menu
zoeken in:
avatar van Blokkie
En er is een tour door de VS aangekondigd.

avatar van bikkel2
Blokkie schreef:
En er is een tour door de VS aangekondigd.


Dat zat er natuurlijk wel in.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Klopt, maar voorlopig nog op bescheiden schaal, 4 concerten in de VS in oktober. ik hoop stiekem op meer ?

avatar van TEQUILA SUNRISE
Het wordt nu toch echt een genante vertoning; nu komt mijn favoriete band met een Eagles Legacy boxset.
E.e.a.verschijnt op 2 November a.s en bestaat o.a uit 12 CD`s.
Het uitmelken gaat vrolijk door, er zijn ook B-sides aan toegevoegd, ongetwijfeld zal er een nummer in mijn collectie ontbreken, maar ik haak af.

avatar van henk01
En volgend jaar een concert!

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ja, maar daar ben ik dan weer wel bij?

avatar van henk01
Ik niet ?

avatar van bikkel2
Hoe goed en kundig het ook mag zijn, ik heb ze eind jaren 90 in De Kuip gezien en dat was The Long Run bezetting ( met Felder dus nog)
Die hou ik liever in herinnering.

avatar van TEQUILA SUNRISE
1e concert in no time uitverkocht, gelukkig kaarten voor het 2e concert binnen?

avatar van Renoir
Ik kon geen sponsor vinden, dus ik houd het maar bij Ahoy, 18 juni 1975. Opstelling: Henley, Meisner, Leadon, Felder en Frey sr. Dat is toch beter dan een concert met maar één originele Eagle. Overigens deed Joe Walsh toen het voorprogramma.

avatar van Running On Empty
Sla hem over. Voor mij begint het nu toch meer een soort tribute band te worden.

Van de echte oerleden is alleen Don Henley nog over.

Voor mij een raadsel dat ze na het wegvallen van Glenn Frey toch weer door zijn gegaan.


avatar van devel-hunt
Je kan beter naar The Dutch Eagles dan naar The Eagles zelf gaan.
Vele malen goedkoper, leukere kleine zalen en minstens zo goed.
The Eagles zonder Glenn Frey voelt net zo aan als Fleetwood mac zonder Lindsey Buckingham, geamputeerd.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Eagles & Fleetwood Mac zijn inderdaad heden ten dage geamputeerde bands, maar ik kon de verleiding niet weerstaan toch een kaartje te kopen. Overigens zijn de Dutch Eagles ook absoluut de moeite van een bezoek waard ( reeds meermaals gezien ).

avatar van TEQUILA SUNRISE
Het verlies van Buckinham voor Fleetwood Mac weegt mijns inziens zwaarder dan Frey voor The Eagles.

avatar van E-Clect-Eddy
Er komt weer een verzamelaar aan, een bundel van hun reguliere albums plus 2 live albums en een album met singles & b-sides Eagles - Legacy - iTunes mag volgens de regel niet op MuMe als ik me goed herinner.

Alle nummers hebben al een digitale release gehad, ook de paar b-kantjes. Dus meer om kassa tijdens de kerst te doen rinkelen.

De promotie-single One of These Nights (single edit) klinkt evengoed bijzonder mooi.

Deze week de box 'Legacy' van the Eagles grondig beluisterd. Een heel dure, omvangrijke box. Gelukkig was hij in de stadsbibliotheek verkrijgbaar.
Het valt me al dadelijk op dat ook deze box duidelijk aantoont dat, na de eerste uitmuntende platen, het met the Eagles alleen maar bergaf is gegaan. 160 euro voor een box waarvan alleen 'Eagles', 'Desperado' en 'Hotel California' het onthouden waard zijn, is echt over de top.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Goed concert van Eagles vanavond in de Ziggo Dome. Henley was goed bij stem. De band vond ik wat steviger spelen dan voorgaande concerten. Merk wel dat door het verscheiden van Frey Joe Walsh wat meer vrijheid in de band heeft gekregen. Bij Hotel California ging het dak eraf, zoveel enthousiasme. Memorabele avond gezien het feit dat Don Henley heeft laten doorschemeren dat dit wellicht hun laatste Europese Tour zal zijn.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Puike recensie in het Parool, ook andere positieve ervaringen gelezen, maar ook een wat zurige recensie in het NRC. Heb in ieder geval een topavond gehad en kan de mening van de NRC recensist nou niet bepaald onderschrijven.

