menu
zoeken in:
avatar van Bluebird
Oh en ik zou nog bijna *Live At The California Jam* vergeten. Dan heb je ook wel alle relevante livealbums in huis.

avatar van ricardo
Rudiger, ik heb ze beiden ook org op cd, en ik heb de studioalbums van ze van de mk 2 samenstelling uit de jaren 70, de 4 klassiekers van Deep Purple zeg maar,en ik heb ook nog een verzamelaar van DP en dat vind ik org ook meer dan genoeg inderdaad.Als ik meer wil hebben van ze dan download ik het spul wel.

avatar van Hans Brouwer
Het eerste bericht bij deze Deep Purple discussie is een overzicht van de "Hans Brouwer Deep Purple top 10" , door mij geplaatst op 23 september 2006. Dat zijn de albums die je als beetje Deep Purple fan m.i. zou moeten hebben. Het live album "Made in Europe" zou je daar nog aan kunnen toevoegen. De overige, niet door mij genoemde, Deep Purple albums zijn aardig maar ook niet meer dan dat............. .

avatar van meyer
Ik deel ook de mening dat Deep Purple meer te bieden heeft dan made in japan live.

avatar van Jupilerman
Ze komen naar Suikerrock

Ticketprijs slechts 18 euro! Buitenkans lijkt me,ze komen wel relatief vaak naar België maar niet voor die prijs

Hans Brouwer schreef:
Het eerste bericht bij deze Deep Purple discussie is een overzicht van de "Hans Brouwer Deep Purple top 10" , door mij geplaatst op 23 september 2006. Dat zijn de albums die je als beetje Deep Purple fan m.i. zou moeten hebben.

Dan voldoe ik niet aan de HB-testen mag mijzelf niet als een beetje Deep Purple fan beschouwen.
Maar daarover wil ik een andere keer doorzeuren. Als 44-jarige heb ik mijn zoon van 13 natuurlijk een behoorlijke muzikale opvoeding proberen te geven. Het eerste deuntje dat hij als kleuter kon zingen was dan ook Black Sabbath' Iron Man. Toch heb ik een generatiekloof niet helemaal weten te voorkomen. Zijn favorieten zijn tegenwoordig Avenged Seventhfold (zitten heel leuke dingen tussen) en Linkin' Park (een beetje veel van hetzelfde). Maar hij moet toch bewonderend toegeven dat ene RItchie Blackmore noten uit zijn gitaar haalt die nergens anders voorkomen. De maestro maakt dus ook indruk op de generatie van de jaren 90.
Hans, hoe zit dat met jouw kroost, als je dat hebt?

avatar van Hans Brouwer
M.Nieuweboer schreef:
Hans, hoe zit dat met jouw kroost, als je dat hebt?

Mijn bloedmooie dochters van 17 en 16 jaar hebben, geloof ik, nog nooit van Ritchie Blackmore gehoord . Tja, als liefhebbende vader realiseer ik mij nu dat er aan de opvoeding van de dames nog e.e.a. valt te verbeteren . Ik zal vanavond "In Rock" maar weer eens uit de speakers laten knallen .

Misschien helpt dit filmpje - Blackmore en co spelen Highway Star nog een tikkie sneller.

http://www.last.fm/music/Deep+Purple/+videos/+1-y47mKITGWGk

avatar van ricardo
ricardo Deep Purple album top 5:
1. Made In Japan
2. Machine Head
3. In Rock
4. Fireball
5. Who Do We Think We Are

Zoals jullie zien alleen maar DP mk 2, dat is voor mij gewoon de enige echte Deep Purple, met de rest heb ik minder mee en die albums heb ik alleen maar gepindakaast liggen, mijn top 5 heb ik allemaal org in bezit.

Hoi allemaal,
ik loop pas een weekje virtueel rond te kijken hier op de site en ik dacht 'over welke band kun je beter je mening geven dan je favoriete', dus vandaar dat ik hier ben aanbeland.
Ik sluit me ook aan bij de eerdere meningen dat de MKII line-up mijn favoriete is, daarbij aangetekend dat ik ook nog niet heel veel verder ben gekomen. Pas in de zomer van 2006 begon ik met de kennismaking d.m.v. een verzamelalbum en toen ben ik maar eens verder gaan kijken en vooral luisteren. Mijn lijstje favoriete DP-albums (die ik in bezit heb) bestaat op dit moment uit:
1. Machinehead
2. In Rock
3. Fireball
4. Burn
5. 30: very best of
6. Bananas

Maar de keuze tussen Fireball en Burn was erg moeilijk, dus om alles wat niet MKII is nou zomaar als 'niet zo goed' weg te zetten gaat me wat ver. Het blijft mijns inziens nog steeds beter dan wat de meeste andere bands produceren.

