menu
zoeken in:
avatar van Hans Brouwer
bikkel2 schreef:
Helaas was het de tijd er niet na om iets kwalitatiefs op beeld te zetten . Zou geweldig geweest zijn , Made In Japan op dvd . Wauw !
Bekijk "Scandinavian Nights-Live in Concert 1972-73"!!

Beschrijving:
In 1972, British hard-rock band Deep Purple launched a massive world tour in support of their landmark proto-metal album MACHINE HEAD. This concert film captures two stops on the MACHINE HEAD tour, both featuring the classic lineup of guitarist Ritchie Blackmore, singer Ian Gillian, keyboardist Jon Lord, bassist Roger Glover, and drummer Ian Paice. Filmed in black and white on March 1, 1972, in Copenhagen, Denmark, by Danish national radio and television, the first performance boasts the only time this lineup was ever captured on film for a full-length concert. It has never before been screened in its entirety. The second performance, filmed in color in May 1973 in New York City for the IN CONCERT television series, marks the only recorded footage of that same lineup performing their classic "Smoke on the Water." Together, the two concerts make for a historic document of one of the most important bands in the hard-rock canon.

Stijn_Slayer
Ze komen naar Gelredome. 69 euro excl.

Zoveel is Deep Purple allang niet meer waard. Luister bijv. eens naar Gillan's hoge uithalen op 'Highway Star' tijdens de tour van 2010. Klinkt nergens naar.

avatar van Hans Brouwer
Stijn_Slayer schreef:
Ze komen naar Gelredome. 69 euro excl. Zoveel is Deep Purple allang niet meer waard.
Geen poep praten Stijn.... Deep Purple komt dit najaar inderdaad naar Arnhem, met in hun kielzog, een echt Duits symfonie orkest. Wat ik gelezen heb is dat alle Deep Purple klassiekers, met symfonische ondersteuning van het orkest, gespeeld gaan worden. Als dat geen € 69 waard is Het is voor niets! Deep Purple is zowiezo altijd minstens € 69 waard .

Stijn_Slayer
Gillan is Gillan niet meer. Geen Blackmore, geen Lord.

Dat is voor mij geen Deep Purple. Het échte Deep Purple in hun jonge jaren was voor mijn part 100 euro waard, maar deze oldiesband laat ik graag aan me voorbij gaan.

avatar van Edwynn
Gillan was in 1984 het grootste gedeelte van zijn stem al kwijt. Lord en Blackmore zou ultiem gaaf zijn. De smaakmakers van Deep Purple. Maar dat is een utopische gedachte denk ik.

Voor Hughes en Coverdale zou ik ook mijn nest wel uitkomen. Dat is net zo'n utopische gedachte trouwens.

avatar van Mr. Rock
Je betaalt ook een beetje voor de historische waarde natuurlijk he, Deep Purple is een levende rocklegende. Gillan is tegen die tijd 66 dus ik vergeef het hem wel als niet ieder nootje er even zuiver uit komt als in de jaren zeventig. De muziek blijft geweldig en is voor mij genoeg reden om richting Arnhem te gaan.

avatar van Hans Brouwer
Mr. Rock schreef:
Je betaalt ook een beetje voor de historische waarde natuurlijk he, Deep Purple is een levende rocklegende. De muziek blijft geweldig en is voor mij genoeg reden om richting Arnhem te gaan.
Dat bedoel ik .

avatar van Sir Spamalot
Volgens www.metalfan.nl: Deep Purple werkt aan nieuw studio-album

Samen met Led Zeppelin en Black Sabbath stond Deep Purple aan de wieg van hard rock en heavy metal. Als enige van die drie dinosaurussen is Deep Purple, ondanks talloze line-up wijzigingen, nog steeds actief. Inmiddels is het echter bijna zes jaar geleden dat we voor het laatst een studio-album met nieuw materiaal mochten verwelkomen. In een interview met QMI Agency heeft bassist Roger Glover aangegeven dat dit mede komt doordat tegenwoordig nog maar weinig cd's verkocht worden. Hij geeft toe dat er binnen de band discussies zijn gevoerd over de vraag of ze nog een nieuwe plaat moeten opnemen, omdat er geen geld aan te verdienen valt.

