menu
zoeken in:
avatar van Hans Brouwer
Nog geen berichten bij Deep Purple. Laat ik beginnen om mijn persoonlijke Hans Brouwer Deep Purple Album Top 10 te noemen.

Hans Brouwer Deep Purple Album Top 10:
1. In Rock
2. Machine Head
3. Fireball
4. Made in Japan
5. Burn
6. House of Blue light
7. Who do we think we are!
8. Concerto for Group and Orchestra ('69)
9. Deep Purple ('69)
10. Perfect Strangers

U ziet dat de vertrouwde Deep Purple samenstelling met Blackmore, Gillan, Glover, Lord & Paice mijn voorkeur geniet. Alleen het album "Burn" (met David Coverdale en Glenn Hughes) en het album Deep Purple (met Nicky Simper en Rod Evans) weten zich een plaatsje te verwerven in mijn persoonlijke HB Deep Purple Top 10. Ik hoop dat er nog vele lijstjes mogen volgen .

avatar van Klumpie
Misschien moet je deze groep ook eens proberen Hans. Hier zit Nick Simper in en het komt aardig overeen met Deep Purple.

http://www.musicmeter.nl/artist/15522

avatar van Hans Brouwer
Beste Klumpe, ik ken Warhorse niet. Bedankt voor de tip, ik ga op zoek naar albums van deze band. Nogmaals mijn dank .

avatar van Klumpie
Ach mij vader is ook fan van Deep Purple, Led Zeppelin en die andere geweldige bands uit eind jaren '60 en begin jaren '70. En iedere keer is dan ook Warhorse onderwerp van het gesprek. Ik heb beide albums ook gehoord en het komt aardig overeen met Deep Purple en Uriah Heep.

avatar van Hans Brouwer
En Klumpie kan ik van jou dan nog een Deep Purple "top zoveel" lijstje tegemoet zien?? Of die van je vader .

avatar van Klumpie
In de toekomst komt Deep Purple nog zeker aan de beurt. Ik zal binnenkort nog eens wat albums gaan beluisteren, voor dat ik met een lijst aan kom zetten.

avatar van Klumpie
Album top 5

1. Made in Japan
2. In Rock
3. Machine Head
4. Fireball
5. Perfect Strangers

leroy*
binnenkort optreden in hellendoorn , en daar woon ik ook dus


avatar van meyer
1. Made In Japan
2. In Rock
3. Abandon
4. Shades Of Deep Purple
5. Burn
6. Fireball
7. Perfect Strangers
8. The Book Of talysen
9. Machine Head
10. The rapture Of the Deep
11. Purpedicular
12. Stormbringer
13. Deep Purple
14. Who Do You Think You Are
15. The Battle Rages On
16. Banana's
...
vluchtig geplaatst...

EVANSHEWSON
Bij Deep Purple - The Battle Rages On (1993):

Hasbeens die tegen beter weten in, of om puur geldgewin verder aanmodderen, méér is het niet.

Ik verlang naar hun hoogtijdagen van pakweg tussen 1969 en 1976, maar die platen heb ik, dus ik zeur niet verder.

Ik laat deze kelk wijselijk aan me voorbijgaan...

avatar van Bluebird
EVANSHEWSON schreef:
Hasbeens die tegen beter weten in, of om puur geldgewin verder aanmodderen, méér is het niet.

Een uitspraak, elke serieuze rockliefhebber onwaardig, en getuigend van een conservatieve oogkleppenmentaliteit. Ik had je iets genuanceerder ingeschat beste EVANSHEWSON....

EVANSHEWSON
Ik vind, wat betreffende Deep Purple, dat ik toch geen ongelijk heb ,

Ik ben een NOG grotere Led Zeppelinfan, maar ook hun huidige livetoernee zie ik met lede ogen aan, ook de "comeback" van The Police vind ik alles behalve geslaagd te noemen, sorry, ik mag er toch mijn mening op nahouden ?

Led Zeppelin is tenminste tijdig gestopt, na Bonham's dood. Helaas bleef Deep Purple, HOE GROOTS OOK IN DE SEVENTIES, gewoon aanmodderen nadien, dat is nu eenmaal wat ik er van vind, maar hou er dan maar zelf allemaal een andere mening op na, dat is democratie, toch ???

avatar van Bluebird
Natuurlijk hoor, helemaal niks mis mee. Maar misschien is het wel een pré voor DP dat ze eigenlijk nooit zijn weggeweest, hetgeen je van Zep en The Police niet bepaald kan zeggen. Die moeten de draad weer oppakken waar ze hem decennialang geleden hebben laten liggen. Ik vind DP een stel rasrockers die van hun muziek hun leven hebben gemaakt en zonder hun identiteit te verliezen met de tijd zijn meegegroeid. Ze genieten nog steeds een enorme populariteit. En dat vind ik een enorme prestatie. En misschien ben ik net een beetje meer DP dan Zep fan zoals jij dat omgekeerd bent, dat zal er ongetwijfeld mee te maken hebben.

