menu
zoeken in:
avatar van Thunderball
Wat trouwens een hele beroerde opname is van een Nederlands concert is die van de Amsterdam Arena 2006! Kennen jullie die? Toen ik hem opzette had ik in het begin niet eens door dat het concert al begonnen was. Pas toen ik het geluid flink hard zette hoorde ik in de verte JJF. Tja, dan weet je dat je naar een slechte opname zit te luisteren!

Weet er iemand of -behalve als bonustracks op de bovengenoemde Rattle Snakes van van de zomer- er nog meer rehearsals zijn verschenen, ook als een echte aparte uitgave?

Harald
Je bedoeld Amsterdam ArenA 31 juli , 2006? Ik heb van deze twee versies van iemand die het daar zelf heeft opgenomen, valt best mee, er is wel een beetje veel gelul van het publiek te horen maar een betere versie ben ik tot nu toe niet tegen gelopen.

Het komen binnenkort terminste drie nieuwe releases in de handel, maar ik weet niet welke optreden het precies zijn

avatar van Thunderball
Ik weet niet wat voor publieksopname het is, behalve dat het een geperste koop cd was, redelijk duur in prijs (35 euro) onder de titel zoals jij het hebt opgeschreven. Het is leuk om te hebben, maar echt schietschijfmatriaal. Ik had hem een maand of drie geleden via marktplaats gekocht van iemand die er vijf had.

Misschien eindelijk de al maanden aangekondigde Rattle Snake releases van Dusseldorf, Slane Castle en de drie O2 concerten??

Harald
Mischien, zou leuk zijn

avatar van Thunderball
Ik heb nu More suckin' in the seventies opstaan. Leuke, aardige samenstelling van 8-track opnames van jaren '70/80 nummers, allen alternatieve, meestal langere outtake versies, oa Miss you, Fool to cry, She was hot, Emotional Rescue en I think I'm going mad. Vooral de langere Miss you versie (van 9.22 min) heeft een wel erg curieus, vreemd "jam-achtig" intro, horen is geloven! Nice!

Harald
"More suckin' in the seventies" heb en ken ik niet . Ik heb wel de cd "The versions" , een verzameling van officielen 12"versies en Dub en dance versies die wel op gewoone Stones platen terecht gekomen zijn. Miss You (12" versie), Think I'm going mad (B-site van She was hot), Undercover (Dub versie), Feel on Baby (Instrumental Dub), Too Much Blood ((Dance versie), One hit to the body (London Mix), Winning Ugly (New York Mix), Rock and a hard place (Dance Mix), Sexdrive (12 "Mix) Too Much Blood (Dub Versie).

Van "Miss You" heb ik ook een versie van meer dan 13 min maar ik weet niet uit mijn hoofd op welke cd deze terecht gekomen is, mail ik dan later.

Harald
Interessant vind ik ook de "Bridges To Babylon Remixes". Het zijn twee enkele cd's maar deze zijn ook als dubbel cd in de handel gekomen. Geluidsdskwaliteit is 5 *.

Absulter highlight is "Out of Control - Papa Was A Rolling Stone Mix" (10:10) . Hun song op basis van de ouwe Temptations hit dus. Zwaare drums en bas, vette beats. Naar 10: 10 minten blijft deze song voor alle tijden in jouw hersen hangen. Verdere highlights zijn: "Might As Well Get Juiced - Keith's Revenge Remix") 10:54, "Anybody Seen My Baby - Armand's House Special" 13:36, Saint Of Me - Detroit Floor RMX) 12:41 en "Always Suffering - Sentimental Remix) 9:27

Ik weet niet of het juist maar ik heb van iemand gehoort die dicht bij het vuur van de Stones zit dat deze remixes niet in opdracht van de Stones gemaakt zijn maar dat Bootleggers dit gedaan hebben. Als het zo is dan hebben ze het wel perfekt gemaakt.

avatar van Thunderball
Ik heb toen alleen de eerste gekocht, omdat ik er idd achter kwam, dat het gewoon door iemand in zijn vrije tijd gemaakt is en de Stones er niks mee te maken hebben gehad. Geen officiele versies/mixes dus!

Wel leuk om er bij te hebben, maar feitelijk kunnen jij en ik (als we de juiste apparatuur er voor hebben) zoiets ook in elkaar flanzen.

Wat wel gaaf is zijn de uitgaves van afgelopen voorjaar met outtakes van Steel Wheels, die op verschillende labels zijn verschenen. Op dubbel LP schijnen zelfs meer takes te staan (die moet ik nog een keer aanschaffen).

