menu
zoeken in:
avatar van Deren Bliksem
bikkel2 schreef:

For the time being had ik gewoon voor een zanger gegaan die in een tribute AC/DC zingt.


Ja, die heeft ook auditie gedaan he. Dikke 20 nummers met hun gespeeld, maar uiteindelijk dus gekozen voor Axl.

buizen
trebremmit schreef:
Liever een boerenknecht dan een clown.

Ik zou er in ieder geval geen kaartje voor kopen.

Dat was al bekend dat jij er geen kaartje voor zou kopen, door een andere zanger zou AC/DC nu 'meer als een coverband' klinken en jouw advies is zelfs dat de band er maar helemaal mee op moet houden.
Gelukkig m.b.t. dat laatste gaat de band daar nog altijd zelf over en heeft men na diverse audities gekozen voor Axl als komende vervanger.

avatar van trebremmit
Dat was mij advies helemaal niet, ik zei houd er na de tour maar mee op.

buizen
trebremmit schreef:
Het was zelfs net bij het nieuws op radio 1.

Nou zijn er natuurlijk best veel mensen financieel afhankelijk van zo'n tour, dus ik kan het me wel voorstellen. Maar aan de andere kant is AC/DC natuurlijk ook Johnson en die lijkt me niet te vervangen. Na de tour er maar mee ophouden lijkt me het beste.

Schreef jij.
Oh, "na de tour" ..
Blijft eenzelfde advies.

avatar van trebremmit
Ja klopt dus nu een echt goede vervanger zoeken en er na de tour me ophouden.
Maar goed, vraag me af of de fans dit wel pikken, het is hetzelfde als een Nirvana die verder gaat met de zanger van Nickelback.

avatar van trebremmit
Johnson is trouwens met een verklaring gekomen en ze hebben geen ruzie en hij is er ook niet uitgezet. Hij blijft ook studiowerk inzingen.

nu.nl

buizen
trebremmit schreef:
... het is hetzelfde als een Nirvana die verder gaat met de zanger van Nickelback.

??
Angus Young = AC/DC.
Daarvoor: Angus Young + Bon Scott = AC/DC. Maar ook Bon Scott is 'gewoon' vervangen door een andere zanger destijds (hoe moeilijk dat natuurlijk ook was).

Jij labelt veel te veel Brian Johnson als totaal onvervangbaar AC/DC lid en adviseert de band ("na de tour") ermee op te houden. Ook zeg je dat de rockzanger Axl Rose 'staat tot' AC/DC vergelijkbaar is met de zanger van Nickelback 'staat tot' Nirvana: ridicuul.

Pas als Angus Young op een of andere manier zou uitvallen zou daar het moment zijn te stoppen met de band.

avatar van trebremmit
Wel als ze met Axl verder gaan, dan zou ik ze echt adviseren er mee op te houden.

Maar johnson blijft dus studiowerk inzingen, dat wist ik eerst nog niet, dan moeten ze nu alleen nog een goede zanger voor optredens vinden.

buizen
Ja je praat er mooi omheen, nu is het weer alsof je alleen zou adviseren te stoppen als ze verder zouden gaan met Axl Rose maar jouw mening en advies was overduidelijk dat Brian Johnson onvervangbaar is (want hij 'is AC/DC') en 'de fans zouden het vast niet pikken' dat er een andere (welke andere dan ook) zanger zal komen dus nu even de tour afmaken met een vervanger en daarna stoppen met de band.

In het metalfanbericht staat helemaal niet dat Johnson studiowerk 'dus blijft inzingen', er staat dat artsen hebben gezegd dat ie dat (nog wel) zou kunnen doen en dat Johnson dat ook wel zou willen, er staat niets over of AC/DC en Johnson er samen uit zijn over dat ie dat ook gaat doen.
Ik denk niet dat we Johnson nog horen op een toekomstig studio-album van AC/DC, en dat de band voorlopig gewoon blijft bestaan, met een andere zanger.
AC/DC | News - acdc.com

avatar van trebremmit
Ik houd er over op buizen, je leest maar wat je wilt.Refunds for all ACDC Fans

avatar van west
buizen schreef:
Ja je praat er mooi omheen

Jij praat er mooi omheen: jij hebt AC/DC met Brian Johnson live nog nooit gezien buizen. Je weet duidelijk niet waar je het over hebt.

buizen
west schreef:
(quote)

Jij praat er mooi omheen: jij hebt AC/DC met Brian Johnson live nog nooit gezien buizen. Je weet duidelijk niet waar je het over hebt.