Tenslotte
M.Nieuweboer schreef:
Zonder de anderen tekort te willen doen wil ik hier getuigen van mijn liefde voor Blackmore's spel. Ik heb 15 jaar (alt)viool gespeeld, het instrument dat menselijke zang het meest benadert. Geen enkele maar dan ook geen enkele gitarist weet zijn instrument te laten zingen als Blackmore doet/deed.


Toen ik dit las moest ik denken aan de solo in Wasted Sunsets. Niet de meest spectaculaire misschien, maar ik heb nog nooit een nummer gehoord waarin de zang zo naadloos over ging in een gitaarsolo als na het laatste refrein van dit nummer.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Zopas gelezen in Het Nieuwsblad: Deep Purple rockt in Antwerpen

Na de passage van Deep Purple vorig jaar op het Tiense Suikerrock, staat de rockgroep in november terug op de Belgische planken. Op 18 november treedt de band op in de Antwerpse Lotto Arena, zo meldt concertorganisator Live Nation.
Op woensdag 18 november vanaf 20 uur concerteren de hardrockers in de Lotto Arena. Tickets kosten 42 euro en kunnen vanaf zaterdag worden gereserveerd via de website proximus go for music of via het telefoonnummer 0900-2.60.60.

avatar van Mr. Rock
En een dag eerder, op 17 november, zullen ze aantreden in de HMH Amsterdam! Ik ga er zeker heen.

avatar van Bulldozer
in welke bezetting?

avatar van Zjapp
Ian Gillan (zang), Steve Morse (gitaar), Don Airey (keyboards), Ian Paice (drums) en Roger Glover (bas) veronderstel ik.

avatar van Mr. Rock
Dat is inderdaad de huidige bezetting.

avatar van Hans Brouwer
Jupilerman schreef:
Ze komen naar Suikerrock
Deep Purple komt naar Nederland. Dinsdag 17 november 2009 te Amsterdam in de HMH. Toegangskaarten zijn reeds in huis .

avatar van Mr. Rock
Deep Purple houdt maar niet op. Volgens verschillende bronnen is de band van plan om in februari 2010 te starten aan de opnames voor het nieuwe, negentiende reguliere studio-album!

avatar van Hans Brouwer
Mr. Rock schreef:
Deep Purple houdt maar niet op. Volgens verschillende bronnen is de band van plan om in februari 2010 te starten aan de opnames voor het nieuwe, negentiende reguliere studio-album!
Maar eerst komt Deep Purple op dinsdag 17 november 2009 naar de Heineken Music Hall voor een ongetwijfeld spetterend concert. Nee, Deep Purple weet inderdaad niet van ophouden. En dat is maar goed ook!

avatar van Hans Brouwer
Gisteren Deep Purple live gezien in HMH. Was het een spetterend concert? Ik heb ze beter zien spelen. Setlist was ook niet "je van het". Eigenlijk dus met een tweeslachtig gevoel de HMH rond 23.00 uur weer verlaten. Zou het soms komen omdat je niet meer mag roken tijdens een concert Ik denk het

avatar van Mr. Rock
Ik vond ze toch een heerlijke show weggeven eerlijk gezegd. Setlist vond ik goed op één puntje na: Perfect Strangers werd niet gespeeld.

avatar van Mr. Rock
Bij Deep Purple - Rapture of the Deep (2005):

Halloween schreef:
(quote)Deep Purple heeft zoveel muziek gemaakt door de jaren, maar het merendeel lijkt toch nog altijd van Machine Head, In Rock en Fireball te komen, wat ze in hun set proppen.
Helaas, albums als Perfect Stranger, House of the Blue Light, The Battle Rages On, Purpendicular, Abandon en Banans worden hierbij de vergetenheid in geblazen, en waarom spelen ze nu eigenlijk nog alleen maar Rapture of The Deep van hun nieuwe album.

En waarom steeds Perfect Strangers van de Perfect Strangers album, waarom pakken ze niet een keer Under The Gun of A Gypsy's Kiss, of waarom proberen ze niet wat nieuws en doen ze Not Responsible.
En wat dacht je van Anya of A Twist in the Tale van The Battle Rages On album, deze nummers deden het live ook zeer goed.
Waarom zijn die eruit gehaald.