avatar van bikkel2
Dat is de oude Jan Vollaard. Een recentie blijft natuurlijk maar een mening.
En misschien onbewust roept het instituut Eagles het ook wel over zich af. Eerst heel stellig beweren dat na het overlijden van Glenn Frey de Eagles niet meer samen komen en dan toch korte tijd later weer op het podium staan.
De behoefte om het te aanschouwen is na het overlijden van Frey ook niet meer aanwezig bij mij. Het zal kwalitatief best dik in orde zijn, maar toch.
Enigzins spijt heb ik wel van het laten schieten van hun concert hier, toen zij in 2014(?) met Bernie Leadon op tour gingen.
Schijnt sowieso een tour geweest te zijn die tot hun beste gerekend mag worden. Fraai opgebouwd en de nostalgie ook mooi verteld.
En Leadon is nog altijd de geweldige purist die hij vroeger al was.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ja Michel, het is maar een mening maar de mening van Vollaard staat behoorlijk haaks op de andere recensies die ik heb gelezen. Heb vooral moeite met zijn laatste alinea, dat Tim Schmit het Eagles repertoire onwaardig is en dat er coverbands zijn die deze muziek meer recht doen??. Dan sla je wat mij betreft de plank toch wel behoorlijk mis.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ik was er in 2014 ook bij met Leadon. N.a.v The Story Of An American Band, was een gaaf concert en inderdaad mooi opgebouwd.

avatar van bikkel2
Ik snap ook wel je punt hoor Frank. Het is nu eenmaal ook vaak zeiken om het zeiken. En de Eagles is nu eenmaal een band die zeker niet bij iedereen geliefd is. Maar wat je er ook van mag vinden; Live staan ze nog altijd hun mannetje.
Timothy is alleen al zeer waardevol als backgroundvocalist. De hoogste stem in de coirtjes. En verder zingt hij hooguit 2 liedjes lead, dus waarom Vollaard dat aan haalt is mij ook een raadsel.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Zeker niet altijd geliefd, ik verwijs alleen maar even naar de film Big Lebowski. Henley & Frey zijn er zelf verantwoordelijk voor geweest dat er altijd een zweem van geld om de band heen hing. Maar toch, op basis van hun grandioze muziek en vakmanschap zal ik altijd een zwak voor ze houden.

avatar van bikkel2
Tja, twee haantjes en grote ego's.
Duidelijk de bepalers en grootverdieners van de groep.
Anderzijds wel de mannen die het grote succes in gang hebben gezet.
En iedereen kent hun nummers. Dat is ook een knappe prestatie.
Ondanks alles gaat het uiteindelijk om de muziek.

avatar van Blokkie
Ik was er gisteren. Na 2014 mijn tweede show. Ik zag een tot in de puntjes geregisseerde show door topmuzikanten. Vince Gill blijkt ook nog enorm goed gitaar te kunnen spelen. En net als vorige keer was ik diep onder de indruk van Joe Walsh en Steuart Smith. Twee totaal verschillende types gitaristen maar allebei zo geweldig goed.

avatar van Poles Apart
bikkel2 schreef:
de coirtjes.

Engels/Nederlandse combinatie van 'choir' en 'koortjes'?

avatar van bikkel2
Poles Apart schreef:
(quote)

Engels/Nederlandse combinatie van 'choir' en 'koortjes'?


Niet zo gek toch?

avatar van musician
TEQUILA SUNRISE schreef:
Ik was er in 2014 ook bij met Leadon. N.a.v The Story Of An American Band, was een gaaf concert en inderdaad mooi opgebouwd.

Het recente concert was mij eigenlijk ontgaan maar was er wel bij in 2014.
Wat was de bezetting eigenlijk, ik lees nieuwe namen.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Don Henley, Tim Schmit, Joe Walsh, Deacon Frey ( zoon van), Vince Gill de huidige bezetting .
Aangevuld met o.a Stuart Smith die al lange tijd het gitaarwerk van Don Felder tijdens live optredens voor zijn rekening neemt maar zich nog steeds geen officieel Eagles lid mag noemen of dat wellicht niet wil.

avatar van blaauwtje
Wat mij vooral bij blijft van afgelopen maandag, was de uitmuntende!!!!!!geluidskwaliteit, heb al vele concerten gezien, maar er was er niet eentje bij die zo klonk dan die van afgelopen maandag.

Voor de rest wist je wat je kreeg, een greatest hits show uit de rijk gevulde klassiekerbox die Eagles in de seventies opnam.

Een ander leuk feitje is dat de drie grootste country rock bands uit de seventies allemaal leden op het podium hadden staan, Vince Gill uit Pure prairie league( 79/82) Timothy Schmit uit Poco(70-78) en Don Henley.

Om bij het eerste album te blijven, er was een enigszins alternatief arrangement van Witchy Woman.

Verder bracht Deacon Frey de nummers Take it easy en peaceful easy feeling overtuigend , waar bij PEF, vader Glenn vanaf de screens achter het podium goedkeurend naar zoonlief keek

Gast
geplaatst: vandaag om 03:19 uur

geplaatst: vandaag om 03:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.