publiek waren bestemd. Wie dat niet ziet wil het niet zien of kan het niet zien. LOE is een prachtige bloemlezing van Collins' carriere bij Genesis die artistieke hoogte- maar ook dieptepunten heeft gekend. En daar laat ik het bij.

avatar van Gert P
Ik ben niet begonnen over de beste live cd ooit!
Hierbij laat ik het ook want je komt er toch niet uit.
Hoop wel dat er een reunie komt met Hackett en Gabriel en dat die kwijl Collins alleen de drums beroerd.

Depeche Mode? Kom op zeg.
Recorded Live en Lotus zou ik dan weer wel tot die klassiekers willen rekenen, samen met Made In Japan uiteraard. Zijn beiden ook super live albums, proberen zou ik zeggen.

Gert P schreef:
Ik ben niet begonnen over de beste live cd ooit!
Hierbij laat ik het ook want je komt er toch niet uit.

OK je hebt gelijk daar komen we niet uit.

Die Reunie komt er niet vrees ik. Iedereen wil behalve Gabriel.

avatar van Bluebird
Laat Gabriel maar zitten. De Seconds Out line up zou mooi genoeg zijn. Toen was Collins nog geloofwaardig. En Hackett hoefde geen flauwe radiohitjes te spelen.

Die komt er ZEKER niet.

Als Gabriel over de streep te trekken is dan is een opvoering van The Lamb voor ongeveer 5 avonden echt het enige wat er nog in zit.

avatar van Bluebird
Als dat dan volgens jouw zeggen er niet in zit maar Hackett is wel te porren dan zou het toch mogelijk zijn? Die heeft in tegenstelling tot Gabriel zijn Genesis verleden nooit verloochend, integendeel, hij maakt er tot op de dag van vandaag nog goede sier mee.

Bluebird schreef:

Klopt. Maar in een dergelijke reunie heeft Collins geen trek. Die wel best nog een potje drummen voor een opvoering van The Lamb maar daar blijft het wat hem betreft bij. Collins wil niet meer touren en heeft het wel gehad daarmee maar heeft gezegd dat hij met een eventuele opvoering van The Lamb in de oude line-up mee zal doen mits het geen uitputtende tour wordt.

avatar van Bluebird
Dan maar hopen dat Gabriels Big Blue Ball zo erg gaat floppen dat hij er toch brood in gaat zien. Hartelijk dank voor de info.

avatar van vigil
ach ik denk niet dat Big Blue Ball daar ook maar iets me te maken heeft. Dat zijn ook maar gewoon opnames uit de jaren '90 waar Gabriel in sommige gevallen vrijwel niks mee te maken heeft gehad(behalve om de deur van zijn studio te openen) en goedkeuring verlenen.

Bluebird schreef:

Dat zal er wel los van staan. Vorig jaar heeft Gabriel gezegd eigenlijk geen tijd in het verleden te willen steken. De eenmailige reunieshow in 1982 was leuk voor de fans maar qua uitvoering een ramp. Gabriel doet het dus alleen als het perfect kan en dat kost maanden repeteren. De kansen dat hij daar tijd voor vrij wil maken worden uitermate klein geacht. Toch heeft Planetrock één grote reunie van een megaband voor 2009 aangekondigd die nog niet is prijsgegeven. Dit zou Led Zeppelin kunnen zijn, wellicht worden de Small Faces hiermee bedoeld en sommige diehards geloven dat het ook Genesis zou kunnen zijn. Genesis speelde echter in 1975 vlak voordat Gabriel de band verliet in relatief kleine zaaltjes. We zullen zien.

avatar van Bluebird
Gabriel heeft wel de naam een mega-act te zijn in ieder geval. Maar ik vrees ook dat we de Fa(e)ces opnieuw moeten gaan aanhoren en dat 40 jaar na dato......

Hoe weet je dit?