Van mij geen top 10, want van geen enkele popartiest heb ik zoveel schijven. Dat is slechts aan enkele klassieke componisten voorbehouden.
Ik weet niet of ik meer DP dan LZ-fan ben of andersom. Op mijn rijpe leeftijd van 43 heb ik ook geen zin om me dat af te vragen.
Zoals de meesten gaat mijn voorkeur uit naar Mark II, van juni 1969 tot juni 1973. Tot eind 1972 wisten de leden een wankel evenwicht te bewaren, waar ieder voor een groot deel tot zijn recht kwam. Tijdens de opnamen van Who do we think we are (Duitsland, oktober 1972) bleek het evenwicht onherstelbaar verstoord.
DP Mark II laat het klassieke dilemma van een rockgroep zien: rivaliteit kan een groep tot grote hoogten stuwen, maar deze ook tot de ondergan leiden.
Zonder de anderen tekort te willen doen wil ik hier getuigen van mijn liefde voor Blackmore's spel. Ik heb 15 jaar (alt)viool gespeeld, het instrument dat menselijke zang het meest benadert. Geen enkele maar dan ook geen enkele gitarist weet zijn instrument te laten zingen als Blackmore doet/deed. Hoe knap, hoe snel en hoe virtuoos ook, zijn spel is vrijwel altijd glashelder. Hij zegt zelf ergens in een interview dat dat een bewuste keus is geweest. Ik ben hem er mijn hele leven dankbaar voor. Voor zijn noten vergeef ik hem zonder aarzelen al zijn rottigheden.

avatar van Hans Brouwer
M.Nieuweboer schreef:
Zoals de meesten gaat mijn voorkeur uit naar Mark II, van juni 1969 tot juni 1973.
DP Mark II laat het klassieke dilemma van een rockgroep zien: rivaliteit kan een groep tot grote hoogten stuwen, maar deze ook tot de ondergang leiden.

De "Mark II" bezetting van DP is bij mij ook torenhoog favoriet. Naast de periode 1969-1973 zou ik ook de jaren 1984-1987 niet onvermeld willen laten omdat DP (in de Mark II bezetting) in die periode nog twee weergaloos goede albums op de markt bracht: "Perfect Strangers" en "House of Blue Light".
Het enige DP album dat niet in de Mark II bezetting is opgenomen en dat mij desondanks zeer aanspreekt is het album is het album "Burn". De samenzang tussen Glenn Hughes en David Coverdale pakt op dit album heel goed uit.
Tot slot: dat Ritchie Blackmore de beste gitarist allertijden is, staat bij mij als een paal boven water.

avatar van rudiger
Bij Deep Purple - Made in Japan (1972):

Karma_To_Burn schreef:
Blijft een klassieker dit live album! Goed live concert.. maar niet hun beste..

Wat vindt jij dan hun beste ?

avatar van Bluebird
Laat me raden.......... Last Concert In Japan?

WernerGSF
nee hoor deze!

avatar van rudiger
Bluebird schreef:
Laat me raden.......... Last Concert In Japan?

LCIJ beter dan Made In Japan ?

avatar van Bluebird
Zou toch kunnen?

Gaat tenslotte om een live album

avatar van ricardo
'Made In Japan' en 'Live in Europe' ken ik van Deep Purple wat de live albums betreft dan,en dat vind ik echt superieure live albums.Heeft Deep Purple er nog meer gemaakt dan die bij die 2 qua niveau in de buurt komen dan?

avatar van Hans Brouwer
Nee!! Er zijn (te) veel live albums van Deep Purple verschenen . "Made in Japan (1972)" echter is het onbetwiste kroonjuweel .

avatar van Bluebird
Ja hoor, er is ooit nog een cd box verschenen met alle 3 MIJ concerten die in '72 in Osaka en Tokyo zijn gegeven. Daar komt nog de dubbel cd MK3 - The Final Concerts bij die het complete MIE concert weergeeft. Verder is er nog *Scandinavian Nights* en DP *In Concert* uit de vroege MK2 periode.

avatar van ricardo
Sorry Bluebird ,maar als Hans zegt dat er 2 absolute top live albums van Deep Purple op de markt zijn gebracht, dan is dat ook zo.Hij is de DP goeroe hier vind ik en niemand anders.Ik hoef dus niet meer live albums te kopen dus van Deep Purple dan die 2 live albums die ik al heb.

avatar van Bluebird
Excusez le mot, maar je blind staren op 1 of 2 albums vind ik, om het woord nog maar eens te gebruiken, een beetje *kortzichtig*. Dus beluister maar eens de door mij genoemde albums alvorens je een voorbarig oordeel velt gebaseerd op de mening van een gedoodverfde DP goeroe. Daar lopen er meer van rond op deez' vermaledijde aardkloot. Met alle respect voor de heer Brouwer uiteraard.

avatar van rudiger
Scandinavian Nights heb ik op cd gehad , en weer snel door verkocht. Hetzelfde concert bezit ik ook op dvd , en heet Live In Concert `72-`73 .
Dit is live in Denmark 1972. De beelden zijn in 2 kleuren , zwart en wit. En het kan niet tippen aan Made In Japan.

avatar van ricardo
Dus rudiger jij vind ook dat als je Made In Japan en Made In Europe hebt,genoeg live albums hebt van Deep Purple?

avatar van Bluebird
Rudiger, dat klopt, maar het geeft een mooi beeld van de MK2 succesformule in wording. Uiteraard niet beter dan Made In Japan maar zeker zo interessant i.m.o. De overige genoemde livealbums zijn als aanschaf het meest de moeite waard vind ik, de rest wordt daardoor idd overbodig.

avatar van rudiger
Ja inderdaad ricardo, ik bezit ze allebei orgineel op cd , en wou het daar ook bij laten. Het zijn beide klasse cd`s van DP.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:00 uur

geplaatst: vandaag om 21:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.