menu
zoeken in:
avatar van deric raven
Dat denk ik wel.
Maar als moderator is het je vergeven.
Qua punten maakt het niet veel, maar de anti band stemmers, stemmen vooral op het eerste album, dus dat beeld is niet altijd eerlijk.

avatar van jerome988
Maandag wordt naast de release van de nieuwe single 'Burn It Down' ook bekend gemaakt wanneer de nieuwe plaat uitkomt; het is al bijna zeker bekend dat hij in juni uitkomt en 'Living Things' gaat heten.

avatar van IllumSphere
deric raven schreef:
Dan wordt het hard tijd om je minder conservatief op te stellen en je in andere muziek te verdiepen.

De tijd dat ik steek in deze albums kan ik inderdaad beter spenderen in andere albums, maar dat doe ik al en wie weet maakt Linkin Park nu eens een volwassen album en geen emo geblaat. Mijn excuses alvast voor de veralgemening.


avatar van The_CrY
Ik vind de single op eerste gehoor niet tegenvallen. Ligt een beetje in het verlengde van A Thousand Suns, die mij erg goed beviel. Ik heb alvast zin in Living Things.

avatar van The_CrY
IllumSphere schreef:
[...] Leuke muziek voor 14-jarigen, maar wanneer je de 18 bereikt en al heel wat platen hebt gehoord dan stelt Linkin Park weinig voor. [...]


Lekker kort door de bocht.

Overigens ben ik het voor een deel ook wel met je eens, maar dan vooral wat betreft de teksten van de eerste twee platen. De muziek klinkt gewoon lekker, en die mening kun je op elke leeftijd hebben. De muziek die Linkin Park op A Thousand Suns ten gehore brengt is zelfs helemaal niet geschikt voor 14-jarigen zou ik willen zeggen, juist omdat ze daar voor het eerst 'volwassenen'muziek beginnen te schrijven.

avatar van Anne Maaike
Geen slechte single, had inderdaad zo op A Thousand Suns kunnen staan.

avatar van JoaMuse
Linkin Park zoekt Belgische woordvoerder.
Klik

poontan64
Wat mij meteen,- en wel meteen in gedachten schiet tijdens het beluisteren van hybrid theory: linkin park is geiincarneerde fu manchu; rap-zang is rechtstreeks gejat lijkt het wel, maar de instrumentie is gelikter met meer variatie....... bravo!!!!...... beter goed gekopieerd en geperfectioneert dan brutaal jatten en slecht naspelen. Dus mijn waarderingen voor LP worden zonder ze allemaal over een kam te scheren: 1 ster (slecht) tot 2 sterren (matig). Zo, die zit! 1-0 voor FC Fu Manchu.......

avatar van Don Cappuccino
Fu Manchu?

Heb jij wel naar Linkin Park geluisterd? Het zijn zowat tegenpolen van elkaar. Fu Manchu is stoner rock, Linkin Park is/was nu-metal.


avatar van Gloeilamp
Wat een klotenummer zeg, ik vind er niks aan.

avatar van Game
Ze lijken weer richting Hybrid Theory/Meteora te gaan, heerlijk!

avatar van The_CrY
Game schreef:
Ze lijken weer richting Hybrid Theory/Meteora te gaan, heerlijk!


Zou ik niet willen zeggen. De gitaar en de schreeuw zijn weer terug, maar voor de rest vind ik het eerder een logische stap na Living Things. Ik vind het nummer overigens geweldig veelbelovend!

avatar van Game
Het is inderdaad een logische stap na Living Things. Dat album vond ik al veel meer een eigen stijl hebben dat bij LP past dan bijvoorbeeld A Thousand Suns, wat hun meest experimentele album was. Guilty All The Same heeft weer de harde gitaren en echte live instrumenten, dat doet me weer denken aan hun eerdere werk. Kan ook zijn dat het nieuwe album gewoon een hardere versie van Minutes To Midnight gaat worden, dat vind ik ook prima.


avatar van jerome988
Op 7 november spelen ze in het Ziggo Dome.


avatar van KampF
Bij Linkin Park - Hybrid Theory:

Zet In The End maar even op.... RIP

Rudi1984
KampF schreef:
Zet In The End maar even op.... RIP


Zet deze maar even op: Linkin Park Performs "One More Light" - YouTube

Opgedragen aan Cornell, die vandaag jarig zou zijn geweest...

bennerd
?


avatar van jerome988
Niet op zijn verjaardag... op Chris Cornells verjaardag

avatar van Roscovitsch
Heftig nieuws. 41 jaar pas, 6 kids.

avatar van SOAD
Linkin Park was mijn eerste band. De band waardoor ik muziek ging luisteren. Ga hier verder geen emotioneel verhaal van maken maar dit was het eerste album wat ik rond mijn 13e kreeg en het sloeg in als een bom. Had nog nooit zoiets gehoord. Voor mij een unieke sound. Het heeft een speciaal plekje bij mij. De band zelf ook trouwens. Nu anno 2017 kan ik er nog steeds naar luisteren. Het is verre van slecht .

