menu
zoeken in:
avatar van gigage
Belachelijke countdown ( worst to best) trouwens op die site. Maar dat is nogal subjectief uiteraard.

avatar van Mr. Rock
Het lijkt erop dat er alweer een nieuwe plaat aankomt > Turning To Crime - earMUSIC - ear-music.net

avatar van ZAP!
Mr. Rock schreef:
Het lijkt erop dat er alweer een nieuwe plaat aankomt > Turning To Crime - earMUSIC - ear-music.net
Leuk, ze hebben er wel zin in. En nu kan het nog.

avatar van musician
Er wordt afgeteld, waarvoor, nu ben ik toch benieuwd. Het zal toch niet waar zijn, dat ze naar aanleiding van de klachten van Steve Morse dat hij te weinig ruimte op het vorige album, hem nu ruimte gaan geven voor soleren?

avatar van gigage
Wel typisch dat de OG 's een frontaanzicht hebben en de andere twee niet.

avatar van B.Robertson
B.Robertson (crew)
En Ian Paice lijkt als enige netjes op de plaat te staan. Haar niet in de war en/of ongeschoren.

avatar van Sweet Lucy
Bijzonder......... ben wel erg benieuwd nu. Heb mezelf derhalve maar aangemeld voor de nieuwsbrief.


avatar van ZAP!Eenzelfde item was er gisteravond te zien over 'Black Night' (NPO3), maar die kan ik online zo niet vinden. Voor de kenners geen nieuws waarschijnlijk, maar swa.

avatar van Sweet Lucy
geplaatst:
Zojuist wat eerste opnamen van DP met Simon McBride gehoord en dat beviel goed. Niet makkelijk om in Steve z'n voetsporen te treden. Het klinkt echter erg fijn, eigenlijk klinkt de hele band weer erg fijn..... Benieuwd of Simon er nog steeds staat als ze Amsterdam aandoen, al is dat niet het uitgangspunt. Steve zit echter in een heel vervelende situatie waarbij het verloop lastig is te voorspellen.

avatar van Sweet Lucy
geplaatst:
Deze week nog snel kaartjes gescoord voor Graspop via ticketswap. Morgen met m’n zoon vaderdag vieren in Dessel. Zie ik de mannen weer eens en ook nog met Simon McBride en in het gezelschap van m’n zoon. Wat wil je nog meer op vaderdag ? Daarnaast veilig gesteld dat ik alle line-ups heb gezien sinds 1984 en das ook wat waard.

avatar van Mr. Rock
Voor wie het gemist had: Steve Morse is sinds een tijdje officieel geen Deep Purple-lid meer. Hij wil zich volledig op de zorg voor zijn zieke vrouw richten. Het lijkt erop dat Simon McBride blijft en wellicht ook het volgende album gaat inspelen, waarmee begin volgend jaar een start gemaakt zou worden.

avatar van west
Voor wie benieuwd is naar de setlist vanavond, dit spelen ze laatste tijd:

Deep Purple Concert Setlist at Royal Arena, Copenhagen on October 7, 2022 | setlist.fm

Zes nummers van Machine Head dus!

Mooie zaal trouwens the Royal Arena in Kopenhagen, ik heb 'm geopend zien worden door Metallica.

avatar van west
Ik wist niet dat de mannen van Deep Purple in deeltijd werkten? Een concert van 1,5 uur waarbij de meeste bandleden regelmatig het podium verlaten voor een drankje of een massage? Vlak voor het zaallicht aan ging, ging het concert door de laatste nummers echt los. Bijvoorbeeld nog een Child In Time was toch wel leuk en gewenst geweest. Dan was het concert om half elf afgelopen (i.p.v. 22.15) en hadden de mensen om mij heen niet zo verbaasd gekeken. Is het nou al afgelopen?

Ik begrijp dat ze ook al heel lang vrijwel dezelfde greatest hits spelen, met name van Machine Head. Terwijl ze zoveel keuze uit klassiek materiaal hebben. Jammer is dat en het verklaart mij dat Ian Gillan zo routineus overkwam, hoewel hij wel goed zong. Alweer diezelfde show straalde hij uit. Even mijn kunstje goed doen en that's it.

Alles bij elkaar maken ze zich er zo toch ook wel gemakkelijk en routineus van af. Jammer is dat.
Deep Purple, Ziggo Dome 10-10-22: ***

avatar van bikkel2
Child In Time is volgens mij al heel lang uit de setlist west.
Zou ook niet rieël zijn om Gillan dat nog aan te doen.

avatar van Sweet Lucy
Over Child In Time moeten we maar een keer ophouden, iedereen die DP een beetje volgt weet dat je dat niet meer hoeft te verwachten. Ik vond de setlist ook niet echt greatest hits. Met uncommon Man, No Need To Shout en Nothing At All drie nummers van recente albums en met Anya en When a Blind Man Cries (wat werkelijk magistraal gebracht werd) toch ook nog wel iets van verassende nummers. Daarnaast heb ik erg genoten van Simon McBride als nieuweling.

avatar van B.Robertson
B.Robertson (crew)
Don Airey speelt met zijn band Child in Time wel eens en verder Ian Paice met Purpendicular, naar ik mij heb laten vertellen. Echt letterlijk genomen zou je met greatest hits ook Strange Kind of Woman, Woman from Tokyo of misschien Never Before mogen verwachten (al is de enige liveopname mij bekend van het al oudere In Concert). Ik ergerde mij eerlijk gezegd een beetje aan het intro van Simon McBride bij Uncommon Man en de sologitarist van Jefferson Starship maakte meer indruk op mij. Gelukkig werden de toetsen/gitaar-duels relatief kort gehouden en kregen we toch maar mooi Tulpen uit Amsterdam van Don Airey te horen. Alhoewel de man alle registers opentrok en zijn spel bijzonder interessant om te volgen was op het beeldscherm, heeft hij toch niet zo'n elegante uitstraling als Jon Lord. When a Blind Man Cries vond ik overigens (ook) het hoogtepunt.

avatar van west
Sweet Lucy schreef:
Over Child In Time moeten we maar een keer ophouden, iedereen die DP een beetje volgt weet dat je dat niet meer hoeft te verwachten. Ik vond de setlist ook niet echt greatest hits...

Ik schreef dan ook: 'Bijvoorbeeld' Child In Time. Mijn punt was dat ze nog makkelijk één (langer) nummer of twee nummers hadden kunnen/moeten spelen. Het lijkt me toch iets waar meer mensen zich in kunnen vinden?

Zeker 10 van de maar 15 nummers spelen ze al jarenlang. Daar zit weinig afwisseling in: het zijn steeds dezelfde 'greatest hits'. Dat komt wat gemakzuchtig en routineus over en dat zag je helaas ook terug, zeker bij Gillan. Dat was mijn andere punt.

En daardoor viel het geheel mij toch wat tegen. Dat had ik niet verwacht, zeker niet omdat ze natuurlijk wel sterk spelen en veel goede songs en albums hebben.

avatar van Mr. Rock
B.Robertson schreef:
en kregen we toch maar mooi Tulpen uit Amsterdam van Don Airey te horen


Ook dit is overigens een routineklusje geworden. Ik ben bij alle concerten van Purple in Nederland geweest sinds 2009 en élke keer komt dat Tulpen uit Amsterdam weer voorbij in de keyboardsolo. Ook hier geldt: verzin eens iets anders.

avatar van gigage
Hij speelde tulpen uit Amsterdam al bij Gary Moore op Pinkpop begin jaren 80

Gast
geplaatst: vandaag om 21:12 uur

geplaatst: vandaag om 21:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.