menu
zoeken in:
avatar van nlkink
Ray Davies speelt dit spelletje al vanaf 1998. Pas als Dave Davies positief reageert is er een kans(je) dat er echt iets staat te gebeuren.

avatar van Poles Apart
nlkink schreef:
Pas als Dave Davies positief reageert is er een kans(je) dat er echt iets staat te gebeuren.

Heeft 'ie allang gedaan! Tweet Tweet

Me and Ray have spoken about the possibility of us working on a new album. Ray has a few songs he wants to finish. I have 3 or 4 songs I’ve written with Ray. We’ve been talking about it for some time now. We haven’t discussed shows or anything else at the moment.

avatar van bikkel2
Enerzijds leuk dat dit tot stand gaat komen, maar anderzijds ben ik ook wel sceptisch.
Dave is door zijn beroerte triest genoeg niet meer de zanger/gitarist die hij ooit was.
Ik ben altijd zo bang dat het live met name erg tegen kan gaan vallen.
Anderzijds mooi dat de broers weer door één deur kunnen.


avatar van bikkel2
Eind goed al goed.....So far

avatar van Poles Apart
Reünie update en tevens aankondiging van de 50th Anniversary Reissue van "The Village Green Preservation Society" (nog altijd m'n favoriete Kinks album) - die het onuitgebrachte "Time Song" bevat.

Time Song was first played by The Kinks in a show at London’s Theatre Royal Drury Lane in January 1973, which was held to celebrate the UK joining the Common Market.

Sir Ray Davies revealed: “I decided to use the song as a warning that time was running out for the old British Empire.

“Oddly enough, the song seems quite poignant and appropriate to release at this time in British history, and, like Europe itself, the track is a rough mix which still has to be finessed.”


Hoorde het nummer vanochtend op de BBC, fraai hoor!



avatar van nlkink
Time Song is eigenlijk een outtake van het Preservation Act One album uit 1973. Het in 1968 geflopte VGPS album won al in het begin van de zeventiger jaren aan status. Toen The Kinks uiteindelijk klaar waren met hun Everybody's In Showbiz tour kondigde Ray Davies een grote VGPS stage show aan. De scope van de show was zo groot dat Davies extra liedjes wilde componeren. Uiteindelijk bleek het Under Milkwood thema een maatje te groot te zijn voor Davies en werd Preservation een versimpeld verhaal waarin de flamboyante Mr. Flash werd afgezet door Mr. Black.
Een handjevol liedjes viel tussen wal en schip, waaronder Time Song. Bij die hard Kinks fans was het nummer niet onbekend. De groep heeft het welgeteld een keer gespeeld en toevallig was er iemand in het publiek die in staat was om het op te nemen. Helaas was de opname niet om aan te horen. Het nummer stond op in elk geval een bootleg. Mooi dat het nu alsnog word uitgebracht, en dan ook nog in perfecte geluidskwaliteit!

avatar van nlkink
En weer is er een nummer prijsgegeven van de 50th Anniversary Reissue van The Village Green Preservation Society. Als 'taster' niet zo spectaculair als het obscure Time Song, maar interessant voor de mono liefhebbers op MM:
Misty Water (Mono Mix) (2018 Remaster)

avatar van AdrieMeijer
Sinds een maand heb ik een heerlijke nieuwe hobby. Ik installeerde het freeware-programmaatje Spleeter GUI 2.9 (https://makenweb.com/SpleeterGUI). Dit programmaatje kan van een song (zelfs van een mono opname) aparte stemmen en instrumenten isoleren. De bas lukt redelijk goed, de zangstemmen en drums pakt hij er heel goed uit, de piano is meestal maar heel matig, de overige instrumenten (in het geval van de Kinks de gitaren) komen samen op één stereospoor getiteld ‘overig’. In het beste geval maakt hij vijf onafhankelijke sporen, die ik dan vervolgens naar het scherm van Audacity, nog zo’n onmisbaar Freeware-programma, kan slepen. En dan begint voor mij de pret. Ik heb van “I’m not like everybody else” een hele fijne stereo-mix gemaakt. Klein beetje meer galm op de drums zodat ze er lekker uitknallen, gitaren iets naar rechts in het stereobeeld en na een uurtje prutsen had ik zowaar een hele leuke nieuwe mix. Ik ben nu bezig met het stereo maken van alle oude singletjes. Misschien vinden echte Kinks-fans het heiligschennis, mijn vrouw vindt het vast ook nog zonde van de tijd, maar ik ben er blij mee.


avatar van nlkink
Nou, nee Poles Apart. Ik kreeg vanochtend een ronkende mail met het nieuws. Verwacht geen 'nieuw' of onuitgebracht materiaal. Een zoveelste compilatie van bekend en minder bekend materiaal uit de lange carrière van de groep. Liner notes van de broers Davies en originele drummer Mick Avory. Hopelijk durft de laatste het achterste van zijn tong te laten zien, want die heeft wat meegemaakt met de broers. In de verte doet het concept van de vier thematische delen/kanten van de 2CD/dubbel-LP me denken aan Kink Kronikles uit 1972. En dat album leverde nog een enkel niet eerder uitgebracht nummer of stereomix op. Ik denk dat ik een beetje te nuchter ben om hiervoor te juichen maar het is altijd fijn dat een groep als The Kinks ook weer wat aandacht krijgt.

avatar van nlkink
En deel twee van The Journey is aangekondigd:
Official Store of The Kinks - The Kinks - The Journey - Part 2 2CD with Exclusive 3x Art Cards - thekinks.tmstor.es.
Releasedatum (voorlopig): 17 november 2023.
Deze keer toch met wat interessanter materiaal. Wat obscuurdere nummers van Dave, nieuwe mixen, alternatieve takes en een drietal niet eerder uitgebrachte live tracks uit de Starmaker/Soap Opera periode.

avatar van Poles Apart
The Kinks on 60 years of sibling rivalry: “We’re just different animals"

Op het eind van het stukje nog weer iets over eventueel nieuw Kinks materiaal.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:32 uur

geplaatst: vandaag om 06:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.