menu
zoeken in:

avatar van Poles Apart
"I'll Stand By You Always" - onuitgebracht nummer geschreven voor de eerste Harry Potter film.

avatar van vielip
Ik had al eens iets gelezen over het nummer. Nu pas lees ik dat het al uit 2001 is. De periode in aanloop naar The rising dus. Tsja, ik vind het wel een oké nummer maar het gaat me te lang door op het eind. Daar had een minuut vanaf gemoeten. Dan had het meer impact gehad denk ik.

avatar van corn1holio1
Qua melige titel kan dat wel tellen.

avatar van iggy
Een bietje Brain Addams achtige titel en refrein.

avatar van Brunniepoo
Ik kwam er bij toeval achter dat cd's en downloads via live.brucespringsteen.net - Bruce Springsteen Live MP3 Downloads FLAC Downloads Live CDs momenteel fors goedkoper zijn. Doe er je voordeel mee, ik heb zelf net zes downloads gekocht.

Bij Bruce Springsteen & The E Street Band - Live/1975-85:

Pas een paar dagen geleden een nieuw juweeltje ontdekt, live in Tampa ( 3/23/12 ) heeft een uitvoering van American Skin ( 41 Shots ) die al je voorstellingsvermogen te boven gaat en qua intensiteit de absolute top scheert.

avatar van itchy
https://pitchfork.com/news/bruce-springsteen-announces-new-album-western-stars/

Over dit album heb ik meer high hopes dan zijn vorige, afgaande op de beschrijving:

“This record is a return to my solo recordings featuring character-driven songs and sweeping, cinematic orchestral arrangements,” Springsteen says in a press release. “It’s a jewel box of a record.”

OK Bruce, je legt de lat nu hoog. De hoes is alvast spuuglelijk, met hetzelfde bruinfilter dat veel van zijn recentere plaathoezen teistert:
https://media.pitchfork.com/photos/5cc0edc7152fd507cc6e1ab8/master/pass/WS_FINAL_COVER%20(1)%20(1).jpg

avatar van vielip
itchy schreef:


Over dit album heb ik meer high hopes dan zijn vorige, afgaande op de beschrijving:



Ik (nog) niet! Maar goed, we gaan eerst maar eens luisteren..


avatar van vielip
Ik las het een paar dagen terug. Geweldig nieuws!


avatar van Juveniles
geen Racing in the streets??? Oei...

avatar van Renoir
Misser! En wel het niet zo bijzondere Gypsy Biker...

avatar van vielip
Renoir schreef:
Misser! En wel het niet zo bijzondere Gypsy Biker...


Pardon?!? Eén van zijn beste nummers uit de afgelopen 25 jaar wat mij betreft. Maar ben het met je/jullie eens dat het een discutabele lijst is...

avatar van west
Juveniles schreef:
geen Racing in the streets??? Oei...

Ha, ha! Wat een grap! Minstens - en dan begin ik voorzichtig - top 10 lijkt mij.

avatar van Rogyros
vielip schreef:
(quote)


Pardon?!? Eén van zijn beste nummers uit de afgelopen 25 jaar wat mij betreft. Maar ben het met je/jullie eens dat het een discutabele lijst is...
Elke lijst is natuurlijk discutabel. Behalve mijn eigen lijst dan...

avatar van vielip
Ik bedoel maar!

avatar van Rogyros
Twee van mijn grote helden samen. Bruce Springsteen en Eddie Vedder zingen in Australië samen Highway To Hell. Tom Morello is er ook bij, maar gelukkig verpest hij het feestje niet.