En ook altijd When a Blind Man Cries, waarom niet eens een keer de super mooie Wasted Sunsets dat zou een aangename verassing zijn.


Ik hoop dat je erbij was in de HMH op 17 november, dan had je gehoord dat ze aan je eisen voor zover ik ze cursief heb gezet hebben voldaan . Perfect Strangers is eruit gehaald, Not Responsible en Wasted Sunsets werden gespeeld. Ook van de albums The Battle Rages On en Purpendicular werd een nummer ten gehore gebracht. Van In Rock werd niks gespeeld (tenzij we Black Night daartoe berekenen) en van Fireball werd naast het titelnummer het toch wel verrassende No One Came gespeeld.

Deep Purple is kennelijk toch nog wel in staat wat variatie aan te brengen .

avatar van Sweet Lucy
Sorry maar hierboven is geen quote van Sweet Lucy dus dat moet je even recht zetten en ja ik was erbij in de HMH en een dag later in de Lotto Arena. Amsterdam vond ik teleurstellend en was vooral verdrietig, ik vond het tijd worden dat ze er mee gingen stoppen. Met een beetje tegenzin de volgende dag naar Antwerpen en dat was me gvd goed. Gewoon een off day in Amsterdam en ik weer gelukkig. Leuke set inderdaad beide dagen met wat verassingen met als klapper voor mij wasted sunsets.

avatar van Mr. Rock
Het spijt me zeer maar aan die verkeerde quote kan ik nu niets meer doen. Ik hoop dat de zaak met mijn oprechte excuses is afgedaan .

Nieuwstad
Liefhebbers van de mark IV line-up hebben weer twee mooie releases om naar uit te kijken:

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

http://www.thehighwaystar.com/wp/wp-content/uploads/2010/07/sample03-02500px.jpg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MusicMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MusicMeter met je privacy omgaat.


Een bluray dvd met daarop het Tokyo '75 concert + een documentaire.


Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

http://www.deep-purple.net/features/come-taste-the-band/come-taste-the-band-2010.jpg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MusicMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MusicMeter met je privacy omgaat.


Remaster van CTTB. Dubbel cd met geil bonus materiaal.

avatar van Karma_To_Burn
Ik verwacht eigenlijk binnenkort wel weer een nieuw album van de heren, aangezien ian gillan een tijd geleden al zei dat er die ging komen wacht ik al een tijd af, denken jullie dat hij binnenkort gaat komen?

avatar van Mr. Rock
Ik hoop het van harte, als ze weer het niveau van Rapture of the Deep halen ben ik in ieder geval dik tevreden. Maar ik vraag me af of ze er wel tijd voor maken. Ze hebben nu even een korte pauze en gaan eind deze maand alweer verder met hun zeer drukke tourschema.

avatar van chevy93
Wat is een geweldige DVD van hun? Ik heb nu Deep Purple Live '72-'73, maar die is nog niet half zo goed als Made In Japan. Ook wordt er de hele tijd irritant geflitst.

avatar van bikkel2
Made In Japan is vrij uniek in zijn soort . Purple was gigantisch op dreef die avonden . Zo zullen er ook wel eens minder goede gigs bijzitten . Lijkt me lastig om beelden te vinden die vergelijkbaar zijn met het nivo van dit album . Ik vrees van niet eerlijk gezegd .
Het is niet helemaal voor niets dat Made In Japan tot 1 van de beste live albums
behoort .

Helaas was het de tijd er niet na om iets kwalitatiefs op beeld te zetten . Zou geweldig geweest zijn , Made In Japan op dvd . Wauw !

avatar van Mr. Rock
Persoonlijk vind ik ook het minder bekende Live in Montreux 2006 een aanrader. Van een andere orde dan albums als Made in Japan, maar leuk om de heren op leeftijd nog steeds uitstekend bezig te zien.

avatar van B.Robertson
California Jam is een bekende DVD-video. (Live in California '74)
Met Coverdale & Hughes in de gelederen. Prachtige uitvoeringen van Burn en Mistreated. Qua eindproductie laat men teveel beelden in elkaar overvloeien. Best wel irritant. Muziek is goed, Blackmore heeft er hier nog zin in, en sloopt gedurende Space Truckin' zijn gitaar en versterker.

Een andere ouwe videoband is Scandinavian Nights '72 waar Purple behoorlijk op dreef is. Een opname van Fireball valt wel bijzonder te noemen, en dat is het camerawerk helaas niet. Staat me iets van bij dat het niet mooi gefilmd is.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:28 uur

geplaatst: vandaag om 20:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.