menu
zoeken in:
avatar van iggy
Destijds (1978) een ware sensatie. En die reputatie heeft ze door de jaren heen dubbel en dwars waargemaakt.
Voor het eerst heb ik Bush in Toppop mogen aanschouwen. En werd volkomen overrompelt door haar ongewone stem en uitstraling. Damn good times !
60 jaar ? Time flies.

avatar van bikkel2
60 alweer. Wat Iggy zegt, eerste maal in Toppop aanschouwd met Wuthering Heights. Ze was 20, maar had al de skills van een veel volwassener artiest.
Ik hoop dat ze nog actief blijft.

avatar van Poles Apart
bikkel2 schreef:

Ik hoop dat ze nog actief blijft.

Dat zal ze zeker. Herinner me een stuk dat ik ooit in een muziekblad las over hoe Kate na vele jaren inactiviteit bezoek kreeg van een hoge vertegenwoordiger van haar platenmaatschappij. Toen de beste man vroeg of ze al aan iets nieuws aan het werken was zei Bush iets in de geest van "Oh yes! Follow me, I'll show you...". De man, zichtbaar enthousiast en nieuwsgierig, werd de keuken in geleid alwaar Kate hem haar laatste nieuwe cakes liet zien. "I made these this morning!".

Kate doet lekker waar ze zin in heeft, en dat het nog maar lang mag duren.

avatar van bikkel2
Mooi verhaal!

avatar van aERodynamIC
Geweldig nieuws!!!! Ik koop alleen de box met rarities en verder nog wat losse albums die ik nog niet op vinyl heb (Red Shoes, Director's Cut en Aerial).

Album Remasters and Rare Tracks | Kate Bush - katebush.com

avatar van Ducoz
beruk schreef:
Voor Kate Bush waren er geen vrouwen die rock, folk, psychedelica en symfo combineerden met zeer persoonlijke teksten. Ze is geen grondlegger inderdaad, maar haar invloed is sterk te horen vind ik bij Tori Amos en verder bij Beth Hart, PJ Harvey, en Suzanne Vega.


10 jaar geleden. Maar zo iets kort door de bocht heb ik werkelijkwaar nog nooit gehoord. In jou belevingswereld/referentiekader niet. Dat wil niet zeggen dat dat zo is.

avatar van Mjuman
Zie net de aankondiging van remastering van het complete werk van Kate Bush op cd én lp, aangevuld met extra materiaal. Op cd: 2 boxen (ieder ca 95 GBP); op lp: 4 boxen, iets goedkoper per box - jpc noemt voor het vinyl een prijs van 95,- en november wordt genoemd als de maand waarin de releases over een tijd van 3-4 weken gaan plaatsvinden. Mooi kerstcadeau - zullen we maar zeggen; vergt wel een ruime PPAO (platenaankooponthouding), want er zitten ook nog Bowies aan te komen.

avatar van E-Clect-Eddy
Op streamingsites is er een album verschenen met een selectie van The Other Sides - neem aan de hierboven genoemde verzamelaar? Welke van de twee mag op MuMe of geen van beiden?

Kate Bush- ‎Selection from 'The Other Sides' (Remastered) - iTunes

Kate Bush Preps Remastered Box Set With Rarities, Covers - Rolling Stone

avatar van meneer
In feite is ‘The Selection’ een selectie van ‘Preps Remastered’ dus ik denk het tweede album op MuMe. Maar ik vind wel dat je een punt hebt. Ik heb net dat artikel van Rolling Stone gelezen en het gaat wat verwarrend worden allemaal om het te selecteren.

‘The Selection’ ook op Spotify te beluisteren. Ik hoor leuk ‘veranderd’ werk maar wat mij betreft mag er een Third Wave gaan komen. Maar goed, als de desbetreffende albums hier op MuMe komen te staan daar eens wat gaan reviewen.

