menu
zoeken in:
avatar van Thin Air!
Pre order beslommeringen:

DVD/CD: 12 pond
DVD/CD+ extra documentaire & boek: 35 pond

Ik vind optie twee wel erg prijzig voor de extra's.
Ga toch voor optie 1

avatar van stoepkrijt
12 pond voor een speciale uitvoering van een gloednieuw album is een erg schappelijke prijs Ik vind de meeste prijzen in de Kscope webshop eigenlijk behoorlijk scherp. Maar hoe zit het met verzendkosten?

avatar van Thin Air!
Bij Weather Systems was ik iets van 15 pond totaal kwijt. Dus er komt nog wel een paar pond bij voor de verzendkosten.

avatar van stoepkrijt
Nou, dat valt me ook nog reuze mee.

avatar van rafke pafke
55 pond voor de Deluxe editie + t-shirt. Dik afgezet maar het is Anathema dus I don't give a shit!

avatar van Mindscapes
rafke pafke schreef:
dus I don't give a shit!
Dus je geeft helemaal niks uit?!?!8,?!?,!?,!?!&&111!!?!

avatar van rafke pafke
Neen, in de zin van: ook al word ik dik afgezet, als het om Anathema gaat koop ik het toch

avatar van Mindscapes
Ik had al een vaag vermoeden... Heb ook de meest geschifte superdeluxelimitededition versie van Steven Wilson's GfD en TRTRTS en Transatlantic's Kaleidoscope gekocht, maar voor Anathema doe ik dat nog net niet... (misschien gelukkig voor de geldbeugel)

avatar van Thin Air!
Zit net Menno in de Bajes te kijken hoor ik opeens een stukje Fragile Dreams (de orkest versie).. Zo maar een seconde of 15.

Bij zo'n kwaliteitsprogramma ...Nou worden ze echt beroemd.

avatar van Bonk
Thin Air! schreef:
Zit net Menno in de Bajes te kijken hoor ik opeens een stukje Fragile Dreams (de orkest versie).. Zo maar een seconde of 15.

Bij zo'n kwaliteitsprogramma ...Nou worden ze echt beroemd.


Ja, de verkopen zullen nu wel door het dak gaan. Ik heb enige tijd terug gelezen (weet niet meer waar) dat Buch groot progliefhebber is. Hij gebruikt wel vaker progfragmenten. Hij heeft dus op andere gebieden wel oog voor kwaliteit.

avatar van rafke pafke
Op de Belgische televisie zijn ze ook al een aantal keren gebruikt. Ik weet dat ze al een hele tijd geleden ook eens zijn opgedoken in een Duitste soap serie. Maar ik vermoed dat zoiets hen qua verkoop of bekendheid niet zo veel oplevert.

avatar van vigil
Thin Air! schreef:
Zit net Menno in de Bajes te kijken hoor ik opeens een stukje Fragile Dreams (de orkest versie).. Zo maar een seconde of 15. Bij zo'n kwaliteitsprogramma ...Nou worden ze echt beroemd.


Elke uitzending zit bomvol met Prog, de man is mischien ietwat dubieus maar qua muzieksmaak is er niets mis mee. Groot progliefhebber

avatar van Wibren
Bij Anathema - Distant Satellites (2014):

Gisteren voor de tweede keer gezien in Antwerpen met heel veel metalfans aanwezig(ik waande me op Graspop). Het elektronisch gedeelte van het nieuwe album werd toch niet helemaal in dank aangenomen, je voelde veel minder enthousiasme dan bij het overige werk maar echt wel een dijk van een optreden, ze zijn toch ondertussen echt een heel grote prognaam, al zullen ze die benaming zelf niet graag horen. Ze kregen het zelfs voor mekaar om hun slechtste nummer in jaren (You're not alone) goed te laten klinken.

avatar van rafke pafke
Had ook gepland te gaan, maar kon er uiteindelijk niet bij zijn. Hoe was de track Distant Satellites? Ik hoorde Danny onlangs in een interview vertellen dat hun live versie een verbetering is t.o.v. de albumversie (die ik nochtans te gek vind).

avatar van Broem
Ik ben benieuwd. Ik heb tickets voor 013 op 17-10 a.s. Zag op internet de volgende setlist;

1.The Lost Song, Part 1
2.The Lost Song, Part 2
3.Untouchable, Part 1
4.Untouchable, Part 2
5.Thin Air
6.Ariel
7.The Lost Song, Part 3
8.Anathema
9.You're Not Alone
10.The Storm Before the Calm
11.The Beginning and the End
12.Universal
13....

