menu
zoeken in:

avatar van Stijn_Slayer
Hebben er nog mensen naar het Hometown-concert gekeken? Ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. De setlist was verrassend, maar Neil leek zenuwachtig en had onvoldoende geoefend. Qua stem moest hij er ook even inkomen. Het had zijn momenten, maar de balans sloeg aan de andere kant ook lelijk door.

Halverwege was het blokje 'Old King', 'Someday' en 'There's a World' (voor het eerst gespeeld sinds 1971!) erg sterk, maar daarna sloeg de twijfel weer toe. Hij heeft best een boel fouten gemaakt en aan het einde van 'War of Man' ontstond een behoorlijk gênante situatie waar hij herhaaldelijk de weg kwijt was. Vanaf dat moment kwam hij ook een beetje over als een oude man die het allemaal niet meer zo goed weet. Hakkelende en een beetje vreemde uitspraken ook en 'Helpless' speelde hij bijv. met een veel te snel slagritme.

Toegift wel weer mooi: 'One of these Days' toch een van zijn mooiste nummers.

Sinds wanneer drinkt Neil trouwens weer alcohol? Had een beetje de indruk dat hij er tegen de stress om vroeg. Ik las een tijdje terug wel een interview waaruit blijkt dat hij weer wiet rookt.

avatar van Bartjeking
Iemand de online archieven al gechecked? Ben er zaterdag de hele avond zoet mee geweest; wat een hoop materiaal. Eerste half jaar is het gratis begreep ik. Smullen voor de liefhebber.

avatar van harm1985
Morgen eens checken als ik op mijn werk ben. Vraag me af tot in hoeverre er onuitgebracht materiaal op staat.

avatar van AdrieMeijer
Stijn_Slayer schreef:
Hebben er nog mensen naar het Hometown-concert gekeken? .

Ik heb er vluchtig kennis van genomen. Stijn heeft er intensiever naar geluisterd, denk ik, dus zullen we mijn mening maar niet te zwaar laten wegen.
Het viel me mee dat Neil de hoge noten (in Old Man bijvoorbeeld) nog redelijk kon pakken, de lage noten gaan hem niet best meer af. Vaak bromt hij maar wat. Ik vond de toegift juist erg slecht, het was bij vlagen echt vals. Don't be Denied was wel goed gedaan, al kleunde Neil geregeld mis op zijn gitaar. De begeleiding van Helpless stoorde me niet, maar ik ben wel enorm uitgeluisterd op dat nummer.
Wat betreft de Archives: ja, ik heb lekker rondgesnuffeld. De website is mooi vormgegeven. Leuk was vooral dat ik de War Song met Graham Nash weer tegenkwam. Ik had dat vroeger als singletje maar ik was de song totaal vergeten! Toen ik het hoorde, kon ik het zo weer meezingen. Ik ga nog heel wat beluisteren van de Archives, de komende weken.

avatar van Poles Apart
Stijn_Slayer schreef:
Ik las een tijdje terug wel een interview waaruit blijkt dat hij weer wiet rookt.

Krijg je ervan als je teveel met de Nelson familie omgaat

avatar van harm1985
Nou, wat ik al dacht dus. Alleen alle albums die al zijn uitgebracht en dan niet eens het geffen spul. Wel interessant zijn de toekomstige releases die op de planning staan:
Early Daze
Crazy Horse at the Roxy
Homegrown
Odeon Budokan
Chrome Dreams
Oceanside Countryside
Boarding House
Solo Trans
Crazy Horse Garage
Live Freedom

Helaas dus geen Time Fades Away 2, Ducks Dume.

In ieder geval tot 30 juni gratis. We zien het wel na die tijd. Ik kan me niet voorstellen dat er geen fysieke release komt. Sowieso, zonder mobiele ondersteuning heeft het geen schijn van kans.

avatar van Stijn_Slayer
Poles Apart schreef:
(quote)

Krijg je ervan als je teveel met de Nelson familie omgaat


Daar zit inderdaad een logisch verband.