Glover vindt zelf echter dat Deep Purple een albumband is en platen moet blijven maken, zelfs als het ze geld kost, omdat dat nu eenmaal is wat ze doen. Een album is voor hem alsof je een moment in de tijd vastlegt, en bij een groep met een geschiedenis als van Deep Purple hebben zulke momenten een grote betekenis. Blijkbaar heeft de bassist al zijn bandmakkers van die visie kunnen overtuigen, want volgens Glover werkt het gezelschap inmiddels toch aan een opvolger van Rapture Of The Deep (2005). Eerst gaan ze echter nog met een orkest op tournee. Op 29 juli staat Deep Purple op het Suikerrock-festival in het Belgische Tienen en op 2 december in Gelredome (Arnhem).

Stijn_Slayer
Voormalig toetsenist Deep Purple heeft kanker | nu.nl/muziek | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

AMSTERDAM – Toetsenist Jon Lord, die vooral bekend is van zijn werk met Deep Purple, heeft kanker. “Ik wil dat al mijn vrienden, volgers, fans en medereizigers weten dat ik vecht tegen kanker en dat ik daarom optreden een halt toe roep”, aldus Lord.
Dat schrijft de muzikant op zijn eigen website.

“Ik zal natuurlijk door blijven gaan met het schrijven van muziek – in mijn wereld moet dat gewoon deel uit maken van mijn therapie – en ik verwacht volgend jaar in goede gezondheid weer terug te zijn.”


Jon Lord was van 1968 tot en met 1976 en van 1984 tot en met 2002 toetsenist bij hardrockband Deep Purple. In de tussenliggende jaren was hij actief bij Whitesnake en momenteel is hij lid van de supergroep Who Cares.


Herenigd

In de band Who Cares werd Lord weer herenigd met Deep Purple-zanger Ian Gillan. Andere leden van die band zijn Black Sabbath-gitarist Tony Iommi, slaggitarist Mikko Lindström van HIM, ex-Metallica-bassist Jason Newsted en drummer Nicko McBrain van Iron Maiden.

In juli verscheen een nieuw livealbum van Jon Lord Blues Project en deze maand verschijnt het soloalbum Live, dat opgenomen is met een volledig symfonieorkest in Boekarest.

avatar van Lonesome Crow
Bizar, begin deze week dacht ik nog aan het feit dat vrijwel alle Deep Purple leden nog in leven zijn.
Alleen Tommy Bolin is al zo'n 35 jaar dood.

Bij Deep Purple - Machine Head (1972):

Wie nog een keer wil horen waarom Deep Purple de aller- aller beste was:

Beat-Club Season 7 Episode Guide - TV.com

Episode 9. Hij staat op mijn harde schijf.
Sneller, ruiger, rauwer, gemener, flitsender .... wat een band.
Gelukkig hoef ik niet te kiezen, want die versie is misschien nog wel beter dan van Made in Japan.

avatar van Mr. Rock
De laatste bezoekers zijn de Gelredome nog niet uit, of we hebben al weer iets om naar uit te kijken: 4 december 2012 staat Deep Purple in de nieuwe Ziggo Dome.

Ziggo Dome - ziggodome.nl

avatar van Mr. Rock
Nieuw Purple-album in 2013

Het zal mij benieuwen. Bij het concert in de Heineken Music Hall in november 2009 zei Gillan ook al dat er 'volgend jaar' een nieuw album zou komen.

avatar van B.Robertson
B.Robertson (crew)
Laat het dan ook maar hun laatste album worden, de heren zitten al op pensioengerechtigde leeftijd. Neem een voorbeeld aan Lord en Blackmore en ga wat anders doen. Alleen Paice is een origineel bandlid.

Stijn_Slayer
Gillan schaar ik daar toch ook wel toe. Hij is wat mij betreft het gezicht van de band. Ik heb zelfs nog nooit iets beluisterd met hun eerste zanger.