Oja.. Spotify: Selection from 'The Other Sides' (Remastered) by Kate Bush on Spotify - open.spotify.com

avatar van aERodynamIC
E-Clect-Eddy schreef:
Op streamingsites is er een album verschenen met een selectie van The Other Sides - neem aan de hierboven genoemde verzamelaar? Welke van de twee mag op MuMe of geen van beiden?


Klik gewoon zo

avatar van meneer
Vreemd ? Ik kreeg vandaag van MuMe het bericht dat het album ‘The Other Side’ was toegevoegd. Berichtje er op gezet (vanwege de ietwat intrigerende hoes) maar bij een later bezoek krijg ik het volgende bericht: () (???).

Toch bestaat het wel: Other Side 1 (the) - katebushencyclopedia.com

En de hoes vind ik nog steeds intrigerend

https://www.katebushencyclopedia.com/sites/default/files/2018-10/the_other_side_1.jpg

Edit: Aha, ik heb hem door !

avatar van aERodynamIC
meneer schreef:
En de hoes vind ik nog steeds intrigerend

Die hoes is onderdeel van één van de vinyl platen uit de box. En het was niet verkrijgbaar als losse cd. Nu dus alsnog en dan met deze hoes en titel. Verder is het niks nieuws.

avatar van meneer


Vanavond deze eens bekeken. Ik kende hem nog niet. Goede docu met, voor mij, ook best wel wat meer informatie. Sterk gebracht. En deze aankomende weken weer eens flink beluisteren naar haar albums met mijn geliefde mooie nieuwe veels te dure koptelefoon. Er valt bij Kate altijd weer wat nieuws te ontdekken.

En het wordt zachtjes weer tijd voor een nieuw album..

avatar van meneer
Ik ben nog even niet klaar met Madam.

Ik hou er altijd van om wat verder te zoeken en ik was vooral bezig met het beluisteren van haar 'Sensual World' en 'The Red Shoes' albums. Waarom sloegen die twee albums toch wat minder aan ? En waarom trok ze zich nou echt terug uit de muziekwereld na 'The Red Shoes' van 1993 ? Ja, er waren een paar goede vrienden gestorven. Haar moeder ook. Ook de relatie met Del Palmer was voorbij (verwerkt op The Sensual World). Maar er schijnt ook een creatief debacle te zijn geweest in de vorm van een, door Kate zelf gemaakte, film genaamd The Line, the Cross and the Curve. Daarin veel clips van 'The Red Shoes' maar het is ook een verhaal rondom een heks die Kate verplicht laat dansen op de rode balletschoentjes als ze deze aanheeft.

Kate gaf zelf dit commentaar op de film:

'De 50 minuten durende film was een fout die haar in een neerwaartse spiraal deed belanden. Ik had het niet moeten doen,' zei ze achteraf. Ik ben erg blij met vier minuten, maar ik ben erg teleurgesteld in de rest.
Ze kwam in een 'staat van ernstige uitputting' door de slechte ontvangst, en uiteindelijk, jaren na de dood van haar moeder en goede vrienden, begon ze goed te rouwen.
Ze kocht een flat in het centrum van Londen en sliep en keek veel televisie. Ze voelde zich niet in staat om muziek te schrijven of te zingen. In principe waren de batterijen volledig leeg en moest zich opnieuw opladen'


Voor mij bijzonder dat ik dit project niet echt ken of er van wist. Op YT heeft het ook heel weinig views. Alsof het is weggemoffeld. Op haar Nederlandse Wikipedia wordt het niet vermeld. Op haar Engelse WP wat vluchtig en ook met de mededeling dat er een 'Red Shoes' tour gepland was maar dat deze niet van de grond kwam. Op de Kate Bush Encyclopedia

Kijkend naar die film zie je ook, vind ik dan, ontzettend veel mooie beelden maar ook ergens het einde van haar kunnen (zowel visueel als muzikaal) van een zeer bijzondere periode sinds 1978. Ik zou het kunnen afkraken waarin de kern 'visueel kinderlijk' zou zijn maar dat vind ik niet eerlijk. Het was haar 'being' van die tijd. En dat merk je al ergens aan 'The Sensual World' wat zeker zeer sterke nummers heeft maar ik bemerkte een bepaalde slijtage. Ik was (ben) niet de gehele tijd geboeid aan het luisteren.