Toch eigenaardig, omdat hij in 2010 alles afzwoor op doktersadvies en angst voor een vroeg begin van dementie. Zijn beste werk (lees: eigenlijk alles tot 2010) heeft hij stoned geschreven, opgenomen en gespeeld. Haha, Paul McCartney is er niets bij.

avatar van harm1985
Via thrashers wheat kwam ik dit clipje op YouTube tegen, van de Buffalo Springfield reünie, maar dan in goede kwaliteit:


Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=fWMGFnXHk44

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MusicMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MusicMeter met je privacy omgaat.


avatar van folkie-joey
Wat een genot om door de archieven van onze Canadese vriend te snuffelen, koptelefoon op en zoeken, scrollen en klikken. Ik word hier oprecht een blijer mens van.


avatar van harm1985
Daar worden we blij van. Beetje jammer dat Down by the river, Cowgirl in the Sand en Losing end er niet opstaan, maar verder denk ik een goede representatie van de concerten uit 1973 (al had ik liever een concert uit Engeland gehad).

Had één concert van de reeks al als bootleg, maar kwaliteit liet te wensen over.

Evengoed 50 a 60 minuten pure kunst.

avatar van henk01
Geluidskwaliteit zal in ieder geval beter zijn

avatar van Stijn_Slayer
Toch wel een beetje de heilige graal, hoor! Eindelijk een opname in goede kwaliteit.

Ik vind Cowgirl en in mindere mate die andere twee erg afbreuk doen aan de rode lijn van die concerten. Al is het onzin om kant 4 van een LP leeg te laten als je het ook kunt vullen..


avatar van Deren Bliksem
En wat vond je ervan? Ik kan me niet voorstellen dat een niet-Neil Young-liefhebber dit mooi vindt.

Mijn hoogtepunt: ANGEL FLYING TOO CLOSE TO THE GROUND en dat Neil een 'biersigaret' draait. Vanaf nu ook mijn nieuwe benaming.

avatar van harm1985
Zie hier min mening over film en soundtrack: Neil Young + Promise of the Real - Paradox (2018)


avatar van henk01
Latest show
2018-05-01, Warnors Theater, Fresno, California, USA
w/ Crazy Horse
1. Big Time
2. Country Home
3. Don't Cry No Tears
4. Winterlong
5. World On A String
6. Scattered (Let's Think About Livin')
7. F*!#in' Up
8. Too Far Gone
9. Only Love Can Break Your Heart
10. Cinnamon Girl
11. Cortez The Killer
12. Walk On
13. Like A Hurricane
14. Mansion On The Hill
---
15. Roll Another Number

avatar van harm1985
En hij staat op YouTube:


Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=KhsrENSFUCU

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MusicMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MusicMeter met je privacy omgaat.


avatar van Stijn_Slayer
De mix is best wel belabberd, alsof Talbot de main man is.

Setlist is de moeite waard en fijn om Nils weer eens aan Neils zijde te zien. Broken Arrow is lang geen slechte plaat, dat blijkt maar weer. Of ze echt helemaal niet gerepeteerd hebben betwijfel ik, er moet minstens individueel op de setlist geoefend zijn. Iets meer oefening leidt echter wel tot een beter concert. De arrangementen zijn soms ook wat te beperkt en het echte Crazy Horse-gevoel krijg ik niet van deze line-up, maar what's in a name.

avatar van Stijn_Slayer
In 2010 was ik niet erg onder de indruk, want wie wil Nicolette Larson nou missen?
Als het inderdaad om een wezenlijk ander album blijkt te gaan, verandert dat de zaak.


avatar van Stijn_Slayer
Voor dergelijke noodgevallen kan ik altijd wel een potje aanboren. Laat maar komen!

avatar van Joshua68
In ieder geval al 12 juli samen met Bob Dylan
Bob Dylan and Neil Young - BST Hyde Park

avatar van henk01
2019-07-14, Nowlan Park, Kilkenny, Ireland

Gast
geplaatst: vandaag om 02:25 uur

geplaatst: vandaag om 02:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.