Voor zo ver ik weet zijn er geen outtakes van BtB te krijgen.

avatar van Thunderball
Even nog een aanvulling/verbetering op mijn vorige post:

ik heb vanmiddag, toen ik hem weer tegen kwam, nog eens goed naar de outtakes LP gekeken van SW:

de extra nr's die daar opstaan t.o.v. de cd zijn geen echte SW outtakes, maar Ganster's Maul en twee versies van Almost hear you sigh uit '87 voor Keiths solo plaat (maar dat nr haalde het album niet), plus nog een radio-edit versie. Ze staan er meer op omdat anders de laatste kant van deze dubbel LP leeg zou zijn gebleven. Niet interessant dus!

Ik heb wel een hele mooie dubbel LP versie (hoogstwaarschijnlijk ook een bootleg) van Live Licks aangeschaft met nog een paar extra nr's er op (om over mijn waanzinnige Keefpop van die Piratesfilm nog maar te zwijgen)!

Harald
Welke bootlegs bedoel je? Graag ook de titel noemen.

Thunderball schreef:
Voor zo ver ik weet zijn er geen outtakes van BtB te krijgen.

Je hebt helaas gelijk...geen outtakes

Harald
Helaas mis ik op Stripped de nummer "Honest I Do", een Huron Calvert song die op hun debuut album staat. Op 3/5 1995 hebben de Stones deze als ook Let's spend the night together, No Expectation, Beast Of Burdon, Memory Hotel en Let it Bleed "strippeded" in de Toshiba-studios in Tokyo op genomen. Had een echte verrijking voor "Stripped" kunnen zijn maar is helaas op deze niet terecht gekomen.

Genoemde zes nummers staan in uitstekende kwaliteit op het bootleg "Stripped Companion".

Op deze zijn ook een aantal Paradiso opnames (26 en 27 mei 1995), Brixton/London (19 juli 1995) een backstage rehearsal Olympia Paris 3 juli 1995 en vier Voodoo Lounge session opnames van 1993/94 terecht gekomen.

Op het hoes zijn de Stones en Ronnies hond voor het huis van Ron Wood in Ireland te zien.

Aanrader!

avatar van Thunderball
Stripped Companion is idd een dijk van een plaat, ondanks dat er natuurlijk ook veel officieel matriaal op staat (gaat tegen mijn principe) wat al als cd-singelopvulmatriaal uitgebracht was. Overigens die 6 nr's waren ook al los uitgebracht als bonustracks op de VGP's van de Arenaconcerten uit '89.

Er is ook een box verschenen onder dezelfde titel met daarbij een boek met prachtige kleurenfoto's, een polsbandje en nog wat stuff. Je kon toen kiezen of je hem met of zonder Stripped cd wilde (daar ik die al twee of drie keer had heb ik hem zonder genomen en bewaar er nu mijn SC cd in).

Welke bootlegs en titels bedoel je?
De LP heet gewoon Live Licks. De cd's waar de AHYS outtakes van Keef op staan heeten: Tell me what you wanna hear en Breakin'.
De LP met SW outtakes heb ik dus niet aangeschaft (niet echt de moeite), maar heette volgens mij gewoon Steel Wheels Outtakes.

Harald
Van hun "Stripped" periode heb ik nog "Censored" die een beetje identiek met "Stripped Companion" is maar er staan op deze veel nummers die niets met deze periode te maken hebben.

Interessant zijn alleen de nummers "Memphis", "Da Doo Ron Ron" en "Natural Magic".

Geluidskwaliteit tussen 4 en 4.5 *

Gewoon fijne om te hebben.

avatar van Thunderball
Die had ik eerst ook, maar ik heb 'm weg gedaan: ik vond de kwaliteit juist minder als de versie zoals het op TV was uitgezonden, sowieso vond ik het vrij zwak en gemakkelijk om een special van TV gewoon op cd te knallen zonder er verder wat aan te doen, behalve dan wat overbodige nr's er achter te zetten, die ook nog vaak van officiele releases waren (oa Jamming with Edward).