Dat is al de tweede keer dat je beweert dat ik AC/DC nog nooit live heb gezien. Wonderbaarlijk, hoe kom jij aan die info. Ik zeg toch ook niet dat jij bepaalde bands nog nooit live hebt gezien?
Vrijwel alle (zeer) grote hardrock- en metalbands heb ik meermalen live gezien. Alleen Van Halen, Deep Purple, Thin Lizzy (met Phil Lynott, zonder wel) en Rush helaas nog nooit. En misschien vergeet ik er eentje, dat zou kunnen, maar de grote lijn is dat alle tophardrockbands live zijn gezien en natuurlijk ook AC/DC!.
AC/DC met Brian Johnson heb ik in Arnhem eind jaren '80 gezien en begin jaren '90 als headliner op het Monsters of Rock festival in Mainz. Het 'dak ging eraf', uitstekende liveband, ook met Johnson. Kiss is live ook zo'n goede band en ook meermalen gezien in die periode.

Er wordt hier heel negatief over Axl Rose als zanger bij AC/DC gedaan. Trebremmet adviseert de band gewoon te stoppen want het is zonder Johnson geen AC/DC meer.
Hallo: de band zelf heeft audities georganiseerd, er zijn vele kandidaten voorbij gekomen en AC/DC heeft voor de strot en performance van Axl gekozen. Maar de beste stuurlui aan wal hier spreken over 'musical' en 'een lul' etc. etc. en dat de band maar moet stoppen (!).
Mijn mening is dat AC/DC wat was 'ingedut' qua liveperformances (altijd hetzelfde) en dat Axl een nieuwe impuls zou kunnen geven. Maar west interpreteert dat 'ingedut' en 'boerenknecht' meteen als dat Johnson geen ass zou kicken en in één moeite door dat ik AC/DC ('dus') nog nooit heb zien optreden. Tja.
Zonder Angus Young is het geen AC/DC meer zonder Brian Johnson zeker nog wel.

En dan wordt ook nog beweerd dat Brian Johnson komende AC/DC studioalbums gaat inzingen: dat staat er helemaal niet in de nieuwsberichten, het wordt niet goed gelezen en dat wordt niet toegegeven en dan lul ik er mooi omheen of er wordt maar gestopt met de discussie. Yeah right.
Maar ik houd er inderdaad ook over op nu.

avatar van Eddie
Misschien trap ik hier mensen op hun ziel, maar wat ik gehoord heb van AC/DC met AXL klinkt gewoon rete goed. Ik begrijp heel erg goed dat dit voor de fans een domper is. Ik moet er ook niet aan denken om Iron Maiden met een andere zanger dan Bruce te zien (al is die nog zo goed). Maar heel objectief gezien is wat ik van Axl met AC/DC heb gehoord beter dan wat ik de laatste tijd hoorde met Brian Johnson. Axl Rose is gewoon een goede zanger, los van het feit of je van zijn stemgeluid houd. Toegegeven dat ik het nog nooit 'echt' live heb gezien en het moet doen met Youtube beelden en een aanta; DVD's die ik van AC/DC heb.

avatar van iggy
bikkel2 schreef:

Axl druist tegen alles in wat AC/DC is, namelijk nuchtere hardwerkende rockers, die de fans hoog hebben zitten.
Axl staat garant voor humeurigheid, zoeken naar problemen, showbizz en vooral een hoog "ik gehalte."


Het klopt natuurlijk als een bus wat Bik hier schrijft.
AC/DC is natuurlijk wel een band die bij uitstek weet om te gaan met het verliezen van bandleden. Voorbeelden zat.
johnson vind ik wel degelijk vervangbaar. Wat dat betreft ben ik het zeker met buizen eens.Gezien de leeftijd van de AC/DC mannen mag je ook wel stellen, waarom er niet mee ophouden? Maar blijkbaar zit in Angus een vuur dat niet te blussen is.
Johnson zijn rol is in feite al jaren geleden enorm beperkt geworden. Sinds The Razors Edge (1990) worden zijn texten niet meer op prijs gesteld. En dan neem je een zanger zijn persoonlijkheid af. Blijkbaar vonden/vinden de Young broers dat zij dat beter kunnen.
Persoonlijk vind ik Brain zijn geblaat live niet om aan te horen. En ja ik heb de band meerdere keren gezien. Niemand verstaat die vent. Zelfs Angus heeft er meerdere keren grappen over gemaakt. Als podium persoonlijkheid vind ik hem zeeer beperkt. Zeker als je dat verglijkt met Bon Scott. Wat mij berteft dus zeker vervangbaar.

buizen
De lieden zoals bikkel2 (sorry bikkel, haha) die niet verder komen dan die aloude 'enfant terrible'-schets van Axl kennen hem helemaal niet. Nog nooit ontmoet. Maar weten precies al hoe het niks gaat worden anno Axl 2016.