Neemt niet weg dat ik vind dat de houdbaarheid van Gillans stem en Deep Purple in het algemeen allang verstreken zijn. Ze maken in ieder geval nog nieuw werk i.p.v. alleen maar teren op het verleden, maar mij bereiken ze er niet meer mee.

avatar van B.Robertson
B.Robertson (crew)
Die eerste 3 albums met zanger Rod Evans en bassist Nick Simper zijn best wel interessant. In het begin nog veel covers maar per album meer eigen werk.

Bassist Roger Glover vindt dat de band nieuw werk moet leveren, ook al schieten ze er zelf bij in. Hij heeft niet lang geleden zijn vijfde solo-album uitgebracht.


avatar van bikkel2
Tja..... ooit raakt het over.

avatar van B.Robertson
B.Robertson (crew)
Ik heb er ook geen animo meer voor. Heb ze op de valreep nog eens met Blackmore gezien en drie keer met Morse/ Lord. Voor het geld ga ik liever naar Rush volgend jaar in Ziggo Dome.

avatar van bikkel2
Ik had ze ooit nog wel eens willen zien, maar het is er nooit van gekomen. Muzikaal zal het best allemaal nog wel kloppen en de komst van Steve Morse heeft in ieder geval gezorgd dat het rustig bleef in de line-up.
Lord vertrok uit eigen beweging en dat heb ik altijd wel jammer gevonden.
Hij was een authentieke toetsenist met een unieke stijl die heel bepalend was voor de sound van de groep.
Triester is natuurlijk zijn overlijden.


Ik vrees het meest voor Gillan, die gerust zijn goede avonden nog wel zal hebben, maar volgens mij kan het alleen maar tegenvallen.

Stijn_Slayer
De hoge uithalen van Gillan in 'Highway Star'.. net een gemarteld konijn.

avatar van bikkel2
Daar zit ook het grootste probleem. De ''Purple'' zangpartijen zijn natuurlijk niet makkelijk te zingen live.
En Gillan was al heel snel op een punt dat de hoge uithalen een probleem werden.
Respect verder voor hem, want op zijn gebied is hij absoluut een goede zanger die ook nog eens goed overkomt.

Maar het moet ook niet zielig gaan worden en die kans wordt wel steeds groter, ook gezien zijn leeftijd.
De oude nummers in een andere toonsoort zetten werkt ook niet , oftewel muzikaal of de herkenbaarheid ervan zal er onder lijden.

avatar van Bluebird
B.Robertson schreef:
Laat het dan ook maar hun laatste album worden. Alleen Paice is een origineel bandlid.

Inderdaad de enige echte DP trommelaar maar laten we Roger Glover ook niet vergeten. Ik kijk toch wel naar het laatste album uit. Hoewel ik ook mijn bedenkingen heb bij in ieder geval Gillan mogen we toch best weer een authentiek en vakkundig Purple produkt met de karakteristieke riffjes en duelletjes verwachten, ook al zijn de twee belangrijkste smaakmakers van stijl veranderd, resp. gaan hemelen en al jaren vervangen. De composities blijven toch altijd wel de moeite waard denk ik en muzikaal zal het allemaal nog prima in elkaar zitten. Verder zou het mij ook inderdaad wel een waardige afsluiting lijken voor een respectabele carriére, m.a.w. laten de heren zich naar believen nog verdienstelijk maken in solo - of hobbyprojecten en voor de realiteit kiezen. Het moet de naam Deep Purple wel kunnen blijven dragen tenslotte maar voor mij is het ook wel mooi geweest zo. Rapture Of The Deep vond ik al wat twijfelachtig worden.

avatar van B.Robertson
B.Robertson (crew)
Bluebird schreef:
(quote)

En Roger Glover niet te vergeten.

