menu
zoeken in:
avatar van The Scientist
Jochem schreef:
Ik ben opgegroeid met Marillion, maar moet zeggen, na Fish ben ik de band uit het oog verloren.

Ik heb me altijd afgevraagd wat nu de achterliggende gedachte van Marillion was/is. In die zin, in de elpee-hoezen zitten nogal wat scriptische verwijzingen.

Voorbeeld: op de hoes van Misplaced Childhood (1985) is onder meer een ekster te zien met een ring in zijn snavel.

In 1988 verschijnt de live elpee The Thieving Magpie, alternatieve titel La gazza ladra. Ook daar tref je weer de ekster aan.

La gazza ladra is Italiaans voor De stelende ekster. Het is de titel van een opera van Rossini, welke gaat over een ekster die een ring steelt.

Nu kan ik begrijpen dat het betreffende live optreden uit 1988 begint met de ouverture tot die opera van Rossini, maar wat ik tot op de dag vandaag niet begrijp, is wat de betekenis is van deze elpeehoezen, die toch wel een verhaal lijken te vertellen.

En het is ook een verhaal wat men lang heeft volgehouden, qua vertellen, want ook het jongetje met de tamboer keert regelmatig terug. Net als de nar.

Kortom: ik vind het schitterend, maar begrijpen doe ik het niet. Wellicht weet iemand van de hoed en de rand?

Groet

avatar van grovonion
Een zeer intrigerende vraag die een extra dimensie toevoegt aan marillion (misschien hun eerste dimensie ).
Nu moet hier alleen nog iemand naar toe verloren lopen die iets van Marillion afweet...

avatar van Edjo
De figuren op de hoezen komen in ieder geval ook terug in de teksten van de songs. Volgens mij is het allemaal ontsproten uit het brein van Fish (al dan niet onder invloed van het een of ander) en fantastisch neergezet door Mark Wilkinson. Of er ook nog achter alle zaken een symbolische betekenis zit, vraag ik me af. Sommige dingen, zoals de "jester" zijn wel duidelijk, maar wat betreft de ekster op de regenboog zou ik het niet weten.


Omayyad
Ojee...

avatar van vigil
Edjo, dat is allemaal te lezen in het boek wat Fish en Wilkinson hebben uitgebracht een aantal jaren geleden. Misschien vindt je hier wat meer info http://www.the-masque.com/index.html

Overigens komt de ekster (althans een veer) ook nog terug op Season's End. Waar op elk plaatje van de 4 seizoenen een verwijzing naar Fish te vinden is.

avatar van VanDeGriend
De Fish of Hogarth enquete geeft vooralsnog geen enkele duidelijkheid

Stand

Fish 50 %
Hogarth 50 %

Meedoen kan nog steeds : Fish of Hogarth?

avatar van charlezzz
zo ... even verplaatst van het b-sides topic (wat een onmogelijke plek voor een post, heer vigil)

vigil schreef:
en zo stonden Mark Kelly, Steve Rothery, Pete Trewavas en Ian Mosley ineens weer samen met Fish op een podium! Ze deden Market Square heroes met zijn vijven tijdens een concert van Fish in Aylesbury wat zo'n beetje de geboortegrond is van Marillion. Iedereen deed erg hard zijn best om maar te benadruken dat dit eenmalig was....maar je weet natuurlijk nooit...

MARILLION: Fish and Marillion reunited for a brief one-off earlier tonight at 'Hobble on the Cobble' in the marketsquare in Aylesbury. Fish was headlining the event and as this gig was literally in Marillion's backyard, and being held in a market square, he had invited his old bandmates for a one-off reunion. For the final encore, Market Square Heroes (the band's first single), Steve Rothery, Ian Mosly, Mark Kelly and Pete Trewavas joined Fish onstage for the first time in 19 years.

waar het ruikt naar geld, kan marillion niet ver weg zijn, dus het zal met de dalende populariteit binnenkort wel tot een of ander reunie komen (voor de fans natuurlijk, niet voor het geld)

avatar van vigil
nou die plek is niet zo gek gezien het feit dat Market Square Heroes op dat album te bewonderen valt...