Ja, 'Aerial' en '50 words..' vind ik prachtige albums maar het is ook een andere Kate. Ouder, moeder, geen visueel middelpunt meer, sterk. volwassen, anders.

Mocht je de film eens willen zien:(mindere kwaliteit)

of zeer goede kwaliteit:

Kate Bush - The Line, The Cross & The Curve (1993) - video dailymotion

Ik blijf, om de zoveel tijd, gefascineerd door deze vrouw. Ze is ondertussen alweer 62 jaar (damn, we schelen maar 10 jaar...) maar gisterenavond keek ik naar The Kate Bush Story en mijn jongste zoon van 17 kwam de kamer binnen, zag het tv scherm en ging meteen zitten. Gebiologeerd luisterend en kijkend. Mooi..

Smullen - Home | Kate Bush Encyclopedia

avatar van devel-hunt
meneer schreef:
Ik hou er altijd van om wat verder te zoeken en ik was vooral bezig met het beluisteren van haar 'Sensual World' en 'The Red Shoes' albums. Waarom sloegen die twee albums toch wat minder aan ? En waarom trok ze zich nou echt terug uit de muziekwereld na 'The Red Shoes' van 1993 ?


Ze werd moeder en wilde rust, kocht een kasteeltje aan de oevers van de Thames waar ze zich voornamelijk met tuinieren ging bezighouden, ver van alle roem waar het haar nooit om te doen was geweest, het beangstigde haar zelfs al die aanbidding.
Daarnaast denk ik dat ze voelde niet zo veel meer te zeggen had na the red shoes. Een plaat die niet aansloeg.. Waarna ze zich terugtrok uit het openbare leven.
En nu? Al weer bijna 10 jaar geleden kwam Kate plots even terug met 50 words of snow, met vervolgens een groot aantal concerten in the royal Albert hall in Londen. De kaarten waren binnen een paar minuten uitverkocht, de shows lieten een zelfverzekerde Kate zien die door haar korte comeback haar financiele toekomst hoe banaal ook had veilig gesteld.
Kate Bush, ze was in alle opzichten een ander geworden, zowel muzikaal als fysiek. Hoewel ze niets had verloren aan creativiteit. Fans dachten even dat Kate weer terug was, maar ze kwamen bedrogen uit.
Ze heeft zich wederom geheel uit de openbaarheid teruggetrokken.
Ze is de 60 al voorbij. Of er ooit een nieuwe Kate komt?
Dat weet alleen Kate zelf.

avatar van Deranged
Een traan of een paar nooit ver weg bij de muziek van deze vrouw vandaag de dag voor mij. Men spreekt wel eens van muziek met bezieling, ook ik maak mij daar wel eens schuldig aan. Dat is niet dit, echter. Dit is muziek met een daadwerkelijke ziel. Het is een levende entiteit die op onbeschrijflijke wijze onder de huid kruipt en daar dingen doet die beter in een meer privaat georiënteerde setting bespreekbaar kunnen worden gehouden.

avatar van Deranged
Het is in mijn optiek op z'n zachtst gezegd vrij ongewoon voor een vrouw om eigenhandig een oeuvre van dit kaliber op te bouwen.

Bij haar videoclips op YouTube kom je meer dan eens iemand tegen in de comment secties die aangeeft door het bestaan van Kate Bush in iets hogers te zijn gaan geloven.

Ik deed dat al maar snap wat hij bedoelt.

avatar van Deranged
Hier treffen we overigens de korte film die in conjunctie met het wonderlijke The Red Shoes werd uitgebracht.

Als de tijd rijp is gaat ik er eens even goed voor zitten.

Dat had jij ook al wel begrepen.

De video van Moments of Pleasure vind ik alvast de allermooiste ooit.

Elke minuscule expressie ademt absolute perfectie.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:08 uur

geplaatst: vandaag om 22:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.