Ik heb zelf de Stripped TV-special nr's op de dubbelaar But Naked (VGP) en op de dvd Midnight at Brixton (schijfje 2) in super kwaliteit.
Luister maar eens naar Censored en bekijk daarna een stukje van de TV uitzending: je hoort het geluidsverschil.

avatar van Thunderball
Er schijnen trouwens soundboard opnames op internet aangekondigd te zijn van het try-out concert van de ABB tour, maar verder nog niks over gehoord. Zou wel te gek zijn, natuurlijk! Tot nu toe is van dit optreden eigenlijk niks uitgelekt, dus wanneer het dan meteen een professionele opname zou zijn.....!

avatar van Thunderball
Harald schreef:
"More suckin' in the seventies" heb en ken ik niet . Ik heb wel de cd "The versions" , een verzameling van officielen 12"versies en Dub en dance versies die wel op gewoone Stones platen terecht gekomen zijn. Miss You (12" versie), Think I'm going mad (B-site van She was hot), Undercover (Dub versie), Feel on Baby (Instrumental Dub), Too Much Blood ((Dance versie), One hit to the body (London Mix), Winning Ugly (New York Mix), Rock and a hard place (Dance Mix), Sexdrive (12 "Mix) Too Much Blood (Dub Versie).

Die versies heb ik volgens mij allemaal wel ergens officieel, zo'n bootleg zou ik dus nooit kopen.
Die 8-track nr's waar ik het over had zijn allemaal andere versies die je officieel niet kunt krijgen op cd.

Qua outtakes is er wat de jaren '80 betreft naar verhouding behoorlijk wat te krijgen, vooral van het Dirty Work album oa Crushed Pearl en Dirty Workout (beiden VGP).

Ook opnames met outtakes van de Emotional Rescue sessies zijn de moeite waard:
de beste keus is dan Static in the Attic, waar -in ongekende geluidskwaliteit- nr's van die sessies en een paar van Black and Blue staan. Dit is echt een aanrader!

Harald
Klopt, "Static in the Attic" is echt een aanrader, straks uit de kast halen en in de cd speeler gooien en morgen dan hier even een berichtje posten.

avatar van Thunderball
Wie: jij of ik?

Heb jij trouwens de cd The harder they come (van het Idol Mind Product label) met Keith outtakes?
Ik ben zo stom geweest hem destijds NIET te kopen en baal er al jaren van.

Iemand is echter zo aardig om hem voor me uit het buitenland mee te bestellen met zijn eigen bestellingen, kan wel even een aantal weken duren, maar dan hoop ik hem eindelijk te hebben.

Maar -wanneer je hem hebt- vertel: Wat staat er zoal op en is het goed?

Harald
Natuurlijk heb ik "The harder they come (U.S. Outtakes) (2 cd's)". (1978). Gooi ik straks in de cd speler, moet niet weken wachten

Wel een goede cd maar niet echt mijn favourite, kwaliteit is goed.
Hier de tracklist.

Knee Trembler
What gives you the right
Jimmy Reed Jam
One Night With you
What gives You The Right
My last plea (track 2)
My Last plea (track 3)
My Last plea (track 4)
Talla Hassie Lassie
You married an angel
The harder they come
Serious
Not the way to go 1
Not the way to go 2
Summer Romance
Where the boys go 1
Where the boys go 2
I'll let you know

Harald
Een heel goede cd is "Dirtiest Works". De geluidskwaliteit is goed maar niet heel goed. Die bekenden songs zijn er een beetje ruwer dan die tracks die op de officielen plaat terecht gekomen zijn.

Mijn favourite outtakes zijn "Deep Love", een sterke Keith Richards nummer, Keith guitarrenriffs komen gevaarlijk in de buurt van "Smoke On The Water". (Deep Purple) Ijzensterk is "Invation", een bijna 15 minuten lange rockige bluesnummer met Sly Stone en Mick Jagger on vocals. Niet te begrijpen dat deze nummer niet op "Dirty Works" terecht kwam. God save the bootleggers!

Tracklist:

One hit to the body
Flight (instrumental)
Harlem Shuffle (take 1)
What Am I Gonna Do
Too Rude
Winning Ugly
Back to zero
You're too much
Strictly Memphis
Sleep Tonight
Invation
Harlem Shuffle (take 2)

Harald
Thunderball schreef:
de beste keus is dan Static in the Attic, waar -in ongekende geluidskwaliteit- nr's van die sessies en een paar van Black and Blue staan. Dit is echt een aanrader!

"Static in the Attic" is inderdaad in ongekende geluidskwaliteit en een aanrader. Highlights zijn het instrumentale "Act Together" en Keith Richards "Reggae Instrumental". De early version van "Fool To Cry" is behoorlijk beter dan die versie die op Black And Blue terecht kwam, minder kitschig en een super guitarren speel van Ron Wood (is het inderdaad Ron die hier lead speelt?). Gelukkig kwamen op deze plaat ook de twee verschillenden versies van "Claudine" , een swingende rock nummer, terecht.