Compleet?

avatar van Mindscapes
Setlist van élk van hun concerten... Search for setlists: anathema | setlist.fm

avatar van Fluvver
Leuke set ben benieuwd naar het optreden in de 013. Snap alleen het nummer closer niet, ik vindt dat echt een simpel saai nummer.

avatar van musicborst
Zojuiste even de setlist van deze week vergeleken met die van de Boerderij afgelopen juli en wat opvalt is dat er nu meer van de laatste cd word gespeeld. Dat kan je ze moeilijk kwalijk nemen gezien het feit dat dit de "Distant Satelites" tour is, maar eigenlijk vind ik de oude nummers die afgevallen zijn stukken beter als de nieuwe nummers....

avatar van Wibren
Even repliek geven op voorgaande berichten.

Hoe was de track Distant Satellites? Ik hoorde Danny onlangs in een interview vertellen dat hun live versie een verbetering is t.o.v. de albumversie (die ik nochtans te gek vind).

Distant Satellites kent een licht gewijzigd tweede deel live, met een pak meer gitaargeweld.

In Antwerpen speelden ze voorlopig hun langste show tot nu toe, dus me happy You're not alone blijft wel een kneusje tussen de rest maar stoorde me er zeker niet aan.

Snap alleen het nummer closer niet, ik vindt dat echt een simpel saai nummer.

Closer vind ik een prachtig livenummer en past perfect tussen de iets rustigere stukken van de setlist. Die climax mag voor mij nog een pak langer duren.

maar eigenlijk vind ik de oude nummers die afgevallen zijn stukken beter als de nieuwe nummers....

Ik kan ze beiden wel smaken en aangezien ik hun laatste plaat zeer goed vind, had ik daar geen problemen mee. Maar ik denk dat er nog wel mensen aanwezig waren die uw mening delen.


Nog dit: ik ben niet iemand die heel snel kippenvel krijgt maar Vincent had me al te pakken bij het eerste nummer. The fear is just an illusion kwam er live zo mooi én echt uit. Anathema is ondertussen één van mijn favoriete bands geworden, ik draag ze mee voor het leven, omdat de groep heel veel betekend heeft en nog zal betekenen voor mij. Daar hoort ook - uiteraard, hoe kan het ook anders - een liefdesbreuk bij. (Ten tijde van Weather Systems). Ga zo door, Anathema.

avatar van rafke pafke
Daniel Cavanagh heeft in een interview onlangs verklapt dat hij na de tour een solo album zal opnemen, met materiaal dat hij niet geschikt acht voor Anathema. Dat nieuws maakt me blij want naar iets dergelijks kijk ik al lang uit. Hoop dat het de richting uitgaat van zijn solo gigs. Piano, zang en gitaar en niet teveel andere zaken.

Dit is het interview in kwestie. Het nieuws over de solo plaat zit helemaal aan het einde.

avatar van Broem
Gisteravond een Erg goed concert gezien in 013 van Anathema. Geen verrassingen in de setlist. Vooral veel songs van Distant Satellites en de bekende toppers. Niks mis mee. Voor mij was de verrassing de live uitvoering van de song Distant Satellites. Met veel bombarie uitgevoerd weliswaar maar erg indrukwekkend. Paste prima in het concert. Vaklui.

avatar van musicborst
Behalve bovengenoemd nummertje waren er wel meer nummers die weer anders klonken dan a: op de gewone cd b: op de laatste live dvd en c: bij het laatste concert van hun in Zoetermeer! Het heeft zo zijn voordelen om een paar muzikanten te hebben die verschillende instrumenten kunnen bespelen. Opmerkelijk ook dat John bij de meeste oude nummers weer achter de drumkit mocht zitten! Er is waarschijnlijk wel het nodige over gesproken.... Verder was het een prima concert, persoonlijk een iets mindere setlist dan Zoetermeer. Helaas ook een groep jongelui naast me, behoorlijk aangeschoten die het nodig vond om maar vooral veel met elkaar te communiceren. Dit is helaas niet mogelijk zonder te schreeuwen... Zelf ga ik ook nog naar Utrecht, heb er nu al weer zin in!

avatar van Fluvver
Ik ga hopelijk ook naar Utrecht. Ik stond niet op een goeie plek in de 013, veel teveel hoog, weinig mids, en Danny stond veels te hard op mijn plek.