Ook vraag ik mij af waarom ik het niet vreemd vind dat jij als eerste hier een (negatieve) reactie op geef.....

avatar van charlezzz
beetje eerbied voor een marillion fan van het eerste uur he

avatar van Kasperbert
Nieuws uit Marillion-land over het nieuwe album. Zoals het er nu uit gaat zien kon het zomaar eens (gelukkig) beter worden dan Somewhere Else.

voltazy
heb al pre-order gedaan gister

avatar van Ayreonfreak
Geen gezeik over wie nu de beste zanger voor Marillion was/is; Dat is gewoon Steve Hogarth... Dat iemand anders daar überhaupt nog over twijfeld.....

avatar van Kasperbert
Van de myspace van Marillion:

NEWS!

We're just out of a meeting!

Marillion Album 15 will be called "Happiness Is The Road".

It will consist of 2 separate CDs (full details on www.marillion.com/preorder). Volume 1 is subtitled "Essence" and Volume 2 is subtitled "The Hard Shoulder".

"Essence" (Volume 1) is evolving at the moment into a thematic journey, whilst Volume 2 is more a collection of discrete songs. Recording is still going brilliantly and the new songs we've written have 'knocked out' the few people we've played them to.

More soon..

h, Pete, Mark, Ian, Steve


Wat een tegenvallende titel

voltazy
ik kreeg een mailtje hiervan en heb het net gelezen,

als het maar niet te vrolijk wordt iig

ik vond album 15 eigenlijk wel goede titel

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
hmja, dan zou hij zich bevinden in het legendarische gezelschap van onder meer V (Live), X (Def Leppard) en I t/m XXX (Chicago)

voltazy
haha, ja vooral bij chicago is het makkelijk de albums in je platenkast stallen

hoe zie jij als marillion liefhebber het album tegemoet trouwens?

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Met open vizier

Wel op voorhand wat sceptisch aangezien ik bij Marbles ook niet zo enthousiast was over de chemie tussen de twee verschillende cd's en aangezien de tweede helft van de jaren '90 ook een periode opleverde met veel cd's en relatief weinig kwaliteit.

Maar los daarvan ben ik zeker benieuwd wat er komen gaat.

avatar van vigil
Moet wel even bij vermeld worden dat de heer Casertelli op voorhand vrijwel nooit de polonaise loopt

avatar van Kasperbert
De tourdata van de Happiness is the Road tour zijn bekend! Van de website komen ze in de volgende plaatsen van Nederland:

21 November 2008 - Heerhugowaard - TBC
22 November 2008 - Zwolle - TBC
23 November 2008 - Tilburg - TBC
24 November 2008 - Nijmegen -TBC
15 Februari 2009 - TBC - TBC

Slecht nieuws voor de Belgen: ik zie geen enkele tour datum in Belgie...

voltazy
op m'n verjaardag in nijmegen

avatar van vigil
15 feb. lijkt me interessant

voltazy
op naar het altijd gezellige dorp tuberculose

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Nou, als ik moest kiezen tussen Heerhugowaard en TBC, dan wist ik het wel.


avatar van wouter8
Weet iemand misschien of dat het optreden in Tilburg misschien een fanclub optreden wordt? Want voor alle optredens zijn al kaarten te koop, behalve voor die in Tilburg.

avatar van Kasperbert
Preview van het album: http://www.youtube.com/watch?v=iniOou67QF8

De laatste 1,5 minuut bevat soundclips van drie nummers. Ik moet zeggen dat dit een stuk veelbelovender klinkt dan Somewhere Else. Weer een stuk minder poppy en ik hoor aardig wat (vroege) Pink Floyd en Radiohead invloeden terug

avatar van vigil
DANK U! Al is het met 3 x een halve minuut demo-werk wel wat vroeg om al conclussies te trekken. Ik snap je link naar Radiohead (en dan vooral de laatste twee gedeeltes) maar Floyd hoor ik dan weer niet zo.

avatar van Bulldozer
Is die nieuwe cd nu al uitgebracht of nog niet?

avatar van Kasperbert
Dat zal pas begin oktober worden. Wel heeft de band een nieuw nummer uitgebracht, whatever is wrong with you (zie de myspace site). Een aardig nummer, hoewel het helaas niet in de verste verte het niveau van Brave of Marbles bereikt, maar gelukkig wel beter is dan het gemiddelde nummer op Somewhere Else.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:40 uur

geplaatst: vandaag om 04:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.