Voor mij opvallend, bijna alle tracks die later op "Black and Blue" of "Emotional Rescue" terecht kwamen zijn op dit bootleg ruwer, hebben meer Stones feeling....zijn hier gewoon beter. En dat "Claudine"en Keith Richards "Let's go steady", een Sam Cooke cover, niet op een officiel plaat terecht kwamen is voor me niet te begrijpen.

En hier even het verhaal dat achter de song "Claudine" staat:

Rolling Stones fans around the world anxiously await the release of the band's latest album, Emotional Rescue. Unfortunately, they'll have to wait a bit longer as the release is delayed due to a potentially libelous song — Claudine — being removed. In this CBC Radio clip, Mick Jagger explains why the band compromised and cut the track. "I don't mind being sued," admits Jagger, "but I don't want the album to be withdrawn [after] it goes out."

• Claudine refers to the turbulent life of Claudine Longet. Longet married American singer Andy Williams and had three children together before she moved in with Olympic skier Vladimir "Spider" Sabich in 1975. On March 21, 1976 Sabich was shot dead in his Aspen, Colo. chalet. On Jan. 14, 1977 Longet was convicted of negligent homicide (during the trial Longet testified that the gun went off when Sabich was showing her how to use it) and she spent a month in jail.

• "Claudine...She shot him once right through the head. She shot him twice right through the chest. Judge ruled it was an accident…Accidents will happen…"

• Though Claudine was left off Emotional Rescue, pirated and bootlegged tapes of the song were widely circulated amongst Stones fans.

• The controversy over Claudine wasn't the first time the Stones compromised. In 1967 the band appeared on The Ed Sullivan Show in the U.S. to sing Let's Spend The Night Together. To satisfy censors, Jagger sang "Let's spend some time together".

Harald
Ik heb net de twee dubbel cd's "The harder they come (U.S. Outtakes)" uit de kast gehaald en wil deze even kort bespreken.

"Anthology 1 - The Decca Years 162 - 1969" en "Anthology 2 1969 - 1999".

Op deze twee dubbel cd's staan mischien alle echte outtakes die belangrijk zijn. De geluidskwaliteit verschilt maar is gemiddeld heel goed.

"Anthology 1" begint met de tijdens de eerste Stones sessie op 26 oktober 1962 in de Curly Clayton Sounds, London, opgenomen "You can't judge a book by the cover". In het boekje staat dat Dick Taylor (later Pretty Things) bass speelt en Tony Chapman achter de drums zit . Maar daarvan ben ik niet echt zeker omdat Dick Taylor me verzekerd heeft dat hij nooit studio opnames met de Stones heeft gemaakt en dat er alleen cassette bandjes van "Little Boy Blue & The Blue Boys" opgenomen zijn (staan trouwens op het album "Out of the blues" en ook op "How Britain got the Blues").

Verder vinden we op dit album outtakes als "Honey what's wrong?", "Tell me baby", "Roadrunner", "Bright Lights", "Tell Me" (first version), "Beautiful Deliah", "Cops and Robbers", "Down in the Buttom" en nog veel meer, 49 tracks in totaal.

Anthology 2 begint met de eerste versie van "Brown Sugar", opgenomen op Keith Richards' verjaardag op 18 december 1969 met Eric Clapton op lead guitar. Verder horen we nog "Good Time Woman", "Potted Shrimps", "Cocksucker Blues", "Claudine" 1 en 2, "Hound Dog", "Criss-Cross Man", "Summertime Blues, "Got it made" en nog meer...in totaal 38 songs. Deze twee dubbel cd's maken ca 200 of meer bootlegs overbodig.

Harald
Ik heb nog twee goede dubbel verzamelaars uit de Brian Jones periode die tientallen van platen overbodig maken omdat hier bijna alle interessante outtakes in heel goede kwaliteit op staan.

"Bones and Jones" en "Understones - Bones & Jones vol. II".

Op "Bones and Jones" staan 24 songs b.v. "Stewed & Keefed", "Fanny Mae", "Andrew's Blues", de Bill Wyman song "Shades of Orange" of "Roll Over Beethoven". Interessant is de song "Citadel" die van de Satanic versie heel sterk afwijkt. Grappig is de Stones versie van de Beach Boys hit "I Get Around".

Op "Understones - Bones & Jones vol. II".staan ook 24 nummers.

Er staan op deze cd's zowel studio en alternatieve versies, demos en live opnames.