John staat er wel als een sulletje bij als hij niet achter de drumkit zit. Cardoso drumt absoluut beter, maar John doet er niet voor onder. Maar Cardoso is wel een betere toetsenist als Danny, die nu een beetje teveel moet doen.

Maar concert was absoluut goed en toppunt was "A natutal disaster", mijn god wat kan die Lee zingen!!!

avatar van vanwijk
Pracht concert in 013 gisteren. Setlist was inderdaad voorspelbaar, dat is wel een beetje jammer. Persoonlijk vind ik de live uitvoeringen van DS en WS beter dan de studio uitvoeringen. Vooral het titelnummer DS en Ariël waren fantastisch. Closer mocht er ook zijn, strak gespeeld.

avatar van Thin Air!
Het doet pijn aan mijn ogen om John Douglas in een soort Jostiband -achtige setting te zien staan. Dat heeft hij niet verdiend.
Als dubbele percussie dan toch zo'n dingetje is, waarom dan niet bij Fragile Dreams. Die magische opbouw bij het begin van het nummer is geweldig. Echter toen het nummer echt los ging hoorde ik weinig van de stuwende drumbeat. Vond ik echt jammer.
Ook vond ik de synths van Danny soms te hard en soms wat vals.

Voor de rest; topavond!!

avatar van stoepkrijt
Fluvver schreef:
Danny, die nu een beetje teveel moet doen.
Dat idee had ik ook. Twee instrumenten bespelen en dan ook nog eens geregeld bezig zijn met het publiek opjutten. Leuk hoor, maar dat mag niet ten koste gaan van zijn spel. Dat deed het helaas wel, want hij speelde zeker niet foutloos.
Cardoso terug achter de synths en John terug achter de drumkit. Iedereen tevreden, probleem opgelost

musicborst schreef:
Helaas ook een groep jongelui naast me, behoorlijk aangeschoten die het nodig vond om maar vooral veel met elkaar te communiceren. Dit is helaas niet mogelijk zonder te schreeuwen...
Erg vervelend inderdaad. Ik had ook zo'n groepje 'hooligans' achter me staan.

avatar van rafke pafke
rafke pafke schreef:
Daniel Cavanagh heeft in een interview onlangs verklapt dat hij na de tour een solo album zal opnemen, met materiaal dat hij niet geschikt acht voor Anathema. Dat nieuws maakt me blij want naar iets dergelijks kijk ik al lang uit. Hoop dat het de richting uitgaat van zijn solo gigs. Piano, zang en gitaar en niet teveel andere zaken.


Ondertussen is hier meer over bekend geraakt en ik ben toch wel een beetje teleurgesteld omdat het een cover album gaat worden, met covers van o.a. Tim Buckley, Fleetwood Mac, Kate Bush, Radiohead, Pink Floyd.

Het zal ongetwijfeld wel goed worden hoor en ik ben een fan van zijn akoestische optredens (waar hij ook altijd veel covers speelt) en van zijn Nick Drake coveralbum. Maar ik had toch echt op eigen werk gehoopt.

Maar het lijkt er wel op dat hij van plan is vaker solo dingen te gaan uitbrengen dus het zal er misschien toch nog wel van komen.

avatar van crosskip
Voor de fans van het oudere werk van de band kan de zondag van Roadburn volgend jaar wel eens heel interessant worden:
Starting with the anthemic progressive rock of their recent work (2012’s classic Weather Systems and 2010’s We’re Here Because We’re Here), the performance will gradually move back in time through the more gothic-oriented material of 1998’s Alternative 4 and 1996’s Eternity, all the way back to the pioneering work of 1995’s The Silent Enigma and the 1993 debut Serenades, with Patterson and White joining the band onstage for an historic reunion.


Ik ga maar eens achter een kaartje aan

avatar van rafke pafke
crosskip schreef:
Ik ga maar eens achter een kaartje aan


Ik heb al veel goeds over dat festival gehoord maar ben er zelf nooit geraakt. Maar nu is het toch het moment om daar eens werk van te maken.

avatar van musicborst
Musicborst goes "Doom"...

Thuis nog niet gezegd waar ik precies naar toe ga. Ik hou het maar op Anathema, dat is ze inmiddels wel gewend!

Gast
geplaatst: vandaag om 14:04 uur

geplaatst: vandaag om 14:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.