Iemand als bijv. Michael Monroe of Sam Yaffa kennen Axl beter. Monroe is een persoonlijke vriend, ze doen ook vaak zat iets samen, bijv. bij elkaar on stage.
Monroe praat altijd zeer positief over Axl Rose. En er zijn er meer die dat doen uit de musicbusiness.
Reken maar dat er door AC/DC duchtig is gesproken over afspraken en gedrag. Axl moet gewoon een kans krijgen, hij wil beter en serieuzer en AC/DC biedt hem die kans.
Komt wel goed.
De mopperaars en sceptici nu zullen nog versteld staan van hoe mooi het gaat worden straks live.

Kinderachtig om hier dan ook nog met een link te komen van een bericht over het feit dat sommige fans hun ticketgeld terug zouden willen omdat zij destijds bij aankoop nooit de bedoeling hadden om een Axl/DC te zien.
Want daar staan tienduizenden tegenover die juist nu Axl Rose gaat zingen extra graag naar de komende AC/DC tour zouden willen.

avatar van iggy
Ach kom op buizen. Rose is een grote LUL.

avatar van bikkel2
Ik kan te weinig zeggen over Johnson als peformer.
Ik heb wel eens een dvd gezien en de man doet geweldig zijn best.
Als zanger lijkt het te passen, maar het blijft zangtechnisch behelpen.
Meer dan krijsen is het eigenlijk niet.
Bon Scott was beter, in alle opzichten eigenlijk wel.
Met Rose haal je iemand binnen die ook krijst
( so far so good) maar ook nog eens een attitute mee brengt waar ik in ieder geval niet gecharmeerd van ben.
Maar er gaan zoveel verhalen in de rondte, dat het eigenlijk niet echt overzichtelijk is.
Axl is vermoedelijk binnen gehaald voor het restand van de tour.
Wat er hierna gebeurd is gewoon afwachten.

buizen
Misschien was ie dat vaak. Maar zeker niet 24/7, dat is niemand en het gaat nu om de toekomst dus wat een manier om ook daarover alweer te spreken als dat ie zo vreselijk zou zijn, iggy.

buizen
bikkel2 schreef:

Maar er gaan zoveel verhalen in de rondte, dat het eigenlijk niet echt overzichtelijk is.

Nee, dat (onoverzichtelijkheid) wordt er hier van gemaakt, door 'zoveel verhalen' (hier).

Nieuwsfeiten:
. Axl wordt zanger komende tour
. Johnson zou nog best studioalbums in willen zingen, zijn doktoren zeggen ook dat dat best nog wel kan (grote live stadionoptredens niet meer).

Maar hier wordt ervan gemaakt dat de band maar beter kan stoppen, dat mensen 'nooit een kaartje zouden kopen' voor een AC/DC-show met Axl, dat het niks wordt met Axl en dat ie trouwens sowieso een vreeslijk mens is, dat Brian Johnson de komende studioalbums van AC/DC gaat inzingen en tegen mij wordt gegild: "Jij hebt AC/DC nog nooit live gezien!!".
Man man.

Ik ga een plaat van (de prille) XTC opzetten, dat lijkt me veel verstandiger.

avatar van bikkel2
Denk om je hart kerel !

Veel plezier met XTC.
Ga je een hoop plezier aan beleven.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik heb geen kaartjes voor AC/DC binnenkort, ik heb er nooit om gezocht want ik heb ze al eens gezien in Gent Expo, vele jaren geleden. Ook ik heb mijn bedenkingen bij de keuze voor Axl Rose, die ik overigens ook eens live heb gezien met Guns 'N' Roses op Werchter, ook vele jaren geleden. Zowel AC/DC als Guns 'N' Roses waren buitengewoon goed.

Ook ik vind Mr. Rose een zakzeiker van een vent (West-Vlaams voor oelewapper) die graag op zich laat wachten en dan denk ik... Hij zal bij AC/DC zingen, hij zal bij Angus Young niet moeten afkomen met vedettenallures... Het voordeel van de twijfel krijgt hij van mij.