Sufjan Stevens, Bon Iver, Arctic Monkeys, Sigur Ros vind ik nu geweldige artiesten maar het is ooit begonnen met LP. Mijn Beatles zeg maar. Het eerste vriendinnetje.

ElPatron
The End,... My only friend, The End,.... I will never look into Your eyes..... Again

avatar van Slowgaze
Bij Linkin Park - One More Light:

milesdavisjr schreef:
Open mind of niet, de teksten blijven ontzettend kinderachtig en van enige volwassen muzikale ontwikkeling is naar mijn mening geen sprake. De heren zijn en waren de 40 gepasseerd dan mag je toch verwachten dat je de opgebouwde levenservaring, het vele touren en de ervaring in de studio om kan zetten naar een gedegen schijf waarin fans mee kunnen groeien dan wel zich mee kunnen identificeren. Niks van dat alles op deze schijf. Met teksten als "What doesn't kill us makes us stronger" of 'Why is everything so heavy" serveer je simpele hapklare brokken voor het emo-adolescenten publiek.

Hier moet ik het toch echt mee eens zijn. De afgelopen dagen vielen mij de quasi-diepzinnige artikelen over Chester Bennington op, waarin heel serieus geciteerd werd uit nummers, vooral 'In the End' waarvan het refrein steeds aangehaald werd. Dat nummer is ruim vijftien jaar oud, en wordt nu opeens hineininterpretiert als een belangrijke aanwijzing dat Bennington het anno 2017 allemaal niet meer zag zitten. Maar die tekst is zo vaag dat je er wel van alles in kunt herkennen - want wat heeft-ie nu precies geprobeerd? -: je vriendin maakt het uit, een slecht cijfer voor je wiskundeproefwerk, je hond heeft een spuitje gekregen, enzovoort. Met andere teksten is het precies zo ('For what I've done', ja maar wat dan?) Doet er trouwens niets vanaf dat Benningtons persoonlijke situatie en dood tragisch zijn, maar dat maakt zijn teksten er echt niet beter op.

avatar van musician
Overleden (gezichtsbepalende) bandleden worden na het overlijden vaak opeens beduidend beter gevonden dan tijdens hun leven.

Plotseling wordt er vaak iets achter gezocht, blijken teksten onverwacht diepgravender etc. terwijl tijdens het dagelijkse leven een fikse schobbering voor het gebodene nog op zijn plaats werd gevonden.

Een album van een artiest wordt niet beter (of slechter) zodra deze is overleden. Dat geldt natuurlijk ook voor Chester Bennington/Linkin Park.
Desalniettemin, is hij met Linkin Park voor veel (toen) jongere mumeërs een lichtend voorbeeld, tot de verbeelding sprekende artiest geweest.

Dat systeem, dat dat zo werkt, kun je nooit ongedaan maken. In mijn tijd dweepte je als jonge gozer in de hoogste klas van de basisschool met Les Gray (Mud), Brian Connoly (The Sweet) of Noddy Holder (Slade). Dat hoorde bij je leeftijd.

Dat je muzikaal na verloop van tijd hele andere kanten op gaat, maakt het verleden niet ongedaan en dat is ook helemaal niet erg. Het maakt deel uit van je muzikale ontwikkeling. Ook al is het muzikale deel van je constatering juist, je ontkomt niet aan de sentimenten.

Bespottelijk overigens, dat Chester Bennington zelfmoord pleegt, dat is weer geheel iets anders.


avatar van bikkel2
" Bespottelijk overigens dat Chester Bennington zelfmoord pleegt."

Vond ik ook altijd, maar in hoeverre kunnen wij daar over oordelen.
De man scheen vroeger als kind misbruikt te zijn en uitte dat met het gebruik van drank en drugs kennelijk.
Kunnen wij dan oordelen of het bespottelijk is.
Nee, ik denk het niet.
Als muzikant en publiek figuur speel je een soort van rol en is entertainment de hoofdmoot.
Is men klaar, dan is uiteindelijk de eenzame hotelkamer weer de basis.

Ik vind het te gemakkelijk om een hard oordeel te vellen over zelfmoord.
Dat kun je niet in alle gevallen zomaar aanvallen.
Zeker als je de achtergrond van een persoon niet kent.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:47 uur

geplaatst: vandaag om 08:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.