menu
zoeken in:
avatar van musician
Ach, de vraag was een beetje, of Rabin en Wakeman al veel hadden samengespeeld. In ieder geval niet in de studio, waar de bijdragen van Waken en maatjes voor Union natuurlijk niet anders waren dan de vervolgopnamen van Anderson, Bruford, Wakeman & Howe.

In die zin blijft samenspel tussen Rabin en Wakeman als nieuwe variant uiteraard boeiend en wordt het wachten op een nieuw album van het trio.

avatar van bikkel2
Ik ben benieuwd of die plaat er gaat komen.
Als je af mag gaan op het spelplezier live - wat ik op YT heb gezien, hebben de meistro's het erg naar de zin - zou je toch denken van wel.
Anderzijds weet je het maar nooit.
Ook dit zijn leden die bij Yes speelden en het blijft een wispelturig stelletje natuurlijk.
Gevoelsmatig verwacht ik er meer van dan het groepje wat nu door gaat als Yes, die ook weer een plaat willen opnemen.
Toegeven, Steve Howe en Allan White zijn niet weg te denken Yesmembers ondertussen, maar zonder Anderson en wijlen Chris Squire, kan het toch niet meer.
En Wakeman blijft toch eigenlijk gewoon de beste toetsenist voor Yes.

avatar van vigil
Bij Queen - Queen II:

Ik begrijp dat Wilson (bij Queen?) even een veer in zijn reet moet krijgen?

Overigens worden Wilson zijn Yes remixen/remasters door de meeste Yes fans met de grond gelijk gemaakt.

avatar van glenn53
vigil schreef:
Ik begrijp dat Wilson (bij Queen?) even een veer in zijn reet moet krijgen?

Overigens worden Wilson zijn Yes remixen/remasters door de meeste Yes fans met de grond gelijk gemaakt.


Waar staat zoiets? Graag onderbouwing met feiten.

avatar van vigil
Ow jee Wilson krijgt een standje...

Dat lijkt me hier niet de juiste plek voor (zoals eerder aangegeven). Ik heb ze zelf niet gehoord (daarom geef ik ook aan "Yes fans") dus ik kan het je uit eigen ervaring niet vertellen maarrr wat ik hoor is dat essentiële gedeeltes worden weggelaten. Details naar voren worden gehaald en uitvergroot waardoor het uit de context wordt gehaald en dat soort zaken.

Ik ga het meemaken met MC! Een paar Tull remixes bevallen me wel iig

avatar van glenn53
Niet zo kinderachtig. Je mag altijd kritiek hebben, maar doe dit dan met onderbouwing.

avatar van kaztor
Vreemd. Op het Steve Hoffman-forum worden voor zover ik weet de Rhino remasters van Yes gekruisigd en de Wilson-mixen met gejuich onthaald. Nou weet ik best dat dat forum niet het laatste woord heeft, maar toch opmerkelijk.

avatar van musician
Ik heb tegen geen van beiden wat.

De Wilson mixen geven een nieuwe dimensie aan een bestaand en bekend album. Dat wordt haast ervaren als nieuw Yes werk met een geweldige geluidskwaliteit en daar krijg je de handen wel voor los.

avatar van Leptop
Mee eens. De Rhino masters zijn sowieso goed. Wilson gooit er een nieuwe dimensie tegenaan.

Afgelopen voorjaar zag ik in Vredenburg, Utrecht de formatie ARW: Anderson, Wakeman, Rabin met twee prima aanvullende musici (bas, drums). Een fantastisch, energiek, en vocaal-instrumentaal tot in de puntjes verzorgd concert, met zowel ernstige als humoristische kanten. Als je dat vergelijkt met de pastiches die "YES" de afgelopen jaren heeft uitgep00pt, dan weet ik wel wie zich de fakkeldrager mag noemen hoor.

Ik vind het een beetje zielig voor Jon Davison, de vervanger van The Real Thing. Hij heeft geen geweldige zangstem, maar doet het toch aardig voor een coverband. Maar wie in de aanmerkelijk grotere schoenen van zijn voorganger gaat staan (en diens stem, haardracht en kleding kopieert) moet niet raar opkijken als "sommige" fans bij vergelijking minder positief uit de hoek komen.

In 2017 werd YES ingevoerd in de "Rock 'n Roll Hall of Fame", een nogal commercieel instituut dat een paar jaar geleden nog tegen progrock was maar nu eindelijk heeft toegegeven dat YES toch ook best een leuk bandje was. Gelukkig telde de line-up op het podium, helaas zonder Squire die is gaan hemelen, onderling een prima verstandhouding. Waarbij Steve Howe weliswaar een prekerig toontje aansloeg, en Wakeman een standup-comedian bleek.

Alles (ook het genoemde Utrechtse concert) op YouTube te nagenieten.

avatar van bikkel2
"Gelukkig telde de line-up op het podium, helaas zonder Squire die is gaan hemelen, onderling een prima verstandhouding."

Nou Steve Howe en Jon Anderson hadden geen oogcontact. Er is nog een hoop oud zeer sinds Jon ongewild vervangen werd.
Wakeman zijn optreden als Stand Up Comedian was het hoogtepunt.


avatar van FrodoK
Gaaf, deze!


Gast
geplaatst: vandaag om 03:25 uur

geplaatst: vandaag om 03:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.