Hun eerste bassist was Nick Simper. Roger Glover kwam de band samen met Ian Gillan in 1969 versterken en Nick Simper en Rod Evans werden ontslagen. Als je het vanaf de reünie van 1984 bekijkt zijn Ian Paice, Roger Glover en Ian Gillan de originele leden, al is Gillan er tussentijds nog uitgestapt. Als je Ian nog echt een keer goed wil horen zingen moet je zijn album Live in Nothingham hebben. Opgenomen in de tijd dat Deep Purple de heer Joe Lynn Turner als zanger had. Wat de oerleden betreft hoor je van zanger Rod Evans niets meer. Heeft nog wat albums met Captain Beyond gemaakt en is later door het Purple management voor het gerecht gesleept omdat hij zich ooit liet overhalen om onder de naam Deep Purple op te treden. Hij krijgt geen royalties meer van die eerste Deep Purple albums. Bassist Nick Simper krijgt ook geen royalties meer voor zijn oude werk met Deep Purple, reden is me niet bekend, hij is wel muzikaal aktief gebleven in o.a. Warhorse en Fandango en heeft in 2010 als Nick Simper & Nasty Habbits het live-album The Deep Purple MKI Songbook uitgebracht.

avatar van Bluebird
B.Robertson schreef:
(quote)

Hun eerste bassist was Nick Simper. Roger Glover kwam de band samen met Ian Gillan in 1969 versterken en Nick Simper en Rod Evans werden ontslagen. Als je het vanaf de reünie van 1984 bekijkt zijn Ian Paice, Roger Glover en Ian Gillan de originele leden, al is Gillan er tussentijds nog uitgestapt.

Hep ut al aangepast.

Voor mij zijn Paice, Gillan en Glover overigens al oerlid vanaf '69 waar het pas echt begon.

Simper en Evans reken ik niet echt tot het meest memorabele hoewel je feitelijk gezien natuurlijk helemaal gelijk hebt en uiteraard weer dank voor deze opfrissing.

avatar van B.Robertson
B.Robertson (crew)
Die oude Deep Purple had zijn charmes ook wel, al coverden ze wel veel op de eerste twee albums.
Ik heb die platen van de eerste bezetting pas in 1994 gekocht, toen had ik al de andere reguliere albums al in huis en tevens veel live-albums.
De eerste MK II single was Hallelujah, die heb ik nog op de LP The Singles A's & B's.

avatar van Bluebird
Ik had ooit de eerste albums op LP maar draaide ze maar zelden. Wat ik nog wel de moeite waard vond is Mandrake Root waarvan een aardige passage verwerkt zit in Space Truckin' op Made In Japan. Verder heb ik nog de CD The Singles A's & B's en dat vind ik eigenlijk wel genoeg.

UIt historisch oogpunt of voor de volledigheid zou ik de eerste CD's nog wel eens aanschaffen denk ik, al vind ik ze nog steeds niet al te bijzonder en vreselijk gedateerd. Die kapsels alleen al....

Stijn_Slayer
Om bij Deep Purple over originele leden te beginnen snijdt niet veel hout. Bijna iedereen wil de MK2 zo compleet mogelijk zien.

avatar van Bluebird
Dat bedoelde ik dus.

Aan de andere kant: Het zou nog wel een leuke verrassing kunnen zijn als Blackmore het komende laatste (?) album nog ene keer op kwam luisteren. Als eerbetoon aan Jon Lord eventueel. Met Airey zou hij geen moeite hoeven te hebben als oud Rainbow collega........ ik denk dat ik de wekker vanavond maar het raam uitgooi.

avatar van gukker
Weinig kans Bluebird, Blackmore spreekt schande van alles wat Deep Purple heeft gedaan sinds zijn vertrek. Vooral de Roger Glover Remixes van alle albums zijn hem volledig in het verkeerde keelgat gegoten, net als het toevoegen van vele outtakes als bonustracks bij de albums (reden is waarschijnlijk dat Blackmore bijna altijd degene was die bepaald materiaal niet goed genoeg vond). Kortom: Hij vindt dat de huidige line-up de naam van Deep Purple te grabbel gooit.

Zelf vind ik het huidige Deep Purple nog steeds hartstikke tof en ik ben er dan ook zeker bij in de HMH, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat ik nooit de kans heb gekregen de originele line up te zien, simpelweg omdat ik toen nog niet geboren was.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:34 uur

geplaatst: vandaag om 21:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.