Dat lamlendige van Collins, als het waar is. Waarom zou hij geen seconds out reunion willen? Laat hij een voorbeeld nemen aan collega drummer Mick Fleetwood. 10 jaar ouder en gewoon weer met Fleetwood mac op stap.

In welke samenstelling? Dat kan hij ook allemaal niet meer volgen. Niet dat hem dat uitmaakt, overigens

musician schreef:

Hoe weet je dit?

Optelsom van zeer veel quotes, interviews etc. met name ook via genesis-music.com en de speciale Genesis fanclub DVD van de afgelopen tournee. Verder heb ik het genoegen gehad gast te zijn bij de soundcheck van het allerlaatste Genesis concert tot op heden in Los Angeles op 13 okt. 2007 en daarbij vele indrukken op te doen en geloof me: Phil Collins is het touren echt helemaal zat, zowel solo als met Genesis. De afscheidsspeech tijdens de laatste show was nogal emotioneel. Collins houdt van Banks, hij houdt van Rutherford en iedereen die bij Genesis betrokken is en was maar hij wil gewoon de rest van zijn leven meer genieten (ook met zijn kinderen) en niet meer 6 maanden op tournee zijn.

OK, duidelijk.

Ondanks de treurigheid is het voor jou, lijkt mij, in ieder geval toch leuk geweest in Los Angeles.

Phil Collins heeft zich de afgelopen 35 jaar nagenoeg te pletter gewerkt. Veel opgenomen, veel opgetreden. Echtscheidingen.
Ik zal daarom de laatste zijn, die van Collins zal eisen dat hij 6 maanden per jaar op toernee moet gaan.

Maar hij kan toch best een paar jaar vrij nemen en dan mee gaan werken aan een leuke studio-reunie met oude bekenden, als ze zo van elkaar houden?

Hij is 55. Waarom zou hij kiezen voor kinderen en de geraniums? Ik durf er trouwens wel wat op te zetten, dat hij, al dan niet in band-verband of solo, gewoon weer terugkomt met een cd. En misschien wel eerder dan we denken.

musician schreef:
OK, duidelijk.

Tja wie weet. Ik kan niet in de beste man zijn ziel kijken en de Tour van 2007 kwam ook als een verrassing. Ik reken echter nergens op en een soloplaat hoeft van mij niet zo.

Running On Empty schreef:
(...) Ik reken echter nergens op en een soloplaat hoeft van mij niet zo.

Ach, tot en met ....But seriously was het best aardig. Ere wie ere toekomt.

avatar van musicfreak1960
The live dvd is fantastisch om te zien en te horen
maar de cd versie is ook leuk

toch geen volldige 5 punten, want ik vind de "nieuwere"top hits
nummers als I can't dance niet te pruimen

geef mij maar meer van het symphonisch geweld zoals in de medley

avatar van kaztor
BenZet schreef:
Ben ik het mee eens. Maar je moet niet vergeten dat in het begin Phil Collins net zo doorging als zijn voorganger, alleen dan op een meer eigen stijl (dus niet die verkleedpartijen e.d) Maar in de loop van de jaren 70 en 80 zijn de muziekstijlen flnk veranderd. Genesis heeft daar (met name door Phil) op ingespeeld, zonder hun gezicht te verliezen. Is niet al het werk goed geweest wat daarbij is uitgebracht, maar op hun beurt wel knap en zijn ze met bepaalde platen ook bijzonder goed werk op de proppen gekomen. Ze hadden hierbij ook kunnen kiezen om op een eigen voet verder te gaan, maar dan had het waarschijnlijk een vergeten band geworden die op den duur dood gebloed is, of een vergeten band behalve onder een trouwe scharen fans. Tsja dat is een keuze geweest van de leden en commercieel gezien hebben ze de juiste stap genomen......

Vergeten moet ook niet worden dat het commerciële succes ze meer ruimte gaf. In de latere albums kwam het progressieve element sterk terug en kan gesproken worden over een geslaagde wisselwerking waarbij ze een breed publiek mee konden bereiken.