Ik zag hem voorbij komen op nporadio2.nl.
Highway to Hell - Bruce Springsteen (w Eddie Vedder & Tom Morello) - Brisbane Ent Centre - 26-2-2014 - YouTube


avatar van Ataloona
Muzikaal geen verkeerd nummer (al moet ik 'm vaker beluisteren alvorens ik een mening vorm), maar bij het zien van de albumtitel- en hoes krijg ik nogal een ''High Hopes-erlebnis''. De hoes doet wat goedkoop aan; de titel had een film van Hallmark niet misstaan; 3 oudere nummers zonder eerdere studio-release die bij de fans via live-opnames al bekend zijn; misschien nog een cover, etc. Hopelijk heb ik het mis, maar ik houd mijn hart toch een beetje vast. Zeker nadat hij juist zo sterk terugsloeg met Western Stars.

avatar van Deranged
Als je weinig geldingsdrang voelt nog en gewoon zin hebt om wat te musiceren met je maten.

avatar van Poles Apart
De hoes doet me een beetje aan deze denken. Meer iets voor een Peter Beense/Frans Duijts album.

avatar van vielip
Ben nog niet zo heel erg ondersteboven van het nummer eerlijk gezegd. Het doet me qua melodielijnen in de zang meer dan eens denken aan Kingdom of days. Behoorlijk laidback dus. Lekker niets aan de hand deuntje. Wel gelijk de E Street sound weer terug gelukkig. Wat was ik daar aan toe zeg na de (in mijn ogen en oren niet zo geslaagde) Broadway en Western stars uitstapjes. Ik ben benieuwd naar de rest van het album. Hopelijk staan er genoeg nummers tussen met wat meer pit en vuur dan dit Letters to you. We zullen zien...

avatar van itchy
Na een paar keer luisteren vind ik dit geen geweldig nummer. Ik ben bang dat de lat veel minder hoog lag dan bij Western Stars. Mooi praatje over live in de studio maar ik hoor het er totaal niet aan af. Daarnaast vind ik de video een zeldzaam staaltje zelfverheerlijking. En dan die kliekjes.... Waarom die drie stokoude nummers? Dat riekt toch een beetje naar gebrek aan inspiratie (net als op High Hopes). ik kijk er nog niet echt naar uit. Maar dat komt ook door de Heel Erg cheesy titel!

De albumhoezen van Bruce zijn al een hele tijd vreselijk (eigenlijk heb ik na Tunnel Of Love geen fatsoenlijke hoes meer van hem gezien, alleen die van Wrecking Ball kon er mee door) maar deze hoes is wel uitzonderlijk lelijk.

Nou, met zo'n instelling kan het alleen nog maar meevallen

avatar van ArthurDZ
Ach, ik vind 'm wel leuk eigenlijk. Zolang de hele plaat maar niet in deze stijl is, ben ik tevreden

avatar van vielip
itchy schreef:

eigenlijk heb ik na Tunnel Of Love geen fatsoenlijke hoes meer van hem gezien


Nee dát was een geweldige hoes!

avatar van itchy
vielip schreef:
(quote)


Nee dát was een geweldige hoes!

Het was in elk geval de laatste hoes waarover geen bruinwaas zat/er uitzag of het niks mocht kosten/er uitzag of het door de stagiair was gemaakt.

avatar van vielip
Ieder z'n ding. Ik vind de hoezen van zowel Wrecking ball, Magic en High hopes in ieder geval mooier dan die van Tunnel of love.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Dat hij terug grijpt naar drie fan-classics uit begin jaren 70 doet zowel vrezen als intrigeren. Ik ben benieuwd hoe If I Was The Priest en Songs Of The Orphans anno 2020 klinken.

De nieuwe single zou het niet tot Bossmeter schoppen, denk ik. Het intro is aardig evenals het Springsteeniaanse orgeltje. Ergens mis ik de sax van Jake Clemons al had dat voorspelbaar geweest. Hopelijk straalt van de andere nummers meer urgentie af.
Voor zowel clip als hoes geldt: als je de larger than life status van Bruce Springsteen & The E Street Band hebt mag je wel aan zelfverheerlijking doen. Datzelfde geldt trouwens voor The Rolling Stones. Samen met wellicht Bob Dylan, Paul McCartney en Neil Young zijn ze de laatste der dinosaurussen. Levende legenden.

Bovenal ben ik blij: nieuw werk met The E Street Band na het sombere navelstaren van de afgelopen jaren.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:11 uur

geplaatst: vandaag om 04:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.