Oh ja, in Het Laatste Nieuws zou Brian Johnson het volgende hebben gezegd: AC/DC-frontman Brian Johnson spreekt voor het eerst over "donkerste dag" - HLN.be .

Edit: bericht staat ook op de website van AC/DC.

avatar van west
buizen schreef:
(quote)

Dat is al de tweede keer dat je beweert dat ik AC/DC nog nooit live heb gezien. Wonderbaarlijk, hoe kom jij aan die info. Ik zeg toch ook niet dat jij bepaalde bands nog nooit live hebt gezien?...
AC/DC met Brian Johnson heb ik in Arnhem eind jaren '80 gezien en begin jaren '90 als headliner op het Monsters of Rock festival in Mainz. Het 'dak ging eraf', uitstekende liveband, ook met Johnson....

Mijn mening is dat AC/DC wat was 'ingedut' qua liveperformances (altijd hetzelfde) en dat Axl een nieuwe impuls zou kunnen geven. Maar west interpreteert dat 'ingedut' en 'boerenknecht' meteen als dat Johnson geen ass zou kicken en in één moeite door dat ik AC/DC ('dus') nog nooit heb zien optreden. Tja.

Nou heb ik dus een duidelijke reactie van je, bedankt. Nu blijkt dus wel dat jij AC/DC inderdaad deze eeuw niet gezien hebt. Ik kan je vertellen dat hun live optredens totaal niet waren ingedut, zoals jij zegt. De laatste die ik zag was vorig jaar op de Hockenheimring voor 100.000 man: subliem! Absoluut geweldig.

buizen
west schreef:
(quote)

Nou [..] heb ik dus een duidelijke reactie van je, bedankt. Nu blijkt dus [..] wel dat jij AC/DC inderdaad deze eeuw niet gezien hebt. Ik kan je vertellen dat hun live optredens totaal niet waren ingedut, zoals jij zegt. De laatste die ik zag was vorig jaar op de Hockenheimring voor 100.000 man: subliem! Absoluut geweldig.

Jij hebt al die tijd klip en klare en duidelijke reacties van mij gehad. Maar jij wou er niets van weten.
Natuurlijk is een AC/DC optreden nooit letterlijk 'ingedut' (je kijkt niet naar slapende muzikanten ofzo) maar er kon wel wat meer pit in. Pit die Axl heel goed kan brengen. Dat ziet alleen een geoefend en doorwrocht hardrockbandliveoptredensbezoeker zoals ik, iemand die al een tijdje meedraait zeg maar, en niet iemand die soms eens naar AC/DC gaat, al is het dan in deze eeuw, zoals jij.


(afbeelding)

avatar van west
Sometimes It Snows In April buizen

buizen
Ach, zat wat te ouwehoeren, west.

avatar van west
Maakt niet uit hoor buizen.

buizen
west schreef:
Maakt niet uit hoor buizen.

Ok , west, vooral "Dat ziet alleen een geoefend en doorwrocht hardrockbandliveoptredensbezoeker zoals ik, iemand die al een tijdje meedraait zeg maar.."was natuurlijk nogal bizar, haha. Wou het ook weghalen (meestal erg vroeg op) maar ja.. site-troubles dus te laat nu.
Have a nice day.

avatar van west
U 2 (niet de band)

avatar van rafke pafke
Ik ben nooit een fan van Johnson geweest. En Bon Scott blijft in mijn ogen één van de allerbeste rockfrontmannen ooit. De beste tijd van AC/DC ligt dus al meer dan 30 jaar achter ons.

Ik was ook heel erg sceptisch toen ik vernam dat Axl de nieuwe frontman zou worden. Maar na het horen van wat opnames van op Coachella moet ik toegeven dat ik aangenaam verrast ben. Ik heb tickets voor AC/DC op Werchter en ga nu toch wel zeker gaan. Gaat op zijn minst interessant worden

Touren met AC/DC en met Guns N Roses. Axl zal in ieder geval een hoop poen scheppen dit jaar.

avatar van jailhouserocker1
Net op nu.nl de beelden gezien van hun eerste optreden met Axl. Wat me opviel is dat ik voor het eerst in 30 jaar de tekst gewoon kan verstaan hahahaha. Voor de rest klinkt hij wat dunnetjes in vergelijking met Brian en is het een raar gezicht dat hij op het podium zit. Het klinkt zeker niet slecht, maar tis toch wel heel erg wennen.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:06 uur

geplaatst: vandaag om 14:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.