Harald
"Beat Beat Beat at the Beeb" is een 2 cd compilatie album van verschillende optredens bij de BBC die de Rolling Stones in begin van hun bestaan, 26 oktober 1963 tot 18 september 1965, gaven en deze 51 nummers geven een beeld van de vroege ontwikkeling van de band. Die geluidskwaliteit is uitstekend.

In oktober '63 begeleidden Jagger en de zijnen het R&B-fenomeen Bo Diddley. De Amerikaan moest de sessie onderbreken, omdat drummer Charlie Watts Diddley's kenmerkende Afrikaanse tromroffel niet onder de knie kreeg. Deze nummers zijn nooit uitgebracht en staan ook niet op deze dubbel cd. Het is nog onduidelijk of de BBC ze op cd zal uitbrengen. Verwacht wordt dat de Stones een hoge prijs bedingen

avatar van Thunderball
Ik ben net thuis en lees het bericht dat The harder they come niet leverbaar is, je begrijpt: ik baal als een stekker! Toch is ie vorig jaar nog opnieuw geremasterd uit gebracht, maar ik heb geen idee hoe ik aan IMP cd's kan komen (behalve dan dat ze op vage Japanse sites staan, maar daar durf ik echt geen geld aan over te maken, heb trouwens ook geen creditcard). Balen, balen, balen!!

avatar van Thunderball
Beat.....Beeb is idd een leuke verzamelaar, was niet duur en goed van kwaliteit. Eigenlijk zouden ze zo eens iets officieel moeten uitbrengen. Een paar jaar geleden was er sprake van dat de BBC in de archieven uniek matriaal van de Stones had gevonden en dat wilde gaan uitbrengen. Jagger zei toen in een interview dat ze er waarschijnlijk wel toestemming voor zouden geven..... nooit meer wat van gehoord!

avatar van Thunderball
Wat de jaren '60 betreft aan outtakes is wat mij betreft de meest interessante en mooiste uitgegeven:
de Black Box, een prachtige 3 of 4 cd box in hele goede kwaliteit van de jaren '60 tot begin jaren '70.
Een paar maanden geleden is er nog een klein boxsetje verschenen onder de titel: Rolling Stones Time Trip
met daarin een vijftal cd's en een dvd (met livebeelden vd Stones in Duitsland), deze box bevat alle belangrijke outtakes van de jaren '60 en '70, incl opname die we kennen als de Trident Mixes, Exile outtakes etc.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem nog steeds in het plastic heb zitten en dus nog niet beluisterd heb.

Harald
Die eerste pressing van de "Black Box" was een drie cd edition. Ik heb die special millenium edition (Limited numbered edition) en deze bevat een extra bonus cd, vier cd box dus. (Yellow Dog label) De "Black Box" hoort in iedere serieuse Stones bootleg verzameling. Prachtige box!

Nog een aanvulling op "Censored", deze is ook als "More Stripped" in de handel gekomen. Geluidskwaliteit en tracklist zijn er identiek, alleen heeft het een ander hoes.

Harald
Thunderball schreef:
Beat.....Beeb is idd een leuke verzamelaar, was niet duur en goed van kwaliteit. Eigenlijk zouden ze zo eens iets officieel moeten uitbrengen. Een paar jaar geleden was er sprake van dat de BBC in de archieven uniek matriaal van de Stones had gevonden en dat wilde gaan uitbrengen. Jagger zei toen in een interview dat ze er waarschijnlijk wel toestemming voor zouden geven..... nooit meer wat van gehoord!

Klopt, dat zijn die Bo Diddley sessies. Als ik me niet vergis zijn het 13 tracks.

Niet te begrijpen dat die Stones BBC sessies niet al lang officiel in de handel zijn, BBC opnames van b.v. David Bowie, Led Zeppelin, Beatles, KinKs, Small Faces zijn er al lang, ofwel niet altijd complet, al jaaren in de handel

Harald
Een van de beste Rolling Stones blues numers die tot heden niet op een officiele plaat terecht is gekomen is voor mij "Still A Fool".

Geschreven is deze nummer door "Morganfield" , "Muddy Waters" dus.

De Stones hebben een heel korte versie van deze nummer alleen een keer live gespeeld, op 27 maart 1995 tijdens hun Paradiso op treden.

Mick Jagger heeft deze nummer ook met de "Red Devils" op genomen en track 3 en 4 staan op het bootleg "The Nature Of My Game".

Die originale lange versie van "Still Fool" (10:00 min), opgenomen tussen maart en mei 1968, staat op de "Black Box".

Gast
geplaatst: vandaag om 07:09 uur

geplaatst: vandaag om 07:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.